Chiesa: „Célom, hogy visszajuttassam a Juvét a csúcsra”

chiesa_federico_golorom_tart_karokkal.jpgFederico Chiesa a La Repubblica munkatársának adott interjút a karácsonyi ünnepek alatt.

Boldog karácsonyt, Chiesa! De te hol is vagy?

„Edzek itt Continassában!”

De nem vagytok ti szabadságon, s majd csak január hatodikán lesz az első meccs?

„Én nem. Én azon dolgozok, hogy minél hamarabb felépüljek a sérülésből, ezért úgy döntöttem, nem utazok el sehova. 2022-ben 100%-ot akarok nyújtani.

Nagyszerű kapcsolatom van, lényegében barátság köt össze Leóval és Giorgióval, amikor gond merül fel, vagy tanácsra van szüksége a fiataloknak, ők mindig rendelkezésre állnak.” - mondta Zoom videobeszélgetésben az olasz válogatott.

„A példaképeim Kakà és Del Piero. De volt szerencsém egy évig együtt dolgozni a futballtörténelem egyik legnagyobb bajnokával, Cristiano Ronaldóval. Láthattam őt élőben, az elkötelezettségét, a mentális erejét, azt, ahogyan minden pillanatban döntő tudott lenni és jelen volt, ez folyamatos ihletet nyújtott számomra. Cristiano egy másik bolygóról érkezett. Izgalmas volt vele dolgozni és látni azt élőben, hogy mit tesz ezért a teljesítményért.”

S a Juve? 34 pont egy félév alatt, ötödik hely. Mit vársz 2022-től?

„Meccsről meccsre kell lépnünk, ahogyan az edző teljesen jogosan mondta. Én 30-án térek vissza a csapathoz az edzések tekintetében, sajnos nemrégiben lesérültem, de reméljük, hogy nagyszerű 2022-es évünk lesz, mert a Juventus célja, hogy minden meccset megnyerjen.”

De a Juventusnál mintha gond lenne a következetes eredményességgel.

„Én ezt annak a két évnek tudom be, amikor különböző edzők jöttek különböző ötletekkel. Most viszont mindannyian ugyanabba az irányba evezünk, és meccsről meccsre tervezünk. Ez az egyetlen mód az előrelépésre.”

Ki az a csapattársad, aki meglephetné a világot, de mindeddig még nem sikerült megmutatnia a tehetségét?

„Hát, ezt az edzőtől kell megkérdezned.” - mondta Federico Chiesa nevetve.

De jobb évet vársza a Juventustól?

„Persze. Azzal a mentalitással érkeztem, hogy minden kiírást meg kell nyerni. Most a Szuperkupa megnyerése a célunk az Inter ellen, majd az Olasz Kupában akarunk győzedelmeskedni. Ami a bajnokságot illeti, azt meglátjuk. Emellett pedig a legjobb tizenhat közé jutottunk a BL-ben, szóval van még történet, amit megírhatunk.”

Az Inter elérhetetlen?

„Ők nagyszerűen teljesítenek, jó formát mutatnak, miközben a kiegyensúlyozottsággal sincs gond. Mögöttük kell maradnunk, s várnunk kell a hibákra az előttünk lévőktől. De elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk.”

Hogyan osztályoznád magad a Juventushoz csatlakozásod óta?

„Mindenképpen pozitívan. De csak 2022-re gondolok és a következő meccsre, nyerni akarok a Juventusszal, célom, hogy a csapatot visszajuttassam a csúcsra.

Természetesen mindig ott futballozok, ahol az edző mondja, a Chelsea elleni győzelem során például kihasználtam a megnyíló területet. De az EB-n és a Juventusnál már bizonyítottam, hogy szélső vagyok. Jobb vagy bal oldali.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2216794578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2021.12.28. 08:31:52

"„Meccsről meccsre kell lépnünk, ahogyan az edző teljesen jogosan mondta."

Az a baj,hogy keservesen kiszenvedünk 2-3 győzelmet,aztán megint jön egy nagyon kellemetlen vereség,vagy kínos döntetlen,ami visszaránt minket oda,ahonnan elindult a csapat.
Ha egyáltalán elindult...
Chiesa hozzáállása és mentalitása viszont pédaértékű kéne,hogy legyen mindegyik semmirekellőnek,aki jelenleg a pályára teszi ezt a gyalázatos teljesítmènyt!!!
Ez a csávó vérbeli Juventino!!!
Ide mèg vagy 4-5 ilyet és újra top-on leszünk!

babo0410 2021.12.28. 15:16:01

@FeriGjuve: Reméljük végre megtaláljuk a stabilitást, és az inter meg most fog egy kicsit gödörbe lépni. Én is sokat kritizáltam idén Allegrit, de azért bízom benne, hogy egyenesbe jövünk, és egy olyan tavaszt tudunk hozni, mint mikor a Napolit előztük le szinte lehetetlen helyzetből.

venember83 2021.12.29. 07:57:11

Dybala is két napja Continassában dolgozik, mindkét játékos egészséges, és remélhetőleg bevethető a Napoli, Roma és Inter elleni igencsak fontos meccseken: január 6-án a Napoli (hazai), majd 9-én a Roma lesz az ellenfél (idegenben), 12-én pedig következik az Inter elleni Olasz Szuperkupa meccs. Sok minden eldőlhet január elején, mivel mindkét bajnoki meccsen a BL-helyekért versengők lesznek az ellenfelek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása