Vlahović: „Csak a győzelem érdekel”

vlahovic_dusan_bemutatkozo_sajtotajekoztaton_melegitoben.jpgDušan Vlahovićot a Juventus ma hivatalosan is bemutatta, a sajtótájékoztatón pedig számos kérdésre válaszolt a téli mercato talán legnagyobb figyelemmel követett igazolása.

„Először is szeretnék köszönetet mondani a Fiorentinának, az első csapatnak és a primavera csapattársaimnak. Köszönet illeti Barone, Pradé, Della Valle, Commisso urakat és az összes edzőt az elmúlt években, különösen Vincenzo Italianót, aki a végsőkig támogatott.

Sok szerencsét kívánok neki, és köszönet illeti Cesare Prandellit is. Nagyon sokat tett értem, és mindörökké hálás leszek ezért. A Fiorentina kedvesen üdvözölt érkezésemkor, és mindig a legjobbamat próbáltam nyújtani, a legvégsőkig profiként viselkedtem.

Most pedig izgatott és büszke vagyok, hogy a Juventushoz igazolhattam. Ez dicső klub, és készen vagyok a legjobbamat nyújtani a csapatnak, hogy nagyszerű eredményeket érjünk el. Szeretnék köszönetet mondani az elnök úrnak, és az összes munkatársnak, hogy segítettek ehhez a klubhoz kerülnöm.

Sok pletyka szállingózott külföldi klubokról, de egyszerű volt a választás, mivel a klub és én hasonló génállománnyal rendelkezünk. Harcolunk és szenvedünk, amikor kell. Szerintem ez az én mentalitásomhoz is hozzátartozik, szóval nem volt nehéz döntés.

A hetes mezben fogok játszani, de ez nem számít. Az összes szám fontos ennél a klubnál. Azért választottam ezt, mert az elérhetők közül ez áll a legközelebb a kilenceshez. Azért vagyok itt, hogy segítsem a csapattársaimat és hogy elérjük a céljainkat. A mezszám nem fontos. A határozottság és az eltökéltség a legfontosabb. A többi nem érdekel. A legfontosabb, hogy meccseket nyerjünk.”

Miután kiderült, hogy Cristiano Ronaldo egykori mezszámában fog futballozni a 22 éves szerb csatár, olyan pletykák is felröppentek, hogy a portugál futballista torinói lakhelyére is beköltözik a támadó.

„Nem hiszem. Szerénynek kell maradnom. A pályán zajló események számítanak. Meccseket akarok nyerni, ennyi a lényeg. Minden egyéb csak sallang.

Az a célom, hogy minél hamarabb beilleszkedjek itt, és hogy minél jobban megismerjem az összes csapattársam, még ha a pályán már találkoztunk is. Mindenkit meg akarok ismerni a pályán kívül is, és barátokká szeretnék válni velük. Alapvető fontosságú a célkitűzéseink eléréséhez, hogy mindenkivel jó kapcsolatot ápoljak. A mester üdvözölt engem, alig várom, hogy megkezdődjenek a meccset, és segíthessem a csapatot. Nagyon boldognak érzem magam.”

Dušan Vlahović egykori csapattársával, Federico Chiesával fog játszani előbb-utóbb, de beszélgettek még mielőtt a szerb csatárt leigazolta volna a Juventus?

„Beszéltem Federicóval. Amint tudják, barátok vagyunk. Már játszottunk együtt régebben. Nagyon sajnálom, hogy lesérült. Visszavárjuk a csapatba. Alig várom, hogy mindenkivel együtt futballozhassak.”

A szerb csatár már februárban bemutatkozhat a Bajnokok Ligájában, ahol olyan csatárok mutathatják meg képességeiket, mint Kylian Mbappé és Erling Håland.

„Alig várom a bemutatkozást a BL-ben. Próbálok keményen dolgozni, és magammal törődök. Mindig próbálok koncentrálni, nem tudom, hogy milyen szintre juthatok el, de a legjobbamat fogom adni, hogy minél tovább jussak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2617044064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2022.02.01. 13:24:17

Király hogy itt van végre!

Ja, harcolunk és szenvedünk, mostanában inkább csak szenvedünk... :D

Gaben Smith 2022.02.01. 13:53:36

Grande Vlaho,Grande!
Nem szoktam ennyire lelkendezni ,de ez a srác nekem az igazi Juventus család felfogást testesíti meg. Szerénység,Harc,Elszántság,Barátság.
Amit ebben a januárban összehozott Arivabene az előtt le a kalappal.
Most már csak Allegrin múlik mi fog történni, viszont az már eddig is látszott ,hogy újra van egy tartása ,stabilitása a csapatnak ami se Sarri,se Pirlo alatt nem volt meg.
Egy unalmas lókötő ez az Allegri ,de vele sose húznak karóba minket :)
(Bocs csak a Cselkszi)

Juvino 2022.02.01. 14:10:44

Hozzaallas szimpi, nagyon remelem,h be is fog valni! Alig varom az elso meccset!

Il Principino 2022.02.01. 14:19:35

@Gaben Smith: Allegri azt is beleszámolta,tudta hogy a Zenit pontot csen tőlük és a csoport élén végzünk majd :)
Igazi félisten :D

Wizzurah 2022.02.01. 15:15:32

@Gaben Smith: Meg az Empoli. Ja és a Napoli. Meg az Inter. A Sass is. Hu tényleg, a Verona is. Atalanta. Borzalmasabb játék, mint az előző 2 edző alatt és rosszabbul is áll a csapat. Ezt leszámítva tényleg ennyi és nem húznak karóba. Bár nekik nem igazoltak már télen 90-100 milliókért, de valóban edző fronton okék vagyunk.

venember83 2022.02.01. 15:38:09

@Rocky80: ugyan, most már itt a Kánaán Zakkal és Vlahóval, magabiztos győzelmi sorozatba kezd a Juve, meglásd. A szenvedés már a múlt, jön a patádés játék az erősítésekkel és a tavaszi formaidőzítéssel.

Rocky80 2022.02.01. 15:38:17

@Wizzurah: az előző két edzőnek még volt Roni. Adj hozzá 15 gólt a bajnoksághoz és kalkuláljunk hogy az hány + pontot jelentene. Mindjárt másképp állnánk.

@Gaben Smith: Allegrin nem fog múlni ebben biztos vagyok. Most hogy már van egy igazi góllövőnk, Morata is a helyére kerül és nagyjából rendben leszünk. Legalábbis remélem!

Rocky80 2022.02.01. 15:40:02

@venember83: két fecske nem csinál nyarat! Vagy ez nem így van ez a mondás?... :D

Könnyebb lesz az biztos, viszont nyilván integrálni kell őket is. Vlaho első góljára nem várunk sokat szerintem.

Wizzurah 2022.02.01. 15:51:25

@Rocky80: Ebben sajnos megint nem egyezik a véleményünk, mert én Roni-ra ráadásul minuszként tekintek, szóval én azt mondanám, hogy ráadásul Allegrinek még ronival sem kell szenvednie, aki megölte a csapategységet és ezt ki is jelentette utólag több játékos is. Tehát én ezt még minuszba tenném az előző 2 edzőnek. Egy bank szektorból érkező öregember meg egy 0 km-es edzőnek oda raknak egy ekkora egoval rendelkező sztárt, a fejük tetejére nőt, de az egész csapatra negatív hatással volt, a góljait nem tekintve, ami semmilyen szinten nem térült meg, írták már, hogy mennyi eurót kóstált egy gólja, ha átszámítjuk az értékét, fizetését. Ronci nélkül, felszabadultabban, az előző két edző még annál is többet ért volna el véleményem szerint, amit elértek. Erre most sztároljuk itt Allegrit, aki szarabbul teljesít nézhetetlen focival úgy, hogy semmi sem hátráltatja. Most erősítést is kapott, szóval kiváncsi leszek mire fog menni tavasszal és végül hol végzünk. A bl szereplés a minimum elvárás. Azt ne feledjük, hogy korszakváltást akartunk, de a vezetőség csak akarta, ez abban nyilvánult meg, hogy hoztak új edzőket és ennyi. Semmilyen lépés nem volt afelé, hogy ok, akkor tényleg váltsunk korszakot. Aztán 2 év után visszahozzuk azt, akivel utoljára ténylegesen sikeresek voltunk.

A legnagyobb erősítés eddig nekem úgy néz ki, a vezetőség új tagjai. Ha nagy változás áll be a játékban, akkor jó, ha nem, akkor nyáron nekem a maradék 1-2 semmire kellő játékos mellett a legfontosabb egy normális edző idehozatala is lenne. Függetlenül attól, hogy mekkora arc és szimpatikus e Allegri, vagy sem.

JeetTrader 2022.02.01. 16:00:46

Na ez igen! Nagyon bízok a srácban! Befog válni, be kell válni! Én is hiszek abban h ha van összhang/barátság akkor minden sokkal könnyebb.

Ez is jó jel, hogy mindenkivel barátkozni akar. Látszik h nem csak egy megállónak gondolja a Juvét.

FORZA VLAHO!

Zizou_empereur 2022.02.01. 16:02:12

@Rocky80: "Adj hozzá 15 gólt a bajnoksághoz és kalkuláljunk hogy az hány + pontot jelentene. Mindjárt másképp állnánk"
Ott a pont.
Reméljük Vlaho termelni fog.

alexGicamo 2022.02.01. 16:27:48

Minket is csak a győzelem érdekel !
Hajrá Dusan !

KokoSRB 2022.02.01. 17:40:24

Jol beszel! En pedig el is hiszem neki, mert tudom , hogy milyen a szerb habitus/mentalitas, mert szerbiaban nottem fel. Hajra Dusan! Samo napred! Forza Juve

Mark Szabo 2022.02.01. 19:04:34

Nagyon szimpatikus nyilatkozat és végre látom hogy az oldalon is több a pozitív energia! Az első meccseken ne várjunk bombát, szépen lassan felveszi majd a ritmust ahogy Zakaria is, és akkor egy új Juventus kezdődik!
Forza Juve!

steven.h 2022.02.01. 19:58:57

Élőben néztem és nagyon szerény srácnak tűnt, viszont a góléhsége és a mentalitása nagyon sokat fog dobni szerintem a csapaton. Szimpatikus a hozzáállása is, az mindenképp jót tesz, ha a játékosaink nem csak a pályán hanem azon kívül is megértik egymást, hisz a Juve család volt ami igazán erőssé tette a csapatot.

Viszont az nem annyira tetszik, hogy pár helyen ez a transzfer úgy van beállítva, mint Vlahovicnak egy tökéletes ugródeszka. Jó lenne, ha ebből a státuszból újra kikerülne a Juve és az értékeit megtartaná, legalább addig amíg igazán nagy eredményeket nem ért el a csapat.

Gaben Smith 2022.02.02. 09:47:38

@Wizzurah: megvan a helye a kritikának is a szezon első felében meg is volt én sem örültem annak ,hogy 4-4-2-ben szenvedve rajtunk nevetett a fél világ ,vagy annak ,hogy mekkora lúzernek tünt Allegri.
Viszont utána változtatott és jobb lett .
Nem azt mondom ,hogy mekkora király, de van egy koncepciónk végre ami mentén haladunk ,építkezünk mind igazolás mind játék tekintetében.
Ez sztem egy fontos aspektus ez már nagyon régóta nem volt meg.
Én is néznék szebb és jobb játékot ,de láthatod milyen baklövések lehetnek ha úgy váltasz ,hogy fogalmad nincs róla mi lesz holnap.
Ez a téli mercato pofásra sikeredett újra van értelme reménykedni, de jelenleg semmi esetre sem szabad negatívnak lenni.
Természetesen lehet neked lesz igazad lehet másnak de nyugtával a napot...

venember83 2022.02.02. 10:16:59

@Gaben Smith: "de jelenleg semmi esetre sem szabad negatívnak lenni."

Alex Sandrót ezzel semmiképpen nem lehet vádolni, a minap leadott mintája pozitív lett.

Gaben Smith 2022.02.02. 10:38:20

@venember83: Alex Sandro kivétel vele szabad egész évben negatívnak lenni, hiszen hacsak ránézel szuicid depresszió fog el.
Egyébként csodálkoznék ha maradhatna a nyáron szinte biztos vagyok az eladásában.

steven.h 2022.02.02. 11:53:43

@Gaben Smith: Alex Sandro borzalmas idén, rossz nézni sajnos.

Az első mercato elég borzalmasra sikeredett a nyáron, bár ez leginkább a Ronaldo-saganak volt köszönhető. Most a téli Mercato ahogy alakult, illetve az újabb hírmorzsák alapján úgy tűnik, hogy Arrivabenének és Cherubininek tiszta képe van arra, hogyan akarja megújítani a csapatot. Én nem csodálkoznék, ha bal oldali védőre is lenne pár név, amit Allegrivel is egyeztettek.

Vezetőségi szinten ez most sokkal jobban néz ki, mint az elmúlt 2 év bármikor, bár nem akarom elkiabálni.

Rocky80 2022.02.02. 12:22:30

@Wizzurah:

1. Miután elment, helyre is állt a csapategység! Ja, nem... Akkor lehet nem is ő volt a probléma? Csapat azóta sincs... Most sem vagyunk felszabadultabbak nélküle.

2. Ki sztárolja? Ő is ugyanúgy megkapja a kritikákat most; ez egy vérszegény szezonkezdet volt például. Mindezek ellenére tartom, hogy a lehető legjobb helyen van nálunk és ő a tökéletesen hozzánk illő edző.
Reálisan a munkáját most lehet majd megítélni hogy valódi erősítéseket kapott. Az nem az volt, hogy elment a "sátán" Ronaldo (és vele 30 gól) és idő szűkében leakasztottuk Keant...

Gaben Smith 2022.02.02. 12:22:44

@steven.h: Ronaldo kapja be , nem tudok szebben fogalmazni, egész nyáron vergődött de a kutyának se kellett aztán valószínűnek tartom ,hogy a City esetében talált Mendez egy rést a pajzson ugyanis nem volt csatáruk és gerjesztve a médiacirkuszt beetette a Unitedet mintha a City le akarná igazolni . (asszem semmi nyilatkozat nem volt erről City részről) Ők a mi kutyánk kölyke alapon leigazolták a pénz ott ugyse számít. Meg lehet nézni milyen hatalmas előrelépést jelentett Őkelme.
Ennek következtében nem volt sem idő sem a piacon lévő optimális megoldás ezért jött traktor úrfi.
Meg a tökeemelés se történt meg akkor és egy covidos korszak után nem sok apró csörgött a zsebekben.
Persze utólag mindig könnyű okosnak lenni pl amikor Marotta ment én is örültem neki vagy amikor Cé jött lelkendeztem és azt mondtam ,hogy igenis ez a jó irány Marotta meg a gátja a haladásnak.
Azóta kiderült ,hogy nem eszik forrón a kását :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9902) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4134) nyilatkozat (7429) Olasz Kupa (322) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása