Allegri: „Győznünk kell, ez nem kérdés”

allegri_massimiliano_melegitoben_jtv-nek_nyilatkozik_meccs_elott.jpgA hétközi BL-meccs után a Juventus szombaton az Empoli pályáján száll csatába három pontért, Massimiliano Allegri pedig egyértelműen győzelmet vár.

„Egyértelmű, hogy ezen a meccsen nyernünk kell. Az őszi fordulóban veszített a csapat, és soha nem egyszerű az Empoli pályáján futballozni.” - mondta a mester a pénteki sajtótájékoztatón.

„Folytatnunk kell az elmúlt időszak eredménysorát. Szilárd teljesítményre van szükségünk, és fel kell töltsük az akkumulátorainkat, úgy fizikai, mint mentális tekintetben.

Az Empoli három támadóval rendelkezik, ezért nehéz ellenük futballozni. A tabellán nem fenyegeti őket veszély, mi pedig tudjuk, hogy szombaton nyernünk kell.

A keret tekintetében elmondhatom, hogy van elég játékosunk, pár U23-as srác kész beállni. Az elmúlt időszakban Miretti, Soulé és Aké velünk edzett, de ezeknek a sérüléseknek köszönhetően több időt lesznek velünk a jövőben.

A mai napon kiértékelem a helyzetet, látnom kell, hogy ki érzi magát jól a védők közül. Leonardo Bonucci játszott 45 percet Spanyolországban, de nem így terveztük.

Sajnáljuk McKennie sérülését. Ő az egyetlen játékosunk adott jellemzőkkel. Sajnálom Kaio Jorge-t is, aki borzasztó sérülést szenvedett. Várjuk az ő és Chiesa visszatérését.

Kiértékeljük Bernardeschi, Rugani és Dybala állapotát, aki előfordulhat, megismétlem: előfordulhat, hogy játszhat szerdán a Fiorentina ellen. Chiellini a jövő hetet is kihagyja, és Alex Sandro sem bevethető holnap.

Holnap Moise Kean kezdhet, s ha így lesz, akkor Vlahović és Morata közül az egyikük pihenőt kaphat. Kean előtt mindig ott a lehetőség a gólszerzésre, szóval nyugodt vagyok.

Az összes fronton küzdünk, bár a bajnoki cím kemény dió. Lényegében lehetetlen feladat. Kiestünk a bajnoki címért zajló harcból, szerintem 85 pont elég lehet a bajnoki címhez, mi azonban ezt nem tudjuk elérni. Viszont elődöntőt játszunk a Fiorentina ellen az Olasz Kupában, illetve a Villareal ellen játszunk a Bajnokok Ligájában.

Jelenleg az idei szezon rendben van. Meglátjuk, milyen trófeákat tudunk megnyerni, mert nem egyszerű minden évben győzedelmeskedni.

A fontos az, hogy fejlődjünk, de egyes helyzetekből többet kell kihoznunk. Jobbnak kell lennünk, amikor nálunk van a labda. A minap a BL-ben egyes helyzetekben jól járattuk a labdát, míg más helyzetekben nagyobb kontroll kellett volna, különösen amikor az ellenfél letámadása nem volt olyan kemény.

Vétettünk pár hibát Spanyolországban, és nem hoztuk ki a legtöbbet egyes helyzetekből. Javulnunk kell, volt pár lehetőségünk a Villareal ellen, és sokkal higgadtabban kellett volna cselekednünk az ellenfél harmadában.

A Villarreal magas védővonallal játszott. Vlahović lövi a gólokat, és elégedett vagyok a BL-bemutatkozásával, és elégedett vagyok a csapat munkájával is.

Meg kell értenünk, mikor adott a megfelelő pillanat az ellenfelek kivégzésére. Jól teljesítettünk a Villareal ellen, de aztán kaptunk egy gólt, mert túlságosan naivnak bizonyultunk. Amikor magas szinten játszik egy csapat, nem adhat lehetőséget az ellenfélnek arra, hogy visszajöjjön a meccsbe.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2617766042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása