Támogatás és kritika a részvényesek képviselőitől

kozgyules_juventus_agnelli_nedved_arrivabene.jpgA Juventus mai közgyűlésén megjelenő részvényesek egyértelműen támogatják a klub törekvéseit, beleértve az Andrea Agnelli neve által is fémjelzett Szuperligát, ám korántsem elégedettek a vezetőség minden egyes tevékenységével.

A támogatást aláhúzva Giorgio Foletti arról beszélt, hogy a futballreform nem csupán célszerű az ipar számára, hanem szükségszerű is, egyúttal pedig az amerikai futballra utalt, amelyik lényegesen kisebb nézőtábor mellett sokkal nagyobb pénzügyi erőforrásokkal rendelkezik, mint az európai futball.

Ugyanakkor Andrea Danubi védelmet is kért klubja és a részvényesek számára: „Nem tűrhetjük mindig csendben, amikor sárlavinát zúdítanak ránk az UEFA felől Aleksander Čeferin vagy a Napoli tulajdonosa, Aurelio De Laurentiis irányából. Fokozottabb védelemben szeretnénk részesülni.”

Luca Riviora hozzátette, hogy a Szuperliga biztosítani fogja a legnagyobb klubok számára a szükséges bevételt, s egyúttal a jó szórakozást is garantálni fogja.

A részvényesek így biztosították támogatásukról az elnököt a Juventus, Real Madrid és Barcelona által képviselt Szuperliga ügyében, ám az átigazolások, a gyakori edzőcserék és a pályán/tabellán mutatott teljesítmény már nem nyerte el a megjelenők tetszését.

A gyakori edzőváltások mellett Cristiano Ronaldo és főleg Cristian Romero eladását nehezményezték a részvényesek.

Enrico Sclavo az argentin védő kapcsán kért szót: „20 millió euróért vásárolta őt a Juve, ennél kevesebbért vette át az Atalanta, aztán Fabio Paratici aktuális klubja, a Tottenham vette meg a játékost.”

Az átigazolások mellett kiemelt figyelmet kapott Pavel Nedvěd is, aki az elmúlt időszakban többször címlapokra került a nézőtéri viselkedése miatt.

„Nem lehet egy ilyen fontos szerepet betölteni csak azért, mert az elnök úr a barátjának tart. A tulajdonosok ezt nem engednék meg. Nagy felelősséget érzek, olykor túl nagyot. Korrekt kritika ért, nem mindig tanúsítottam példamutató magatartást.

Mindig mindent beleadtam ezért a klubért. Ezeknek a szavaknak súlya van, fáj ezeket hallani, de ilyen a természetem. A feladatomat mindig a maximális elkötelezettséggel és felelősséggel fogom elvégezni.”

A közgyűlés egyúttal megerősítette posztján a Juventus elnökét és alelnökét, s egyúttal kinevezte vezérigazgatónak Maurizio Arrivabenét.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2916739954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása