A Juve döntéskényszerbe hozza Dybalát?

dybala_paulo_verona_ellen.jpgA legfrissebb olasz pletykák megerősíteni látszanak egy régebbi értesülést, miszerint a Juventus kész az októberben kialkudott bért biztosítani Paulo Dybalának, azonban ehhez az ügynöki sikerdíj mérséklése szükséges.

Paulo Dybala szerződéshosszabbítása már bő másfél éve terítéken van, és megbízható újságírók által megerősített értesülések szerint a felek lényegében már megegyeztek 2021 októberében egy 8 millió eurós alapbért plusz 2-3 millió eurós bónuszokat tartalmazó szerződés ügyében.

A vezetőség azonban télen megálljt parancsolt minden szerződéshosszabbítás ügyében, a klub élére kinevezett Maurizio Arrivabene pedig szót emelt az ügynökökkel kapcsolatosan, ami időszerű volt, hiszen folyamatosak a pletykák Matthijs de Ligt és Paulo Dybala helyzete és esetleges távozása kapcsán.

A Calciomercato ismét arról számolt be, hogy a klub kész meghosszabbítani Paulo Dybala szerződését, új ajánlatot küldött a játékosnak. Az ajánlat értelmében a támadó megkapja a 8 millió eurós alapbért, illetve további bónuszokat, azonban ehhez Jorge Antun közreműködése is szükséges, ugyanis a hosszabbításhoz az ügynöknek le kell mondania sikerdíja jelentős részéről.

Ezzel az ajánlattal a Juventus lényegében választásra kényszeríti a 28 éves argentin csatárt, aki most klubhűségét és maradási szándékát tettekkel is bizonyíthatja, ha ügynöke érdekei helyett a klub érdekeit helyezi előtérbe.

Az elmúlt években Paulo Dybalát több klubbal is hírbe hozták, például a Manchester Uniteddel és a Tottenham Hotspursszel, de végül mindegyik ügylet meghiúsult nem a torinói klubhoz köthető okokból. A Marca értesülései szerint a Manchester Unitedhez 2019-ben például a 15 millió eurós sikerdíj miatt hiúsult meg az ügylet, miután a vörös ördögök vezetői készek voltak 12 millió eurós bért biztosítani a csatárnak, de ez a sikerdíj már nem tartozott az elfogadható feltételek közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9117702704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2022.02.21. 11:50:49

Remélem megy és vele tart Morata, Rabiot és Bernardeschi is! Mindenkinek jobb lenne egy vérfrissítés Zanioloval, Scamaccával és Raspadorival stb. Végre lenne egy fiatal olasz tengely minimál bérért, akik talán sikerre éhezve fel tudják juttatni a Juventust a dobogó tetejére.

Juventino86 2022.02.21. 11:53:42

Sok sikert Dybalának bármelyik másik klubnál. 3 meccset talán le is tud majd zsinórban játszani, mielőtt 1-2 hónapra kidől, mert meglegyinti egy szélfuvallat.

venember83 2022.02.21. 12:16:13

A Marca már 2019-ben megírta, hogy Jorge Antun nem rendelkezik a szükséges hivatalos formaságokkal Paulo Dybala képviseletéhez. Érdekes lehet tárgyalni egy ügynökkel, aki hivatalosan nem is ügynök, ráadásul a játékos képhasználati jogairól sem rendelkezhet, mivel az egy harmadik jogi személy tulajdonát képezték anno. De ettől függetlenül az igények azért megvannak. S hogy akkor miért is Jorge Antun az ügynöke Dybalának? Hosszú ideje jó kapcsolatot ápol La Joya apjával, s ezért esett rá a választas közvetlenül a Triulzi altal lebonyolított 2017-es szerződéshosszabbítás után.

Ravanelli 2022.02.21. 12:28:40

Fizikálisan és mentálisan terhelhető játékosokra van szükség. Ez a gyerek egyik kritériumnak sem felel meg, csak egy ügyes srác, akinél jó helyen van a labda. Feleennyi fizetéshez is kevés lenne ez a teljesítmény, amit nyújt. Egyszerűen nem lehet rá számítani. Ha vinni akarják, vigyék.

rockitbaby 2022.02.21. 12:34:11

@venember83: Azért ez így tételesen felsorolva kifejezetten gáz. Azt tudtam, hogy talán idén végre meglettek a papírjai, hogy hibatalosan is ellathasson ügynöki feladatokat, de azt nem, hogy családi jóbarát. Így végképp értelmet nyer Arrivabene nyilatkozata az ügynöki hűségről.

venember83 2022.02.21. 12:43:30

@rockitbaby: tudod, minket azért fizetnek, hogy aláássuk egyes játékosok jó hírét. A következő lépcső az lesz, hogy teljes klubok jó hírét áshatjuk alá, majd végül országok gazdaságát dönthetjük porba, de addig még sokat kell fejlődnünk.

A Marca cikke: www.marca.com/en/football/international-football/2019/08/03/5d455a48ca4741001c8b457d.html

Leram7 2022.02.21. 13:50:04

Azért remélem, hogy Dybala hosszabbít és az is jó, ha kihagyjuk belőle az ügynökét.

Viszont sajnos nagyon sokat sérült, 60-70 perceket bír és ha megnézzük közel sem lett ő az új Messi, mint ahogyan az be volt hintve.

Tehetséges és idén ő lőtte a legtöbb gólt, de nagyon messze van elit támadóktól.

2022.02.21. 14:45:26

Én meg remélem, hogy nem hosszabbítunk vele. Nevetséges ez az egész, ami zajlik körülötte. Ahogy feljebb írták, egy tehetséges gyerek, se több, se kevesebb. Duzzogni tud, de konstans egyenletes jó teljesítményt, sérülés nélkül nem. Sokszor pont akkor nem lehet számítani rá, amikor kéne. Mint pl most is. Menjen, ahova akar a magas igényeivel.
Az én szememben az még az átlagot sem üti meg, aki támadó létére 26 forduló alatt a bajnokságban lő 7 gólt, amiből 2 tizi. Magyarán 5 db akciógól. Ez egy nagy büdös nulla! Egyedül gólpasszban (5) jó viszonylag, de ott sem kiemelkedő.
Amennyire bíztam benne, amikor idejött, most kb annyira rühellem.

Attilio79 2022.02.21. 15:45:19

@MGB75: Morata értékei jobbak lennének?

GGábr81 2022.02.21. 17:08:31

@MGB75: találd ki kinek nagyon hasonló az idei statisztikája?
CR: 26 forduló alatt 22 meccsen játszott 19-en kezdett. 9 gól (2 tiziből) 3 gólpassz. 0,9 fontos passz meccsenként. Bajnokságban 4 helyen áll a csapatával ( bár több csapat is kevesebb meccset játszott)
Ez a csatár teljesítmény már megüti az átlagot?
Ezzel szemben Dybala kb 60%-al kevesebb fizuért:
26 forduló alatt játszott 20 meccsen, 18-on kezdett. Rúgott 7 gólt (2 tiziből), gólpassz 5, fontos passzok 1,5 meccsenként.
Még egy érdekes adat, kihagyott ziccerek
CR (12), DYB (3)
Messze nem vagyok megelégedve vele én sem és többet várok tőle, de... Érdemes kicsit az agyon ajnározott CR-el összehasonlítani a teljesítményét.

Dzsákkeríni 2022.02.21. 18:12:34

@GGábr81: Hihetetlen, hogy még mindig CR-eztek! Kit érdekel amúgy a MU? Egyébként továbbra sem lehet eléggé kihangsúlyozni, ha már Ronaldozni akarsz, hogy 5 aranylabda van neki a vitrinben. A jelenlegi teljesítményeket meg úgy hasonlítsuk, hogy az egyik 37, a másik 28 éves...

Thuglife! 2022.02.21. 18:58:42

@Dzsákkeríni: +az angol top3 bl esélyes is egyben.az aktuális olasz bajnok meg sehol sincs egy angol bl csapattal szemben.mi pedig az olasz top4 ellen tudunk döntetleneket. Ez csak hogy ki hol vitézkedik.félreértés ne essék örülök hogy elment a portugál.

Shaky79 2022.02.21. 19:24:53

4-3-3-as felállasnál Cuadrado simán helyettesítheti, viszont akkor egy jobb hátvédet kell igazolni, hogy Danilo helyett ne Cuadradot kelljen jobb hátvédként játszani! Mondjuk 8 milliós fizetéssel világklasszis jobb hátvédet lehet igazolni!

Jozeph Pelikahn 2022.02.21. 19:26:34

@Dzsákkeríni: Nekem meg az hihetetlen, hogy itt sokan azért szurkolnak, hogy minél rosszabb legyen a csapatnak.

Ment végig a "takarodjon CR", miközben a vak is látta, hogy ha elmegy, itt maradunk góllövésre képtelen játékosokkal. Elment. Be is szoptuk.

Most megy a takarodjon Dybala, miközben egyértelmű, hogy ha elmegy, akkor nem csak a jelenlegi legjobb góllövőnk megy el, hanem az, aki egyáltalán képes érdemben kiszolgálni Vlahovicot.
Ha Dybala elmegy, és itt maradunk előrefelé játszó játékos nélkül, akkor Vlaho lesz az új Moratánk. Szuper lesz majd nézni, hogy a szenvedő védelemből kap-e véletlenül egy labdát, amivel tud egyet kontrázni.

Ja, persze, majd pótoljuk máshol jól játszó olasz zsenikkel. Mert az eddig is milyen jól bejött! Locatelli is csak úgy szórja a gólokat, Chiesa is minden meccsen bevethető...

Ravanelli 2022.02.21. 20:15:07

@Attilio79: Morata bére sokkal kevesebb, nem zsarol minket az ügynöke, nem folyton sérült a srác és sosem volt potenciális világklasszisnak kikiáltva.

Shyr Kahn 2022.02.21. 20:42:07

@Ravanelli: A statisztikanak ugy van ertelme, ha nem csak kiemelsz egy szamot, hanem a megfelelo mutatokkkal mered ossze/fenyeben ertelmezed. Teljesitmenyeket is vesd ossze, valamint a jatekpaerceket, ne csak a bereket.... ki fog jonni, hogy aranyaiban Dybala meg igy is alulfizetett Morata-val szemben.

Kicsit szemellenzos az a statisztika is, hogy 7 golt szerzett meg ket tizit... jatekpercek? Perc/gol mutato? Nezzuk meg, hogy jatekpercek kapcsan mennyire jo ez a statisztika... a kanadai pontokkal egyebkent meg fenyesebb es kozel sincs hozza senki sem a csapaton belul Vlaho-n kivul, aki a goljai tulnyomo tobbseget a FIor-ban szerezte, szoval egyelore meg kerdeses, hogy a Juveban mit is tud majd mutatni.

Ahogyan elottem is leirtak, egy Vlaho fele csatar a passzokbol el. Nem olyan tipusu jatekos, aki magat helyzetbe tudja hozni, hiszen a kp-rol erkezhet hozza a labda. Chiesa (ki szinten serult es remelhetoleg majd fol tud epulni a kovetkezo szezonra) es Dybala nelkul, maradna Berna es Cuad aki tudna passzolni szerencsetlennek.

Shyr Kahn 2022.02.21. 20:44:55

Egyebkent en hive vagyok az olaszitasnak, igy Zaniolo-nak meg orulnek is, de nem ertem miert pedzegetik Dybala potlasara (melle johetne), mikor a srac legalabb annyira serulekeny fitalabb kora ellenere, mint az argentin. Idovel ez nem szokott jobb lennei, hanem inkabb rosszabb.

Shyr Kahn 2022.02.21. 20:51:04

CR-t pedig nyilvan azert lett felhozva, mert a Dybala-t kritizalok egy resze CR-t balvanyozta, mig Dybala-t a kozelebe se helyezte. A statisztikakat igy nyilvan erdemes osszevetni es a fizeteseket is. Nalunk CR 30 millat keresett (tudom a marketingerteke nagyon magas meg most is), Dybala 7-t. Meg ha a marketingertek miatt nagy vonaluan 20 millara teszem CR fizujat, statisztikailag akkor sem tunik ennyivel ertekesebb jatekosnak.

Nem azert lett ez kiemelve, mert CR-t rossz jatekosnak tartottuk (legalabb is en nem ezert vetem ossze a ket jatekost), hanem mert ez kristalytisztan megmutatja az eloiteletesseget Dybala-val szemben.

Ha tenykent kezeljuk: Dybala jo jatekos es az egyik legkreativabb jatekosunk, de sajnos egyre serulekenyebb. Ugyanakkor, ha a vezetoseg letesz valamit az asztalra es szoban megegyezik, akkor illene nem kitancolnia az szobeli egyezsegbol. En ertem, hogy latnak kockazatot benne es az ugynoki dijak csokkentese ertelmes megoldasnak tunik, de minden ettol eltero modositas gerinctelen lenne.

Szoval remelem sikerul alairni azt a szerzodest. Meg akkor is ha ez a szurkolok kozel feleben nemtetszest fog kivaltani.

Attilio79 2022.02.21. 21:22:07

@Ravanelli: :D ... ezért elvárható a gyengébb teljesítmény? A kettős mércén gondolkozz el picit. Morata kölcsönjátékosként még többet kellene, hogy nyújtson.

BigChris 2022.02.21. 21:28:37

Dybala sérülékenysége és kondicíója nem függhet össze azzal, hogy tavaly 2x is covidos? Post-Covid cucc nem lehet? Csak kérdezem.....

Ravanelli 2022.02.21. 22:05:06

@Attilio79: többet, mint kicsoda? Önmagához képest többet nyújt a Vlaho-transzfer óta, mert végre nem centernek használják. Harcol, indít, passzol és összevissza rugdossák minden meccsen. Dybalánál meg miért kellene többet nyújtania?

Del Pybala 2022.02.21. 22:35:46

Tokmindegy mennyi meccset tud jatszani Dybcsi...kotelezo hosszabbitani vele. Hozza a golokat es golpasszokat altalaban es nem kerul semmibe mint a potlasa kerulne. FIzetese pedig hasonlo lenne ugyis annak aki a helyere jonne 50 millioert...

Del Pybala 2022.02.21. 22:37:18

@Del Pybala: 28 meccsen 12 gol 6 golpassz...es egyes agyatlanok csak ugy elengednek itt :D:D

babo0410 2022.02.21. 22:40:40

@BigChris: De. Ez egy kellemetlen mellékhatás is lehet. Nehezebben regenerálódik a szervezete. Mikor én elkaptam, akkor utána jó sokáig pillanatok alatt megfáztam, pedig ritkán vagyok beteg. Idén már kétszer is voltam nagyon csúnyán megfázva.

Attilio79 2022.02.21. 22:51:44

@Ravanelli: Nem akarod vagy nem tudod megérteni?
Csatárként hozott teljesítménye (nem visszavontként, ahogyan Dybala) nem túl kimagasló, nem ér (még) 35-öt).
Nem két meccse van a csapatban, nem kell így beállítani! CR mellett sem tette le az asztalra, ami egy csatártól elvárható! Az, hogy osztják a szélen, azért van, mert csatárként próbálja megtartani a labdát, rácsavarodik, de haszna nem sok van, mert nem képes beadni vagy megjátszani, esetleg gólpaszt vagy gólt szerezni ebből. Így, amennyiben Chiesa visszatér, remélem jó messzire repül a kezdőtől, függetlenül attól, hogy Chiesa jobb lábas, ahogyan Cuadrado is az.
Szóval Morata és Dybala teljesítményét összevetve, ahogyan az előttem szólók is jelezték, Dybala felé dől a mérleg nyelve, ráadásul nem kerül még plusz milliókba.

Attilio79 2022.02.21. 22:57:37

@Ravanelli: Ja, és az összehasonlítást Dybalával te kezdted, az első hozzám intézett kommenteddel.

Wizzurah 2022.02.22. 01:03:04

Azaz alapber tulsagosan is sok. Tul sokat serult, hogy ekkora alapbert kellene kapnia. Hisztis kicsit, de az meg oke, kisgyerek. 5m+5m bonuszok akkor mar. Mi meg meg raiolat szidtuk.

venember83 2022.02.22. 05:28:57

@BigChris: s ennek mi a jelentősége? Nem gondolnám, hogy direkt sérül le fontos meccsek előtt, szerintem egyenesen butaság lenne ezt feltételezni. Most hogy poszt-kovid vagy csak peches génállomány az izomzat tekintetében, szerintem kb. mindegy. A Juve számára az lenne a fontos, hogy olyan játékosnak adják a keret viszonylatában komoly bért, aki a klub rendelkezésére tud állni a bajnokság/európai kupasorozat fontos szakaszában, nem?

Juventina7 2022.02.22. 05:37:46

Nekem semmi bajom Dybalával amikor a pályán van. De az a baj, hogy nincs eleget a pályán. Chiesa és ő az egyedüli kreatív játékosunk. Ha maradni akar, szerintem hosszabbítunk vele, mert nem lesz pénzünk nyáron mást hozni helyette. Főleg, mert kivásároljuk Chiesát is (ugye a 40+10millát elkezdjük kicsengetni), hozunk valaki(ke)t a középpályára (Zaniolo, Pogba féle, SMS??), illetve számítok egy nagy hajrára Bremerért is. (Szerintem de Ligt marad leendő párjaként.)
Sőt LB is nagyon kellene.
Szóval másra kell majd a lóvé.

venember83 2022.02.22. 05:42:09

@Juventina7: Chiesa, Locatelli, Vlaho. Mindért el kell kezdeni csengetni lassan a részleteket. Tudom, rohadt unalmas, hogy mindig felhozom, csak mindig eszembe jut, amikor szóba kerülnek a nyári (álom)igazolások, mint Pogba vagy SMS vagy éppen egy klasszis hátvéd.

Juventina7 2022.02.22. 06:21:44

@venember83: Igen, persze, őket is tudom, arra utaltam, hogy ahhoz képest, hogy lassan két szezon óta itt van Chiesa, eddig még csak kizárólag kölcsönben volt nálunk és most fogunk érte valós kötelezettséget vállalni.
(Fizetjük ám még Matthijs részletét is. :))
Mindezekkel együtt is szerintem továbbra is vannak kinézve játékosok középpályára is, valaki biztosan érkezni fog.
És az a Gatti deal sem volt véletlen.

BigChris 2022.02.22. 06:36:10

@venember83: semmi. Csak azért mondtam, mert a covidot megelőzően nem voltak ilyen problémái. Szoval utána kellett történnie valaminek, amitől ez az állapot előállt.

Ravanelli 2022.02.22. 06:58:52

@Attilio79: azt hiszem, megjelölném a "nem akarom megérteni"változatot:)

2022.02.22. 11:36:18

@GGábr81: Hagyjuk már állandóan a cr-ezést! Ezt már leírtam máshol is egy hasonló kommenthez. Ne hasonlítsunk már ez leszállóágban lévő 100 éves CR-t a 28 éves Palikához. Hasonlítsd össze a 28 éves CR-t a 28 éves (60 perces) Palikával és akkor majd látod a különbséget. Kár, hogy nem a 66 éves Platinit hasonlítod hozzá. :D

Attilio79: Nem Moratáról volt szó, hanem Palikáról. Én a jelenlegi támadóinkból csak Vlahot tartanám meg, az összes többi mehet, amerre lát. Morata is. Egyedül a fiataloknak adnék esélyt. Soulé, Aké, stb.

Lanzafame 2022.02.22. 12:18:39

Ez most nem arról szól, hogy mennyire sérülékeny vagy hisztis-e , főleg nem Ronaldóról (atyaúristen, hogy jön ide Ronaldo?)

Ő megkapja a megígért bért, de előbb választania kell az urambátyám, simlis menedzsere és az általa állítólag annyira imádott klub között.

Teljesen korrekt.

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2022.02.22. 13:25:10

@GGábr81: hozd már ide pls CR 28 éves kori statjait! :)

Juvino 2022.02.22. 13:25:50

@Lanzafame: Es akkor majd nem fikazzak? Teljesen mindegy, h mit csinal, akkor is sokan utalni fogjak. Ezekszerint Ő egy ilyen megoszto jatekos es amig itt marad, addig ez lesz

Lanzafame 2022.02.22. 13:34:48

@Juvino: teljesen mindegy, mit mondanak a szurkolók, nem az alapján fog dönteni Dybala.

Attilio79 2022.02.22. 23:52:47

@MGB75: Bocs, csak most láttam, hogy intéztél hozzám. De, Moratáról szól! Mert azonos korban vannak kb. és Moratáért még fizetni is kellene. Dybala sohasem lesz CR, azonban Moratától fényévekre van még sérülten is! ;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása