Costacurta: "Nem hosszabbítanék Dybalával"

costacurta_alessandro.jpgTovább húzódik a lejáró szerződésű Paulo Dybala ügye, s ugyan az olasz sajtó arról beszélt, hogy a játékos ügynöke, Jorge Antun ma tárgyalóasztalhoz ülhet a klub illetékeseivel, az esemény elmaradt, így továbbra is marad a bizonytalanság.

Az ügyben most megszólalt az AC Milan egykori játékosa és klublegendája, aki úgy véli, hogy Dybala teljesítménye már nem indokolja, hogy igazán komoly bérezést biztosító szerződést kapjon a klubtól. 

"Úgy gondolom, hogy már nem olyan fontos játékos, amilyen néhány hónappal ezelőtt volt. A Juventusnak most vannak nála erősebb játékosai, ez pedig nagymértékben befolyásolhatja a megállapodást, amelyet próbálnak megkötni." - mondta el véleményét Costacurta a Juventus támadójának kapcsán.

"A keretben ott van a legjobb olasz játékos, Federico Chiesa, valamint Vlahović, aki Európa legjobb középcsatárja Haaland után. Milyen jelentősége van Dybalának most a Juvén belül?

Helyes döntés volna újrakezdeni vele? Egyre kevesebb és kevesebb mérkőzést játszik, míg mások gyorsak. Súlyos költségeket jelentene hosszabbítani vele. Nem hosszabbítanék vele az általa kért összegekkel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5017777238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karesssz 2022.03.10. 15:23:54

Szerintem meg nem a teljesítményével van itt gond. A sérülései is egy másik kávéház. Itt a gond a kabzsiság

Lanzafame 2022.03.10. 16:12:12

Elkezdődött az a tánc, hogy nem a teljesítményével van a gond, hanem a sérüléseivel, úgyhogy, ha távozik, akkor annak oka, hogy peches.

A teljesítményével is gond van, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket 7 év alatt, villanásai voltak (főleg kicsik ellen), és néhány jó szezonja, de nem tudott vezér/húzóember lenni. Erre jött most rá a sérülékenysége.

babo0410 2022.03.10. 16:19:22

@Lanzafame: Mit kellett volna még tennie, hogy beváltsa a reményeket? Eddig két rossz éve volt, azon kívül Higuaint és Ronaldot is kiszolgálta, és összesen 281 meccsen 112 gólt lőtt nálunk. És idén 7 gólnál, 5 aszisztnál jár úgy, hogy tavaly majd egy teljes szezont kihagyott.

Lanzafame 2022.03.10. 16:28:25

@babo0410: Azt, amiért jött, pótolni Tevezt, akitől összefosták magukat a védők. Vagy pl. nem "kiszolgálni" másokat, hanem a tehetségéhez és Tevez utódjához (aki 50 gólt lőtt 2 év alatt) méltó módon húzóemberré, vezérré válni.

Az idei, Moratával közös csodálatos teljesítménye arra volt elég, hogy jelen állás szerint a 10. legtöbb gólt szereztük a bajnokságban, ezért télen (!) vásárolni kellett rekordösszegért egy nemcsak ügyes, hanem potens támadót.

Egyébként nem hagyott ki "tavaly majd egy teljes szezont", ez ferdítés, 26 meccsen játszott, a bajnokságban 20 meccse volt.

karesssz 2022.03.10. 16:53:03

@Lanzafame: szerintem nagyon kell az a külömbség amit ő tud hozni azok ellen a kiscsapatok ellen is. Ilyeneket tud elmenni pontosan a bajnokság

Shyr Kahn 2022.03.10. 17:05:15

@Lanzafame: Nem tudom ki varta, hogy barki is potolja Tevez-t, ha te ezt vartad, megertem, hogy csalodtal. Sem akkortajt, sem manapsag nem igen latok olyan jatekost, aki Tevez-t potolni tudna. Carlitos egyeni dijait erdemes vegignezni es azt hogy mit is tett le nalunk (IS) az asztalra. En hasznosabbnak tartottam, mint CR-t, ami miatt lehet elfogultsaggal vadolni, de ha megnezzuk, hogy csapatjatekoskent mint adott, akkor talan mar nem is tunik annyira elfogultnak.

Dybala sohasem Tevez potlasara erkezett (az mar akkor is latszott, hogy kozel lehetetlen), hanem egy olyan tehetseges csatarnak, aki - akkortajt - a Pogba altal vezetett kp-n 15-20 golt kepes szerezni (ha teljes szezonban jatszik) es kreativitast csempeszni a jatekunkba.
Ezeket a kriteriumokat teljesitette.

A gond a serulesek szamaval van, nem azzal, hogy mit kepes adni a csapatnak.

Costacurta egyebkent kimondta Chiesa nevet, aki szinten serult es hatalmas nagy kerdojel mire lesz kepes a felepulese utan. Ettol eltekintve sem tartottam hasznosabb jatekosnak Dybala-nal, raadasul Chiesa-t abba a kontextusba helyezni, hogy honapokkal ezelott fontosabb jatekos volt Dybala es ma mar elotte vannak jatekosok... majd kiemelni kozottuk Chiesa-t, aki hosszabb ideje serult is kisse ellentmondasos es implikalja Costacurta szemellenzosseget.
Egyeretelmuen erzodik az elfogultsag benne, amit reszben megertek, hiszen olasz jatekosrol beszelunk, de azert erdemes lenne kicsit objektivebben nyilatkozni.

Rikoo 2022.03.10. 17:09:05

@Shyr Kahn: "Egyre kevesebb és kevesebb mérkőzést játszik, míg mások gyorsak. Súlyos költségeket jelentene hosszabbítani vele."

Teljesen objektív meglátások.

Wizzurah 2022.03.10. 17:21:37

Vegre valaki kimeri mondani, akinek van sulya is amit mond, bem csak a szurkolok donto resze gondolja igy. Ezzel remelem pont kerul hamarosan a dibszi saga vegere. Sok sikert neki a kovetkezo allomasan.

Shyr Kahn 2022.03.10. 17:30:06

@Rikoo: Nem ezeket emeltem ki, mint szemellenzos meglatasokat. Bar a: "mig masok gyorsak" kicsit megint csak santit (annak ellenere, hogy objektiv). Vannak gyors jatekosok es vannak, akik kevesbe gyorsak. A gyorsasag poszttol fuggoen fontos.

Riquelme, Del Piero, Pirlo es Zidane sem tartozott a gyors jatekosok koze... kb akkora sebesseguk volt, mint Dybalanak (nem hasonlitottam a tobbi tulajdonsagot ossze) es megis senki sem foglalkozott a sebesseg hianyaval az esetukben. Szoval ez a resz megint csak kisse reszrehajlo. Akarjuk mi, hogy Dybala gyors legyen? En nem nagyon. Neki nem ez az erossege es sosem ez volt szoval megint csak butasag kiemelni ezt, meg ha igaz is es objektive megallja a helyet.

"Sulyos koltsegeket jelentene hoszabbitani vele" - teny, de helyere szerezni valakit is sulyos koltsegeket jelentene.

Megint csak az tunik ki ebbol, hogy reszrehajlo Costacurta es mintha nem latna a masik oldalt.

rockitbaby 2022.03.10. 17:46:43

@Shyr Kahn: Miért kellene pótolni? Erre a kérdésre válaszoljon már nekem valaki! Miért ne lehetne olyan felállást választani, amiben nincs helye - egyébként is igen korlátozott a használhatósága.

Camo76ers 2022.03.10. 18:22:55

@rockitbaby: azt kéne látni , hogy Ő az egyetlen kreatív játékos a keretben . Nélküle elég iparos a brigád .

m.martin91 2022.03.10. 18:23:56

@rockitbaby: Nem kell pótolni posztilag. Allegri registás játékával, Jorginho leigazolásával, és Pogba/SMS megszerzésével pótolva van.

rockitbaby 2022.03.10. 19:02:24

@Camo76ers: Amíg Allegri az edző, nem is fogunk belehalni a szépségbe. Ő mindennél jobban értékeli az iparos brigádot. Ebbe a csapatba felesleges, arról nem is beszélve, hiába kreatív, ha már a két tropa térdű Zaniolonál is több meccset hagyott már ki.

@m.martin91: Ennyi.

Zizou_empereur 2022.03.10. 19:42:20

Managereink belelavírozták magukat a problémába. Ha ingyen megy, nyilván rossz, mert Dybala így is komoly érték. Ha marad akkor fizetni kell 7,5 millát, annyit meg sajnos nem nem ér. Szinte csak rossz megoldás van.
Fáj a szívem, mert a csapat egyetlen olyan játékosáról beszélünk, aki mutatni tud morzsákat a foci szépségéből, de sérülékeny, lassú és nagyon nincs posztja.
Szerintem a tárgyalások állandó halasztgatásával egyértelmű, hogy nem akarunk vele mindenáron hosszabbítani.

Shyr Kahn 2022.03.10. 19:57:15

@Camo76ers: ++
@rockitbaby:
Az eddigiek alapjan Allegri teny hogy nem a szep jatekot erolteti, de pontosan, ezert fontos Dybala, mert az egyetlen jatekosunk a kp elejen/csatarsorban, aki kepes szinezni es szeppe tenni a tamadasokat. Allegri ide, vagy oda. Ilyen jatekosok miatt neztem futballmeccseket korabban... Del Piero, Zidane is a fineszes jatekuk miatt tettek szeppe a merkozeseinket (meg mielott valaki belemkotne: nem, nem teszem Dybala-t kozel sem egy szintre veluk, de otletessegben es szep jatekban hasonlo szintet kepvisel). Ha persze megelegszel a homogen mai focival, ahol egyre kevesebb a szerepe az otletes megoldasoknak, akkor lelked rajta.

rockitbaby 2022.03.10. 20:07:06

@Shyr Kahn: Nem elégszek meg vele, de könyörgök, ne erőltessük már azt, hogy ha szép vagy színes, netán bármi más hasonló jelzővel illetett játékot akarunk, az csak és kizárólag Dybala által lehetséges. Előtte is bőven tudtunk mi játszani, ha akartunk, de mondok jobbat, vele a fedélzeten is játszott már a csapat pocsék módon, úgy, hogy azt fájdalom volt nézni.

Shyr Kahn 2022.03.10. 20:34:34

@rockitbaby: Bevallom oszinten nekem szep jatekot nem sok jatekos hozott elotte. Kronologiailag talan igy tudnam osszefoglalni:
- Pirlo, Tevez
- Pogba
- Dybala

Pirlo elott persze volt meg jatekosunk tobb is, de nem akartam tulsagosan melyen visszatekinteni.

Rikster91 2022.03.10. 21:42:27

Nagyon nehéz megmondani, hogy előnyös volna-e jelenleg a hosszabbítása. Újjáépülő csapatról van szó, ahol ő jelenleg a beilleszthetetlensége miatt kérdőjeles a számomra, valamint a sérülékenysége, ami miatt nem lehet konstans jó teljesítményt tőle vizionálni.

Számomra az olvasgatott "paycut" fizetéssel maradhat 3 évet, amúgy többet magam sem adnék érte. Jelenleg hamarabb vennék két jó középpályást és engedném el Dybalat.

Pavel1988 2022.03.10. 23:32:44

@Shyr Kahn: Szerintem senkinek nem kell bizonygatni Dybala képességeit, de Costacurtához hasonlóan Te sem tudsz objektív lenni Dybalával kapcsolatban:)
Én is nagyon kedvelem, még akkor is bírni fogom ha elmegy a zinterbe de nem kereshet 8-10 millió eurót egy évi 1500-2000 perces játékos akkor sem ha kvalitásai alapján egy zseni.

Nem csak az Ő hibája, maradni akar de sehogy nem nézne ki jól ha egy ennyire sérülékeny játékos köré építeni fel Allegri a megújuló Juvéját.
Nekem is kétséges hogy fogjuk kihozni a labdát ha Ő nem lesz, erre kell majd valaki.

Il Principino 2022.03.11. 00:23:26

Dybala lassan Costa szindrómás lesz..
Pengés játékos,de sokat sérült ergo nem tud a csapat hasznára lenni,bérterhet jelent majd.
5 éves kontraktust adni neki öngyilkosság,valahogy a teste már nem úgy viselkedik,mint jó pár éve.
Megfontolandó dolog hosszabbítani vele.

venember83 2022.03.11. 05:08:12

@Pavel1988: megnéztem kiváncsiságból, eddig 1859 percnél tart, 27 meccsen játszott, ebben 20 bajnoki és 4 BL-meccs volt (12 gól, 6 gólpassz). Van még kb. 2 hónapja, a szezon végéig azért csak sikerül bőven 2000 perc fölé jutnia. Nem rossz mutatók ezek, ha egészséges tudna maradni, akkor megérné marasztalni, de a tavalyi éve botrányos volt, idén is sokat sérült, s nem biztos, hogy ez jobb lesz.

rockitbaby 2022.03.11. 09:05:18

@Shyr Kahn: Akkor átfogalmazom. Az eredeti megállapodás szerinti 8+2 milliós nettó bére a klub számára 5 évre majdnem 80 milliós kiadást jelentene úgy, hogy a mindkét térdére komolyan megsérülő Zaniolonál kétszer több meccset hagyott már most ki. Semmit nem ér a tudása, ha az megmarad elméleti síkon.

Az pedig egyenesen nevetséges, hogy nem tudunk elszakadni attól, hogy csak ő adhat szép játékot a csapatnak. Gólpasszok terén síman ki lehet váltani, ezt még a sokak által ledegradált Pirlo is megoldotta Cuadrado-val. Gólok terén is meg lehetne oldani, ebben potenciálisan Chiesa lehet a mi emberünk, es ekkor még azt nem is vettem számításba, hogy még igazolni is lehet. Itt jegyeznem meg, de csak halkan, hogy Fagioli egyelőre nagyon jól szerepel és potenciálisan benne megvan a lehetőség arra is, hogy egy az egyben pótolja Dybalát, minden tekintetben. Senki sem lehet több, mint a klub, ez nem csak Ronaldo eseteben igaz, ez mindenkire vonatkozik.

Lanzafame 2022.03.11. 10:13:59

@rockitbaby: +1

A másik dolog, ami nagyon sántít a Dybala-rajongók, így pl. @Shyr Kahn: érvelésében, az a tehetség kiemelése. Ne állítsuk már be úgy a mai futballt, mint ahol csak szürke robotok futkosnak ész nélkül, és Dybala kell ahhoz, hogy az ember meg tudjon nézni egy meccset. Rengeteg ügyes, technikás játékos játszik Európában, és tényleg csodálatos bal lába van Dybalának (jobb lábbal mondjuk labdához sem ér, de ezt nagy jóindulattal engedjük el). De míg ez elég volt a kétezres évek elejéig, ma már csak a torta egy szelete a tehetség, ugyanolyan fontos már a mentális terhelhetőség és a fizikum is.

Szerintem még a mai Cuadradóval is pótolható Dybala, legalább értelmezhető lenne a támadójátékunk két, kreatív és védekezésben is használható szélsővel (Chiesa, Cuadrado) és Vlahoviccsal. Egy jó 8-assal és Chiesával bőven pótolnánk azt a "rengeteg" gólt is, amit pl. ebben a szezonban összehozott, és amikkel 10. legtöbb szerzett gólig repített minket. Pedig ez a csapat már kimondottan köré épül, nem lehet több kifogás.

venember83 2022.03.11. 10:19:07

@Lanzafame: "Dybala kell ahhoz, hogy az ember meg tudjon nézni egy meccset"

Halkan megjegyezném, hogy ehhez sokszor egy egészséges Dybala is kevésnek bizonyul.

Lanzafame 2022.03.11. 10:28:31

@venember83: bizony, de erről ő soha nem tehet. Szegénynek ki kell szolgálnia Higuaínt, aztán Ronaldót, most meg Allegri direkt csúnya focit játszat.

Mindenre van kifogás. Most a sérülékenyég egy jó kártya. Mint egy nagy takaró, amivel el lehet fedni a hiányosságait.

venember83 2022.03.11. 10:50:19

@Lanzafame: nem, ebben a tekintetben teljes mértékben én vagyok a hibás. Főleg ha olyan időben van a meccs, amikor vannak fontosabb dolgok, mert pl. ébren van a kissrác, s inkább foglalkozok vele, minthogy a Juve csúcsfutballját csodáljam. Szóval legalább ezt ne varrjuk Dybala nyakába.

venember83 2022.03.11. 10:59:11

Sky Sport Italia, Dybala sérülés miatt kihagyott meccsei az elmúlt években

15/16 — 8 kihagyott meccs/52 : 15,3%
16/17 — 8/57 : 14%
17/18 — 6/54 : 11,1%
18/19 — 5/51 : 9,8%
19/20 — 2/52 : 3,8%
20/21 — 20/51 : 39,2%
21/22 — 11/39 : 28,2%

Thuglife! 2022.03.11. 12:44:28

@venember83: arról esetleg nincs külön statisztika hogy a Juve szempontjából az év legfontosabb meccsein bevethető volt e?gondolok itt Bl playoffra vagy olasz rangadókra.mert ha egy spezia ellen nem játszik hát Istenem...

Lanzafame 2022.03.11. 13:11:28

@Thuglife!: egy olasz újságíró összeszedte ezt, szívesen megosztom, érdekes.

Dybala a BL éles szakaszában 2016-2017 óta (nem végigjátszott meccsek, sérülések):
- Monaco (elődöntő visszavágó - 54 perc játék)
- Tottenham (nyolcaddöntő odavágó - sérülés miatt kihagyta)
- Real Madrid (negyeddöntő visszavágó - sérülés miatt kihagyta)
- Atletico (nyolcaddöntő visszavágó - 23 perc játék)
- Ajax (negyeddöntő odavágó - 15 perc játék)
- Ajax (negyeddöntő visszavágó - 45 perc játék)
- Lyon (nyolcaddöntő visszavágó - 14 perc játék)
- Porto (nyolcaddöntő - mindkét meccset kihagyta)

Shyr Kahn 2022.03.11. 15:47:21

@Pavel1988: A baj csak az, hogy en nem emlitettem mi a velemenyem es az alapjan formalni velemenyt az objektivitasomrol, nem helytallo, nincs alapja.

En csupan azt irtam eddig, hogy nem erzem, hogy Tevez magaslatokba varhato lett volna (vagy ha valaki oda varta, elismerem, hogy csalodott lehet). Elismerem, hogy Dybala serulekeny.. tulsagosan is az, valamint azt is elismerem, hogy sajnos ez idovel nem szokott jobb lenni.

Ez a feltevesem implikalja, hogy valoban a fizetese kerdeses lehet, hiszen serulekeny jatekosnak rizikos magasabb bert evekre "bebetonozni".

Eddig objektiv vagyok nemde?

Ami nalam nem fair - es mondhatjatok, hogy uzletben lehet az ember nem fair - az az, hogy egy szobeli megallapodas utan meg mindig megy a huzavona a klub reszerol. Ezt nevezhetjuk reszrehajlo nezopontnak is, de en szimplan azt mondanam, hogy moralitas az uzlet resze kell, hogy legyen az uzlet resztvevoinek a reszerol. Ha elcsesztek korabban (ket ev targyalas utan), akkor meg is erdemlik.

Az hogy szep jatekot jatszik Dybala, vagy sem (amikor jatszik nyilvan) egy masik kerdes. Ezt a reszet lehet szubjektivnek nevezni.

Shyr Kahn 2022.03.11. 16:54:59

@rockitbaby: Nem irtam, hogy O adhat csak szep jatekot a csapatnak, hanem azt, hogy az O posztjan O az egyetlen, aki szinezni tud. Chiesa, Cuad es korabban Berna is kepes volt kreativ fineszes megmozdulasokra. Chiesa-t egy szintre tennem fineszessegben, de onzetlensegben nem. Egyebkent Fagioli-ban nem latom a potencialt, hogy potolja Dybala-t. Teljesen mas tipusu jatekos O. Ebbol is latszik mennyire maskent latjuk azt, hogy mit is jelent a szep jatek es tehetseg.

@@Lanzafame: A mai futballban szvsz (ez lehet szubjektiv) sokkal tobb a szurke jatekos, mint 20 eve. Ez szamomra evidens latvan a klasszikus 10-es poszt kioregedeset, valamint a regista poszton valo egyre kevesebb lehetseges tehetseget. A mai futball az atletikus, mindenki robotoljon iranyba ment el es bar nem mondom azt, hogy nincsenek szepen jatszo jatekosok, de egyre kevesebbet latok es egyre kevesebb ilyen jatekost tudunk felfedezni a mai futballban.

Dybala - ha tetszik - a klasszikus 10-es poszt uj kontosben es ilyen jatekos rendkivul keves van.

Sajnos baromira serulekeny ezt alairom, de szamomra mindig is a trequartista volt az, ami a leglatvanyosabb jatekot jelentette. E nelkul a pozicio nelkul a foci szamomra kevesbe szeretheto. Nevezhettek konzervativnak. En tulzottan sokat lattam a regi focibol es a mai mar kevesbe tetszik szamomra.

@venember83: Sajnos a tendencia az egyre tobb serules iranyaba mutat :(

Shyr Kahn 2022.03.11. 16:59:16

Ugyanigy voltam Diego-val is, ha emlekeztek meg az akkori kommentjeimre. Egyszeruen szamomra az a szep, amit egy klasszikus iranyitoval jatszunk... Nyilvan nem veletlen, hogy szamomra (Del Piero mellett) Riquelme es Zidane jelentette a legszebb jatekot mutato futbalt. Kaka meg ebbe a ketegoriaba huzott, de azota meghalt ez a pozicio. A legnagyobb sajnalatomra.

Lanzafame 2022.03.12. 16:33:59

@Shyr Kahn: értelek azt hiszem, én is a 10-esek miatt szerettem meg a futballt (pl. Zidane miatt a Juvét).

Most éppen nincs szükség trequartistákra, de ettől még lehet később egy reneszánszuk. Ahol a dolog elkezd sántítani, az a régi, nosztalgikus érzések rávetítése Dybalára, aki tényleg többre vihette volna a 90-es években, amikor sokkal nagyobb szerepe volt az ügyességnek. Ez az ember a mai futballt nem fogja a maga javára megváltoztatni, egy topcsapat ambíciójú klub nem építhet rá 2022-ben. Erre jön rá a sérülékenysége és a bérrel kapcsolatos konfliktusok. Én ezért engedném el, nem antipátia vagy rosszindulat miatt.

Shyr Kahn 2022.03.12. 18:20:17

@Lanzafame: Mas idok voltak, mas vilag volt. Egy fecske nem csinal nyarat (de az elofutara lehet). En csupan a serulesei miatt aggodom.
Szvsz azert latjak sokan pozicio nelkulinek, mert valojaban O klasszikus trequartista pozicion lenne a legjobb. Erre utalnak az ugyes, fineszes passzai es meglatasai, amiben kimagasloan jo es utal arra, hogy jol lat a palyan.
A mai fociban mar nem letezik ez a pozicio, igy rafogja magara es mi is rafogjuk, hogy csatar, de ettol szvsz tavol all.

Emlekszem Del Piero eseten is mindig ment a huzavona, hogy akkor O most klasszikus 10-eskent jatszik vagy sem es erre O megjegyezte (ha jol emlekszem nem is egyszer), hogy O csatar es nem trequartista. Vele szemben mindig Totti volt kiemelve, mint klasszikusabb 10-es.

Na mindegy, meglatjuk mi lesz. Rajtunk nem mulik a dolog. Amennhyiben marad es kepes 70%-an a merkozeseknek vezerkent szerepelni, akkor sztem jol jartunk es a 7 milla + bonuszok sem akkor ervagas a klubnak a tobbi magasan fizetett jatekoshoz kepest, akik bar szerepelhetnek 90+%-an a merkozeseknek, de ha nem tesznek annyi golt es golpasszt hozza, akkor ez a plusz nem igen jelent sokat.

Lanzafame 2022.03.12. 20:09:08

@Shyr Kahn: Del Piero második csatár volt világéletében, ahogy Totti is. Szerintem Dybala is ebben jó, lásd az első itteni szezonját és a palermói Dybalát.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása