Allegri: „A média szép futballt akar, de vereség esetén elsőként kritizál”

allegri_massimiliano_magyaraz_sky_sport_mikrofon_elott_meccs_utan.jpgA Juventus Szardínia szigetén nehéz meccsen végül 2-1-re győzött Matthijs de Ligt és Dušan Vlahović egy-egy találata nyomán, ám a mérkőzést felettébb izgalmassá tette João Pedro tizedik percben szerzett gólja.

„Nem szeretek veszíteni, ezért inkább érjen kritika rossz játékot hozó, ám győztes meccs után. Senki nem emlékszik a múlt vasárnapi teljesítményekre, csak annyi marad meg az emberekben, hogy az Inter a címvédés felé menetel, a játékosok teljesítményéről már nem esik szó.” - kezdte értékelését Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Soha nem lehet tudni, talán a ma esti meccs is teljesen más megvilágításba kerül majd a sajtó nyomán. A vicces dolog az, hogy a média munkatársai mindig a szép futballról beszélnek, azonban ők az elsők, akik felróják az eredményt, és csak az eredménnyel foglalkoznak egy vereség esetén.

Úgy hallottam, hogy a Villarreal elleni meccs 75. percéig minden weboldal és közösségi oldal elismerően beszélt a Juventus teljesítményéről. Aztán amint gólt kaptunk, a Juventus már csődtömeg lett. Ez értelmetlen. A teljesítmény ugyanaz, az egyetlen dolog, ami változott, az eredmény volt. Én örömmel fogadom a kritikát, azonban olykor egyesek túlzásokba esnek, és ez már zavar. 

Nem csak rólunk van szó, hanem a futballról úgy általában. Remélem, hogy a következő években az emberek visszatérnek ahhoz, hogy beszéljenek a futball alapvetéseiről, amilyen az első érintés, az emberfogás lerázása stb. Az olasz válogatott négy világbajnokságot nyert, megvan a stílusunk, de 15 éven át Pep Guardiola stílusát hajszoljuk, s észre sem vettük, hogy ő is változott.”

Paulo Dybala kulcspasszt adott Dušan Vlahovićnak, s ezzel nagyban hozzájárult a Juve sikeréhez, ám a mester már a 60. percben le akarta cserélni az argentin játékost Moise Keanre, végül azonban csak a 81. percben történt meg a csere.

„Volt pár alapvető pozitív megmozdulása, amilyen a gólpassz is, ha viszont a meccs tempója magasabb lett volna, szenvedett volna az intenzitás nyomán, viszont a meccs előrehaladtával egyre jobban játszott. Imádom a játékosaim, akik nagyszerűen tudják átvenni a labdát, akik jól kezelik a labdát. Ebben a tekintetben régimódi vagyok, és szerintem erre nagyobb hangsúlyt kellene fordítanunk az akadémiákon.

Hogy miért vártam a cserével? Nos, én is szerencsés vagyok, tudják jól.

Paulo Dybala pályafutása itt a Juventusnál véget ér, mert a történeteknek, amelyeknek kezdetük van, vége is kell legyen. Vannak ilyenek nők és férfiak között, illetve klubok és edzők vagy játékosok között. Ez az élet része.

A klub egyértelműen fogalmazott, mindent együtt értékelünk ki, s ez a döntés született. Azonban Paulo nagyon keményen dolgozik, sok sérülése volt, s még nem az a Dybala, akit mindannyian megisertünk. Az utolsó pár meccsen még sokat segíthet a Jvuentusnak. Paulo Dybala bizonyítja, hogy kiváló profi, ahogy a többi játékos is, akiknek lejáróban van a szerződésük, és maradnak vagy távoznak.”

A meccs előtt a mester csúnya mérkőzésről beszélt, kemény megmérettetésről a Juventus számára.

„Az Inter elleni rangadón vereséget szenvedtünk, pedig egy győzelem nyomán lehettek volna még bajnoki reményeink. Realistának kell lennünk. Továbbra is azt mondom, hogy az Inter a bajnoki cím legfőbb esélyese, főleg figyelembe véve a sorsolást.

Természetesen megráz egy csapatot, ha üldözi az alagút végén látható fényt 16 meccsen át, aztán hirtelen a fény megszűnik. Ezért volt ez a meccs nagyon kockázatos, különösen a sérült és eltiltott játékosokkal. Nyernünk kellett ma este, és meg kellett erősítenünk a pozíciónk a negyedik helyen, hogy a két végső fordulóban jó előnyünk legyen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7917801969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2022.04.10. 08:18:04

Egyetértek, az eredmény mindig mindennél fontosabb.

Fura azért ez, hogy hajszoljuk a BL-t érő negyedik helyet, miközben nem is akarjuk a BL-t már (vö. Szuperliga ötlete). Kényszerhelyzetben vagyunk valamilyen szinten, muszáj vagyunk sodródni az árral.

Dybala rémes milyen súlytalannak tűnt a mérkőzés egyes szakaszaiban, szerintem összességében jó döntés született, még ha fáj is nyilván. Nagyon sokat vártam és reméltem tőle...

venember83 2022.04.10. 09:15:23

@Rocky80: "Fura azért ez, hogy hajszoljuk a BL-t érő negyedik helyet, miközben nem is akarjuk a BL-t már"

Az Intert is meg akarta verni a csapat, mert akkor a mester aktuális nyilatkozata szerint esélye lett volna a scudettóra, közben Maxi n alkalommal elmondta előtte, hogy a scudetto elérhetetlen. Ellentmondásos a klub, az edző s a játékosok is.

venember83 2022.04.10. 10:25:44

@Rocky80: pontosan, majd jövőre! Helyes meglátás, jár a pacsi.

delpi0823 2022.04.10. 12:01:02

@Rocky80: Lattad szerencsetlen Paulot hogy nezett maga ele a lecserelese utan,teljesen rotyon van,sztem meg most se hiszi el hogy masik klub utan kell neznie.Szereti ezt a klubbot az teljesen nyilvanvalo.

giorgio007 2022.04.10. 12:26:58

@delpi0823: Persze, h nem hiszi el, mert ennyi pénz máshol nem fog kapni ilyen inkonzisztens teljesítmény után.

Dybala2379 2022.04.10. 12:32:50

Kedves Max! Azt magyarázd már el nekem, hogy az inter ellen miért merted bedobni a 4-2-3-1-t, míg a kieső cagliari ellen miért a kőkorszaki 4-4-2 állt közelebb a szívedhez Rabiotval a szélen.. ami sosem működött.

MarcoT 2022.04.10. 12:54:50

@Rocky80: lehet hogy a BL nem kéne de az itt megszerezhető bevétel nagyon is

Bodnar Daniel 2022.04.10. 14:38:29

@Dybala2379: Locatelli lesérült, ezért nem kockáztatott. Logikusan.

Dzsákkeríni 2022.04.10. 15:25:10

Nem emlékszem ki dícsérte a Villarreal elleni első 75 percben látott impotens fos játékot a milliónyi elképzeléstelen oldalpasszal, a labda jobbról balra járatásával, a tehetetlenséggel... Elképesztő ez a folyamatos Guardiolázása is. Meddig égetjük még magunkat ezzel az emberrel? Most 2 fontos elvesztett meccs után jól kioszthatott mindenkit, mert keményen elpáholtunk 1 góllal egy kiesőjelöltet. Tapsvihar...

rockitbaby 2022.04.10. 15:25:55

@Bodnar Daniel: Sokkal nagyobb kockázat, ha pályára tesz úgy három tagú sort, hogy három bevethető középpályása van, mintha csak kettőt. És ekkor még csere is lenne.

ZED! 2022.04.10. 16:04:09

Na takarodj te a pics*bá!!!

Csak Csucsu 2022.04.10. 16:24:32

@Dzsákkeríni: Még 1 évig biztosan. S én érzem a gúnyt Dybalaval kapcsolatban ahogy nyilatkozik. Ahhoz képest hogy szarul játszott úgyis legjobbak közt volt. Maestro attól tartok a te történeted is véget ér egyszer s nem győztesként maradsz majd a köztudatban attól tartok, de még Dybala távozása is szebb jövőt sejtet mint a tied. Képzelem is ahogy jövőre 4-1-4-1 természetesen registában valami alkalmatlan emberrel s Vlahovic majd megtartja a labdákat kicselezi az embereket s beadja saját magának...ja de lesz két szélső is majd ha Chiesa felépül meg Cuadradot nem hajtuk csapágyasra

venember83 2022.04.10. 17:02:31

@Bodnar Daniel: a védekezési szempontból biztosabb opciót választotta, s remélte, hogy a Cagliari ellen sikerül bekotorni egy gólt. Ehhez képest sikerült már a meccs elején hátrányba kerülni...

Rikoo 2022.04.10. 19:09:30

@Csak Csucsu: Az eredmények miatt mindig győztesként marad a köztudatban.
A múlton már senki nem tud változtatni.

Juvebest 2022.04.10. 19:58:06

A villarealt hozza fel példának de ott csak az első félidöben voltunk jók utána semmi , és igen azt a 45 percet kellene minden meccsen diktálni tök mindegy ki az ellenfél az a baj nemzetközi szinten egy Villareal szint már megoldhatatlan problémat okoz, mert spanyolba is a 32 másodperces Vlaovics gólon kívül nem nagyon volt helyzetünk. Allegri fizuja és az általa nyújtott teljesitmény nincs összhangban

Csak Csucsu 2022.04.10. 20:19:21

@Rikoo: Számomra a két vesztes döntő maradt meg vele S hogy ugyanazzal a kerettel Sarri is bajnok lett kb...az idei bajnokság az ő taktikázásán ment el...annyira hiányzott az ő visszajövetele mint Bonuccié

Bodnar Daniel 2022.04.10. 20:28:57

@rockitbaby: Inkább a kvalitásban mint a mennyiségben okozott ez fejtörést. Locatellinek nincs minőségi cseréje vagy aki valamennyire is lehetne az is sérült. Amint cserére kerül a sor az már emberhátrány. Lásd Dybala és Kean esete. Bár Dybala labdavesztéséből kaptuk a gólt, szóval már ő is nettó emberhátrány védekezésben sajnos. Allegri abban jó, hogy megtalálja a legkevésbé szar megoldásokat egy csapatnak ami mentálisan zuhanórepülésben hullott szét Sarri és Pirlo kezei között. Bár nem írnám semelyikük kontójára. Pararitici volt ennek a fő oka.

Shyr Kahn 2022.04.10. 20:41:46

@giorgio007: Nyilvan semmi sem fekete, vagy feher. Ha te ugy gondolod, hogy csupan a penz miatt toltott itt el 7 evet, akkor te radikalis vagy szimplan. Az angol klubok kozul jo nehany ki tudna (tudott volna) pengetni erte ennyi penzt es meg talan tobbet is. Inkonzisztens teljesitmeny ide, vagy oda.
Lehetne pedig kicsit optimistabb is a felfogasod. Nincs eleg informaciom ahhoz, hogy eldontsem a merteket a dolgoknak, de az hogy nem igen nez maganak meg klubot, lehet annak is szol, hogy meg mindig bizonyitani szeretne, hogy fizessenek erte tovabbra is. En nem vetem el a lehetoseget annak, hogy valoban szereti a klubot es hogy a vegen akar hajlando lenne leadni a fizetesi igenyeibol. Ez is egy lehetoseg. Allitani olyan butasagot, ami elveti ezeket a lehetosegeket, szimplan szemellenzos. Dybala lehet penzehes, de az altalunk lathato megmozdulasai nem feltetlenul mutatjak ezt. Sem azt, hogy penzehes, sem azt hogy hu, igy erdemes a kettot egyutt feltetelezni, amig egyertelmuen ki nem derul ezeknek az ellentete.

@Csak Csucsu: ++ Egyetertek. Az interjuban Allegri kiemelte, hogy Dybala elmegy. Tenykent kezelve. Kicsit hasonlit ez ahhoz, amit Agnelli csinalt DP-vel. Felegettek a hidat a maradek igen kicsi remenyre is. Allegri sosem szerette Dybala-t es bar iden probalta tobbszor is kiemelni, de sosem volt igazan meggyozo osszevetve mondjuk azzal, amit Morata-rol mod(ott).

Meltatlanul fejezodik be ez a fejezet is, ami szomoru, latvan a legutobbi merkozest is, amikor Vlaho eztra halat mutatott az argentin iranyaba. Talan azert mert vegre kapott ket ertekelheto passzt valakitol a csapatban. Elotte Rabiot adott valami jofelet, de ezen felul szerencsetlen csak vergodott elol. Vlaho melle kell egy Dybala kaliberu jatekos. Tok mindegy, hogy Zaniolo lesz-e ez a jatekos, vagy mondjuk Jorginho, Raspadori, de kell valaki, mert Dybala kiesesevel a passzok es a fineszes jatek eltunik elolrol, szoval ennek potlasa az egyik legnagyobb prioritas kell, hogy legyen.

Shyr Kahn 2022.04.10. 20:45:21

@Bodnar Daniel: Dybala labdaveszteset en szabalytalansagnak lattam. A biro abban a periodusban engedte a Cagliari kemenyebb jatekat, amire az Inter utani talalkozo utan nem szamitottam.

rockitbaby 2022.04.10. 22:03:40

@Bodnar Daniel: Allegri egyáltalán nem találja még csak a legkevésbé szar megoldásokat sem ebben a szezonban, nem hogy a jókat. A csapat zuhanórepülése pedig nem már az ő irányításakor elkezdődött, csak akkor még annyira le volt maradva az összes üldöző, hogy ez is belefért, de a repedések már látszódtak a 18/19-es szezonban is.

Ha van összesen három középpályásod, mert a fiatalokat még annyira sem becsüli, hogy 10 percre beküldje, akkor ragozhatod ahogy akarod, de mindhármat felküldeni sem így, sem úgy nem jó, de még csak a legkisebb rossz megoldás sem. Nem tud a meccsbe érdemben belenyúlni - bár ez idén akkor se nagyon ment neki, mikor volt elegendő embere -, nem tud kit behozni ha sérülés történik - ami kár is áltatni magunkat, gyakorlatilag Allegrivel karöltve jár együtt. Azt meg se említem, hogy a Rabiot - Zakaria páros kifejezetten jól muzsikált a címvédő Inter ellen, semmi az ég adta egy világon nem indokolta azt, hogy a kiesés elől menekülő, jóval szerényebb játékerőt képviselő Cagliar ellen miért kellett - a szezon során már számtalan és indokolatlan alkalommal - váltani taktikát/felállást. Nincs folyamatosság, nincs konzisztencia, amire azt lehetne mondani, hogy oké, megvan az alap, majd erre okosan igazolva jövőre lehet építeni.

Lanzafame 2022.04.10. 22:05:57

@Shyr Kahn: kezdem azt hinni, hogy neked Dybala fizet :D

venember83 2022.04.10. 22:36:53

@Lanzafame: én csak azt tudom, hogy nekem nem fizet. Meg Maxi sem. De ez valószínűleg elég nyilvánvaló...

Rikoo 2022.04.11. 00:43:51

@Csak Csucsu: Az hogy Neked mi marad meg az egy dolog. De ettől még ő a klubtörténelem 3. legsikeresebb edzője és ezt senki nem veheti el tőle, bármi is lesz a jövőben.

Shyr Kahn 2022.04.11. 01:45:39

@Lanzafame: Lehet benne valami... gyanus volt honnan kapom minden egyes kommentem utan az euro ezreket, de eddig nem raktam ossze :)

@Rikoo: Sztem nem ez volt a kerdes. Allegrinek lehet szep multja, csakugy, mint Mourinho-nak, de nyilvanvaloan ez nem garancia a jovobeni sikerekre... legfeljebb kicsit felpumpalja a valoszinuseget, hogy elobb-utobb sikerul majd elernie megint valamit a csapattal. Erre egyelore azonban meg varunk.

Csak Csucsu 2022.04.11. 08:20:59

@Rikoo: nálam kb annyira sikeres mint Capello ...nyert pár bajnokságot egy csúcsra járatott Juventussal.. :) de hangsúlyozom nekem! :D az öreg Fabio se volt a kedvencem..Allegri pedig már lejáratta magát egyszer..S nekem nem mutatta meg idén hogy újra hinném kéne benne

babo0410 2022.04.11. 09:58:55

@venember83: ha a fideszt vertük volna, most 65 pontunk lenne, és 3 pontra lennénk a Milantól. Lehet korábban ez nem látszott, de most könnyen újra bajnok esélyessé léphettünk volna elő

babo0410 2022.04.11. 10:00:55

Akarom mondani intert. Hahaha reggel van még, tegnap meg kissé sok volt a pálesz. Hahaha

Csak Csucsu 2022.04.11. 11:45:08

@babo0410: Decemberi Januári jó a döntetlen meccseket plusz az idény eleji formát hagyjuk arról amúgyis Sczesny tehet bár azért ha két góllal van több néha nincs ekkora nyomás a kapuson...szerintem

Rikoo 2022.04.11. 16:41:32

@Csak Csucsu: Azt se felejtsük el, hogy az Itáliai egyeduralom mellett újra visszavezette a Juventust oda, hogy európai színtéren is tényezők lehessünk.
Erre pedig több, mint egy évtizedet vártunk. Szóval tényleg sokat köszönhetünk neki, mint ahogy Conténak is.

Bodnar Daniel 2022.04.11. 18:14:54

@rockitbaby: Értelek. Szerencsére a stáb ezekre jobban rálát mint mi. Lehet egyikünknek sincs igaza. De azt feltételezem hogy ez nem is erről szól. El kénr menni edzésekre, meg kávézni egyer Allegrivel, hogy jobban rálássunk. Azt aláírom, hogy a csapat már nála kezdett széthulni. De hát erre kellettek volna vérfrissítő igazolások. Nem jöttek, Marrotta meg inkább ment. Remélem legalább Pararici útálásában egy lapon tudunk lenni. :D Szerintem az az oka a 75%-ának amit most látunk a pályán. A tabellán egyébként stabilabban tartjuk magunkat a Top4 alján. Pirlo-val csak bemákolva lett, úgy hogy neki nem csak fél szezonig volt a világ egyik legjobb csatára.

Rövid távon megértem a csalódottságot, de hosszútávra igen is jól alapoznak most. Érdekes mikor a fiatalokkal basztatják Allegrit, mikor a kezdő 70%-a mindog fiatalokból áll. Szerintem azért stabilitást teremteni egy újraépülő csapatba és stabilan tartani a BL-t érő utolsó pozit 3000-szer nagyobb prioritás mint hogy Akét futtasd bele a védősorba 10-ből 7-szer. Nem ördögtől való az szerintem, hogy az elsődleges a csapat megszilárdítása és a Joga Bonito utánna jön.

rockitbaby 2022.04.11. 21:25:28

@Bodnar Daniel: Igazából Paratici is beosztott volt. Ha mindenképp felelőst kell keresni, akkor Agnelli és az ő BL hajszolása, ami abban csúcsosodott ki, hogy csak egy Ronaldo kell a végső győzelemhez. Mert nem elegendő megvenned egy sportkocsit, fenn is kell tudni tartani.

Fiatalok? A Cagliari elleni kezdő: Tek (31) - Danilo (30), MdL (22), Chiellini (37), Pellegrini (23) - Cuad (33), Zakaria (25), Arthur (25), Rabiot (27) - Dybala (28), DV7 (22). De a csapat átlag életkora 27 év. Ezt nem nevezném 70%-ban fiatalnak.

Bodnar Daniel 2022.04.12. 02:35:02

@rockitbaby: Szóval a 11-ből 4-en harminc felett és heten alatta. Korrigálok, ez 64%...

Nem tudom melyik csapatot látod csak 21 évesekkel szaladgálni a pályán. De ha kikeresed megköszönöm.

És kikérem magamnak 31 évesen, hogy már öregnek számítok. :D

Nyilván a legnagyobb problémánk az hogy szinte az egyetlen klub vagyunk amit még tradícionálisan egy olasz család tulajdonába tartozik egy évtázada, akik saját stadiont építettek és vigyáznak az örökségükre. Egy ázsiai vagy egy arab befektetővel biztos minden faszább lenne. Agnelli-ék adnak igazi hitelt még a csapat mögé. Van egy olyan érzésem hogy az ide kommentelőknek mondjuk aztán tényleg kurvára mindegy, hogy miért érdemes a Juventus-nak szurkolni.. Hogy miért nem, az már izgibb csont. Amikor szarásig nyertük a bajnokságot plusz kétszer játszottunk BL döntőt akkor is Agnelli szívogatta az aranymarbit a lelátón, mint ahogy Allegri is elvitte a csapatot amíg lehet egy akkor valóban kiöregedő kerettel. Nem tudom milyen olyan világban élni ahol mindig csak jó idők járnak, meg aranyérnek hullanak az égből. Az én világomban valahogy ez még nem jött össze, mint ahogy a klubboknak sem szokott. Ja de... A Juventus-nak majd 10 évig...

Rocky80 2022.04.12. 09:52:30

@Bodnar Daniel: aranyerek? Nem olyan jó az... :D

venember83 2022.04.12. 10:02:43

@Rocky80: ha proktológus vagy, igazából örülni kell az égből hulló, netán ajtón befáradó aranyereknek. Még ha szar is a meló.

rockitbaby 2022.04.12. 11:50:09

@Bodnar Daniel: Akkor ideje tisztaba tenni, ki számít egy olyan sportagban fiatalnak, ahol a karrier vége nagyjából 33-35 éves kor között jön el maximum. Mert te most idekevered ugymknd a civil eletet. Ott egy 31 éves férfi még nem öreg, sőt. De a fociban már ez nincs így. Ha a játekosok 27-28 évesen vannak a legjobb korban, akkor a fiatal jelzőt szerintem sokkal inkabb kell a 25 ev alattiakra használni. Így azért már megint másként néz ki.

Lehet, hogy Agnelli család garanciát és hátteret ad, de önámítás lenne azt mindani, hogy Andrea az elmúlt három év problémáiért nem felelős. Sőt. Kezdve a brand építéssel, aminek köszönhetően sikerült pont azt az identitást elveszíteni, amit a család sok évtizeden keresztül ápolt és védett.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása