Witsel és Tolisso érkezhet januárban?

witsel_axel_bvb_mezben_fut.jpgA Juventus az idei szezonra visszacsábította Massimiliano Allegrit a padra Maurizio Sarri és Andrea Pirlo kevésbé  sikeres szezonjait követően, azonban mindeddig nem sikerült a csapatnak a mesterrel az elvárások szerint teljesítenie.

Massimiliano Allegri csapata 10 bajnoki mecccs után Andrea Pirlo meneteléséhez képest ötpontos, Maurizio Sarri csapatához képest tizenegypontos mínuszban van.

A TuttoJuve beszámolója szerint Federico Cherubini januárban két középpályásssal segítené a mester dolgát, Axel Witsel és Corentin Tolisso érkezhet a bianconero középpályára.

Mindkét futballista szerződése hamarosan lejár, azonban a középpályát megerősítendő a pletykák szerint Federico Cherubini alacsony áron lecsapna mindkét játékosra még a télen.

Axel Witsel az évek során számos bajnokságban bizonyította hasznosságát, 2016 nyarán pedig pár lépésre volt attól, hogy az Öreg Hölgyhöz csatlakozzon, Torinóba is utazott, ám végül kénytelen volt a Zenitnél maradni.

A 32 éves belga futballista számára az olasz bajnokság ismeretlen, s ugyanez igaz a másik kiszemelt játékosra, a 27 éves Corentin Tolissóra is, aki a francia bajnokságban keltette fel a szakemberek figyelmét, azonban a Bayern Münchenhez szerződve már inkább a sérülékenységével emelkedett ki.

A Juventusnál a szezon eleje óta kérdéses Weston McKennie jövője, több pletyka látott napvilágot, amelyek a texasi futballista esetleges távozásáról szólnak, azonban az Inter és a Sassuolo elleni mérkőzéseken a futballista már jobb teljesítményt nyújtott, és a TuttoJuve értesülései szerint a 23 éves futballista a keretben maradhat annak ellenére, hogy több klub is érdeklődést mutatott iránta.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1016738994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.10.29. 07:47:56

Csak Tolissot ússzuk meg. Nem kell még egy Ramsey.

venember83 2021.10.29. 08:02:53

@Pjanista: én nem tudom, milyen konstrukcióban lenne Tolisso jó ár/érték arányú, ha figyelembe vesszük a bérét, a 4-5 éves elköteleződést a szerződéssel, az átigazolási díjat és a majdani értékesíthetőségét.

A 20-21-es szezonban 23 meccset hagyott ki sérülés miatt, pl. február közepétől május közepéig nem volt bevethető, de már idén is 6 kihagyott meccsnél jár, szeptember elejétől október közepéig. A lehető legőszintébben mondom, hogy ilyen játékosok helyett inkább egy Padoin legyen, akire lehet számítani, aki nem sérült, akire nem kell várni 2-3-4 felhozó meccset, hogy formába lendüljön/visszanyerje állóképességét sérülés után stb. Jó, persze egy Padoin szintű futballistától kár zsenialitást, kulcspasszokat, kiváló megmozdulásokat várni, én ezt belátom. De egy sérülékeny játékos sem képes erre a betegágyról, bármilyen klasszis is amúgy.

Őszintén mondom, hogy ezek a pletykák és potenciális transzferek, mert az elmúlt időkben sajnos rengeteg ilyen transzfer volt, súlyosan megkérdőjelezi bennem, hogy a Juventusnál valóban profik dolgoznak-e játékosmegfigyelői, vezetői, de akár egészségügyi szakemberi posztokon. Azon optimista megfontolásból leigazolni valakit, hogy hátha kevesebbet lesz sérült, mint amit az előzményei mutatnak, és hogy hátha beválik... Akkor inkább már egy SMS-ért tömjék ki Lotito zsebét, fizesse a Juve 3-4 évig a részletet, de legalább használható játékost igazoltak a keretbe.

2021.10.29. 08:06:49

@venember83: "én nem tudom, milyen konstrukcióban lenne Tolisso jó ár/érték arányú"

Ha adnák mellé Goretzkát is.

Haraszti Gyula 2021.10.29. 08:26:25

Velük semmivel sem leszünk előrébb, a Monacói srácot kell leigazolni box to box kpnak és kell még egy kreatív kp vagy egy jó balszélső kp.

Camo76ers 2021.10.29. 10:07:56

Sajnos szerintem most pont nem a középpályára kell feltétlenül embert hozni . Egy csatárra lenne szükség sürgősen . Ott nincs nagyon opció , és úgy néz ki , ott megragadtunk . A védelemmel nagy gond nincs , egy kapott gól minden csapatban benne van .

Lanzafame 2021.10.29. 10:25:33

Giroud-ra le kellett volna csapni nyáron. A két említett közül pedig Witsellel lennénk beljebb.

De ezek megint ilyen Ramsey-féle kapkodások.

Galbandi 2021.10.29. 10:42:32

@Camo76ers: Lehet, hogy a csatár posztra kiszemeltek embert/embereket, csak egyik se mozdítható januárban. De én biztos vagyok benne, hogy látják a problémát és megteszik a kezdő lépéseket hamarosan. Láttam, hogy itt a fórumon is volt szó már Vlahovicról, én attól tartok, hogy ő elérhetetlen lesz, illetve nagy kérdés, milyen körülményekkel leszünk kénytelenek szembesülni jövő nyáron most, hogy a szaúdi herceg beszállt az 'internetbe'.

Tudom, hogy emberileg nem a legalkalmasabb választás, de én a vezetők helyében lehet, hogy most elkezdenék tárgyalni Icardival. Továbbra se fér be a PSG-be, idén csak öt meccsen játszott végig vagy majdnem végig, a többin csak percek jutottak neki, vagy a pad. Ráadásul összezörrent az asszonnyal, neki lehet, hogy most jót tenne egy környezetváltás és meg lehetne talán győzni egy kölcsön + vétel opcióval. Ha őt felépítenénk, vele valószínűleg érkezne nagyjából évente 20 gól. Legalábbis amíg az Interben játszott, 0,6-os gólátlaga volt a bajnokságban, ami azért annyira nem rossz (Moratától pedig egyenesen fényévekre van). 28 éves, csatárposzton jó pár évre megoldaná a gondjainkat, ha nem őrül meg időközben, ami azért nála benne van a pakliban.

Galbandi 2021.10.29. 10:45:54

Csak hogy a poszthoz is hozzászóljak, kettejük közül Witsel a sokkal jobb focista, de januárban 33 lesz, ő már nem hosszútávú megoldás, legfeljebb tűzoltásra jó. Ráadásként az általa preferált szerepkörök mindegyike sok mozgást és rengeteg ütközést igényel, nem hinném, hogy olyan nagyon sok év van még benne ezen a szinten.

Juventino86 2021.10.29. 12:00:47

@Galbandi: Igen, ebben igazad van, de most sajnos ott tartunk, hogy tüzet kell oltani. És kb. 2 évre Witsel nagyon jó igazolás lenne erre a középpályára.

Camo76ers 2021.10.29. 12:23:21

@Galbandi: sajnos egyet kell hogy értsek veled . Pedig nem vagyok Icardi rajongója , de most talán a legjobb ár/érték opció lenne . Középpályára szerintem egy embernél nem kell most több . Az pedig tényleg Witsel lenne véleményem szerint . Én még abban reménykedem , hogy Locatelli is jobban belép a támadásokba , mert abban szerintem nagyon jó , ahogy berobban a kapu elé . Ezt pedig kamatoztatni kéne . Egyébként Ő egy főnyeremény ! Ja , és végre újra értelmes hozzászolásokat lehet pötyögni , mert normális kritikai hangvétel folyik . Remélem ez így is marad !

Galbandi 2021.10.29. 13:48:13

@Camo76ers: 'Én még abban reménykedem , hogy Locatelli is jobban belép a támadásokba , mert abban szerintem nagyon jó, ahogy berobban a kapu elé.'

Ahhoz tényleg egy olyan ember kell a középpályára, aki átveszi tőle a védekező feladatokat és akkor Allegri szabadabb szerepkört tudna adni Locatellinek. Talán arra jó lenne Witsel, hogy ő a tapasztalata és határozottsága révén feljebb tudná húzni Bentancur teljesítményét is, aki Locatelli mellett elkezdett egész biztatóan teljesíteni középpályás védekezés terén az utóbbi, kapott gól nélkül lehozott meccseinken. Viszont én Witsel érkezését akkor látom reálisnak, ha legkésőbb nyáron garantáltan meg tudunk szabadulni a Ramsey - Arthur - Rabiot - McKennie négyesből kettőtől.

Camo76ers 2021.10.29. 14:00:41

@Galbandi: én nem úgy gondoltam , hogy Loca nem védekezik , csak néha aktívabban támadhatna . Benne megvan a dinamika hozzá . Szerintem egyébként elég lenne a Ramsey-Witsel csere . A többi középpályás hasznára tud lenni a csapatnak .

Galbandi 2021.10.29. 14:14:13

@Camo76ers: Én sem úgy gondoltam, hogy Locatelli nem védekezik, szerintem védekező feladatoktól mentes szerepkör amúgy sem létezik Allegri filozófiája szerint, pláne nem a középpálya közepén. Csak arra gondoltam, hogy bátrabban felléphetne a támadásokkal, tudva, hogy adott esetben ketten szűrnek mögötte középen.

Ramsey mindenképpen lelépős, de szerintem rajta kívül egy embertől még meg kell szabadulnunk a fenti négyből. McKennie azért lenne reálisabb, mert érte talán még némi pénzt is látnánk, a többieket nem hinném, hogy a szerződésük lejárta előtt értékesíteni tudnánk. McKennieben én amúgy továbbra is látok némi fantáziát, mert nagyon atletikus, fizikális játékosról van szó. Csak az a baj vele, hogy az ő felépítése annyira sok egyéni munkát, energiát és időt igényel, hogy jelen helyzetben nem biztos, hogy ez nekünk most belefér.

babo0410 2021.10.29. 14:27:12

Pont nem ők kellenének. Inkább tkp-t vegyünk. Az hiányzik nagyon.

Camo76ers 2021.10.29. 14:31:35

@babo0410: ezért kéne szerintem 4231-ben játszani . Dybala lehetne a központ , csak oda kéne egy jó center .

babo0410 2021.10.29. 14:32:06

@Galbandi: Lehet még a szaúdiaknak nem lesz hatása, mert a Newcastle kiesik a fenébe.

babo0410 2021.10.29. 14:33:43

@Camo76ers: Teljes mértékben osztom.

Galbandi 2021.10.29. 14:43:47

@babo0410: Nem bánnám. Az első követ már mindenesetre eléjük gördítette a többi PL tulajdonos.

Wizzurah 2021.10.29. 19:13:15

Witsel tökéletes, lett volna 2016-ban. Még most is haszna lehet a jelenlegi keretnek persze, de ja... Megint harmadrangú játékosokban gondolkodunk. McKennie-ben ott a potenciál ahogy még sok másban is, ki kell hozni. Akiből nem lehet, mint Ramsey, azoknak mennie kellene igen. Ilyen gondolkodás nem jellemezte, amikor Sarri meg Pirlo volt edző, hogy ha döcög a szekér, akkor igazolnak nekik télen. Hiába na, mondjuk az 11 pontos minusz egy Sarrihoz képest eléggé gáz, mondjuk 5 pontra van a 0 km-es tavaly agyonszidott Pirlótól is, hát. sok sok nevetős szmájli :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása