Fagioli: „A szabálytalan szívverés miatt sokszor szédültem”

fagioli_nicolo_cremonese_mezeben_orul.jpgNicolò Fagioli a Juventus futballistájaként a Serie B-ben gyűjti jelenleg a tapasztalatot a Cremonese mezében, s eddig három gólig és hat gólpasszig jutott a bajnokságot pontszám alapján holtversenyben vezető klubnál.

Mindazonáltal volt olyan időszak, amikor az olasz játékosnál komolyan felmerült a karrierjének a befejezése, mivel szabálytalan szívverést észleltek nála.

Még 2019-ben a jelenleg 21 éves futbllista több hónapra kiesett, s erről az időszakról beszélt a La Gazzetta dello Sport munkatársának.

„Ez a probléma több éven át fennállt. Meccs vagy edzés után gyakran éreztem szédülést.

Aztán sikerült megtalálni a jelenség okát. A műtétig attól tartottam, hogy nem futballozhatok többet.

De a beavatkozás után javult a helyzet. Három hónapig a partvonalra kényszerültem, és sajnáltam, hogy lemaradtam a Spal-Juventus meccsről, amelyen sok fiatal kapott lehetőséget.

Egyelőre nem gondolok a Juventushoz való visszatérésre, mert csak a Serie B-re koncentrálok. Soha nem játszottam még az első osztályba való feljutásért, most viszont ezért küzdünk, és megérdemeljük a lehetőséget. Nehéz lesz, de nem lehetetlen.

Milyen az első év a Serie B-ben?

„Arra számítottam, hogy bonyolultabb lesz a helyzet a tabella tekintetében. Jó, kompakt keret vagyunk számos fiatallal, akik egymást segíti. A bajnokság jó minőséget képvisel, és sokat kell futni. Az első osztályban a játékosok minősége jelenti a különbséget, itt a szervezettségen van a hangsúly.”

A Serie B-ben a Juventus számos fiatalja játszik, a Pisa ellen vasárnap például Tourè és Beruatto ellen fog játszani a fiatal középpályás.

„Beruattót ismerem a legjobban, folyamatosan tartjuk egymással a kapcsolatot.”

A Juventusnál sokat tanult a középpályás, ám a Cremonesével bizonyíthat is a pályán.

„Sokat tanultam, úgy technikailag, mint az öltözőben. Nagyszerű profikat ismerhettem meg, olyan játékosokat, mint Ronaldo és Chiellini, akik elsőként érkeznek edzésre, és utolsóként távoznak, miután minden részletre figyelmet fordítottak. Az első edzésen kicselezett Cancelo, csak hogy tudjam, hol is vagyok…

Moratával volt a legjobb a kapcsolatom, mindig megvertem asztali teniszben, még ha ő ezt tagadja is.”

A Serie A-ban Andrea Pirlo megadta a lehetőséget a játékosnak, a Crotone ellen február 22-én játszhatott Bentancur helyett.

„Izgalmas volt. Ezt a dátumot magamra tetováltam. Egész életemben erre vártam, mivel a Juventus szurkolója is vagyok egyben. Már vezettünk 3-0-ra, s azonnal éreztem az önbizalmat, kár, hogy zárt kapuk mögött játszottunk.”

Pjanić a fiatal olasz játékos egyik instagram-posztjára egyszerűen annyit írt, hogy „jövő”. A bosnyák középpályás utódjának tekinti magát Fagioli?

„Nos, nehéz kérdés, főleg ha figyelembe vesszük, milyen jó játékosról van szó... Vele edzettem egy évig, segített és tanácsokat adott. De ha választani kell, inkább Modrićot mondanám. Őt tekintem példaképnek, még ha a hajam sokkal jobban is áll, mint az övé.”

Massimiliano Allegri felfigyelt a játékosra, s elismerően beszélt róla, mondván, hogy tudja, mikor és hogyan kell passzolni, mikor kell leráznia a védőjét, kiemelve a játékos nagyszerű ütemérzékét is. De aztán tavaly nyáron fejmosás is érkezett az edzőtől a játékos fegyelmezetlensége miatt.

„Az amerikai turné után beszélt rólam a mester. Nagy öröm volt olvasni a nyilatkozatát. Aztán tavaly nyáron hibáztam, késtem edzésről egy nappal a meccs előtt. Azonnal megbántam a történteket.”

A Juventusnál a középpályás megismerte Fabio Pecchiát, aktuális edzőjét, akivel együtt megnyerték a Serie C Olasz Kupáját.

„Kölcsönös bizalmat éreztünk. Örömmel követtem, amikor felmerült a lehetőség, hogy ismét együtt dolgozhatunk. Tudja, hogyan kell kezelni egy keretet, és nagyon jó futballra tanít minket.

Sok mindent tanulok jelenleg, ez fontos év számomra, de a Cremonese számára is, mivel már jó ideje nem játszott a csapat az első osztályban.”

Roberto Mancini alatt a válogatotthoz is behívót kapott.

„Egy barátom küldött egy üzenetet, s azt hittem, hogy viccel velem. Az azzurro mez a legszebb, az összes korosztályos csapatot megjártam, és csodálatos ez a mez. Mint a Juventusé, hiszen nekik szurkolok.”

Roberto Mancini olyanokat is behívott, mint Carnesecchit és Okolit, akkor még januárt írtunk, s azóta a Cremonese  szárnyal, ez véletlen lenne?

„Az volt a fontos, hogy visszatérve két lábbal a földön maradjunk. Majd később gondolok a válogatottra. Megnyertük az EB-t, most ki kell harcolnunk a világbajnoki részvételt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3217776870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsákkeríni 2022.03.10. 09:33:29

Remélem el is fog tölteni vagy 12 rendkívül sikeres évet mindkét számára imádott mezben!

JeetTrader 2022.03.10. 10:08:37

Én is csípem a srácot, jó lenne a soraink közt tudni és látni h képes különbséget jelenteni. Jót tesz most neki a tapasztalatszerzés és jól is megy neki.

Lanzafame 2022.03.10. 11:13:20

Arthur helyett bátran be kellene dobni jövőre.

venember83 2022.03.10. 12:01:16

@Lanzafame: várni kell még legalább 3-4 évet, nehogy elnyomja a bizonyítás terhe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3455) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1692) játékosokról (10156) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4237) mercato (4253) nyilatkozat (7580) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4270) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása