Arrivabene: „A legjobbat várjuk bajnokainktól”

arrivabene_maurizio_hatterben_federico_cherubini.jpgA Juventus vezérigazgatója, Maurizio Arrivabene ismét megszólalt a klub nevében a csapat mérkőzése előtt, nyilatkozatában pedig a vezető ismét a bizonyítási kényszerről beszélt, amely mindenkire kiterjed.

„Amint mindenki mondta, egy egymeccses párharcban bármi megtörténhet.

Kemény mérkőzés lenne az eltiltott játékosok nélkül is, mivel egy nagyon erős csapat ellen lépünk pályára, a Serie A tabellavezetője ellen az olasz futball Scalájában.” - mondta a klubvezető a Sport Mediaset mikrofonja előtt.

„Figyelmen kell hagynunk azokat, akik ma nem lehetnek itt, és azokkal kell foglalkoznunk, akik bevethetők.”

Természetesen Wojciech Szczęsny ügye is felmerült, aki csak utolsó pillanatban csatlakozhatott a kerethez, és nem utazott a csapattal Milánóba a meccs előtti napon.

„Az emberek gyakran fogják fel a jó híreket rossz hírként. A jó hír az, hogy Wojciech Szczęsny most már megkapta az oltását, és a Juventus teljes kerete be van oltva. A játékos mindössze követte a protokollt, amit mindenkinek tennie kellene. Mi a Juventusnál azt szeretnénk, ha mindenki megkapná az oltását.”

Mivel sok játékos hiányzik, a Juventus bevethető játékosai kénytelenek lassan fáradtsággal is szembesülni.

„Meccsről meccsre haladunk. A keretünk 80%-a válogatott futballista, elkerülhetetlen, hogy egyeseknél kissé lecsökken a fényerő olykor, de reméljük, hogy a mérkőzés és akár a hosszabbítás teljes időtartama során ragyogni tudunk.”

Federico Chiesa kiesett az idei szezonra, ezért felmerült a kérdés, hogy igazol-e valakit a Juventus a keret megerősítésére.

„A Juventus számos bajnokkal büszkélkedhet, ilyen Álvaro Morata, Kaio Jorge, Paulo Dybala, Moise Kean, Dejan Kuluševski, szóval jelenleg a legjobbat várjuk azoktól, akik elérhetők. Aztán majd kiértékeljük a helyzetet.”

Maurizio Arrivabene nem fogalmaz finoman, legutóbb is teljesítménykényszerről beszélt Paulo Dybala szerződéshosszabbítása kapcsán, s ezúttal sem kívánta túlságosan visszafogni magát.

„Én csak azt mondom, amit gondolok, s amit Paulo Dybalára mondtam, az igaz a Juventus összes játékosára. Tartást, akaratot és a győzelem iránti vágyat akarom látni a játékosoktól.

Aki pedig a tízes mezt viseli, annak tudnia kell, milyen töltettel is rendelkezik a Juventusnál ez a mez. Amit Paulo Dybalára mondtam, az korántsem csak rá vonatkozik, hanem mindenkire.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9816811606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MarcoT 2022.01.13. 08:27:51

Remélem az öreg maffiózó kisöpri az összes akaratgyenge elméleti sztárocskát és végre nekilátunk egy új csapat felépítésének. Ez lehet, hogy évekbe telik, de már máskor is volt, ehhez hasonló helyzet. Például a nyolcvanas évek közepén a világbajnokok és Platini távozása után. Csak legyen végre egy határozott irány.

steven.h 2022.01.13. 09:12:28

Örülök hogy legalább a szavak szintjén van egy kemény igazgatónk, viszont a jelenlegi helyzetben ez csak még plusz terhet rak az egyébként is mentálisan teljesen gyenge játékosainkra (amiből sajnos van egy pár) és ez lehet csak pluszba ront a teljesítményükön.

Nyilván lehet azzal jönni, hogy nem idevaló akkor az a játékos, csak sajnos ez van és ezzel kell főzni, és amíg pénz sincs, meg ezeket a játékosokat se lehet elpasszolni, addig nincs mozgástér.

Rocky80 2022.01.13. 10:11:39

@steven.h: csak a végét làttam sajnos... Milyenek voltunk?

steven.h 2022.01.13. 10:18:41

@Rocky80: Vegyes. Az első 15-20 perc nem volt a legjobb. Utána feléledt a csapat, voltak kifejezetten jó periódusok.

A cserék után értékelhetetlen, a támadóharmadban labdát nem tudtunk birtokolni és megjátszható se volt sok játékos. Főleg Kean, de Dybala sem volt igazán jó. Őt mondjuk lehet el is kellene azzal a lendülettel felejteni, hogy nem hosszabbít.

Dzsákkeríni 2022.01.13. 11:13:16

Nem érdekelne még vagy 3 év eredménytelenség, ha közben beépítenénk 3-4 saját nevelést, eltakarodna a lusta zsoldos bagázs és maradnának a Juventino játékosok! Plusz egy olyan ambíciózus edző, aki tud és akar normális futballt játszatni a csapattal. Jó lenne ha Arrivabene rendet tudna rakni!

alexGicamo 2022.01.13. 13:31:51

Ez igen , bm ! Ez aztán megmondja ! Végre valaki, aki nem hímez - hámoz és jön a diplomatikus dumával !

Kukszi 2022.01.13. 13:51:34

Ha így alakul a helyzet ugye jó páran mennek:
Ramsey reményeink szerint
Arthur
Dybala
De Ligt kérdéses
Egyelőre ennyi

Ehhez jön hogy van két veterán belső védő, valamint tejesen lyukas belső középpálya, valamint hiányos csatársor.

Minimum 5-6 új minőségi játékos kellene nyáron. És persze beépíteni őket.
Finoman fogalmazva is piszok nehéz, mert nagyon pénz nem lesz hozzá.
Lehet felkészülni hogy évekig gyenge lesz a csapat. (Ezt nem pesszimizmusból mondom hanem egyre inkább realitás mondatja velem).
U.i. Allegrit lehet szeretni nem szeretni de az szintén tény hogy nem játszik élvezetes focit a csapat…
És mindentől független marad a világ fehér és fekete

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása