Kuluševski: „Szabadon, a hibától való félelem nélkül játszhatok”

kulusevski_dejan_spurs_mezben_unnepel.JPGDejan Kuluševski a Tottenhamnél kiválóan teljesít, s bár a Juventusnál 74 tétmeccsen jegyzett 9 gólja és 10 gólpassza sem rossz mutató, a Premier League-ben fél év alatt 14 tétmeccsen játszott, és már 3 gólnál és 6 gólpassznál jár, s a hírek szerint a sarkantyúsok vezetősége annyira elégedett a játékossal, hogy már nyáron véglegesíthetik a kölcsönszerződését.

„Azt hiszem, hogy mindenkinek bizonyítani akartam, hogy mire vagyok képes. És úgy vélem, talán még motiváltabb vagyok ennél a klubnál.” - nyilatkozta a 21 éves svéd futballista a klub honlapján közölt interjúban.

„Szeretem szembesíteni az embereket a tévedésükkel, és ezért sikerre nagyon éhesen érkeztem ide. Ennek ellenére tudtam, hogy nagyon, nagyon nehéz lesz egy új bajnokságban bizonyítani, s mindennel megbirkózni, amit egy új bajnokság jelent.

Sok mindennek klappolnia kellett, és őszintén mondhatom, hogy minden nagyon jól illeszkedett. Az edzők megtalálták számomra a tökéletes pozíciót, így sokat birtokolhatom a labdát, támadhatom a kaput, és gólszerzési lehetőségeim vannak, illetve lehetőségek gólpasszokat adni.

Azt hiszem, hogy látható, hogy amikor játszok, akkor szabadon teszem, nem kell sokat gondolkodni, nem kell hibák miatt aggódni, egyszerűen a futballomat játszom. Ekkor tudom a legjobbat nyújtani, és boldog vagyok, amikor így játszhatok.

Emellett pedig a csapattársaim is csodálatosak voltak. Az első naptól kezdve, nagyon szívélyesen fogadtak, a pályán jól érezzük magunkat, és ez nagy pozitívum. Néhányukat már ismertem régebbről. A legfontosabb dolog, hogy jól érezzük magunkat a pályán kívül is, családként viselkedünk egymással, és ennek következtében aztán a pályán is minden egyszerűbb.”

A fiatal svéd játékos Andrea Pirlo vezetése alatt mutatkozott be a Juventusnál, az adott évben szerzett 7 gól és 7 gólpassz pedig sokat ígért, ám idén Massimiliano Allegri hiába próbálta ki rengeteg poszton a futballistát, Dejan Kuluševski nem tudott meggyőző teljesítménnyel szolgálni. Így januárban kölcsönben a Tottenham Hotspur csapatához került másfél évre 3+7 millió euróért, 35 millió eurós kivásárlási opcióval, amely adott feltételek teljesülése esetén kötelezővé válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6917811893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2022.04.20. 07:24:58

Nahát.Nem biztos hogy a jelenlegi középpályán a képességekkel van a baj?
Lehet hogy csak a qvalitasoknak megfelelő feladatot kéne kapniuk és felhagyni a saját berögzült taktikával ahogy tette azt Sarri.Vagy ahogy Pirlo próbálkozott.
Olyan kommentet is olvastam hogy mit várunk ezektől a játékosoktól ha kifelé áll a rúdjuk?
Hát kérem azért kapják a nem kis fizetésüket.de ha a pénz nem motivál ott van(kéne hogy legyen)az edző.
Aztán jön a klub részéről a nyomás.ha nem javulsz eladunk...ennél jobb motiváció nincs ilyen rabiot Arthur ramsey feleknek akik máshol nem kapnának ekkora bért.és mégsem javulnak.és ott van még az öltözői hangulat ami feldobhatná a játékost de ezek szerint ott is problémák vannak.

venember83 2022.04.20. 07:51:30

@Thuglife!: "ennél jobb motiváció nincs ilyen rabiot Arthur ramsey feleknek akik máshol nem kapnának ekkora bért"

Épp a bérük miatt vannak biztonságban a torinói burokban, mindenhol kisebb bért kapnának, s nem lehet őket eladni a beleegyezésük nélkül. Ilyen bért meg nem sok klubnál kapnának, max. az arab ligák egyikében, de oda nyilván nem akarnak igazolni.

Attilio79 2022.04.20. 10:13:22

Ahogyan eddig is, ezután is úgy vélem, hogy Kulu jobb a nálunk mutatott teljesítményénél.
Egy motivátor kell nekünk is, Allegri képtelen lesz megoldani új csapat építését.
Egy újra gondolt Marotta szemlélet is jó lenne, aki hozza a fiatalokat...

Wizzurah 2022.04.20. 11:02:38

Én nagyon örülök a sikerének. Conte kezei alatt. Ez jó nagy fricska a 256 fogú átlag alatti juventus edzőjének és a vezetőségnek is. Finoman szépen oda is bökött neki, így kell ezt.

JeetTrader 2022.04.20. 11:44:31

Van amikor nem megy valakinek az adott klubban. Lehet egyszerűen Kulu mentálisan nem bírta az itteni helyzetet.

Nem értem ugyanakkor mi szükség van szurkalodni. Megvoltak a lehetőségei nálunk és ha nem játszott annak nyilván a valóan formán kivuliseg volt az oka. Örüljön h most megfelelő helyre került és kitud bontakozik.

Gondolom a vezetőség is levonja majd a szükséges következtetéseket de azon nem lehet változtatni h a Juve egy nagy múltú klub ahol nagyok az elvárások.

BigP86 2022.04.20. 12:00:13

Azért egy Tottenham más kávéház mint egy Juve. Ott örülnek ha elcsípik a 4. helyet és BL indulást.

Attilio79 2022.04.20. 12:07:52

@JeetTrader: Nagyok az elvárások és így is csak botladozunk Moratákkal.
Azonban a fiatalokat elherdáljuk, a piros gombot jó lenne megnyomni. Cancelo, Romero, Demiral, Kulu mindegyikben van potenciál, most meg keresgélni kell, hogy ki fogja kiváltani Chiellinit, Bonut, Cuadradot stb.
Szomorú történet ez.

venember83 2022.04.20. 12:12:20

@Attilio79: a Bologna ellen Miretti kaphatott volna lehetőséget, ahogy most is. De nem, Agresti szerint Perin; De Sciglio, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Bernardeschi, Danilo, Zakaria, Rabiot; Vlahovic, Morata kezdő lesz. Pedig ennél sokkal vékonyabb már nem lehetne a kp-sor. Na mindegy. Majd jövőre Rovellával és Fagiolival.

Attilio79 2022.04.20. 12:16:12

@venember83: ...Fagiolival, akit odaadunk cserébe SMS-ért... :(
Hatalmas ez a feladat, ennek a Juventusnak.

Leram7 2022.04.20. 12:16:29

Azért Kulusevski amikor nálunk játszott egy suta paraszt volt.
Ilyen mozgást és ilyen dromedár lassúságot én még a csapatban soha nem láttam támadótól.

Technikás, jól lő, de ennyi, 2 edzőnél mondott csődöt. Legjobb döntés volt tőle megszabadulni.

Az már más kérdés, hogy így is többet ér, mint Arthur, Ramsey és még sokan a csapatból.

Itt a legnagyobb gond továbbra is az, hogy Beppe Marottát elengedtük. Paratici nem volt méltó utód. Allegri pedig régebben tökösebb volt, szar a keret, de maradtak meccsek Allegri defenzív taktikájában is. Sajnos a kiscsapatokat nem tudtuk leverni, a nagyok ellen meg nem voltunk elég jók.

venember83 2022.04.20. 12:43:41

@Leram7: "2 edzőnél mondott csődöt"

Pirlónál csődöt mondott? 47 meccs, 7 gól, 7 gólpassz egy húszéves sráctól a Juventusnál az első évében szerintem nem lehet csőd.

Wizzurah 2022.04.20. 12:51:37

Egy serie a 4. helyezettet valóban butaság lenne összekverni egy PL 4. helyezettel. A serie a a béka segge alatt van.
Itt sem mondott csődöt, az első éve, ahogy írta más is jól sikerült az identitását vesztett juventusban. A lassúságát felhozni, amikor jól szerepel egy olyan bajnokságban, ahol a gyorsaság és a fizikai erő a domináló, hát.... érdekes. Nem az első játékos, aki nálunk "csődöt mond", máshol meg kifejezetten jól játszik. Ez már több, mint véletlen, ahogy a sok sérülés is. Rohadtul a körmére kéne nézni kb. mindenkinek. Azért, mert egy évtizedig uraltunk egy elég gyenge bajnokságot olyan szinten kényelmessé tette a csapatot, hogy most ütközik vissza az, amikor már nem megy az, hogy megélünk a múltból és kiderül, hogy tulajdonképpen a vezetőségben alkalmatlan emberek ültek, az edző alkalmatlan, stb. Ráadásul buktával adunk ezeken a játékosokon túl....

tsatsee 2022.04.20. 14:10:57

Ez olyan mint anno Thierry Henry volt, nem igazán ment itt neki, aztán az Arsenalban szárnyalt. De tudjuk hogy egy Trezeguet érkezett a helyére.... És a a többi már történelem

Leram7 2022.04.20. 14:38:20

@venember83: Szerintem játékban besült Pirlonál is. A bajnokságban nem volt valami nagy szám, ha jól emlékeszem az olasz kupában csinált inkább valamit.

A számok nem rosszak, de mégis rossz volt nézni a pályán.

Azt se felejtsük el, hogy tavaly még CR is bevert 36 gólt. Kulu megkapta a lehetőséget, de nem élt vele. Volt másfél éve. Nem csak ő a hibás, de nem nőtt fel a feladathoz.

Hudakdomi 2022.04.20. 16:22:45

Nem tudom ti mit gondoltok de ez a premier league jól fekszik neki. Főleg hogy Conte kezei alatt van. Örülök hogy a formája javult, mint itt allegri alatt folyamatosan labdát vesztett de szerencsére volt egy olyan gólja a roma ellen ami vissza hozott minket a meccsbe onnan pedig meg is nyertük. Ha jól emlékszem a zenit ellen is ő mentett meg minket.

Pavel1988 2022.04.20. 16:44:16

@venember83: A teljesség kedvéért én kérnék egy olyan statisztikát is ami megmutatja hány labdát adott el a saját térfelén.
Önmagában tényleg nem rossz a 14 kanadai pont, de Leram szurkolótárshoz hasonlóan nekem is a rosszabbnál rosszabb produkciók maradtak meg az emlékezetemben, na meg az a tetü lassú sebessége.

Örülök, hogy bevált a Spursben de a Juvéban sosem lett volna sikeres. Lehet vitatkozni ez kinek a hibája de a lényegen aligha változtat. Parádés értékesítés marad a szememben, akkor is ha aranylabdát nyer.

FeriGjuve 2022.04.20. 17:26:19

Ennèl nagyobb szembeköpès nem kell a vigyorinak.

Del Pybala 2022.04.20. 17:26:19

Hamar vege lesz ennek a ragyogasnak...egy lassu suta kozepszer mint eddig :D

Fabrizio 2022.04.20. 18:41:47

Akkor egy kis visszatekintés. Allegri első regnálása utolsó évében már elkezdődött a látványos visszaesés. Ezen szerencsétlen Sarri sem tudott mit kezdeni, hiába volt 4-3-3 formáció, nem bírták a fiúk a feltolt letámadást. Hja hogy nincs is szélsőnk Chiesát leszámítva. Pirlo is vért hányt velük, ő szívta meg. Az átmenetet k@rta el a vezetőség. CR helyett a fiatalítást preferálni. Kulu bennem nem hagyott mély nyomot, örülök a sikereinek. Még egy gondolat, lehet hogy csak én látom így, de a Juve nem a látványos játékáról volt híres, talán kivétel a ADP-Vialli-Rava éra.

Shaky79 2022.04.20. 19:24:48

A parmaban kiemelkedőt nyújtott azért igazolták le hozzánk! Itt a fiatal kora ellenére első évében többet tett az asztalra mint sokan mások! Megjött Allegri és rakosgatta össze-vissza csereként 10-20 perceket! Le is épült nagyon gyorsan! Emlékezzetek Chiesara milyen jó volt Pirlo alatt, most meg szenvedett minden meccsen ebben a ragyogó taktikában, eleinte nem is nagyon játszatta majd mindig lecserélte amíg meg nem sérült! Most Vlahovicon a sor, szép lassan leépül, beleszürkül ebbe a sz@r fociba amit hétről-hérte kitalál a nagy mesterünk! Nem értem, miért nem látja ezt a vezetőség, amikor teljesen egyértelmű ez az idejét múlt labdakergető kontrázós kis csapatokra jellemző játék! A kreatív jó képességű játékosok ebben a rendszerben szenvednek!

Primo Dimarzio 2022.04.20. 19:57:34

Jó kis nyilatkozat , kicsit az jött le belőle nekem, hogy kulusevski egy istenállat , aki épp PL mvp lett vagy épp oszkárt kapna. :D
Véleményem szerint hatalmas baromság volt annó 40m€ ért elhozni a parma tol, nem akartam elhinni ,hogy egy ilyen vörhenyesképű gilisztatestű nemtudommit igazolunk...borzasztó volt örülök neki ,hogy a tothenem megszabadított minket ettől a rémálomtól, bármi is lesz a vége ,tőlem bl t is nyerhet leszarom, csak ne legyen többet Juve mezben, abszolút nem illik/illett ide.

Il Principino 2022.04.20. 21:50:51

@Leram7: egyetértek!Van aki itt,van aki egy másik csapatban tud kiteljesedni,millió példa van rá...Nem csak a Juventusnál!

Zizou_empereur 2022.04.20. 22:29:05

Várjuk ki a végét. Jól kezdett a Spursban, de szerintem ott sem fog nagyot alkotni. Lassú, körülményes, én sem láttam benne semmi extrát.

steven.h 2022.04.21. 09:03:06

Szerintem felesleges párhuzamot vonni a teljesítménye közt, láttunk már ilyet akár Juventus kötődéssel is.

Viszont azt azért eléggé furcsállom, hogy mindenki Allegribe áll bele ennél a nyilatkozatnál, pedig Kulusevski azért Pirlo alatt is játszott, hozzáteszem sokkal többet is mint Allegrinél és azért a tavalyi évben, amit pont nem szerettem Pirloban, hogy ő azért szerette mosdatni magát, hogy nem az ő hibája volt egy-egy eredmény, hanem a csapaté. Tehát szerintem ez a nyilatkozat így önmagában Pirlonak is ugyanúgy szól.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása