Allegri: „Nézzük a pozitívumokat”

allegri_massimiliano_oltonyben_mutogat_palya_mellett.JPGA Juventus hazai pályán 2-1-re legyőzte a Venezia csapatát, a két gólt a szülinapos Leonardo Bonucci szerezte, s mindkét találatban fontos szerepet vállalt a Juve fiatalja, Fabio Miretti.

„Jól kezdtük a meccset, volt pár kapura lövésünk, és megszereztük a vezetést, de aztán túlságosan mélyen visszahúzódtunk, ennek ellenére voltak lehetőségeink az előnyünk megduplázására.” - mondta a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„A szünet után a levegőben lógott a Venezia találata, és tényleg jól is teljesítettek. Szerencsénk volt, hogy szinte azonnal érkezett a második gólunk. Lehet beszélni taktikáról, jobban teljesíthettünk volna, de a tény attól még változatlan, ugyanazok a játékosok futballoznak három hónapja, és most el kell fogadnunk ezt a jó eredményt.

Fabio Miretti jó meccset hozott, tudja, hogyan kell futballozni, s egyszerűbb helyzetben van. Mindig próbál előre passzolni, ami jó jel, a játékának volt karaktere, és nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat ma kereste őt. Szeretnék köszönetet mondani a Juventus akadémiának, amiért felnevelte őt az elmúlt nyolc évben.

Nem tudom, hogy láthatunk-e még fiatalokat idén, de természetes, hogy ebben a korban egyik nap ezek a játékosok igazi bajnoknak tűnnek, aztán egy másik nap meg teljesen reménytelen játékos benyomását keltik. Mindenki előtt más az út, már vannak játékosaink, akiknek tapasztalatot kell nyerniük, és meg kell találniuk a megfelelő kiegyensúlyozottságot.

Egyes játékosoknak nyugodtabbnak kell lenniük a labdával, de úgy tűnt, hogy Fabio Miretti már kipipálta ezt.

A bajnoki cím? Nincs értelme már foglalkozni Cristiano Ronaldo távozásával, illetve a rengeteg traumás sérülés miatt kiesett játékossal, ez egyértelmű, hogy nagyon rossz hatással volt a teljesítményre.

Ha a meccset lefújása után kell értékelnünk, talán nem olyan rossz, hogy ebben a pozícióban vagyunk. Ha megvertük volna a Villarreált, és továbbjutunk a BL-negyeddöntőbe, talán elhasználtuk volna azokat az energiákat, amelyek a negyedik hely megszerzéséhez voltak szükségesek. Szóval inkább nézzük a pozitívumokat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5817821211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2022.05.01. 15:44:36

"ugyanazok a játékosok futballoznak három hónapja" - Miretti nyolc éve a Juventus keretében van, tehát nem két hete érkezett valami csoda folytán, jól értem?

"Ha megvertük volna a Villarreált, és továbbjutunk a BL-negyeddöntőbe, talán elhasználtuk volna azokat az energiákat, amelyek a negyedik hely megszerzéséhez voltak szükségesek." - erre nem is tudom, mit lehetne írni. Mintha nem egy Juventus kaliberű csapat mestere beszélne. Mindegy, lépjünk tovább, elnézést, de nehéz megemészteni ezeket a dolgokat így szárazon, mindenféle alkohol nélkül.

2022.05.01. 15:51:51

Tulajdonképpen megvan a BL, innentől minden meccsen játszhatna Miretti, hátha jövőre is a keretben maradhatna. Nem kéne tovább szórakozni Jorginhoval.

Apuleius 2022.05.01. 16:08:50

"Ritka, hogy egy akadémián nevelkedett játékos bekerüljön a felnőtt csapatba, ilyesmi csak statisztikákban látható, először a Milannál láttam ilyet, most pedig a Juventusnál.

Teljesen kész ez az ember, nonszensz, vicc ez az egész hozzáállás. Ha ilyeneket józanon, drogok használata nélkül beszél, nagyobb a baj, mint gondoltam volna.

Pozitívumként nagyjából annyit lehetne mondani, hogy egy Juve-meccsel kevesebbet kell megnézni ebben a szezonban.

rockitbaby 2022.05.01. 16:18:54

@Apuleius: Főleg annak tükrében, hogy Keant ő maga emelte fel, mint most Mirettit, es nem csak megkapta, mint kész játekost, lásd Marchisio.

venember83 2022.05.01. 16:37:55

Az akadémiás részt inkább kiszedtem, nehezen értelmezhető, s nem akarom félrefordítani. Elnézést, ha félrevezettem az olvasókat.

JeetTrader 2022.05.01. 16:59:13

Annak ellenére h tudom h folyton az ilyen nyilatkozatok mennek nehéz megemészteni a játékot... még a Genoat le kell győzni és lebvan tudva az idény.

A kupadöntő meg bárhogy elsülhet...

Bruce57 2022.05.01. 17:49:21

Tehát azért tudtuk legyőzni az utolsó Velencét mert kiestünk a BL-ből.

Attilio79 2022.05.01. 18:00:27

@venember83: +1
Érthetetlen és egyben szomorú...

Juvino 2022.05.01. 19:34:28

Ha jol ertem akkor Miretti jo volt, a tobbiek is kerestek es koszonjuk,h kineveltek...kb ennyi! Tobbet nem jatszik Ő sem! Ja...es a bl legjobb 8 es a bajnoki 4 hely kozul az utobbit valasztottuk! Koszonjuk!

venember83 2022.05.01. 19:48:37

@Juvino: azóta találtam bővebb forrást a nyilatkozatra, s abban a mester említ több fiatalt.

"Most nem tudom megmondani, hogy a szezon végéig láthatunk-e még fiatalokat a pályán, de eddig Akè már kapott lehetőséget, Miretti is játszott, és Soulèt is ismerjük."

Tartalmas mondat, nem?

Fabio83 2022.05.01. 21:38:27

Szomorú leszek ettől az embertől.

FeriGjuve 2022.05.01. 22:06:11

@venember83: Régebben azért is kedveltem ezt az embert,mert inteligenseket nyilatkozott és nehéz volt belekötni.A vigyorokból ès a nyilatkozataiból ítélve azonban Maxunk az edzőzködés nélküli néhány évet kábítószerek használatával töltötte,mert azóta csak ostobaságokat beszél. :)

FeriGjuve 2022.05.01. 22:07:59

@Apuleius: Na tessèk,eskü nem olvastam el,mielőtt leírtam,nem beszéltünk össze. :D

Shaky79 2022.05.01. 22:48:30

Egy pozitívum, hogy biztosan megvan a negyedik helyünk, mert nem tudott nyerni a Roma!

Juvino 2022.05.01. 23:30:08

@venember83: Eleg tartalmas! Meg is erositette, h a fiataloknak ennyi volt erre az idenyre. Ha nem lenne ennyi serules akkor mi lett volna? Ennyi sem! Pedig a maradek 3 meccsen nyugodtan, tet nelkul jatszathatna oket.

Shyr Kahn 2022.05.02. 00:04:51

Szvsz regen azert kedveltetek Allegrit, mert amikor nyertunk, az nem volt betudhato egy instabil, esetenkent onbizalomhianyt mutato csapatnak, hanem egy stabil vedelemmel megaldott csapat valahogy begyotorte elol a gyoztes golt... neha golokat, azaz regen legalabb volt valami stabilitas valahol a csapaton belul es lattunk nemi-nemu karaktert.

Regen is ugyanilyen nyilatkozatai voltak a fiatalokkal kapcsolatban, csak most nem lehet mentegetni Ot azzal, hogy nem is oly reg a BL dontoig vitte a Juve-t, vagy hogy a tabella elso fokan allunk vele. Regen is impotens volt vele a tamadojatekunk. Pontosan ezert akarta Nedved es Para levaltani, ami nem hiszem, hogy rossz otlet volt.

Tovabbra is tartom, hogy O nem jo csapatepitesben. Amennyiben megis jo lenne, nem latnank ezt a szerencsetlen gyotrodest mar evek ota tole. Nem veszem elo ujra a mantrat, hogy Conte csapatat konnyu volt felfuttatnia, mert ugye kapasbol lehetne ra kontrazni, hogy a masodik BL dontojenek mar nem sok koze volt a Conte fele epitmenyhez (ezzel egyebkent en nem teljesen ertek egyet, de ne menjunk ebbe bele). Akarhogy is totent, az ideny elejen volt egy pozitiv elorzetem vele kapcsolatban, de azt hiszem ezt csupan a Pirlo fele tamadobb szellemu foci (ami nem egyenlo a szep focival) otvozete hozta az O kezdeti felfogasaval a vedelmmel kapcsolatban. Azt gondoltam, hogy a vedelem rendbe lesz teve es a tamadasaink hasonloan szepen gordulnek majd, csak talan meg hatekonyabban. Ehhez kepest a vedelmunk tovabbra is instabil. Meg akkor is, ha a mai gol nem a vedelem hibaja volt (ellenben szamos Venezia helyzet igen). A tamadojatekunk az uj erkezokkel mindig lenduletet kap, aztan hirtelen nagyot koppan. Gyakorlatba atultetve: Miretti szepen teljesitett, de pontosan ezert en nem feltetlenul varnam, hogy konzisztensen hozza ezt a szintet. Persze ettol meg a kezdet szep volt.

Itt varhatunk jo jatekosok erkezesere, de amig ez az impotens foci van eroltetve, addig johet ide akarki is. Konkretabban fogalmazva: amig a kreativitas vissza van fogva, addig nem igen tud senki sem semmit sem csinalni. Lasd az utso 10 perc labdatartasat a mai merkozesen.

Lehetne errol sokat vitatkozni es irni, de azt hiszem csak ismetelnenk magunkat. Sarri egy - sokak szamara - nem tul szimpatikus "bagos" edzo volt, de pl abban az evben kreativitasban kevesbe szenvedtunk hianyt. Igaz, kozel sem hozta azt a szintet, amit sokan vartak tole (lasd akkortajt a Sarriball kifejezest), de azt tegyuk hozza, hogy a jollakott csapatunk az utolso fordulokban mar lelketlenul jatszva veszitett merkozeseket, illetve azt, hogy nem is kapott tobb evet a bizonyitasra, amikor mar velhetoen neki vettek volna a jatekosokat es masbol fozhetett volna. Pirlo zoldfulukent, pedig csinalt egy-ket hajmereszto megoldast/cseret, kisse instabilabba tette a vedelmet, de a tamadasainknak hellyel-kozzel volt valami formaja. Neki meggyozodesem, hogy meg kellett volna masznia a szamarletrat csupan es korai volt szamara ez a nagy ugras.

En azt mondom igy visszatekintve a multra (nyilvan sok megkopik es megszepul), hogy Sarri nem is volt olyan rossz alternativa. Sem akkor, ha Allegrihez hasonlitom, sem akkor, ha a palyakezdo Pirlo-hoz hasonlitom. Persze jo kerdes, hogy mit kezdett volna O CR nelkul, de ahogyan ismeritek e temaban velemenyem: CR idovel kezdett egyre inkabb hatrany lenni (a csapatjatek elveszett), mint elony. Szoval talan tudott volna mit kezdeni vele a bagos, de ezt mar sosem tudjuk meg.

Persze idealis esetben, egy szetesett csapathoz egy motivator es csapatepito erkezik. Ha Agnelli kepes lenne megbocsatani (sajnos ez nem tunik megoldhatonak), akkor Conte erkezese nem lett volna, es nem lenne kizarva. Sajnalom, de nala nem lattam es nem is latok jobb alternativat.

Dzsákkeríni 2022.05.02. 00:13:24

Jó nézzük: Miretti.
@Fabio83: Hónapok óta ugyanezt érzem, írtam is már pár nyilatkozata alá.
@venember83: Ennyi mocskot és hazugságot amit összehord, csoda hogy még van gyomrod lefordítani minden héten többször is.

venember83 2022.05.02. 05:03:40

@Juvino: komolyan, mintha csak valami idegesítő kötelezettség lenne pályára küldeni pár srácot az U23-as csapatból, hogy aztán legyen ez is kipipálva, s mehessen minden tovább a saját menetében, játsszon Arthur, amikor éppen nem sérült, legyen ott a 27 évesen még mindig hullámzó teljesítményű és kapura kb. teljesen veszélytelen Rabiot a pályán, Locatelli meg legyen csak az új Pirlo, ha bele is döglik közben. És mindeközben meg panaszkodik, hogy x hónapja ugyanazok játsszák a meccseket, amúgy csak a bajnokságban, mert BL-ből hagyományosan már a csoportmeccsek után sikerült kiesni.

Annyira kiábrándító így kívülről is, hogy a fiatalokat ennyire nem tekinti tényezőnekk/fontos és kötelezően kihasználandó lehetőségnek. S mindezt egy borzasztó szintű olasz bajnokságban (micsoda vicc, ha ez a Milan megnyeri a bajnokságot ezzel a hullámzó teljesítménnyel és jellegtelen kerettel).

Thuglife! 2022.05.02. 08:22:36

@Shyr Kahn: ritkán értek veled egyet főleg Dybala-kérdésben de én is több időt adtam volna Sarrinak és Pirlonak.
Sajnos Agnelli nagyon megijedt hogy egy 4. Helyezés a lejtő kezdete,és visszahívta a vigyorit,tudva hogy nem lesz szép játék de stabilitás és eredmény lesz.
Csak míg évekkel ezelőtt azért sírt mert nem jön annyi tv-s lové mint a premier ligában felismerte hogy ahhoz szép foci kellene,most megint kidobott évek következnek.
A szurkolók pedig félnek hogy Chiesából is kiveszi a spiritót a mester.
Sarrinál Dybala,Pirlónál Chiesa,a sorminta szerint nála Locatellinek kellett volna kiugró évet hoznia de látszik a csávón hogy annyi felesleges infoval játszik hogy teljesen kiveszik belőle az ösztönösség ami a másik két edzőnél alapértelmezett.
Egyben biztos vagyok,Allegri utolsó éve lesz jövőre,mert egy Spallettinek Inzaghinak Piolinak és néhány feltörekvő fiatal edzőnek ő már nem tud újat mutatni és nem mindig mentik meg az individuál vagy bemákolt gólok.

MDaniel98 2022.05.02. 09:54:18

Na, a nyilatkozatának az utolsó bekezdésével mélységesen nem tudok egyetérteni, és szomorú, hogyha ezt ő így gondolja.

Shyr Kahn 2022.05.02. 17:55:42

@Thuglife!: En is ettol tartok, de varjuk ki a veget, hatha meglepodunk (kicsi eselyt latok ra, de ettol meg a kicsi esely is esely). Allegri 5 eve meg "hatekony" focit jatszott, mint ahogyan Sarri is. Lassan eljar felettuk az ido, csakugy mint ahogyan eljart mondjuk Mourinho folott is. Itt van egy-ket edzo, aki kepes jobban alkalmazkodni a valtozasokhoz (pl. Ancelotti), de Allegri nem tunik, hogy resze lenne ennek a kategorianak.

steven.h 2022.05.02. 18:42:02

@MDaniel98: Annyiban van igaza, hogy a BL hely most többet ér nekünk mint plusz egy kör a BL-ben, hála a botrányos szezonkezdetnek és figyelembe véve, hogy hány játékos áll rendelkezésére a sérülések miatt, melyek többsége nem izomsérülés, tehát még a nyakába se lehet varrni.

Nyilván nyúlhatna bátrabban a fiatalokhoz, de azért nem mindenki lesz Miretti, hogy beállítják a kezdőbe és kb MVP, bár egy Venezia ellen, de az mindegy.

Juvino 2022.05.03. 03:52:50

@venember83: igenigen, tenyleg olyan mintha vmi kotelezettsegnek tenne eleget azzal h a fiatalok neha jatszanak. Pedig most van par, akikbol tenyleg lehetne vki. De mi lesz? Szepen eladjuk-elcsereljuk oket. En Sms-ert sem adnam egyiket sem!
A Milan, ha tenyleg megnyeri a bajnoksagot az Internek(Inzaghinak) koszonheti. Siman kellett volna nyerniuk ezt az evet sajnos...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása