Allegri: „Nagyszerűen teljesítő Hellas ellen lépünk pályára”

allegri_massimiliano_bajnoki_sajtotajekoztato_allianz_melegitoben.jpgMassimiliano Allegri a Hellas Verona elleni meccs előtt beszélt az újságíróknak a Juventus helyzetéről, és természetesen először az átigazolásokról esett szó.

„A klub nagyszerű munkát végzett, és két fontos játékos érkezett. Dušan Vlahović sok gólt szerzett, és olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek hiányoztak a keretből, és szükségünk volt rá, Erling Braut Håland mellett ő is a világ legjobb csatárai közé tartozik.

Denis Zakaria intelligens futballista, és mindketten azonnal beilleszkedtek, holnap eldöntöm, hogy játszatom-e őket.

Szeretnék köszönetet mondani Rodrigo Bentancurnak és Dejan Kuluševskinek azért, amit a csapatnak adtak, és a legjobbakat kívánom nekik a karrierjük tekintetében.

Ennek a két játékosnak az érkezése nyomán mindenkinek a vállán nagyobb a felelősség, a célok nem változnak, és a legjobb négy között kell végeznünk. Ez a szezon legfontosabb része, nincs több esélyünk pontokat visszaszerezni.”

Romeo Agresti szerint a következő felállásban léphet pályára a Juve: Wojciech Szczęsny; Danilo Luiz, Matthijs de Ligt, Giorgio Chiellini, Mattia De Sciglio; Arthur Melo, Denis Zakaria, Adrien Rabiot; Paulo Dybala, Dušan Vlahović, Álvaro Morata.

„Elképzelhető egy háromtámadós felállás, de ha ők játszanak, akkor sokat kell futniuk. Az előny az, hogy sokkal komolyabb minőség áll rendelkezésre a támadószekcióban, azonban soha nem veszítheti el a csapat a kiegyensúlyozottságát.

Holnap a legnagyobb kockázat, hogy egy nagyszerűen teljesítő csapat ellen lépünk pályára, az elmúlt négy meccsen a Juve nem tudta egyszer sem legyőzni a Veronát, Dušan Vlahović és Denis Zakaria érkezése pedig lelkesebbé tette a srácokat, azonban fennáll annak a veszélye, hogy túlzásba visszük a dolgokat.

Denis Zakariát láttam a hét során, a legutóbbi meccsen középen játszott, és jól teljesített. Holnap különleges meccsünk lesz, ma reggel visszatért Weston McKennie, ezért ő is elérhető lesz, Juan Cuadrado tegnap ért vissza, és ő is bevethető.

Manuel Locatelli nem játszhat, Leonardo Bonucci két edzésen vett részt velünk, s nem fog játszani. Alex Sandro eredménye negatív, és hétfőn már elérhető lesz. Denis Zakaria két szerepet is betölthet, jól tud labdára lecsapni, illetve jó a hosszú passzokban. Jó igazolás.

Dušan Vlahović érkezésével a felelősségek a csapatban egyenlően oszlanak el. Nem nyomja mindez Dušan Vlahović vállát, egyáltalán nem. Ő 22 éves, rengeteg gólt szerzett a Fiorentinánál, és szeretne jól teljesíteni a Juventusnál is. De a felelősségek mindenkire egyenlően nehezednek. Nyugodtan, kiegyensúlyozottan javítanunk kell a szerzett gólok számára. Jól dolgoztunk a szünet során, holnap új szakasz kezdődik március 20-ig, amikor újabb szünet következik.

A klub nagyon jól dolgozott, hogy gyorsan beavatkozott a keretbe, nekem és a szurkolóknak is ajándékkal szolgáltak. A Juventus mindig a jövő építésén dolgozik, a távozók és az érkezők előrelépést jelentenek. Nyilván nincs még itt vége a történetnek, júniusban újabb átigazolási időszak lesz, de most nekünk a játékkal kell foglalkoznunk.

Dušan Vlahović okos, intelligens srác, aki javulni szeretne. Nagy ugrás ez számára, a Juventusnál más a nyomás, de nagy vágy ég benne a fejlődésre.

Aaron Ramsey kiváló futballista, akit sajnos fizikai problémák sújtottak. Vele egyetértésben úgy döntöttünk, hogy jobb, ha valahol máshol futballozik.

Federico Gatti a Serie B legjobb védője, és olyan jellemzőket mutat, amelyek hasznosak lehetnek a jövőben a Juventus számára.

Dejan Kuluševskinek jó meccseket hozott, de vannak piaci tényezők. Nem lehet mindenkit a klubnál tartani, a Juventushoz érkező összes futballista jó minőséget képvisel, de ezen túlmenően választani kell. Valamint gazdasági tekintetben is a legjobb döntések születtek.

Simone Inzaghi szerint versenyben vagyunk a scudettóért? Joga van ezt mondani, de számunkra nehéz beszállni a bajnoki címért zajló harcba, az Inter nagyon elhúzott. Nem tudom, mi lesz a többi csapattal, de Simone ezt a kijelentést babonából tette, nincs ezzel semmi gond.”

Végül ismét Dušan Vlahović került szóba, illetve Nicolò Zaniolo.

„Jó benyomást keltett bennem Dušan Vlahović esetében a fejlődést illető vágy. Egész nap dolgozni akar, s ez kell ahhoz, hogy eredményeket érjünk el.

Zaniolo... Mi először el akarunk jutni júniusig. Önök hihetetlenek, alig zárult le ez a mercato. Nem helyes róla beszélni, mivel ő egy másik csapat játékosa.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6717210470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2022.02.05. 21:30:25

De tényleg.
Már Zaniolo-rol kérdezik...:D

Rocky80 2022.02.05. 22:10:55

Már csak egyet kell aludni!...

doki0326 2022.02.06. 00:06:47

Ami nem tetszik az az hogy holnap eldöntöm játszanak e !!! Mit kell ezen eldönteni b+ ! Játszatni kell őket azzal szoknak be leghamarabb

Wizzurah 2022.02.06. 00:10:05

Remelem az edzo is felfejlodik egy juve szintre, akkor meg mentheto lesz a szezon valamennyire. Kifogast mar nehez lesz keresni.

Il Principino 2022.02.06. 10:46:47

@doki0326:
Egyszer össze kell szokniuk,mondjuk edzésen,meccsen semmi értelme játszatni őket addig amíg nem szoknak össze.. nyilván leközli előre a kezdőt és a felállást is :)
Minél később derül ki annál kevesebb ideje van felkészülni az ellenfélnek..

Csak Csucsu 2022.02.06. 11:48:12

@venember83: Rabiot nál nem tudom mit lát meccsek elött a Maestro...mert a meccseken az biztos hogy nem látszik

venember83 2022.02.06. 12:03:26

@Csak Csucsu: szerintem látja benne a potenciált, kár, hogy ez nagyon ritkán jön k8 belőle a meccsen. Pedig jó lennee hoznia néhány jó meccset, hogy nyáron jobb pénzért távozhasson. Mondjuk ehhez ideális esetben a kp közepén kellene játszatni őt, nem pedig a szélén.

Rocky80 2022.02.06. 12:22:35

@venember83: tud az mindenhol! Igazi Jolly Joker.

venember83 2022.02.06. 13:36:35

@Rocky80: azért nem egy Berna, ne túlozzunk...

Rocky80 2022.02.06. 14:23:46

@venember83: istenkáromlás Bernához hasonlítani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása