Commisso: "Nem tudom, a Juventus megengedheti-e magának Vlahovićot"

vlahovic_dusan_fejet_fogja_mindket_kezzel.jpgA Juventus egyik legfőbb célpontja a Fiorentina gólgyárosa, Dušan Vlahović lett, azonban a firenzei klub elnöke, Rocco Commisso egyértelművé tette, hogy az esetleges érdeklődőknek nem a játékossal, hanem előbb vele kell felvenniük a kapcsolatot az ügyben.

"Amerikában az ügynökök kapnak egy szeletet az ügyfelük fizetéséből, s nem szorgalmazzák az átigazolásokat. Nem akarom azt mondani, hogy megzsaroltak, ez egy erős szó, azonban azok tartottak sakkban, akik mindenáron el akarják mozdítani Vlahovićot, ahogyan az Donnarumma esetében is történt. Nélkülem Vlahovićnak nem adatott volna meg a lehetősége, hogy királlyá váljon itt Firenzében.

Világossá akarom tenni mindenki számára, hogy Vlahović a Fiorentinához tartozik, ezért előbb velünk kell beszélniük, mielőtt felhívnák az ügynököket. Ez nem egy lezárt fejezet. Kritizáltak azért, mert azt mondtam, hogy nem fog hosszabbítani, de a mutatói csak jobbak lettek azóta. A srác egy komoly profi, de nem akarom, hogy bárki zsaroljon.

Nem tudom, hogy a Juventus megengedheti-e őt magának. Hallottam, hogy tőkenyereséget értek el, de még mindig milliós adósságaik vannak. Hogyan lehetséges ez? Az elmúlt időszakban egymilliárd eurót veszítettek a tőzsdén." - mondta az ügyről Commisso a Radio 24 munkatársának nyilatkozva.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1616771876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.12.02. 21:07:36

Gyanítom, pont hozzánk fog jönni a B-be... Ha meg nem lesz B, kapunk akkora bírságot, pontelvonást, meg kizárást a játékospiacról, hogy az utolsó hely leszünk, ahova elmenne.

GodPiero 2021.12.02. 21:57:28

Tiszavirág.... lapozunk....

2021.12.02. 22:10:18

@MGB75: Pontlevonáson is meglepődnék, nemhogy kizáráson. Volt valami szabály arra, hogy Arthur nem érhet 80 millió eurót, vagy pontosan mi a baj? Több klubbal együtt kijátszottunk egy kiskaput, ennyi.

babo0410 2021.12.02. 23:26:59

@Pjanista: Ennyi erővel Grealish 105,75 millió fontos átigazolási díját nem kéne vizsgálni? Ő ér annyit? Mindenki annyit ér, amennyit adnak érte.
Meg majd akkor vizsgálgassanak minket, ha majd Neymar PSG-be igazolását kivizsgálták. Fogadni merek, azt nem mernék. Vagy éppen a City vagy a PSG idei költekezéseit is nézhették volna. Minden csapatot sújtott a COVID gazdasági hatása, érdekes az arabok csapatait nem?

Rikoo 2021.12.03. 00:41:55

@babo0410: Esetleg az aranylabdákat és a BL sorsolásokat is kivizsgálhatnák. Vagy hogy ennyire messzire ne is menjünk, a Serie A sorsolást. Biztosan véletlen, hogy hosszú évek óta a Juventus sorsolása a legrosszabb a Scudettora hajtó csapatok közül...

Gaben Smith 2021.12.03. 08:18:03

@babo0410: egyébként nem kifejezettem a Pjanic -Arthur csere a tárgya a szituációnak hanem egyéb sok esetben megkérdőjelezhető piaci aktivitás.

2021.12.03. 08:46:52

@Gaben Smith: Nem csak a Pjanic-Arthur csere, hanem a Danilo-Cancelo, meg a Rovella-Portanova, stb. De mindegyiknél ugyanaz a kérdés. Ki mondja meg, hogy Rovella nem érhet 40 milliót? Ha a Genoában most 10 gólnál és 10 gólpassznál járna, akkor már nem vizsgálnák? A két klub megegyezett az átigazolási összegekről, akkor nehogy már a rendőrségen valaki azt mondja, hogy márpedig Rovella nem ér ennyit... Tavaly nyárig azt sem tudtam ki az a Ben White, aztán az Arsenal leigazolta 50 millió fontért, és már meg sem lepődtem, mert ilyenek az árak manapság. De estig lehetne sorolni a túlárazott transzfereket, Joao Felix, Grealish, Dembele, csakhogy a 100 millió fölötti igazolásokat említsem.

Persze biztos én nem értem teljesen a sztorit, mert nekem az is meglepő hogy ezt egyáltalán vizsgálják. De gondolom akkor nem lenne vizsgálat, ha mondjuk Arthurt 40 millióra, Pjanicot pedig 25-re áraztuk volna be.

Gaben Smith 2021.12.03. 10:05:03

@Pjanista:
Plusvalenza: Egy számviteli szakkifejezés, magyarul tőkenyereség, angolul capital gain. Általában valahogy úgy definiálják, hogy ez az eszközök eladásából származó nyereség.
Röviden a lényeg annyi, hogy fociban a plusvalenzát a játékos eladási árának és könyv szerinti értékének különbségeként számoljuk, ahol a kisebbítendő tag az eladási ár. Nézzük ezt a Pjanic – Arthur ügyleten keresztül: Pjanicot 32 millióért vettük, az előbb linkelt posztban leírtak szerint tartottuk nyilván a könyv szerint értékét, ami az eladás pillanatában kb. 14 millió euró volt. Az eladás pillanatában a vételi ár már lényegtelen, az aktuális könyv szerinti érték a fontos. Pjanic eladási ára nagyjából 60 milla € volt, a könyv szerinti érték kb. 14m, a szolidaritási alapba, a korábbi nevelő klubok javára ment ~3m, így a 60 millából maradt kb. 43 millió euró, ami maga a szóban forgó tőkenyereség. Ez a klub haszna az eladásból.
Ezt a manőver eljátszottuk legalább egy tucat játékos esetében.
A Pjankó-Kenyérpusztító csere viszont nagy nyilvánosságot kapott ezért ez az egész.
A lényeg az,hogy valóban nem biztos ,hogy van jogilag megfogható szabályzat az értékek megítélését illetően ergo nem hiszem ,hogy a hangzatos kikiabálásokon kívül bármit is tehetnek az olasz calcioapáink :)

2021.12.03. 11:05:25

@Gaben Smith: Nem értek ezekhez, szóval köszi, hogy leírtad!

Viszont ez a nyereség nagyon nem "ingyen" volt, mert Arthurért azt a 72 milliót ettől függetlenül ki kell fizetni. Persze tudom, hogy van valami olyasmi, hogy a kiadásokat szét lehet bontani több pénzügyi időszakra, a bevétel pedig egyben jelenik meg, de ezekkel a tőkenyereségekkel mi csak rövidtávon jártunk jól, hosszútávon pedig magunkat szivatjuk. Ráadásul ezzel a rövidtávú kozmetikázással vállaltuk, hogy lesz egy eladhatatlan játékosunk, mert ha Arthurtól megszabadítana minket valaki, akkor kb. 50 milliót buknánk rajta. Szóval továbbra sem értem, hogy miért lett ebből ekkora ügy.

Del Butus 2021.12.03. 14:35:49

Ahogy latom itt paran a cikkeket sem olvassak. Jatekos erteket ki hatarozza meg meg ilyenek…
Nem is errol szolt az egesz, hanem , hogy hamis konyveles volt es csak papiron leteztek elvileg ezek az osszegek, nyilvan az FFP kijatszasa miatt. Itt tok mindegy, hogy 10-et vagy 100at er a jatekos, mert nem is ez a sztori lenyege

2021.12.03. 15:22:48

@Del Butus: Aha, köszi! És akkor a bajnoki címünket megint ti kapjátok meg? Erről olvastál valamit?

steven.h 2021.12.03. 19:06:45

@Del Butus: "Van egy nehezen bizonyíthatóan illegális, semmiképp nem etikus, a számviteli szabályokat lazán értelmező gyakorlat, amit több klub, köztük a Juventus is követ, ez pedig a bevételek felfújása csereügyletek túlértékelésével. Ezt a covid óta egyre több klub alkalmazza, mert cash híján sokszor előre próbálnak menekülni. Persze közben a klubok magukat is szopatják, mert a felfújt értéken vett játékosokat később magasabb költségszinten kénytelenek könyvelni. Most valamiért az olasz szervek rászálltak az ügyre, több klubot is vizsgálnak.
A megfontoltabb olasz újságírók és szakértők rendszer szintű hibát emlegetnek, és büntetések helyett a szabályozás reformját sürgetik. Hogy hogyan fogják tudni szabályzatba fektetni az objektív játékosérték fogalmát, azt senki nem tudja, mindenesetre az okosak inkább a párbeszédben, mint szankciókban látják a megoldást.
Az tuti, hogy tényleg túl sok klub alkalmazza ezt a könyvelési technikát ahhoz, hogy pár büntivel ki lehessen írtani a plusvalenza-lufi fújását a gyakorlatból.

Egy klubot értelmetlen lenne büntetni, ugyanis a csereügyletekhez két, azonos motivációjú klub kell. A vizsgált ügyletek jelentős része pedig csereügylet. Logikus lenne azt gondolni, hogy vagy kb. minden érintett klubot megbüntetnek, vagy senkit. Persze ez Olaszország.

Furán sokáig tartott, mire az ügyészség elkezdte vizsgálni az izét is. A Juvét már hónapok óta lehallgatták, de az izével kapcsolatban csak a hét közepén derült ki, hogy figyelik őket. Pedig nekik is van néhány durván gyanús ügyük a Genoával. "

2021.12.03. 20:40:54

@steven.h: Közben olvastam én is a cikket. Akkor igazából az a baj, hogy felhívtuk magunkra a figyelmet többek között ezzel a nagyon átlátszó Pjanic-Arthur cserével, és emiatt elkezdték lehallgatni a beszélgetéseket. De nagyjából ugyanezt csinálja minden csapat, csak szolidabban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9899) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4144) mercato (4134) nyilatkozat (7425) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása