Marchisio: „Figyelmeztettem Pogbát a Uniteddel kapcsolatban”

marchisio_claudio_pogbaval.jpgClaudio Marchisio a Lay's RePlay torinói futballpályának az avatóján beszélt a Juventus idei mercatóját meghatározó esetleges átigazolásról, Paul Pogba visszatéréséről.

„Ő az a játékos, aki a legnagyobb hatással volt rám azért, amiért ilyen rendkívüli fejlődést mutatott a Juventusnál, hiszen kölyökként érkezett hozzánk.” - tolmácsolja a Sportsmail a Juventus egykori játékosának a szavait. 

„Én, Arturo Vidal és Andrea Pirlo azonnal megértettük, micsoda komoly potenciál van benne, s ezt bizonyította is. Továbbá barátok is lettünk, s barátként azt mondtam neki, hogy a Manchester United nem lehet megfelelő számára, nem lehet a jó megoldás. Nem a csapat miatt, hiszen a Manchester egy nagyszerű csapat, inkább a karrierje adott pillanatában volt a United rossz választás.

Ha a visszatérését nézzük, barátként nagyon elégedett lennék, örömmel látnám őt ismét a Juventusnál. Jót tenne a klubnak, azt tanácsolom neki, hogy térjen vissza, de ebben a kérdésben természetesen ő és a klub dönt.”

A Juventus negyedik lett ismét, ezzel BL-helyet szerzett, amit Massimilano Allegri sikerként értékelt, azonban sokan kritizálják a mestert a mutatott játék és az eredmény miatt, hiszen tavaly a negyedik helyen zárás az aktuális tréner menesztését eredményezte.

„Nem gondolom, hogy jó tenne a csapatnak vagy általánosságban a klubnak az edzőváltás, mivel nehéz lenne ismét hozzászokni egy másik edzőhöz, másik futballhoz és más ötletekhez. Nem látom ezt jó útnak, és nem gondolom, hogy ezt az utat választja a klub.

Nehéz szezonon van túl a Juventus, de kilenc nagyszerű szezon után ez várható volt. Az igazolások fontosak és szükségesek lesznek, mivel fontos játékosok távoznak, mint Paulo Dybala és Federico Bernadeschi. Természetesen a klubnak frissítenie kell a keretet, de ha a realitást nézzük, a Juventus bejutott a BL-be, és a bajnokságban nagyon apró különbségek miatt csúszott el a csapat. Szerintem dolgozniuk kell, de ez még csak az első lépés volt.”

A Lay's szintetikus futballpályájának az avatóján beszélt a Claudio Marchisio, az első ilyen pályán, amelyet 2022-ben átadtak.

„Ezeknek a létesitményeknek a megléte a nagyvárosokban fontosabb, mint máshol. Torino kisváros a világ jelentős városai között. Egy ilyen létesítménynek különböző céljai vannak, egyike az, hogy a fiúk és a lányok biztonságban legyenek, s ne az utcán lézengjenek, talán veszélyes külvárosokban. Ez a létesítmény a befogadás valóságát nyújthatja. Ez is a sport egyik feladata.

Remélem, hogy ez csak egy első lépés a jövő felé, melyben a srácok mind itt fognak gyülekezni, illetve fontos lépés az oktatók számára, akik itt megjelentek, és tehetségeket fedezhetnek fel, ami nem valósulhatna meg ilyen létesítmények híján. Remélem, hogy ez a létesítmény megfelelő hely lesz a tehetségek fejlesztésére, és ahol a befogadás valósággá válik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3217839933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvino 2022.05.25. 21:41:37

Vajon a vezetosegnek sem tetszett Maxi teljesitmenye es szoba kerult a menesztese? Vagy csak a sajtonak es a szurkoloknak?

Shyr Kahn 2022.05.25. 22:18:05

@Juvino: Ha igaz a szobeszed, akkor Nedved nem volt elegedett a kupadonto utan es valoszinu ez az elegedetlenseg a mesterrel is kapcsolatos lehetett.

Juvino 2022.05.25. 23:17:53

@Shyr Kahn: igen, de Nedveden kivul semmi nem szivargott ki. Sztem senki nem gondolt ilyen nezhetetlen focira. En szemely szerint nagyon el vagyok keseredve.

MDaniel98 2022.05.30. 11:24:26

Nekem úgy tűnik, hogy nyilatkozati szinten már készítik elő Pogba visszatérését.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása