Moise Kean mehet, Renato Sanches jöhet?

kean_moise_golorom_malmo_ellen.jpgA Juventus tavaly nyáron nagyon gyorsan megszerezte Moise Keant az Evertontól kétéves kölcsönben, kivásárlási opcióval, ami könnyen teljesülő feltételek mellett kivásárlási kötelezettség.

Cristiano Ronaldo hirtelen távozásával az olasz csatár érkezett, a vezetőség szerint ezzel a jövőbe fektetett be a klub, s amint ez a hosszútávú befektetéseknél elég gyakori, egy év alatt ez még korántsem térült meg.

A 22 éves futballista kevés szerepet kap a csapatban, főleg Dušan Vlahović érkezését követően, hiszen a mester inkább a szerb csatárnak és Álvaro Moratának szavaz bizalmat, a fiatal olasz támadó pedig eddig mindössze négy bajnoki és egy BL-találatig jutott.

A Corriere dello Sport értesülései szerint a Juve szeretne megoldást találni a helyzetre, s mindezt úgy, hogy elállna a kölcsönben szereplő csatár játékjogának a megvásárlásától.

Moise Kean kétéves kölcsöne 7 millió euróba kerül a klubnak, s a játékost könnyen teljesülő feltételek mellett ki kell vásárolnia a Juventusnak 28 millió euróért, plusz további célok elérése esetén további 3 millió euróval nőhet a kivásárlási ár.

A Sky Sport szerint azonban a Juventus igenis igényt tartana Renato Sanchesre, aki a Milan vezetőinek a figyelmét is felkeltette.

A forrás szerint a rossonero csapat már januárban próbálkozott a 24 éves középpályásért, aki a Lille együttesével tavaly bajnokságot nyert, azonban nem sikerült megegyezni a francia klubbal.

A szezon végén elhagyja a Milant Franck Kessié, ezért Stefano Piolinak nagy szüksége lenne valakire a középpálya tengelyébe, miközben Massimilino Allegri is szeretné csapatában tudni a játékost, aki képes úgy box-to-box középpályásként, mint registaként működni.

A portugál futballista a Benficánál nevelkedett, aztán a Bayernhez igazolva csalódást keltő időszak következett, a Swansea együttesében is szerepelt egy évig kölcsönben, majd a Lille kivásárolta a szerződéséből, neki pedig a francia bajnokságban sikerült kiemelkedően teljesítenie, és egy bajnoki címet is szerzett az együttessel.

Az idei szezonban egy gól és öt gólpassz fűződik a nevéhez a tizenhét bajnokin, amelyen pályára lépett, szerződése pedig 2023 nyaráig köti őt a francia klubhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6317777778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.03.11. 07:06:08

Romagnoli, Jorginho, Renato Sanches lenne az én személyes rémálom mercatom. :)

JeetTrader 2022.03.11. 09:29:31

@Pjanista: teljesen jó...SMS lenne még egy nagy fogás, de sajna sokaktól kellene még így is megszabadulni és félő h nem fog sikerülni.
Én Jorginhot egy nagyon jó igazolásnak gondolnám, de félek h a Chelsea jelenlegi helyzete miatt nem lesz megszerezhető...vagy marad a csapat úgy ahogy van összeomlik a Chelsea és a játékosok ingyen távozhatnak...legalábbis jelenleg ez a helyzet.

Úgy meghallgatnám Allegri tervét, hogy hogyan képzeli el a csapatot, amikor megvannak a megfelelő játékosai. Milyen felállás, milyen taktika. Tudom, nála úgy kezdődik, hogy végy egy beton védelmet és tudjon a csapat busszal parkolni.

2022.03.11. 10:01:35

@JeetTrader: Én Jorginhot ki nem állhatom, középszerű játékos, ráadásul fejben is gyenge. Elég arra gondolni, hogy élete 3 legfontosabb büntetője közül 2-t kihagyott, majdnem rajta ment el az EB-győzelem, most pedig lehet, hogy rajta megy el a VB-kijutás.

Sanches akár be is válhatna, de a Bayernben és a Swanseaban óriásit bukott, nem véletlenül került Franciaországba. Ahol elvileg jól teljesít, bár sokszor nem láttam játszani. De a Franciaországban jól teljesítő játékosokkal alapból vigyázni kell, rengetegen megbuktak más bajnokságban miután eligazoltak. Egyébként Sanchest sosem tartottam sokra, kicsit mindig az volt vele kapcsolatban az érzésem, hogy csak a hajával tűnik ki igazán, ha levágná senki nem figyelne fel rá. :)

Romagnoli meg már bizonyított a Milanban, hogy miért nem kell nekünk, de sajnos ő is valós opció lehet.

Wizzurah 2022.03.11. 10:22:26

Jól cseng a neve vagy miért? Mert bizonyított az acélos francia bajnokságban de másik kettő top bajnokságban is beégett? A bizonyítás alatt is értsük az 1 gól 5 gólpassz már akkora teljesítményt? Hm. Köszi nem. Nem kell a Renáta.

babo0410 2022.03.11. 11:20:07

Jorghino öreg, hanyagolnám. Romagnoli meg szerintem annyira nem rossz, mint amennyire sokan itt nem szeretik. Sanchezt meg nem láttam játszani

Mark Szabo 2022.03.11. 11:44:42

Kean mehet. Sajnos egy 0

JeetTrader 2022.03.11. 15:52:21

@Pjanista: nem feltétlenül egy meccsből indulnék ki. Nagyon jól ismeri az olasz focit, szervez, irányít középről és Chiésat és Locatellit is nagyon jól ismeri. 30 éves....és aztán? Pirlo mennyi volt mikor idejött? 31? És akkoriban ő is le volt sajnálva, aztán második reneszánszát élte meg a csapatnál, vélhetően nagyon hasonló szerepet kapni mint ő.
Lát a pályán, tud és akar is passzolni és van tapasztalata. Pont ilyen játékosra volna szükség.
Ugyanakkor azt gondolom h nagyszerű ár/értéke képviselni. Hasonló kaliberű fiatalabb játékos horror áron megy, nem kérdés h sokkal emelné az amúgyis harmatos középpályánk minőségét.

Viszont a Chelsea jelenlegi helyzete nem tudom mennyire teszi majd lehetővé h lecsapjunk rá (és ő akarna e idejönni, állítólag szívesen visszatérne olaszba). Meglátjuk...

2022.03.11. 16:34:00

@JeetTrader: Legkevésbé az életkorával van gondom, már 2-3 éve is rosszul voltam azoktól a pletykáktól, amik szóbahozták velünk. Egyszerűen nem tartom elég jónak, ő lenne kikiáltva az új alibistánknak. Ha meg is próbálkozik hosszú labdákkal azok sokszor pontatlanok, és nem gólpasszok (abból szezononként ad kb. 1-et). Amit ő tud, azt Locatelli is meg tudja csinálni, szerintem jobban is, de ha őt feljebb akarjuk tolni, akkor inkább építsük be Rovellát. Korábban az ő játékát sem szerettem, de ebben a szezonban már sokkal biztatóbb, sokkal jobb játékos lehet belőle, mint Jorginhoból, és fizetni sem kell érte, mert már a miénk.

JeetTrader 2022.03.11. 17:56:19

@Pjanista: igazából annak amit írsz nagyobb valószínűségét látom én is. Abban igazad van, hogy Locatelli is hasonlót tud mint Jorginho, de talán ha itt lenne Jorginho akkor Locatelli mehetne előrébb...

Amúgy Rovella jönni fog...70% esélyt adok rá. Jorginho meg nem fog jönni a Chelsea helyzete miatt. Ahogy nézem Rovella statjait, inkább támadóbb, de mégis több kanadai pontja van Locatellinek és Jorginhonak.

Igazából már majdnem mindegy h ki jön a KP-ra csak új ember legyen és hajtson/akarjon...de legfőképp legyen okos és lásson a pályán.

Úgy tűnik Allegri szívesebben forgatja a játékot és nyomulunk a szélekről beadásokkal, mint inkább Locatellit hagynánk irányítgatni középről. Ezzel sokat veszítünk miközben a szélről meg jóval pontatlanabb megoldások születnek. Nah majd kiderül...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása