Carvalho: „A Juve neve és ereje már nem elég egy BL-döntőhöz”

carvalho_ricardo_om_melegitoben_masodedzokent.jpegRicardo Carvalho a minap beszélt az olasz helyzetről a Tuttojuve munkatársának, ami José Mourinho római munkássága és Cristiano Ronaldo torinói kalandja kapcsán is aktuális jelenleg.

A portugál védő követhette volna a Chelsea csapatától az Interhez a portugál mestert, ám a londoni klub nem kívánt megválni tőle.

„A Chelsea nem akart akkoriban értékesíteni engem, és én tiszteletben tartottam a döntésüket. Jól éreztem magam Londonban, José Mourinho szeretett volna leigazolni, de végső soron sikerült egy másik nagyszerű védőt igazolnia Lúcio személyében.

Szerintem José Mourinho jelenleg nem érzi jól magát a Románál, hiszen ő csak akkor boldog, amikor nyeri a meccseket. Kemény munkát végez a Románál, ez óriási kihívás számára. A célja, hogy nyerjen a farkasokkal, de a Serie A nem egyszerű bajnokság. Olyan csapatok versengenek, mint a Milan, az Inter, a Juve és a Napoli, de szerintem José Mourinho már a bajnoki címért fog versenyezni jövőre.”

Cristiano Ronaldo a Juventusnál 101 gólt szerzett 134 tétmeccsen, de ennek ellenére a portugál klasszis torinói kalandja nem teljesen sikertörténet, mivel a három év során nem sikerült begyűjteni a régóta áhított BL-címet.

„A Juventus nincs már hozzászokva ahhoz, hogy döntőbe vagy elődöntőbe jusson minden egyes évben. A klub neve és ereje nem elég a BL-győzelemhez, mivel ez a sorozat már a részletekről szól. Cristiano Ronaldo arról álmodott, hogy Bajnokok Ligáját nyer a Juventusnál, de sajnos hiányzott ehhez valami.”

Az egykori védő a Real Madridnál a Juventusszal hírbe hozott Ángel Di María csapattársa is volt, s természetesen az argentin játékosról is beszélt.

„A csapattársa voltam három évig Madridban, aztán ellenfele is voltam két évig, amíg a Marseille stábjában dolgoztam. Ő rendkívüli tehetség, példaértékű profi, bármelyik ellenfele a legnagyobb tisztelettel beszél róla. A generációja egyik legjobbja, mágikus futballra képes. Nagyszerű igazolás lenne a Juventus számára, bármelyik klub szívesen tudná őt a keretében.

Ő lehetne a Juve új tízese? Persze, ő bármelyik mezszámot viselheti, Ángel két vagy három évig még játszhat a legmagasabb szinten Európában, aztán szerintem a Rosario csapatánál akarja lezárni a karrierjét. Nagy öröm lenne számomra, ha a Juventusnál jól teljesítene, vagy valamelyik másik élklubnál. Federico Chiesa és Dušan Vlahović mellett kiváló lenne.”

Ricardo Carvalho 2004-ben BL-t nyert a Porto csapatával, majd a portugál válogatottal 2016-ban EB-t is nyert, karrierje végén pedig André Villas-Boas másodedzőjeként dolgozott az Olympique de Marseille csapatánál 2019 júliusától 2021 januárjáig.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6517820187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2022.05.02. 08:58:21

Sajnos attól tartok, hogy igaza van, de szerencsére 2-3 jó igazolás és ez változhat, szóval nem érzem reménytelennek a helyzetet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása