Allegri: „Jöhet az Inter”

allegri_massimiliano_kabatban_es_oltonyben_hevesen_mutogat.jpgA Juventus 2-0-ra legyőzte a Fiorentina együttesét Torinóban, így összesítésben 3-0-ra megnyerte az Olasz Kupa-elődöntőjét, s így 21. alkalommal jutott Olasz Kupa-döntőbe.

„A középppályások nagyszerűen teljesítettek, Adrien Rabiot egyértelműen jobban teljesít az előretörések lehetőségének kihasználását tekintve, és nagyszerű lehetőség nyílt előtte az érvénytelenített gólnál.” - értékelt a mester a Mediaset munkatársának.

„Gratulálnunk kell a srácoknak, mivel a szezon egyik célkitűzése volt döntőt játszani, ahol az Inter lesz az ellenfél. Volt pár kemény napunk a Bologna elleni meccs után, amikor nem tudtuk kihasználni a számos lehetőségünket.

A Fiorentina veszélyes csapat a passzjátékával és a sebességével, ha lehetőséget adunk nekik, hogy lendületből érkezzenek, de jól teljesítettünk az adott területek megnyitásával támadásban, és jól védekeztünk. Korábban is megszerezhettük volna a második gólt, de rosszul passzoltunk az ellentámadás alatt.

Ilyen a futball, a Bologna elleni meccs után most szenvedtünk és nyertünk. A cserék mind nagyon jól teljesítettek, igazi csapatszellem segített minket a döntőbe jutáshoz.

Most a következő bajnokira kell készülnünk, s meg kell próbálnunk pár játékost talpra állítani. A meccs adott szakaszában odafordultam az egyik játékoshoz, s meg akartam kérni, hogy kezdje a melegítést, de aztán láttam, hogy normál utcai ruhákban van, s akkor jutott eszembe, hogy ő sérült.

Nem kérhetek többet ezektől a srácoktól, mivel az elmúlt négy hónapban lényegében ugyanazok játszanak folyamatosan, ők pedig szívüket és lelküket kiteszik a pályán. Jól teljesítettünk ma este védekezés tekintetében, ami az elmúlt időszakban nemigen jött össze.

Elnézve a sorsolást azt mondanám, hogy a negyedik helyért a Fiorentina ellen harcolunk leginkább.”

A mestert számos kritika éri az idei szezonban nyújtott futball és a több, Juventushoz kevésbé méltó eredménnyel záruló meccs kapcsán, ezért adódott a kérdés, hogy jövőre is ő lesz-e a Juve padján?

„A következő háromban! Mindazonáltal azt is el kell mondani, hogy a Juventusnak mindig a győzelemért kell játszania. Számomra a leginkább csalódást keltő eredmény az Inter elleni vereség volt, mert az a mérkőzés döntötte el a bajnoki cím sorsát.

Amúgy szórakoztató ez a számos kritika. Lapo Elkann a Juventus egyik legnagyobb szurkolója, teljesen természetes, hogy csalódottak vagyunk, amikor nem nyerünk. Még öt meccs van hátra a bajnokságból, s nem vagyunk versenyben a bajnoki címért, ez eléggé zavaró számomra. Ugyanakkor motiváció lehet a következő szezonra, tanulhatunk ebből a tapasztalatból, és tudatosulhat bennünk, hogy a futballban és az életben nem lehet mindig nyerni.”

Massimiliano Allegrit kérdezték még Dušan Vlahović kapcsán is, aki a Fiorentinánál mutatott nagyszerű másfél éve után a Juventusnál ismét gól nélküli meccset hozott le.

„Teljesen természetes, hogy az erőnléte most valamivel rosszabb, hiszen nincs hozzászokva ahhoz, hogy háromnaponta meccset játsszon, ennek ellenére ebben a helyzetben van jelenleg. Folyamatosan mondom, hogy egy 22 éves srácról beszélünk, akinek nincs meg a tapasztalata és mentális egyensúlyra van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a csalódásokat, és ne hibáztassa magát, ha a dolgok rosszul alakulnak.

A média visszajelzései nevetségesek, szeretnék mindent meghallgatni, amit csak mondani szeretnének az újságírók, mert úgyis egyik napról a másikra minden teljesen megváltozik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5217812851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hudakdomi 2022.04.21. 11:01:50

Szerintem ez volt az év mondata JÖHET AZ INTER :D
Csak nehogy megint kikapjunk tőlük

Jozeph Pelikahn 2022.04.21. 22:20:06

Vlahović titokban valahol máshol is meccseket játszik? Mi ez a három naponta duma?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása