Allegri: „Végső soron a győzelem a lényeg”

allegri_massimiliano_mosoly_4.jpgMassimiliano Allegri csapata az utolsó percekben megnyerte a Fiorentina elleni mérkőzést, miközben a mesternek komoly fejtörést okozott Leonardo Bonucci és Giorgio Chiellini kiesése közvetlenül a meccs előtt, viszont Daniele Rugani és Matthijs de Ligt sikeresen segítették Mattia Perint abban, hogy a Juventus ismét kapott gól nélkül hozza le a mérközést.

„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, de különösen Daniele Rugani meccsével, aki alig kapott lehetőséget idén. Luca Pellegrini is jól teljesített a padról beállva.” - értékelt a mester a DAZN munkatársának.

„Jól kitartottunk pszichológiai szinten. Dühösnek kell lennünk a szezon során elhullajtott pontok miatt, amiket más mentalitással és hozzáállással megszerezhettünk volna. Ma elégedettnek kell lennünk, de ettől még meg kell maradjon bennünk a méreg az elveszített pontok miatt.

Azt hiszem, hogy három vagy négy lehetőségünk volt az első félidőben, amikor rossz megoldást választottunk az utolsó passznál. A győzelem növeli az önbizalmat, de tilos visszaengedni a koncentrációs szintből. Ha valami megmarad ebből a meccsből, az a tény, hogy a végsőkig harcolnunk kell a meccs megnyeréséhez.

Álvaro Morata létrehozott pár jó helyzetet, szerzett egy érvénytelen gólt, és csak Danilo beadásánál teljesíthetett volna jobban, látnia kell volna, hogy a rövid oldalt kell támadnia, nem a hosszút. Ezt a helyzetet jobban kellett volna olvasnia.

Az első helyekért való harchoz a csapatnak áldozatokat kell hoznia. Ennek a csapatnak megvan minősége, de egységesnek kell lennie az áldozatkészség tekintetében, a szereléseknél és az egy az egy elleni összecsapásoknál határozottság kell. A Sassuolo ellen egyetlen párharcot sem nyertünk meg, ma pedig többet is sikerült.

Ez a csapat kiérdemelte a továbbjutást a BL-csoportkörből két meccsel a vége előtt, de nem feledhetjük el, miket hibáztunk.”

A mestert ezt követően arról kérdezték, miért nehéz váltani 4-4-2 és 4-3-3 között.

„Jelenleg négy védőnk van, és tudjuk építeni a támadásokat így hátulról. Van három középpályásunk, s előttük három csatár, aki elboldogul, így van némi kiszámíthatatlanság a csapatban.

Paulo Dybalát és Federico Chiesát mindenképpen játszatni kell, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból, míg Álvaro Morata akkor teljesít jól, ha a meccs egy részén, nem végig, háttal van a kapunak.

Az emberek azt mondják, hogy jól kell játszani, de végső soron a győzelem számít, és nyernünk kell. A problémáink ebben az évben leginkább pszichológiaiak voltak, és ma a meccs legnehezebb részében kiálltuk a próbát. Ennek örülni tudok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4916748130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jozeph Pelikahn 2021.11.06. 21:14:51

Engem már csak az érdekelne, hogy Morata kinek a kicsodája?
Ma (is) szándékosan olyan későn cserélte le, hogy már ne derüljön ki, mennyire gyenge volt a csapatunk azon a poszton.
Folyamatos WTF momentum az az ember!

szauerb 2021.11.06. 21:15:52

Továbbra is felötlik bennem az öreg Maurizio utolsó mondatainak egyike: "Ez a csapat edzhetetlen."
Nem írom le mégegyszer az alkalmatlan játékosok nevét de félelmetes, hogy jelenleg kik alkotják a Juventus keretét.
Mentálisan hulladékok....

Tony. 2021.11.06. 21:25:26

Azért, hogy 20 ponttal le vagyunk maradva az elsőtől, kb esélyünk nincs 70 percig a győzelemre, majd megkapjuk az esélyt egy kiállítás nyomán, ő meg az egy szem Cuadradot tudja beküldeni a győzelem érdekében... Bernardeschi, Kulusevski, Kaio? ... Hát nem tudom... És ez nem a játékosok minőségéről szól.

szauerb 2021.11.06. 21:33:18

@Tony.:
Tavaly Pirlo batman cserélt. Mennyivel voltunk beljebb? Ronaldoval.

Gaben Smith 2021.11.06. 21:36:32

Max apukam en akkora csalodaskent elem meg az come backed! Pedig akartam , hogy gyere! Nagyon is ! De azota utalom amit muvelsz ezzel a csapattal. Utalom amit focinak nevezel! Utalom a felfogasod! Szarok a sracok, de ennyire azert nem! Remelem rovid lesz a visszaterted es nem szomoritod mar sokaig a Juventinokat.

cd1 2021.11.06. 21:40:25

De egy sz@r meccs volt ez is. 0 tamadojatek. Hatalmas makkal nyertunk valahogy.

venember83 2021.11.06. 21:42:13

@szauerb: úgy tűnik, CR többet ér, mint 1 Max + Loca kombó. Mert más nem nagyon változott.

Bruce57 2021.11.06. 21:59:08

Maxot nem lehetne kölcsön adni a fejlődése érdekében a Genovába, Sampdoriába vagy egy Serie B csapatba hogy szokja az 5 cserét és gyakorolja a taktikai elemeket? Amíg megüti a Juve szintet. Ez a bevett szokás a fiatalokkal is ugye :)

szauerb 2021.11.06. 22:03:16

@szauerb: *bátran
@venember83: Én az edzőket teljesen kivenném a képből és továbbra is szajkózom a jó öreg unalmas dumámat: a játékosok nem megfelelőek. Számomra ilyen egyszerű a képlet, kár többet belemagyarázni.

GGábr81 2021.11.06. 22:29:14

@Bruce57: de akár végleg is mehetne. Nem voltvrossz. Vannak szèp emlékeim róla, de jelenleg a saját bálványát dönti le.

GGábr81 2021.11.06. 22:35:37

Huhh, ezt hopnap elolvasom még egysuer, mert most kicsit sok

DelPiero2 2021.11.06. 23:02:26

@szauerb: igazad van. Szerintem sem az edzőkben kell a hibát keresni. Mondjuk abban van igazság, hogy Cuad-ot miért csak az utolsó pillanatban hozta be, tekintve hogy most nem kupameccs vagy hétközi forduló következik. Lehet hogy Cuad kérte, hogy ne erőltesse őt, mert a válogatottban akar sziporkázni?

Wizzurah 2021.11.06. 23:31:38

"Végső soron a győzelem a lényeg".
Elégedett a játékkal, főleg Ruganiéval.
Atyaég, ez az ember tényleg nem az, aki volt, szörnyű. Végső soron, csak egy középcsapat átlagon aluli edzője.

Rikoo 2021.11.07. 00:04:03

A győzelem nagyon fontos volt, ezen kívül tényleg nem sok pozitívumról lehetne beszélni, borzalmasan gyengén játszottunk. Csapatként is voltak bajok, a gyenge egyéni teljesítmények nagyon nem segítettek most.
Dybala és Chiesa sajnos rossz napot fogott ki, bár utóbbi azért próbálkozott, látszódott az akarás bőven.
Rabiot és Morata hozták a szokásosat, 1 percet sem kellene, hogy pályán legyenek, kegyetlen sz@r formában vannak.
Ami meglepő viszont, hogy mennyire jó volt a belső védő páros, de egyből ki is térhetünk arra, hogy ezek szerint a két veterán játékosunk a probléma forrásai hátul.
De Ligtben benne van az, hogy klasszis szinten lehessen majd vezéregyéniség, ez tisztán látszódik, az más kérdés, hogy Van Dijk/De Vrij és Bonucci/Chiellini mellett ő nem jó, mert nem tud vezető személyiség lenni, inkább őt irányítják.
Még mindig csak 22 éves, de ha ilyen meccseket tudna hozni rendszeresen, akkor világklasszis védő lehetne.
Rugani meg kölcsönkérte Giorgio tökeit vagy mi volt ma vele? Rá sem lehetett ismerni, jó meccse volt neki is. Kb. 4-5 éve lehetett utoljára neki, ilyen jó meccse.:D
Locatelli és McKennie egyre jobb párost alkotnak, nem kérdés, hogy nekik kell kezdeniük minden meccsen, amíg bírják. Statok alapján, ők ketten voltak a meccs legjobbjai.

Shaky79 2021.11.07. 00:08:31

Katasztrófa!!! Ez nem Juve szint, nem Juve szintű játékosok, nem Juve szintű edző! Allegri amikor bajnokságot nyert, akkor is nézhetetlen focival tette az utolsó évében! Azóta eltelt két év és ugyanott tart mint amikor elment! Rugani meg a jó meccs, és Pellegrini! Ezek olasz középcsapatbanbis cserék lennének, mi meg elengedtünk egy Cancelot, Romerot, Demiralt, Spinazzolat, Caldarat!!! Sikerült a csapatot lesilányítani egy Ronaldo miatt, aki tény hogy jó játékos, de annyit nem tett hozzá amennyi pénzt elvitt, maximum azért tűnik annak, mert nem Juve szintű játékosok alkotják a mostani csapatot kb. 50%-ban! Borzalmas átigazolási politika, kilátástalan focival! A második félidőben a kiállításig szinte át sem tudtunk menni a térfelükre...miről beszél ez az ember.... Döbbenet! Szezon elején azt írtam, hogy ne legyen igazam, de vért fogunk izzadni a negyedik helyért...sajnos igazam lett, és nem vagyok benne biztos, hogy meglesz....

steven.h 2021.11.07. 00:51:49

Nem igazán értem, hogy ha valami működik, akkor azt miért nem lehet a hétvégére is továbbvinni. Rabiot beállítása teljesen érthetetlen volt megint, én nem tudom az a csávó mit csinál edzésen, de hogy meccsen katasztrófa az biztos. Cuadradonak vagy Bernardeschinek kellett volna kezdeni és normálisan játszani ezt a 4-4-2-t (4-2-3-1-et), hogy legalább a játékosok is szokják meg végre.

Rugani meglepően jó volt de Ligttel együtt, csak kár, hogy valószínűleg ez egy egymeccses csoda (bár én nem bánnám, ha kiderülne, hogy Rugani is későn kiteljesedő típus, mert akkor egy gonddal kevesebb). Rajtuk kívül McK és Locatelli hozott még jó meccset.

A 3 pontnak örülni kell, azt meg nem szabad elfelejteni, hogy ez az Italiano-féle Fiorentina egyáltalán nem rossz csapat. Italiano pedig egy nagyszerű edző, szerintem fog ő még kupákért küzdeni egy nagy csapat padján.

Rocky80 2021.11.07. 01:34:58

@steven.h: gondolom rotálni szeretett volna. Ha minden meccsen gyilkolja őket az a baj, ha pihenteti akkor az. ;-)

Cuad is már 34, kell neki a regeneráció, még ha el is nézegetném minden meccsen.

Most megint jól jön a válogatott szünet. :-)

alexGicamo 2021.11.07. 07:37:58

@steven.h: Én sem értem , hogyan lehetséges ennyire ellentétesen játszani a BL - ben és a bajnokságban ?
Örülök a győzelemnek, nagyon kellett ! Kiszenvedtük ! Mindössze egy kiállítás és Juan kellett hozzá ...

Gaben Smith 2021.11.07. 09:37:35

@Wizzurah: a multkori nyilatkozaba kozepcsapatnak nevezte a sracokat most mar jo minosegu a keret

Rocky80 2021.11.07. 11:58:12

@Gaben Smith: jelenleg ilyen játékosokkal is középcsapat vagyunk. Ezt gondolta szerintem.

Maxi bácsi, nálam nagyobb rajongód nincs! Viszont:

1. Rabiot felejtsük el végre, főleg a szélén. Lelketlen egy játékos.
2. Ideje lenne kicsit több bizalom és perc Kaionak.
3. Rugót is nyugodtan lehet próbálgatni ha már itt van. Nem szeretem, de ki tudja, lehet ez a Rugó-Ligt használható páros lesz.
4. Egy kicsit a támadások építéséhez piszkáljunk hozzá hogy elhallgattassuk

Rocky80 2021.11.07. 12:01:25

@Rocky80: *a kétkedőket. :-)

Köszönöm a bizakodók és türelmesebbek nevében.

Nincs itt elfelejtve semmi srácok, csak kicsit rozsdás még a bajnokságban az öreg mozdony! Majd beindul!

FeriGjuve 2021.11.08. 08:15:07

@Rikoo: Aki a kenyeret McKennie,nagyot megy,szerintem magasan a legjobb formában lévő játékosunk most.

babo0410 2021.11.09. 16:22:12

@Rocky80: Ahhoz, hogy legyen támadójáték, támadó szellemű középpályások se ártanának. De a januári nevek között is csak újabb vkp-k merülnek fel. Sajnos Allegri tényleg úgy képzeli el a focinkat, hogy bekkeljük ki a meccseket, aztán valahogy csak beeröltet valaki egy gólt. Sajnos Allegri mellett elrobogott a labdarúgás. Nem Allegri fog újabb rajongókat idecsábítani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása