Juventus - Genoa 2:0

A Juventus a Genoát fogadta a Salernitana elleni győzelem után, s mivel az Öreg Hölgynek tetemes a lemaradása az élbollyal szemben, a zebráknak kötelező volt a győzelem a kiesés ellen küzdő Genoával szemben.

A házigazdák Juan Cuadrado kiválóan sikerült szögletével megszerezték a vezetést, ám a számos helyzetet teremtő csapatnak egészen a 82. percig várnia kellett a megnyugvást hozó második gólra, amit az idén ismét szebb arcát mutató Paulo Dybala szerzett.

A győzelemmel a Juventus felkapaszkodott a tabellán az ötödik helyre, de a negyedik, BL-t érő hely jelenleg 7 pontra van Massimiliano Allegri csapatától, amely szerdán a Malmö csapatát fogadja a BL-csoportmeccsek utolsó fordulójában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7916774576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jozeph Pelikahn 2021.12.06. 00:55:02

Cuadrado, Dybala és Bernardeschi a három támadó klasszis játékosunk, ma nagyon szépen játszottak!

Sok ilyent még, és akkor nem lesz baj a tabellás helyezéssel!

alexGicamo 2021.12.06. 03:42:05

@Jozeph Pelikahn: Egyértelműen őket lehet kiemelni , én még Pellegrinit is ide sorolnám, az ő játéka is nagyon bíztató , szerintem . Mondjuk úgy, hogy nagyon lelkes, igyekszik, egy üde színfolt a csapatban .

GodPiero 2021.12.06. 07:55:48

Amennyi helyzetet kihagyott a Morata - dybala kettős abból más gólkirály lenne...

The king of alibis 2021.12.06. 08:36:27

@GodPiero: Ronaldo biztos nem, neki is legalább 10 lövés kellett egy gólhoz

babo0410 2021.12.06. 08:59:01

@GodPiero: Hogy te mindig mindenben csak a rosszat veszed észre! Egyébként majd, ha Allegri nem csak hagyja, hogy azt csináljanak elől, amit akarnak, hanem kitalálja hogyan lehetne a tömörülő védelmeket széthúzni, majd lőnek több gólt. Mert egyelőre nem tudunk területeket nyitni.

ZED! 2021.12.06. 09:24:26

@Jozeph Pelikahn: Igen, a játék elég jó volt most, viszont Bernát nem sorolnám ide, annak ellenére sem, hogy a mezőnyjátéka jó volt, mert ő is egy kiherélt pali a kapu előtt, szinte az összes kapura lövése kirepül a stadionból..

Lanzafame 2021.12.06. 16:21:01

@Jozeph Pelikahn: ha Berna, Dybala és Cuadrado klasszisok (hatalmas tisztelet az utóbbinak és elnézést tőle), akkor Del Piero, Trezeguet és Nedved mik voltak?

Shyr Kahn 2021.12.06. 17:41:02

@Lanzafame: Ok vilagklasszisok voltak. Alex aranylasztis lehetett volna, ha nincs a 98-as serulese, igy is a klub legnagyszerubb jatekosa es megkockaztatom, hogy a mai napig a legismertebb is. Trezeguet a vilag egyik legjobb csatara volt a 2000-es evekben, mig Nedved aranylabdas lett.
Ez nem jelenti azt, hogy az emlitett harmas nem klasszis jatekos, de valoszinu a kerdes ott dolne el, hogy ki, mit hiv klasszisnak es vilagklasszisnak. Valakinel (nalad pl) lehet nincs kulonbseg a ket fogalom kozott, nalam van.

Lanzafame 2021.12.06. 17:55:31

@Shyr Kahn: A klasszis attól klasszis a szó jelentése alapján, aki a különbséget képes jelenteni bármilyen meccsen. Kicsik, nagyok ellen is és rendszeresen. Hármuk közül ez max. Cuadradóra jellemző. Dybala ha jó játékkal és váratlan húzásokkal eldönt egy meccset, kiscsapatok ellen teszi, amikor néha teszi. Vele kapcsolatban, ha megengeded, hagyjuk a hitvitát, te klasszisnak tartod, én egy ügyes, de semmiképpen sem nagy játékosnak.

A mondandóm lényege, hogy ne infláljuk el a klasszis fogalmát. Ha Berna klasszis, akkor konkrétan Sturaro vagy akár a magyar válogatott sok tagja is az. :D

Shyr Kahn 2021.12.06. 18:02:21

@Lanzafame: Egyetertek a klasszis szo definiciojaban. A hitvitat valoban hagyjuk, hiszen nyilvan kerdeses mikent ertelmezed, mi szamit nagy csapatnak. Azert nezd meg, hogy kik ellen szerzett golokat palyafutasa alatt, hatha nem csak kis csapatokat latsz a listan (akar olasz, akar nem olasz csapatrol van szo): www.transfermarkt.com/paulo-dybala/alletore/spieler/206050

Bar lehet a Porto, Barcelona, Atletico Madrid nem szamit nagy csapatnak... sem a Milan es Inter nem szamitott annak.

Lanzafame 2021.12.06. 18:38:47

@Shyr Kahn: nem azt mondtam, hogy nem szerzett gólokat nagycsapatok ellen, vagy a BL-csoportkörben, hanem, hogy nem jellemző rá, hogy nagy és fontos meccseket ő döntsön el jó játékkal, vezérként vagy csak egy váratlan megoldással. A Barca elleni negyeddöntő 2017-ből ilyen volt.

Shyr Kahn 2021.12.06. 19:13:03

@Lanzafame: Nem ertek azzal egyet, hogy valakinek nagy csapatok elleni merkozeseket kell eldontenie rendszeresen, vagy ennek kellene jelemeznie, hogy klasszisnak nevezzuk. Ez nalam atcsuszik a vilagklasszis fogalmaba.
A klasszis nalam az, aki merkozeseket "kepes" eldonteni (tok mindegy, hogy kis, vagy nagy csapatok ellen teszi ezt rendszeresen... szimplan csak egy minosegi szint emelkedest kell adnia a csapatnak). CR sem tudott kulonbseget jelenteni rengeteg nagy csapat ellen, ettol megsem hiszem, hogy barki vitatna, hogy klasszis, sot... azt sem, hogy vilagklasszis.
A vilagon nagyon keves jatekos tartozik abba a kategoriaba, aki jellemzoen nagy csapatok ellen konzisztens modon kepes volt a kulonbseget jelenteni. Zidane es Ibra jut most elsosorban eszembe, akiket ide tudnek sorolni, de meg Messi is csak vitathatoan sorolhato ide (a valogatott merkozesein rendszeresen nem kepes a kulonbseget jelenteni... Di Maria joval tobbszor az... az idei Copa egy nagy kivetel, a Barcelona elen 5 evvel ezelott votl resze ennek a kategorianak) es CR is ados rengeteg merkozessel, ahol egyaltalan nem jelentette a kulonbseget, szoval semmikeppen nem nevezheto a jellemzojenek, hogy nagy merkozeseket dontson el. Az ATMA egy olyan kiveteles merkozes volt reszerol, mint Dybala-nak a Barca elleni (nem emelem oket egy szintre, csupan kiemelnem, hogy a fogalmak ily modon definialasa nem feltetlenul pontos).

Lanzafame 2021.12.06. 21:09:11

@Shyr Kahn: CR elég sok párharcot eldöntött pályafutása során, ezt azért eleg meredek elvitatni, nem nálunk kezdte a karrierjét. Ibra is sántít, mivel a BL-ben és nagy tornákon semmit nem ért el. Zidane OK. Pontosítva az a klasszis, akinek kiemelkedő a tehetsége, technikai adottsága és emellett vezér a pályán, plusz képes rendszeresen meccseket eldönteni, a különbséget jelenteni nagy tétel bíró meccseken. Dybalánál ezek közül a kiemelkedő tehetség adott. Zidane-nál, Del Pierónál az összes többi is. Ez a nagy különbség.

Ha ezt belátnátok, Dybala vallásúak, akkor elkezdhetnénk a helyén kezelni őt, máris beljebb lennénk. :)

babo0410 2021.12.07. 06:22:53

@Lanzafame: Dybalát pont ti nem kezelitek a helyén. Az a baj vele, hogy mert most nem termel annyi gólt, máris kritikák érik. Úgy mint tavaly, mert sérült volt, vagy CR7 érkezésének évében, mikor nem találta Allegri a helyét. Volt két idénye, mikor nem úgy termelte a gólokat, minden más évben rengeteg gólt szerzett egy gólerős csatár mellett, akit mellesleg ő szolgált ki.
A jelenlegi bajnokságban már 5 gólnál jár úgy, hogy tavaly elég sokáig sérült volt, nyilván bele kellett rázódnia, meg azért korábban Allegri is eléggé visszavontan játszatta. Talán most kezd változni a felfogás, La Joya is több gólt fog szerezni.
Szerintem Dybala egy klasszis játékos, aki nagyon nagy szerepet vállal a támadások építésében, és regngeteg gólt lő, sok gólpasszt oszt ki. Idén is bőven 10 fölé fog jutni, ha nem 20 köré, ha marad a felfogás, amit a legutóbbi két meccsen láttunk.

venember83 2021.12.07. 06:41:53

@babo0410: ezek alapján akkor meg Allegrit hogy meri bárki is kritizálni 5 bajnoki cím után csak azért, mert éppen nem szép futballt játszik vele a csapat... Hitviták jobbra, hitviták balra. Isten őrizz, hogy reálisan nézzük a dolgokat, akár több pozitív és negatív szempontot is figyelembe véve.

Lanzafame 2021.12.07. 09:55:27

@venember83: @babo0410: próbálok a hitvitákból és a szektás gondolkodásból kitörni, de mindig kudarc a vége

Shyr Kahn 2021.12.07. 19:47:57

@Lanzafame: Nem vagyunk Dybala "vallasuak" (vagy ahogyan korabban celoztal ra: szekta tagok), csupan maskent latjuk a dolgot. En is hivhatnalak benneteket, Dybala utaloknak, megsem teszem, bar hajlanek sokszor fele a kommenteket olvasva. Nem elsosorban a tiedet (bar te is arra sodrodsz), de van a forumon 4-5 ember, aki ha tehetne elasna Dybalat a fold ala.

Egyebkent a definicioid szamomra elegge santitottak a klasszis es vilagklasszis fogalmat illetoen. Nem igazan ertem, hogy mikent nem lehet latni, hogy iden mindegy egyes merkozesen a legjobbak kozott van, ha nem eppen a legjobb. Azt sem ertem miert nem latjak sokan, hogy amikor palyan van, akkor van pofas es fineszes tamadasunk, de nelkule joval szurkebb focit lathatunk rendszerint (azaz igazi pozitiv befolyasa van a csapatjatekra, magyaran klasszis).

A megerzesem az, hogy valaki szimplan beskatulyazta a mimikaja, kinezete es mozdulatai alapjan, majd behergelte magat es egyre inkabb gyuloletbe ment at ez a skatulya... emberek vagyunk es mindenki itelkezik valamilyen szinten csak vannak, akik ezt nem veszik eszre es nem probaljak kompenzalni ezeket az erzeseket magukban. Meg egyszer: nem feltetlenul rolad van szo, bar a szektas "vicceid" kicsit mar vetitik, hogy ha bennunket radikalisnak latsz, akkor te is ebbe a csoportba sodrodsz.

@babo0410: ++

Lanzafame 2021.12.07. 20:06:55

@Shyr Kahn: én feljebb nem definiáltam a világklasszist, csak a klasszist. Nem igazán tudom a világklasszist értelmezni, nincs sok értelme szerintem ennek a kategóriának.

Ami a szektásságot illeti, tavaly én nagyon ki voltam akadva Dybalára, volt, hogy meccsek alatt undormány dolgokat is írtam róla. Idén próbálok úgy állni hozzá, ahogy korábban (semleges jóindulattal, lehetőleg objektívan), és nagyon értékelem, ahogy igyekszik összekapni magát, és elismerem, örülök, amikor jól játszik.

A véleményem róla az, amit korábban írtam, ügyes, de nem klasszis/világklasszis (ahogy tetszik), a 80-as 90-es években talán még annak számított volna, amikor még elég volt csupán a képzettség (pl. Pastore vagy Luis Alberto pont ugyanez). Szerintem az én veleményem róla egy kb. árnyalt vélemény, 6 év alapján állt össze, javaslom, hogy te és @babo0410: is törekedjetek az objektivitásra, mert az nem létezik, hogy valakiről csak szuperlatívuszokban beszéljünk. Mert akkor az nem fórum, ahol a lelkes, laikus hülyék mint pl. én okoskodnak, hanem rajongói klub. :)

Shyr Kahn 2021.12.07. 21:11:58

@Lanzafame: A klasszis nalam a csapatra -, a bajnoksagra ertendo. A vilagklasszis pedig, ahogyan a neve is utal ra, olyan klasszis, aki a vilag barmely bajnoksagaban, tornajan klasszis, kiemelkedo tud lenni.

Sztem eleg objektivak vagyunk es nem csak dicserjuk, de iden a serulesein kivul (amirol nem hiszem, hogy tehet) nem sok rosszat tudok rola elmondani. Igen, a tiziket berughatta volna (bar az egyiket megismetelte es azzal nem volt gond), illetve jobban kihasznalhatna a helyzeteit ezt elismeri mindenki. Sztem O maga is.

Az objektivitast akkor kerdojelezem meg, amikor nehanyan(?) egy olyan merkozes utan, amin Dybala kimagasloan jatszott a csapatban, kiosztjak es megszabaddulnanak tole, mikozben a napnal is vilagosabb, hogy a legjobb jatekosaink koze tartozik. Talan harom-negy jatekosunk van, akik kepesek kreativitast vinni a tamadojatekba. Es nyilvanvaloan O kozottuk van.

Ugye azt latni kell, hogy kisse ellentmondasos, amikor az egyik - ha nem a - legjobb jatekosunkrol iden rengeteg negativ kritika keletkezik, mikozben vajmi keves koze van ahhoz, ahogyan eppen allunk.

Persze ertem en, hogy frusztraltak egyesek, de azt mar kevesbe, hogy miert azon elik ki a frusztraltsagot, aki lathatoan a maximumot nyujtja minden egyes merkozesen.

Az objektivitas igy szamomra a masik oldalrol kerdeses es javasolnam mindenkinek, hogy tegye kisse felre az erzeseit, amikor valakirol ir. Torekedjen legalabb is ra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása