Allegri: „Fontos meccsként kell kezelnünk a holnapit”

allegri_massimiliano_melegitoben_jtv-nek_nyilatkozik_meccs_elott.jpgMassimiliano Allegri a JTV kamerái előtt adott sajtótájékoztatót a holnapi Olasz Kupa-meccs előtt, amelyen a Sampdoria lesz az ellenfél, és a Juventus igencsak nehéz helyzetben lesz, mivel a tavalyi kiírásban összeszedett lapok miatt Matthijs de Ligt nem léphet pályára, míg Leonardo Bonucci sérült, Giorgio Chiellini pedig a mester szerint nincs olyan állapotban, hogy végigjátsszon egy meccset.

„Meg kell próbálnunk továbbjutni, hogy a negyeddöntőbe jussunk, mivel a menetelés a kupában a szezon célkitűzéseinek az egyike. Nehéz meccsre számítok. Adott megközelítés mellett könnyebb lehet, ellenkezőleg viszont bonyolultabb lesz a dolgunk.

A kupa igenis számít, mivel a célkitűzéseink egyike. Az elején senkit nem érdekel, aztán a negyeddöntőben és az elődöntőben már mindenki felvonja a szemöldökét. Holnaptól igenis érdekelnie kell minket a kupának.

A Sampdoria edzőváltáson esett át, ezért óvatosabbnak kell lennünk. Intenzív és szoros meccsek után vagyunk, és egy utolsó erőfeszítésre van szükségünk, aztán lesz öt napunk, hogy felkészüljünk a San Siróban rendezett meccsre.

Lesz némi változás, mert az Udinese elleni meccsen hat eltérő játékos lépett pályára az Inter elleni meccshez képest. Holnap reggel fogom kiértékelni a játékosokat.

Matthijs de Ligt eltiltott, Giorgio Chiellini félig visszatért, Leonardo Bonucci viszont sérült, így holnap döntenem kell, ki lesz a középhátvéd.

Nem az a fontos, hogy mi változott a Sampdoriánál, hanem az, hogy a meccs a büszkeségről fog szólni, mert amikor edzőváltás történik, még ha Roberto D'Aversa utódja még nem is érkezett meg, akinek amúgy sok szerencsét kívánok, ezt mindig csalódás előzi meg. Nekünk megfelelően kell kezelnünk a meccset, agresszív és jó játékra lesz szükségünk.

Az ellenfélnek jó támadói vannak, így Fabio Quagliarella, Manolo Gabbiadini és Francesco Caputo, akik nagyon jó és nagyon veszélyes játékosok, ezért jól és csapatként kell kezelnünk a pályán a védekezési fázist. Mivel csak egy középhátvéd áll rendelkezésre, a játékosoknak ki kell majd segíteniük egymást.”

Ezt követően az Udinese elleni győzelem került szóba, illetve azt kérdezték a mestertől, hogy melyik Olasz Kupa-győzelem áll a legközelebb a szívéhez.

„Az első félidőt érett csapatként játszottuk, türelemmel, próbáltunk gólokat szerezni, miközben az Udinesének sem akartunk lehetőségeket engedélyezni. A második félidőben kockáztattunk, ez betudható az ellenfélnek, de más hozzáállást kell mutatnunk.

Mind a négy Olasz Kupa-győzelem közel áll a szívemhez, talán a Lazio elleni ugrik be, ahol némi szerencsével nyertünk. Ha nem tévedek, a Lazio játékosai kétszer is a kapufát találták el, aztán mi letámadtunk, és Alessandro Matri gólt szerzett. Ez volt az első, azt hiszem, de mindegyikre örömmel emlékezem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5116816730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsi 87 2022.01.17. 20:54:55

A hétvégi Milan elleni a legfontosabb! Mivel kikapott a Milan, így 7 pontra csökkent a hátrány a 2. helyhez! Jó lenne egy huszáros tavasz, hátha! Forza!!!!

venember83 2022.01.17. 21:13:11

@Jancsi 87: ugyan, minden meccs fontos. És nehéz. S amúgy is a győzelem az egyetlen dolog, ami számít.

Gaben Smith 2022.01.18. 09:19:38

@venember83: az a baj ,hogy nekünk ez a súlytalan olasz kupa állandóan kell, pedig van elég meccsterhelés én simán kiküldeném a "B" csapatot azt kész.

Juventina7 2022.01.18. 10:18:36

@Gaben Smith: Én ezt másképp látom. A szuperkupa is sokat számított volna lélektanilag is, csapategység tekintetében is, ha kihúzzuk a 11-es párbajig, és valami szerencse folytán megnyerjük, szerintem egyáltalán nem tartottuk volna értéktelennek a kupát. :) Emlékezz vissza a tavalyi évre, mikor Pirloval két alkalommal is sikerült a magasba emelni, hatalmas öröm és megelégedés tükröződött mindenki arcán. Számomra egyik kupa sem súlytalan, értéktelen, az efféle szöveggel ált. a vesztesek próbálják magukat nyugtatni, de egy Juventusnak csakis a győzelem lebeghet a szeme előtt.

Thuglife! 2022.01.18. 12:12:01

Ezek Allegri meccsei.a kupák.itt nem kell szépen játszani csak továbbjutni vhogy.

Gaben Smith 2022.01.18. 12:34:46

@Juventina7: Emlékszem a tavalyi évre amikor a papirszuperkupát felemeltük nem volt sok értelme a kupa meg nyilván egy hányattatott szezon végén került a vitrinbe ergo mindenki örült ennek is , de én azt mondom ha egy komplett szezont nézünk és állunk minden sorozatban illetve a bajnokságban extra erő kell az első négyhez én egy percig nem gondolkodnék a kupán simán elengedném .

venember83 2022.01.18. 13:01:04

@Gaben Smith: "Emlékszem a tavalyi évre"

Én már inkább nem emlékezek, elég zavaró az aktuális teljes kilátástalanság, nemhogy még Sarri vagy Pirlo optimistán induló, ám végül nyomorúságos évére emlékezzek.

Gaben Smith 2022.01.18. 14:38:25

@venember83: sajnos az Allegri out utolsó fél évtől kezdve minden szezonnal úgy vagyok ,hogy ettől csak jobb jöhet de lineárisan csökken a színvonal ennek ellenére ,sajnos még mindig csökkenhet hiszen ha eladjuk a ballansztot ugye nem sok pénz folyik be viszont létszámban csehül fogunk állni ,így pedig nagy zsebbenyúlás kellesz ami pedig nem egyenlő azzal ,hogy jól fogunk igazolni.

venember83 2022.01.18. 15:01:39

@Gaben Smith: sajnos egyre zavaróbb ez a kilátástalan "üzem", ami a Juventusnál jó ideje tart. Edzőknél, játékosoknál, most vissza a legutóbb bevált edzőhöz, de közben megszabadulni sincs pénz a drága és holt rakománytól, nemhogy megoldások érkezzenek a keretbe.

Juvino 2022.01.18. 16:32:56

@Gaben Smith: en is igy vagyok ezzel. Mindig azt hittem,h na majd most!! Aztan csak egyre rosszabb lett. Soha nem voltam oda Sarriert,de azert biztam benne,h hatha...Pirlot mindig szerettem es nagyon drukkoltam neki,de...tul koran, tul mely vizbe dobtak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása