Moggi: „A calciopoli árát azóta is fizetjük”

moggi_luciano_mikrofonnal_nyakkendoben.jpgLuciano Moggi az Adnkronos munkatársának beszélt az olasz válogatott tegnapi csődjéről, s az egykori klubvezető szerint a hiba nem a szövetségi kapitányban keresendő.

„Az olasz válogatott a macedónok ellen fáradt és elbizakodott volt, nem Roberto Mancinit terheli a felelősség a kiesésért.

Az olasz futball válsága a calciopolival kezdődött 2006-ban. A Juventust, amely mindig is vezető szereppel bírt az olasz futball tekintetében, különösen ami a válogatottat illeti, tönkretették, az eredmény pedig mindenki számára látható.

Azóta egy megnyert világbajnokságtól eljutottunk odáig, hogy a következőben már az első körben kiestünk, majd két világbajnokságról lemaradtunk. 

2006-ig az olasz futball és az olasz válogatott egy nyertes modellel rendelkezett, sok bianconero játékossal a pályán, ezt jól mutatja a 2006-os döntő, ahol az olasz válogatottban 5, a francia válogatottban 4 Juventus játékos szerepelt. Olaszországban sajnos olyanok vagyunk, hogy ha valami működik, akkor azt tönkre akarjuk tenni, most pedig megfizetünk mindezért.

A tegnap esti vereség a játékosok fáradtságának tudható be, illetve alábecsültük az ellenfelet, túl elbizakodottak voltunk. Az EB után a játékosok már nem ugyanazzal a harcias dühhel léptek pályára, mint nyáron, hanem azt gondolták, hogy erős csapatot képviselnek, de a futballban a feltételezések veszélyesek, s ezt láthattuk tegnap este.

Véleményem szerint Roberto Mancini nagyszerű munkát végzett azzal az alapanyaggal, ami rendelkezésére állt, és volt bátorsága új játékosokat bevonzani, akik soha nem játszottak az olasz első osztályban. Nyert egy EB-t, és véleményem szerint nem terheli felelősség azért, mert a csapat nem jutott ki a vb-re. Roberto Mancini problémája az volt, hogy egyedül maradt, az egyetlen hiba, melyet a szövetségnek tulajdonítok, az abban állt, hogy nem védte meg a szövetségi kapitányt. Remélem, hogy Roberto Mancini marad a válogatott élén, mert ő a legmegfelelőbb személy erre a feladatra.”

Az egykori szakvezető szavaihoz kapcsolódik egy idézet Massimo Oddótól, a vb-győztes csapat játékosa szerint a világbajnoki győzelem lényegében rossz irányba vitte az olasz futballt: „Volt egy interjúm, amelyben arról beszéltem, hogy a legrosszabb dolog, ami történhetett, az a 2006-os vb-győzelem volt, mivel elhitette velünk, hogy erősek vagyunk. Jelenleg azonban Olaszországban a felszín alatt nagyon kevés tartalom rejlik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5517789744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2022.03.25. 19:58:50

Bar en nem igen szeretem a jelenlegi vezetoseget, ami kis baj, az mar nagyobb, hogy a szerzodesek meg nem hosszabbitasa milyen uzenetet kozvetithet a jelenlegi - es a lehetseges uj csatlakozok szamara.

No de ez egy lehetoseg csupan. Ha nem fordul az egesz rosszra (amit a klub erdekeben remelek, hogy valoban nem), akkor kivancsian varom, hogy mikent fordulunk ujra olaszosobba.... mondjuk, ha tenyleg azok kozul akarunk igazolni, akikkel szoba hoztak (--Pogba), akkor jocskan olaszosithatunk.
En mondjuk nem minden elhangzott nevet erzek szintugyileg megfeleloenek, de ha Jorginho es Zaniolo (utobbi komolyabb serules nelkul) csatlakozik hozzank, akkor ujra hozzatehetunk komolyabban az olasz valogatott magjahoz... igaz kozben Bonu es Chiello kioregedett, szoval a vedelmet nem tudjuk tovabb tamogatni (hacsak nem Rugani-val).

Lanzafame 2022.03.26. 12:16:12

A válogatott foci teljesen eljelentéktelenedik és komolytalanná válik, én örülök, hogy pihentebbek lesznek a játékosaink tavasszal.

Ne a válogatott mutassa meg egy futballtársadalom állapotát, megmutatja azt a nemzetközi klubfutball: 2010-ben nyert BL-t utoljára olasz csapat, az is olyan játékkal, ami a másik futballjának a rombolásán alapult. Ja, és a kezdőben nem volt olasz.

Nem igaz, hogy a Juve meghalt, max. Moggi halt bele a Calciopoliba. A Juve összeszedte magát, de néhány régivágású/utolsó mohikán olaszon kívül szintén a szuper légiósok által lett (majdnem) sikeres a BL-ben.

babo0410 2022.03.26. 12:59:06

Én meg úgy fogom fel az olasz csapat nem óhajtott Katarba menni. Ennyi. Majd legközelebb.

venember83 2022.03.26. 13:01:14

@babo0410: igen, azt reklamálta Jorginho is a bírónak ahelyett, hogy megállítsa a macedón játékost, és esetleg megelőzze a gólt. Így van, az olaszok büszkeségből, tartásból mondtak nemet a katari vb-n való szereplésre, így álltak ki az emberi jogokért az azokat sértő rezsimmel szemben.

alexGicamo 2022.03.27. 13:14:20

Sajnálom ezt a kudarcot !
Főleg, hogy ez már zsinórban a második !
Ugyanakkor bízom benne, hogy lesz ez még így se !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása