Allegri: „Jobban kell teljesítenünk a kisebb csapatok ellen”

allegri_massimiliano_bajnoki_sajtotajekoztato_allianz_melegitoben.jpgA Szuperkupa-döntő elvesztése után a Juventus az Udinese ellen lép pályára a hétvégén, s természetesen kötelező a győzelem.

„A holnapi meccs nagyon más lesz, mint az Inter ellen játszott mérkőzés. Türelmesnek kell lennünk, technikai tekintetben nagyon pontosan kell játsszanunk, meg kell próbálnunk javítani a kis- és középcsapatok elleni eredményeken.

Az Inter a legjobb csapat a bajnokságban, ők vezetik a tabellát, és folytatják a tavaly megkezdett sorozatot. Jelenleg ők a legjobbak, a következő évet pedig majd meglátjuk.

A nagy meccsek eltérőek a többi meccstől. Valamit másképp kell csinálnunk az úgymond kisebb klubok ellen. Nem mi voltunk az esélyesek az Inter ellen, egyesek még nagy vereségről is beszéltek velünk kapcsolatban.

Jobban kellett volna teljesítenünk a meccs döntő pillanatában, miután átvettük a vezetést, de a csapat jól teljesített egy nagyszerű Inter ellen, sajnáljuk a vereséget, de ez nem változtat a csapatot illető megítélésemen.

Holnap változások lesznek a csapatban, mivel szerdán 120 percet játszottak a srácok. Szerencsére mindenki elég jól van Danilón és Leonardo Bonuccin kívül, aki izomproblémával szembesült, s majd a szünet után tud majd visszatérni.

Luca Pellegrini jól érzi magát, és kezdő lehet, Juan Cuadrado pedig visszatér az eltiltás után. Mattia De Sciglio jó meccset hozott az Inter ellen, ahogy Alex Sandro is. Kár a védekezésben elkövetett hibáért, mivel mindaddig jól teljesített védekezésben. Az ilyesmi előfordulhat.

Wojciech Szczęsny kezdeni fog, viszont kételyek merültek fel bennem Federico Bernardeschi és Dejan Kuluševski kapcsán. A cserék fontosak lesznek. Középen Matthijs de Ligt és Daniele Rugani lesz a védősorban.”

Leonardo Bonucci az Inter elleni meccsen minősíthetetlen viselkedése miatt pénzbüntetést kapott, míg Massimiliano Allegri a Napoli elleni meccsen sértegette a bírót, ez azt mutatja, hogy a Juventusnál elég ideges a hangulat?

„Engem karrierem során csak kétszer tiltottak el. Ami Leót illeti, ki fogja fizetni a büntetést, a Juventus mindig tiszteletteljesen viselkedett a bírókkal. Doveri kiválóan teljesített az Inter ellen.”

A pletykák szerint Arthurt vinné kölcsönben az Arsenal.

„Nem akarom ismételni magam. Ezekkel a srácokkal kell a lehető legjobban befejeznünk a szezont. Ez azt jelenti, hogy meg kell próbálnunk a legjobb négy közé kerülni a tabellán, s továbbjutni a BL-ben és az Olasz Kupában.”

Massimiliano Allegri 300. juvés meccse lesz az Udinese elleni, de vajon melyik a kedvenc meccse?

„Ezt nem tudtam. Azt hiszem, hogy a Real Madrid elleni 2018-as meccs, még ha ki is estünk. Voltak kivételes meccsek, a müncheni vagy a Tottenham elleni Londonban. Remélhetőleg holnap jó eredménnyel ünnepelhetünk.

Paulo Dybala kapcsán annyit mondhatok, hogy a klub foglalkozik a szerződésekkel és a tárgyalásokkal. Ezek a dolgok nem rajtam múlnak. De én neveltem fel Dybalát, gyerekként érkezett, most pedig van tapasztalata, és rendkívüli futballista.

A szezon első részében volt néhány sérülése, és mindenki sokat vár tőle gólok és teljesítmények tekintetében. A játékos értékéhez semmilyen kétség nem fűződik. Paulo nagyszerű játékos.”

Álvaro Morata már csak pár hónapot tölthet Torinóban, de hogyan kezeli ezt a helyzetet Massimiliano Allegri, hiszen sok játékos jövője igencsak kérdéses?

„Ezek a helyzetek természetesek a futballban és a munkában. Egy nagy vállalat vezetője ugyanolyan elkötelezettséggel dolgozik akkor is, amikor közel a szerződésének a lejárta. A futballban minden a pályán nyújtott teljesítményen alapul. Ott kell lenni, és bizonyítani kell az értéket. Ha egy játékos távozni is akar, játszania kell, illetve bizonyítania kell még a szerződésének a végéhez közelítve is.

Nagyon egyszerűek ezek a dolgok, ha az ember nem teljesít jól, akkor van egy szerződése, legyen az a Juventusnál vagy bárhol máshol. Nem annyira nehéz ez. Ha jól teljesít, akkor dönthet arról, hogy mi is a következő lépés, és ez igaz mindenkire, edzőkre, játékosokra és igazgatókra is. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy a pályán legyen jó a teljesítmény.

Lényegében egy szerződés lejáratához közel még jobb pozícióban van a játékos. A világon sok futballista van jelenleg ilyen helyzetben.

Arrivabene igazgató úr egyértelműen elmondta, hogy mindenféle kiértékelésre márciusban-áprilisban fog sor kerülni. A pályán nyújtott teljesítményre kell kocentrálnunk, a többi a klub feladata.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1716813556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2022.01.15. 10:06:53

Olyan,mintha azt mondaná,hogy holnap is felkel a nap.
Enyhén diplomatiku mesterünk. :)
De vègülis igaza van,a pályán mutatott teljesítmény számít,semmi más.

venember83 2022.01.15. 12:50:06

A három kiemelt meccsből kettő kiesést hozott. Bizonyos szempontokból tekintve fura választás.

Vecchia 2022.01.15. 16:43:02

@venember83: Madridban oktattuk a Realt, és egy igen könnyű síppal befújt büntető miatt estünk csak ki. Münchenben pedig a hazai sima vereség után szintén lenyomtuk játékban a Bayernt, ráadásul Morata fura találatával 3:0-ra kellett volna vezetnünk, ha a spori érthetetlenül nem fújja vissza az akciót. Az az eredmény (vagy az onnan következő folytatás) nagy eséllyel továbbjutást jelentett volna. Ráadásul elmaradt egy jogos büntetőnk Vidal kezezése miatt.
Szóval csak a kimeneteleket tekintve valóban furcsa választás. Ám edzői szempontból nagyon is érthető, hiszen két klasszis ellenfelet játszottunk le a pályáról egy-egy igen kellemetlen hazai vereség után.

venember83 2022.01.15. 17:11:33

@Vecchia: oké, de mi a Juve mottója? A majdnem győzelem az egyetlen dolog, ami számít?

Vecchia 2022.01.16. 09:48:45

@venember83: 3-ból 2 választása, ez alapján is jó. A Tottenham-et és a, Realt is megvertük. :D
De értelek, és jogos a felvetésed.

venember83 2022.01.16. 09:55:00

@Vecchia: voltak Barcelona elleni meccsek, ahol a Juve ugyanúgy oktatott, s nem volt utána kellemetlen szájíz pl. kiesés miatt. Ezért is furcsállom ezt a három opciót, de természetesen megértem az edzői szempontokat. Viszont vannak edzők, akik annyira fanatikusak és győzelemorientáltak, hogy kiesést hozó meccseket nem említenének ilyen kérdésre, max. rémálmukban jelennek meg ilyen meccsek.

Vecchia 2022.01.16. 11:23:49

@venember83: Allegri erre csak annyit mondana: "Calma, calma!"

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása