Allegri: „Egyáltalán nem triviális eredmény a BL-szereplés elérése”

allegri_massimiliano_magyaraz_bajnoki_elott_allianz_melegitoben.JPGMassimiliano Allegri a Lazio elleni hazai meccs előtt a mérkőzés fontosságáról beszélt, miközben a Juventusnak már lényegében tét nélküli a hátralévő két bajnoki, de Torinóban a csapat minden bizonnyal illő módon akar majd búcsúzni Giorgio Chiellinitől és Paulo Dybalától.

„Az utolsó hazai meccsünk lesz holnap az idei szezonban. A Lazio az európai helyek egyikéért verseng, így a lehető legnagyobb tisztelettel kell a meccshez állnunk, és jól kell zárnunk a szezont. Valamint ez lesz az utolsó meccse a szurkolók előtt Giorgio Chiellininek és Paulo Dybalának, ezért nagyszerű alkalom lesz a holnapi. Giorgio 17 évet futballozott itt, és lezárja a karrierjét, legalábbis az olasz részét, míg Paulo számára még előtte van a karrierje.”

A mester anno visszatérésekor azzal viccelődött, hogy Leonardo Bonuccinak a csapatkapitánysághoz vennie kell boltból karszalagot, de úgy tűnik, hogy erre nem lesz szükség, és Giorgio Chiellini távozásával ő lesz az új csapatkapitány.

„Mivel ez a két játékos távozik, a klub hierarchiáját követve a Juventus új kapitánya Leonardo Bonucci lesz.

Sokan sikertelen szezont emlegetnek. A Juventusnál természetes, hogy magasak az elvárások, de ilyen évek is előfordulnak. Mindeközben sikerült bejutnunk a Bajnokok Ligájába, ami sokaknak triviális eredmény lehet, de nem az. A Juventus tizenegy éve BL-résztvevő, és ez fontos eredmény.

Értékeljem a szezonunkat? Ezek triviális kérdések. Ha azt mondom, hogy 3-as, az jó lesz? Itt mindig nyerni kell, de a BL-szereplés bebiztosítása nem triviális célkitűzés.

A szezon még nem ért véget, így Paul Pogba a Manchester United játékosa még, nem akarok róla beszélni, a klubbal pedig majd a szezon vége után egyeztetünk az átigazolási időszakról. Sajnos már sok mindenre nem emlékszem vele kapcsolatban, nagyon tele van a fejem.”

A mestert arról kérdezték, hogy Paulo Dybala búcsúja mennyire lesz mellékszál Giorgio Chiellini utolsó hazai meccse mellett.

„Ez két teljesen különböző dolog, Giorgio Chiellini 17 évet játszott a Juventusnál, míg Paulo előtt ott van még a karrierje, és az összes szurkoló köszönetében részesülhet.

A Lazio és a Fiorentina az EL-szereplésért harcol, s megjegyezném, holnap Maurizio Sarri érkezik ide, aki a Juve legutóbbi scudettóját szerezte, szerintem okosan fog játszani a csapata, mert megérdemli.

Nálunk többen hiányozni fognak. Danilo befejezte a szezont, ahogy Arthur is. De Sciglio vissza fog térni, Zakaria kapott egy rúgást a combjára, s ki kell értékelnünk az állapotát, de holnap nem fog játszani. Weston McKennie kapcsán a kérdés az, hogy szerdán majd játszhat-e. Láthattuk Manuel Locatellit, aki egy ideig nem állt a rendelkezésünkre. Fabio Miretti holnap ismét játszani fog.

A szezon egészével elégedett vagyok, mert a csapat fejlődött, és elértük a minimális célkitűzést. Ezen túlmenően nem vagyok elégedett, mivel a csapat nem nyert semmit. A negatívumok nyomán azonban mindig akadnak pozitívumok, a harcunk végül az Inter elleni meccsen ért véget. Ezek az események gyakran döntenek szezonokról. Magunkkal kell vinnünk a szerdai vereséget, ez olyasmi, amit nehéz kitörölni.

A vereségek mindig megmaradnak. A döntőt nem felejthetjük el, mert elveszítettük. A csapat a legjobbját hozta, de ne feledjük, hogy hosszú távon megfizettük az árát a sok traumás sérülésnek. Chiesa, McKennie, Danilo, Bonucci, természetes, hogy ez hatással volt a csapat erejére.

Dušan Vlahović jövőre jobb játékos lesz, mint jelenleg, hiszen még fiatal, és még fejlődésre képes, s a Juventusnál töltött hat hónapot. Olyan játékosaink vannak, akik exponenciális fejlődésre képesek. Aztán az átigazolási piacon megpróbálunk javítani a csapat gyengeségein.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3417832251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jozeph Pelikahn 2022.05.15. 22:35:42

Két tét nélküli, felszabadult meccsre számítok, ahol méltóan búcsúztatunk két klublegendát!

Shyr Kahn 2022.05.15. 23:53:31

@Jozeph Pelikahn: ++
(bar sokan valoszinu idebofogik, hogy Dybala nem az... de engedjek meg nekunk, akik ertekelik az elmult 7 evet, hogy megkoszonjuk neki azt a 115 (vagy tobb, majd kiderul) goljat, valamint szamtalan golpasszat, amit itt szerzett)

MdewC 2022.05.16. 00:55:10

@Shyr Kahn: böfögés vagy sem, ugyan olyan vélemény mint a tiéd… lol

alexGicamo 2022.05.16. 04:04:00

@Shyr Kahn: Eltaláltad ! Számomra ahhoz, hogy valakit klublegendának tartsak több kell ! Hét év az nem kis idő valóban . Főleg manapság ! Számomra ők klublegendák : ALESSANDRO DEL PIERO, GIANLUIGI BUFFON , Claudio Marchisio , Giorgio Chiellini . A teljesség igénye nélkül ... Nem soroltam fel most mindenkit, aki ide tartozik. Őket is csak azért, hogy megpróbáljam érzékeltetni a különbséget ! De tudom, ez szubjektív ! Kinek a pap ...

venember83 2022.05.16. 05:33:34

@Shyr Kahn: őrület, hogy Maxi mondhat bármit, mégis az első pár hozzászólástól Dybala a téma, ezzel megágyazva a szurkolói összezörrenésnek, pedig már szerintem olyan sok kedve senkinek nincs a saját igazát védeni n+1. alkalommal.

Engem nem is tudom, mi taglózott le jobban, a tény, hogy Del Piero, Buffon és Chiellini után egy milánói befuccsolt év után visszatérő Bonu lesz a csk, vagy az, hogy a Serie A legdrágább keretével, legjobban fizetett edzőjével pozitív eredménynek kell tekintenünk a BL-szereplés kiharcolását. S akkor mit lehet mondani Gasperini bergamói és S. Inzaghi római szezonjaira, amikor ennél sokkal nagyobb versenyben (ami az első pár helyet illeti) vívták ki a fenti edzők a BL-szereplést a Juventushoz semmilyen szinten nem hasonlítható kerettel. Megértem, hogy valamit mondania kell a mesternek, de ezt azért igencsak nehéz elfogadni, miközben természetesen vitathatatlan, hogy örülök a BL-szereplés megszerzésének, és reménykedek abban, hogy a páratlanul sikeres évtized után a Juventus nem fog olyan rendkívüli klubok sorsára jutni, melyeket nagyon mélyre húzott az örvény adott korszakok lezárulása után (a két milánói klub a tulajdonosváltásokkal, a United és az Arsenal a meghatározó edzők visszavonulásával stb.).

Rocky80 2022.05.16. 06:18:42

@venember83: Bonu tényleg sokkoló...

Amúgy a Manchester is a világ legértékesebb klubja és mégis vesszőfutás van.
Ronaldo is sokba került, mégse illett ide igazán. És még sorolhatnám.
Talán nem is az érték számít igazán, hanem a koncepció. Vagy identitás. Vagy motiváció. Vagy ezek elegye. És ezt ismét megtapasztalhattuk.

Kvázi ezért is jó az irányvonal amit elkezdtünk, fizetési sapkával és okosabb szerződésekkel, mert nem mind arany ami fénylik. :-)
Vagy éppen ellenkezőleg: Allegri arany pl, csak most nem fénylik... :D

Rocky80 2022.05.16. 06:24:05

@Shyr Kahn: köszönni köszönjük, de nem legenda. Ahhoz valami több kell.

Itt van pl Ronaldo. Ő is sok gólt szerzett, akkor Juve legenda? Nem. Vagy itt van Padoin: ő meg sokat volt itt, mégsem legenda. :-)
Ne csépeljük már el egy szó jelentését haszontalanul.

Shyr Kahn 2022.05.16. 06:39:22

@MdewC: Jogos, nem is gondoltam masra. Elnezest, hogy leminositettem "bofogesre" az ellenoldal velemenyet.

@venember83: Valoban soknak tunik ez a folyamatos Dybala-val nyitas, de nem szandekoztam vitat nyitni, csupan szerencsetlenul reagaltam, amivel elinditottam a lavinat. Elofordul ez meg igy 41 evesen is :)

Az utolso itt toltott merkozesek miatt nyilvan, aki valoban kedveli Dybala-t es amit kepviselt itt az elmult 7 evben az egyetert @Jozeph Pelikahn kollegaval. Aki meg nem, no offense sracok. @alexGicamo: @Rocky80: Ezt mar atbeszeltuk ezerszer es tiszteletben tartom a velemenyeteket. Nem ragozom tovabb. Majd a megfelelo poszt alatt elkoszonok tole.

Azt hiszem Chiello eseten mindenki egyetert, hogy legenda tavozik. Ami Allegri-t illeti, szep gesztus volt tole megemliteni Sarri-t, es kiemelnie, hogy az utso Serie A cimet vele zsebeltuk be. Ami a csapatfejlodes reszet illeti, nyilvan valamiben fejlodtek a sracok, de kulso szemlelokent ezt nehez eszrevenni. Amit mar leirtam: sem a vedojatekot nem latom jobbnak, mint az ev elejen (meg ha ehhez a birok aktiv reszvetele is szukseges volt), sem a tamadojatekot. Valamifele stabilitast lattunk a szezon masodik reszenek elejen, de az ev vegere az is eltunt. Tovabbra is szkeptikus vagyok a jovot illetoen. Remelem, hogy a jo igazolasok elorevisznek majd es hiaba oli majd Maxi a kreativitast, de valakik az elso harmadban kepesek lesznek osszejatszani es normalis tamadasokat vezetni.

Dzsákkeríni 2022.05.16. 09:13:45

Ezt a Zaccheronit el kéne már zavarni a pi... ba!

Mark Szabo 2022.05.16. 12:26:43

1 klublegendank távozik, az pedig Chiello

Mark Szabo 2022.05.16. 12:28:19

@venember83: ++1 Nagyon unalmas már a Dybala sírás szerintem is. Jó játékos, de elválnak az útjaink, PONT

2022.05.16. 15:53:20

Azért Pirlo nyugodtan dőlhet hátra a fotelben, mivel sikeresebb évet zárt, mint Allegri idén. Max annyi, hogy idén előbb lett meg a 4. hely, hála az atlantaiaknak. Pirlóval több pontot szereztünk a bajnokságban, bőven több gólt rúgtunk, plusz két kupa. Tudom. Neki volt egy Ronaldója. Ez van. A lényegen nem változtat.

Del Pybala 2022.05.16. 16:16:09

@MGB75: Pirlo egy szertaros maximum :D azert iden szinte mindenki volt serult...nem is kis idore

Marvin88 2022.05.16. 17:04:10

@venember83: A hiba ott van, hogy sajnos valóban a mienk a legdrágább keret, de a legértékesebb nem. A legerősebbek azok a keretek, akik előttünk végeztek a tabellán.

alexGicamo 2022.05.16. 18:45:58

@venember83: Maxi egyre jobban felb@ssz@ az agyamat , amióta visszajött ! Egyre csak hülyeségeket beszél, számomra egyre nagyobb csalódás ! Bevallom, ellentmondással fogadtam a hírt szezon elején, hogy visszatér hozzánk . Egyrészt a Sarri -s és a Pirlo -s évek után nem bántam , hogy " biztosra " megyünk, gondoltam én naívan . Ugyanakkor azt is gondoltam , hogy csak a káposzta jó felmelegítve ! Most már bánom , hogy visszatért ! Sokkal jobban örülnék egy Simone Inzaghi - féle edzőnek . De hát ez van !

MDaniel98 2022.05.20. 08:45:30

Azé' nem tudom Max még az FM-ben is ha nem éred el a Juvéval a BL-helyeket akkor inkább kirúgnak mint nem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása