Arrivabene: „Fenntartható fejlődés és felelős igazolások kellenek”

arrivabene_maurizio_kozgyules_elott_oltonyben.jpgA Juventus mai közgyűlésén felszólalt a klub legszűkebb vezetőségéhez nemrégiben érkezett Maurizio Arrivabene, aki egyértelműen fogalmazott az átigazolási célok tekintetében, az óvatosságra és a fenntarthatóságra helyezve a hangsúlyt.

A Juventusnak jelenleg eléggé hiányzik egy gólvágó, ezért az igazgatónak természetesen beszélnie kellett Cristiano Ronaldóról is, mivel a portugál játékos fontos eleme volt a csapat legutóbbi három szezonjának.

„A Cristiano Ronaldo ügyletnek megvoltak a pozitív hozományai, úgy sportügyi, mint márkaarculati tekintetben, de nem csak a Juventus számára, hanem az olasz futballnak is. A jelenléte fontos erőforrást jelentett az egész rendszer számára.

A távozásával számos forgatókönyv nyílik meg, egy nagyszerű bajnok távozott, s a kérdés az, milyen hatásai vannak ennek a csapatra?

A hiányában vannak olyanok, akik mindenképpen gólt szereznek, és mindenképpen ez a feladatuk, erre a legjobb példa Karim Benzema a Real Madridnál.

A legnagyobb hiány a felelősség vállalása, de a mester dolgozik ezen, az egész csapatnak fel kell töltődnie felelősségvállalás tekintetében, és csapatként kell működniük.”

A Juventus részvényesei kritikus hangot ütöttek meg az elmúlt években folytatott átigazolási politika tekintetében, de Maurizio Arrivabene csak a klub nehéz pénzügyi helyzetét hozta fel mentségként.

„A piaci műveleteket illető kritikára azt tudom mondani, hogy a pénzügyi helyzetről hamar megfeledkeztek egyesek: óvatos döntések születtek a nyáron, és a jövőben is így fog történni.

Fenntartható fejlődésre van szükségünk, ami azt jelenti, hogy a pénzügyeknek hatékonynak kell lenniük, miközben versenyképesek maradunk.

Nem egyszerű ezt az egyensúlyt megtalálni, de ez a célunk, és hogy ez az egyensúly akkor működik, ha a csapat elkezd nyerni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2716739920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2021.10.30. 10:01:50

Hát igen, nekünk nemhogy pénzünk, de Ronaldo hiányában Benzemánk sincs, aki nemcsak a karszalagot húzza fel, hanem odaáll a falka élére.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása