Allegri: „Tudtam, hogy a visszatérés kihívást tartogat”

allegri_massimiliano_magyaraz_3.jpgA Salernóban aratott 2-0-ás győzelem után a mester kicsit nyugodtabban értékelte a történteket az elmúlt találkozókhoz képest.

„Azt gondolom, hogy a srácok ma jól teljesítettek. Nem volt egyszerű dolgunk a saját közönsége által buzdított Salernitana ellen, és vállaltunk pár kockázatot a második félidőben a tizenhatosba beemelt labdákkal.” - mondta a mester a DAZN munkatársának.

„Nem volt egyszerű az elmúlt időszak, veszítettünk az Atalanta ellen, és ma több gólt is szerezhettünk volna. A meccs előtt elmondtam a srácoknak, hogy a Juventus nagyon sokat adott nekünk, s ideje felelősségteljesen viselkednünk, és valamit viszonoznunk a klubnak. Koncentrálnunk kell, mivel idén túl sokszor botlottunk meg kisebb klubok ellen.

Elmondtam a srácoknak, hogy sok fiatal lesz a pályán ma, ezért ezekben a pillanatokban előfordulhat, hogy szenvedni fog a csapat a nyomás alatt. Szerencsére azonban sikerült kitartani.

Lemaradásunk van a bajnokságban, mivel túl sok pontot hullajtottunk el idén. Ezek a játékosok tehetségesek, de ne feledjünk, hogy csak tapasztalattal, hibák elkövetése után, és tanulva azokból, megértve a védekezés és támadás megfelelő időzítését tudnak csak fejlődni.

Dejan Kuluševski 21 éves, az őt körülvevő tapasztaltabb játékosok révén javulhat. Ha az eredmények számunkra kedvezően alakulnak, ez a folyamat felgyorsul.

Ezekben a pillanatokban legjobb egyszerűsíteni a dolgokat. A tegnapi edzésen passzolási mozgásokat gyakoroltunk, majd pedig inkább a mentalitásra koncentráltam. Ugyanazt a véleményt képviseltük Giorgio Chiellinivel. Most nekünk kell a Juventusnak törlesztenünk, játékosoknak, edzőnek, szurkolóknak, mindenkinek.”

Természetesen az elkönyvelt tőkenyereségek ügye is felmerült, ami komoly gondokat eredményezhet a klub számára, a mestert pedig arról kérdezték, hogy felismerte-e a klubot, amelyet két éve Torinóban hagyott?

„Az elnök úr beszélt, nekünk bizonyítanunk kell a pályán, s minél jobban kell ellássuk a feladatunkat. Nem tudom, mi történt az elmúlt két évben, csak azt tudom, hogy az elnök úr felkért, hogy térjek vissza a Juventushoz, legyek része ennek az új projektnek, amelyik kevesebb tapasztalatot tud felmutatni, mint amelyiket itthagytam távozásomkor.

Természetes, hogy hullámzó a menetelésünk. Még mindig a játékosok megismerése zajlik, ők megismernek engem, mindeközben pedig háromnaponta meccselünk. Elértük az első célkitűzést a BL-ben való továbbjutással, most pedig kicsit több időnk lesz az edzéseken dolgozni.

A dolgok változnak, emberek jönnek és mennek, de a Juventus megmarad, s mindörökké meg fog maradni. Az élet ciklusokról szól, ezt kihívásként kell elfogadni. Elfogadtam ezt a kihívást annak tudatában, hogy nehéz lesz, mivel bizonyosan nehéz lehetetlen kilenc évnél tovább bajnokságokat nyerni sorozatban, nem igaz?

Most viselnünk kell a Juventus képviseletével járó felelősséget, és törekednünk kell minél magasabb célok elérésére.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7616769986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2021.12.01. 08:14:43

Most az egyszer nem akadok ki azon , hogy azt mondja : jól játszottunk . Azért nem , mert láttam az akaratot, az igyekezetet .
Viszont úgy hiszem , hogy kockázat nélkül nincs győzelem ! Lásd, aki mer, az nyer !
Plusz játék nélküli, alibi hátra passzolgatással sem lehet nyerni, ez nem kérdés ! A meddő labdabirtoklás detto ! Kár azért a kihagyott tiziért , szép befejezése lett volna a meccsnek ! De a lényeg a győzelem ! Amúgy szép volt Paulo gólja ! Morcosé meg roppant szemfüles és mázlis !
Most már így tovább srácok ! Tessék küzdeni ! Nemcsak a mezeket felküldeni a pályára !

MarcoT 2021.12.01. 08:24:51

A jelenlegi helyzetünkben minden egyes pontnak örülni kell, ugyanakkor pontosan látszott hogy miken kell javítani illetve változtatni. A svédnek Plum az egész meccsen egyetlen érdemi megmozdulása volt mikor visszatette a gól előtt a labdát. Egyébként kuka. Remélem januártól már nem fogom zebracsíkos mezben látni. Feltétlenül kell valakit igazolni még a télen, lehetőleg egy igazán kreatív középpályást és egy befejező csatár sem ártana. Gyakorlatilag Palika és Pumukli az egyetlen, akitől bármilyen érdemi váratlan megoldás elképzelhető a támadó harmadban. Ennek hiányában csak passzol gatjuk körbe körbe a labdát leginkább hátul. Pénzt kell csinálni játékos eladásokból amennyire csak lehet és a hiány posztokra igazolni, különben nem lesz meg a negyedik hely.

Gaben Smith 2021.12.01. 08:33:02

Legrosszabb rémálmomban sem gondoltam ,hogy az első 2 gólós győzelemre(ha jól emlékszem) és az első jó meccsünkre decemberig kell várni.
Amit már meccsek óta szajkózok végre meghallgatásra lelt nem ugyanazzan a dinoszaurusz 4-4-2-vel ment neki Max a meccsnek meg is lett a gyümölcse.
Ez a formáció megadta a játékunknak a szélességet ezáltal több területet és passzsávot tudtunk megnyitni és ez a felfogás már kezdett hasonlitani arra ami a jelen korban viszi a prímet az europai top fociban.
Az is tetszett ,hogy a sokszor indokolatlan óvatosságot most nem erőltettük és mentünk előre.
Az viszont nem tetszett ,hogy valóban ez a keret mentálisan gyenge és főleg a gólszerzési ösztön vagy képesség nagyon gyenge ebben a keretben egyedül a Dybalától várhatsz gólt már ha épp játszik.
A mentális instabilitás egyébként magán a kereten is látszik hiszen most is voltak olyan periódusok amikor egy megnyert meccset majdnem eldobtunk ezen nem tudom ,hogy kell dolgozni de muszáj lesz
Nyilván ebben közrejátszott a röhejes VAR itélet a második gólnál.
Ami teljesen világosság vált még tegnap az az ,hogy van két mentálisan és személyiségében fekete lyuk a keretben ez pedig Rabiot és Arthur.
Egyik sem lesz sosem vezér de még egy állandó kezdő sem egyszerüen fejben gyengék hozzá.
Nagyon rövid távon el kell zavarni mindkettőt a fenébe+ Ramsey.
Nem is értem ,hogy milyen feltérképezés folyt miközben idehozták őket.
Az biztos ,hogy az Arsenal és Barca forumokon finoman fogalmazva se siratták meg a távozásukat PSG szurkoló meg van egyáltalán?
Jah Pellegrini még éretlen taktikailag de iszonyat agilis és jól játsza be az bal szélet Sandrot viszont remélem már eladjuk ,mert Ő hasonlit inkább egy ólomszoborra sem mint focistára.
Morata gólt lőtt végre hátha beindul.
Szumma szummárum remélem ,hogy marad ez a taktika és felfogás akkor ha veszünk rövidtávon egy gólgépet (Vlahovic) és mondjuk egy stabil,labdabiztos,kreativ,erős fizikumu kp-t akkor sokat javulhat a játék a jövőben.

Attilio79 2021.12.01. 08:44:49

Allegri nincs könnyű helyzetben, amit neki pakoltak az elmúlt 2 évben, azt neki kell eltakarítani.
Ugyanakkor félek, hogy átgondolatlan döntéseket kell hozni télen, az erősítés érdekében, úgyhogy eléggé véges a kassza. Szóval a döntés sorozat, nagyon meg fogja határozni a jövőnket.

peti78 2021.12.01. 08:45:14

Örülök hogy nyertünk és hogy meggyöző játékkel... de ami beárnyékolja a kedvem az ellenfél játéktudásának tükrében az dybala kivételével a csatáraink szinvonala mint kean mint morata teljesítménye csak az elfogadható szintet ütötte meg és sajnos nem azért mert nem pörögtek fel... sajnos ennyit tudnak
Akiket télen várok vlahovic icardi zakaria
Az én felállásom
Danilo bonu deligt
Loca zakaria
Cuadrado dybala chiesa
Vlahovic icardi
Tudom kicsit támadó a felfogás de nem érdekel ha kapunk 3at és rúgunk 5öt meccsenként...:):):);)

Gaben Smith 2021.12.01. 08:46:53

@peti78: egyrészről nem tudom reálisan nézve h várhatnál télen egy vlahovic+icardi duót.
másrészről kell még egy mentális fekete lyuk? nem elég a francia a brazil meg a walesi?

peti78 2021.12.01. 08:54:28

@Gaben Smith: nálam a téli nyári távozók sandro rabiot arthur ramsey bentancur kulu kean morata
Icardi januárban mindenképpen elhagyja párizst
Vlahovic zakaria csak pénz kérdés

Mitya10 2021.12.01. 08:54:31

@peti78: Na ez az a felàllàs + jàtèkosok kèrèse h meg kell kèrdeznem. Nem aludtàl az èjszaka? :D

Nekem ez a meccs sem tetszett , nem làttam különösebb vàltozàst mint egyesek , nekem ugyanaz a hàtul tili toli volt mint eddig , csak 1 rèmgyenge ellenfèl ellen , ezèrt nyertünk. Kritikusabb vok mint egyesek , de úgy èrzem tettek èrte a sràcok edzők górèk az elmúlt èvekben , hogy egy Salerniatan elleni 2-0 às sikertől pont ne èrezzem magam jobban. Mit takart Allegritől hogy több fiatal jàtszott :D Pellegrini ès Kean? Teljesen logikus volt kettőjük szerepeltetèse hisz Sanyi meg Moricka kritikàn aluliak jóideje , ezzel nem húzott nagyot , max magàhoz kèpest. Nàlam Kaio + Soulè jàtszatàsa jelentette volna azt hogy a fiatalabbak is kapnak lehetősèget , s nem 5 màsodpercet vagy annyit sem. Fèlre ne èrtsetek nem vàrnàm ezektől a sràcoktól h minden meccset eldöntsenek , de arany szabàly h meccsel lehet rutint szerezni , kurvàra nem edzèsekkel. Nyílvàn ha az eredmènyek + a mutatott jàtèk olyan lenne , hogy egyszerűen nincs esèly a jàtszatàsukra az màs tèszta , de nàlunk szó sincs ilyesmiről sztem ez tiszta. Most a viszonylag könnyebb meccseken màs nem is lesz a cèl csak altató hulladèk jàtèkkal kicsit felkapaszkodni az èlbolyra, ami a fiatalokra nèzve megintcsak nem jelent semmi üdítőt...

peti78 2021.12.01. 09:08:30

@Mitya10: sajnos pont azoknak a problémáknak a megléte amiket említesz (játékoskeret edzői egysíkuság) mondatja velem hogy januárban nagyon bele kell nyúlni a keretbe és felzavarni az állóvizet...

Bruce57 2021.12.01. 10:29:49

Bullshit generátor ez az Allegri
Még hogy sok fiatal lesz a pályán
Nem egy olyan edzőre kellett volna bízni a csapatot aki most tanulja a visszatérést

alexGicamo 2021.12.01. 11:24:18

@Gaben Smith: Ezt jól összefoglaltad ! Osztom ! Nekem nagyon tetszik Pellegrini játéka és a gyorsasága mellett sem mennék el szó nélkül !
Valaki említette itt korábban , hogy de Ligt mintha magabiztosabb lenne Chiello mellett, mint amikor Bonucci a párja . Ez most szerintem , különösen szembetűnő volt !
Én is Dybcsit és Juant tudnám kiemelni , mert ha ők nincsenek pályán , akkor még a játék esélye sincs meg !

MarcoT 2021.12.01. 11:26:40

Vajon a kis brazil miért van arra kárhoztatva hogy állandóan csak padozzon? Ha még ilyen kis csapatok ellen sem próbálunk ki fiatalokat akkor vajon mikor?

Tony. 2021.12.01. 11:41:23

Szerintem nincs itt semmi látnivaló. Nagy nehezen legyőztünk egy csapatot, amelynek keretértéke kb. De Ligtével egyenlő, és kb a primavera szintjét ütik meg. És bele se merek gondolni mi van, ha az a kapufa be egy, benne lett volna, hogy nem rúgunk győztes gólt...
Régen az ilyen meccsekre mondtuk, hogy a csapat csak annyit adott ki magából amennyit kellett. Ma ennyit tudunk. Ez továbbra is nagyon kevés.
Minden esetre legalább ezt a felállást lehetne próbálni többször is.

Gaben Smith 2021.12.01. 12:14:24

@alexGicamo: igen bonuccival csak chiellini meg barza tudott jatszani massal nem hatekony :)
Egyebkent ez a felrakott 11 jonak tunt +chiesa.
Akit mindenkepp hanyagolni kellene az sandro,ramsey,rabiot,arthur ha oket el tudjuk adni es akar squad playerekkel tudjuk potolni akik nem kiemelkedoek de hozzak a biztos atlagot akkor mar jobbak lennenk. Moratat nem szabad megvenni vegleg. A nyar vegeig ezek vegbe is mehetnek ha realistak maradunk is.

xXPeiperXx 2021.12.01. 16:31:21

Én se láttam semmi változást a formáción kívül. Nem lenézve az ellenfelet, de minimum négyet kellett volna hinteni nekik.

Idén tavasszal én is követeltem Pirlo távozását, de látva Allegri őszi "produkcióját", simán maradhatott volna Pirlo is, kevesebb bérigénnyel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása