Allegri: "Készen állunk a Napoli elleni mérkőzésre"

allegri_massimiliano_oltonyben_higgadtan_figyeli_a_meccset.jpgAz új esztendő első mérkőzésén a Napoli együttese látogat a Juventus otthonába, azonban jelen pillanatban kérdéses, hogy a kereteken végigsöprő koronavírus-járvány árnyékában a déli együttes egyáltalán elutazhat-e Torinóba. A zebramezesek mestere, Massimiliano Allegri a szerdai sajtótájékoztató alkalmával adott helyzetjelentést keretéről.

"Bonucci bizonyosan nem lesz ott holnap és vasárnap sem, majd meglátjuk a Szuperkupa esetében. Danilo jövő héten lesz bevethető. míg Luca Pellegrini és Kaio Jorge megfázott, így nem lehetnek ott holnap, de Chiesa és Dybala visszatérnek. Arthur esetében várnunk kell, hogy meglássuk, a második koronavírus-tesztje negatív eredményt hoz-e." - mondta Allegri szerda délután.

"Még döntenem kell arról, ki játszik elöl, mert Chiesa nagyon jó formában van, de ő és Dybala hosszú sérülés után térnek vissza. Válthatják egymást, hogy játékperceket nyerjenek, vagyis az egyik vagy a másik kezd közülük. Manuel Locatelli lesz a középpálya közepén, s ketten kezdenek Weston McKennie, Adrien Rabiot és Rodrigo Bentancur közül."

Könnyen előfordulhat, hogy a helyi hatóságok előírásait betartva a Napoli ezúttal sem utazhat el Torinóba, így későbbi időpontra kerülhet a mérkőzés.

"Megvannak a hatóságok, amelyek meghozzák ezeket a döntéseket. Mindössze annyit tehetünk, hogy edzünk és azokkal játszunk, akik rendelkezésünkre állnak. Ez egy vészhelyzet mindenki számára, s megoldásokat kell találnunk.

Felkészültünk, és készek vagyunk lejátszani a mérkőzést. A Napoli öt ponttal többet szerzett nálunk és jó futballt játszik. Ne feledkezzünk meg arról, hogy megtizedelve játszottak a Milan ellen néhány héttel ezelőtt, mégis nyerni tudtak a San Siróban.

Egyértelműen az Inter az esélyes a scudetto megnyerésére. Bízom benne, hogy Simone Inzaghi megbocsát majd nekem, de az Inter csak elveszíteni tudja. Lépésről lépésre kell haladnunk, s majd meglátjuk, mi történik."

Allegri megszólalt azon játékosok kapcsán is, akik a pletykák szerint januárban elhagyhatják a Juventust.

"Megmondtam Álvarónak, hogy itt marad, nem hagyja el a Juventust, a történet lezárva. Ramsey távozóban van a Juventustól. Úgy gondolom, hogy a keret 99 százalékban a jelenlegi marad."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2016804666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2022.01.05. 16:26:26

Mormota remélem innentől szárnyalni kezd, hogy megérje ezt a 20 millát, amit rá számtunk. Dybalának hasonlóképpen kellene teljesíteni és firkanthatna már végre a klub papírjára.
Ramsey meg mehet a PL-be...

Dante01 2022.01.05. 16:40:09

Biztos én nem értek hozzá ezért tőletek kérdezem, ti mit láttok ebben a Morata srácban?
Az, hogy most itt akarja tartani Allegri azt hittem csak annak szól, hogy nincs más helyette, de most inkább azt érzem, hogy neki tényleg kell valamiért. Az meg, hogy marad a keret kicsit elszomorít. Főleg, mert jelen állapotában ez a keret kimondottan rossz. Majd meglátjuk csak pozitívan:)

venember83 2022.01.05. 16:41:05

Győzelemről egy szó sem esett.

JeetTrader 2022.01.05. 17:39:10

"Úgy gondolom, hogy a keret 99 százalékban a jelenlegi marad."

A keret 25 emberből áll, ennek a 99%-a 24,75 ember, tehát 0,25 embert fogunk igazolni :D:D

"Felkészültünk, és készek vagyunk lejátszani a mérkőzést."
Ez mi?? Ezt ha olaszra fordítom nem nagyon jön ki a "Fino alla fine!"...:/// (nem mintha annyira tudnék olaszul :) )
Jó hogy nem feltett kézzel megyünk csatába....://

In Chiesa and Locatelli we trust....I trust...;) FORZA JUVE! :)

venember83 2022.01.05. 18:01:00

@JeetTrader: gondolom, hogy a csapat olaszosan védi majd a biztos 1 pontot, lassítva és kontroll alatt tartva a meccset, aztán esetleg próbálkozik 1-2 kontrával.

2022.01.05. 18:02:16

@JeetTrader: Vagy azt a 0,25%ot fogjuk eladni. :D Mondjuk Ramsey két lábát. :D Úgy sincs rájuk szükség...

Wizzurah 2022.01.05. 19:00:10

Maradásra bírta Moratát, de jó. Végülis jól termeli a gólokat, meg tudom érteni. Kár hogy Pjanic nem jön vissza, maxi másik kedvence. Meg is lennénk. Valamiért úgy érzem azonban, hogy Ramsey itt fog megrohadni, de elég is volt, túl negatív vagyok. Tudjuk jól, hogy itt a fórumon ki kit kedvel és nem mint edző, játékos. Én továbbra is remélem, hogy év végén lesz edző váltás, de egy 4. hely legyen azért meg, akkor már legalább annyit elért a nagy maxiking, mint a 0km-es Pirlo. Ha őt mégsem küldik el azért, az kínos. De bl nélkül meg még jobban fog lejteni a csúszda. Jó lenne megkukkantani a napolit, akkor még talán marad remény. Van is rá esély szerintem, hisz nálunk mindenki ugyanazon a szar szinten van kb. míg a Napoliból hiányoznak a jók. Remélem elutazhatnak és lejátszuk, nekünk jobban lejt ez a sok hiányzó.

Galbandi 2022.01.05. 19:21:11

Napoli, Roma, Inter (szuperkupa), Udinese, Milan. Ez de rohadt kemény sorsolás. Utána Verona, majd Atalanta és a della Mole, aztán a Villarreal. Hát én nem is tudom, miben merjek reménykedni...

JeetTrader 2022.01.05. 19:26:04

@venember83: :(:(:( igen, sajna erre számítok....de mint örök optimista mindig ott a remény, hogy ezzel a nagyon jó kerettel lehozunk egy jó meccset...

@MGB75: Morbid mode ON: hát, ahogy a helyzet áll, még donornak sem kell senkinek :Morbid mode OFF
De tényleg! Már kezdtem örülni h felszabadul a fizuja erre simán benne van h a nyakunkon marad.

Az a vicc h nem volt ő egy kutyaütő, sőt! Kifejezetten örültem neki! De totál súlytalan volt a meccseken amikor játszott, nem tudott mutatni semmit sem. Értem én h nehéz a elszabadulni a JMedical miniszoknyás, csipkekötős nővérkéitől, de h ennyire ne tudja valaki megmutatni mire képes már azért túlzás.

Moratáról meg még el is hiszem h szereti a Juvét és voltak is jó időszakai, de egyszerűen kipukkadt és megint azt bizonyította h csak rövid ideig tud vaddisznó csatár lenni, utána gyorsan és tartósan formán kívülre helyezi magát...még ha nem is szándékosan...:(

JeetTrader 2022.01.05. 19:30:50

@Galbandi: a csodában :) Hinnünk kell! Megtartjuk a pozitív gondolatokat a csapattal szemben és bízunk benne h kihozzák amit csak lehet ebből a kemény évkezdetből...vélhetően most ki is derül majd ezen meccsek után h van e esély bármi féle "jó" helyezésre akár a BL-ben akár Seria A ban.
Ha jól emlékszem Pirlo bácsival is február végére szállt el a remény nagy része....csak most mélyebben vagyunk mint akkor voltunk...szerintem...

venember83 2022.01.05. 19:52:04

Több forrás szerint nem játszhat a Napolinál Zieliński, Lobotka és Rrahmani.

Az Asl Napoli 2 Nord értesülései szerint a játékosok közvetlen kapcsolatban voltak koronapozitív személyekkel. A hatóság karantént rendelt el a játékosok esetében, de ők még ezelőtt elindultak a kerettel Torinóba.

2022.01.05. 19:55:13

@Wizzurah: Tegyük fel, hogy visszaengedjük a kölcsönből Moratát ingyen, mert jófejek akarunk lenni a Barkával. Utána mik az opciók?

A, Itt maradunk Keannel és Kaio Jorge-al.

B, Jön egy könnyen megszerezhető, de magasfizetésű és defektes pótlás: Aubameyang (30+, leépült), Martial (sérülékeny). 1-2 év múlva garantálható szerződésbontás.

C, Jön egy középtávú megoldás, viszonylag drágán, magas fizetéssel, akitől 2-3 év múlva valószínüleg nagy bukóval (vagy akár ingyen elengedve) szabadulunk meg, és a helyére megintcsak igazolni kell valakit: Icardi.
Egyértelműen ő lenne a legjobb opció, ha sima kölcsönben el tudnánk őt hozni Morata helyett, de ebbe sem ő, sem a PSG nem menne bele.

Wizzurah 2022.01.05. 22:15:42

@Pjanista: A csapat mindenképpen 6 hónapos kölcsönben gondolkodott, nem kötelező kivásrlással. Több cikkben olvastam, hogy 2.5 millióért kölcsön lehetne venni Icardit, majd 25-30 misi körül meg is lehetne venni. Az nem rossz opció.

Amúgy ha Morata marad, de Kaio-t kölcsön adjuk, csatárok számát tekintve ugyanott tartunk, mintha maradna KJ és menne Morata. Az úgy miért jobb? Csatár poszton bevethető még más is, Kulu, Chiesa, Dybala.

Én mondjuk személy szerint simán kipróbálnám Da Graca-t és Aké-t is.

De B verziódra visszatérve Aubameyang is simán jó lett volna itt fél évig, bár nekem az a véleményem, hogy bármelyik lett volna legalább olyan jó, mint Morata.

C opciónál nem írtál neveket, de én Scamacca-ra gondoltam egyből. Ő szerintem nem lenne rossz, de igen, semmiképpen sem 40 millió körül. Erre nincs pénz, szóval ez a verzió kilőve.

A szomorú igazság, hogy jelenleg csak kölcsönre futja, simán megoldható is lett volna, bármelyik név, akiről szó volt a médiában és itt a fórumon sajnos nem sajnos erősítést jelentene jelenleg. Mert akármilyen fos a támadó játékunk is, azért ziccerbe kerülünk minden meccsen, de párosulva Morata botrányos helyzetkihasználásával saját magunkat szopatjuk. Én nem tudom mit lát benne Allegri, pláne hogy jól látható közöttük a feszültség, én álszentnek tartom, hogy ennyire marasztalni akarta szerintem és bukásként élte volna meg, ha elmegy, valamint lehet hogy szóltak neki felülről, hogy nincs más. Fene tudja. Én annak is jobban örültem volna, ha nem jön senki, de Morata elmegy, hittem/hiszek abban, hogy a többiek ha kapnának lehetőséget, Morata szintjét tudnák hozni.

Rikoo 2022.01.05. 23:22:55

@venember83: Gyakorlatilag alig tudnak majd kiállni.

venember83 2022.01.06. 07:50:06

@Rikoo: igen, de a helyi egészségügyi hatóság ezúttal állást foglalt, s még tegnap kijelentették, hogy nem tiltották meg a Napoli utazását.

2022.01.06. 07:53:58

@Wizzurah: " A csapat mindenképpen 6 hónapos kölcsönben gondolkodott, nem kötelező kivásrlással. Több cikkben olvastam, hogy 2.5 millióért kölcsön lehetne venni Icardit, majd 25-30 misi körül meg is lehetne venni. Az nem rossz opció."

Igen, mi ebben gondolkodtunk, de elvileg a PSG véglegesen akarja eladni. Tegnap jöttek olyan pletykák, hogy talán mégis belemehetnek ebbe a kölcsönös dologba, de nem túl megbízható lapok hozták le. És egyébként én nem hinném, hogy egyáltalán Icardi belemenne egy ilyen szerződésbe. De valóban, ha ezt meg lehetne csinálni, akkor ez egy jó üzlet lenne nekünk (és szerintem már meg is léptük volna).

"Amúgy ha Morata marad, de Kaio-t kölcsön adjuk, csatárok számát tekintve ugyanott tartunk, mintha maradna KJ és menne Morata. Az úgy miért jobb?"

Nekem tényleg nem a szívem csücske Morata, de azért ne hasonlítsuk már Kaio Jorge-hoz. Az egyik a spanyol válogatott kezdő csatára, a másik egy ifi 5 felnőtt góllal. Persze, hogy sokkal jobban megéreznénk, ha Morata menne el, mint ha Kaio. Nem a létszám, hanem a minőség miatt, bármilyen furcsán is hangzik ez Moratával kapcsolatban.

Egyetértek egyébként veled, Morata tényleg botrányos megoldás csatár posztra, de sokkal jobb lehetőségek nincsenek nála a piacon, minden szóbajöhető játékosban van valami hiba. Például most azért idehozni Aubameyangot, hogy ebben a félévben TALÁN kicsivel jobb legyen, mint Morata, cserébe pedig nyáron nem fogunk tudni leigazolni miatta egy hosszabbtávú megoldást, az nem lenne jó lépés szerintem. Ezt az évet már ki kell bekkelnünk a spanyollal, és ha nyáron megvesszük, akkor jogosan szidhatjuk Allegrit, mert az tényleg egetverő balf.szság lenne.

babo0410 2022.01.06. 13:04:49

Az majd este kiderül. Ha nyerünk igen. Ha kikapunk, akkor ássák el magukat.

dferi90 2022.01.07. 00:36:51

Eskü nem értem az Icardi szálat.Arrivabene lenyilatkozta,hogy az öregedő,később ertekesithetetlen játékosokra ezentúl nem szorunk ki pénzt.megis mindenki kész tényként közli,hogy mi icardit kornyekezzuk.Scamacca vagy Vlahovic lesz ez,(sajnos szerintem az első)ne lepodjetek meg.ja és csak nyáron,kérdés az idei szezonban milyen eredmény lesz

Mark Szabo 2022.01.08. 14:32:56

@Attilio79: Kifizettük Moratáèrt az opciós jogot??!!! NEE

Mark Szabo 2022.01.08. 14:34:09

@JeetTrader: Locatelli? Nem önmaga amióta itt van

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása