Allegri: "Győznünk kell a Sassuolo ellen"

allegri_massimiliano_mosoly_4.jpgAz Inter otthonában elért 1:1-es döntetlent követően a Juventus a Sassuolo csapatát fogadja szerda este, s a cél nem lehet más, mint a három pont begyűjtése.

"A Sassuolo egy olyan csapat, amely nagyon jól futballozik, jó játékosai vannak technikai képességekkel. Alessio Dionisi már az első Serie A-s szezonjában bebizonyítja, hogy jó edző. Nagyon jó munkát végzett az Empolinál, s győzni soha sem könnyű. A holnapi egy fontos mérkőzés lesz számunkra, s a srácok tudják, hogy győznünk kell. A szezon elején elhullajtott pontok miatt nem maradt sok lehetőségünk a hibákra. Holnap úgy kell pályára lépnünk, hogy kiegyensúlyozott mérkőzést játszunk technikai és fizikális tekintetben is." - mondta a Juventus mestere, Massimiliano Allegri a keddi sajtótájékoztató alkalmával.

"Mattia Perin, Matthijs de Ligt, Paulo Dybala és Federico Chiesa egyaránt játszani fognak. Adrien Rabiot felépült, de közben elveszítettük Federico Bernardeschit és Moise Keant. Manuel Locatelli és Arthur képesek párost alkotni a középpályán, Arthurt talán inkább egy hátravont irányító szerepkörbe vonva a box-to-box szerepből. Federico Chiesa nemzetközi szintű játékos, aki fontos a Juventus számára.

Kaio Jorge talán nem a legelejétől fog játszani holnap, de már megmutatja, hogy technikailag jó játékos. Megvan a tartása, ezt bebizonyította a városi derbi utolsó perceiben és vasárnap a San Siróban is. A sérülése után nagyszerűen dolgozott, és fejlődik, csodálatos pályafutás állhat előtte. Okos, s tudja, hogyan kell focizni.

Fizikális tekintetben az Inter elleni mérkőzés erősen zárult számunkra. Nagyon fontos mérkőzést játszottunk az Inter ellen. Dejan Kuluševskinek jó mérkőzése volt hatvan percig, így kellett játszania, szorosan őrizve Marcelo Brozovićot. Az utolsó időszakban általánosságban mindenki feljavult, ez pedig lehetővé teszi számomra, hogy változtassak, s most a csapat kevesebbet szenved, mint korábban. Kedvező jelek vannak a jövőre nézve."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr316736262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2021.10.26. 16:34:43

Nincs benne a cikkben, de Allegri azt is elismerte, hogy hibázott az Inter ellen a kezdő összeállításakor. Többek között ez különbözteti meg Allegrit az öntelt, dilettáns Pirlótól. Allegri legalább képes volt a nyilvánosság előtt elismerni, hogy hibázott. Remélem, hogy holnap Kaio Jorge több lehetőség kap. Kíváncsi lennék, mit tud a srác akkor, ha esetleg több játékpercet kap. Amikor a mester arra utalt, hogy Locatelli és Arthur képesek párt alkotni a középpályán, akkor nagyon nagyon nagyon remélem, hogy ez egy 4-2-3-1-es felállást vetít előre. Ők ketten tökéletesen illenének a két fős középpályára. Holnap nyerni kell, forza!

Shyr Kahn 2021.10.26. 16:43:43

Es ki lesz a kp-n meg Arthur es Locatelli paroson kivul? Mindenkeppen kell egy rombolo kp, mert Ok ketten ezt nem tudjak megcsinalni. Locatelli meg csak-csak jol vedekezik, de Arthur inkabb kis termetu kreativ jatekos, akit konnyen elsodornak, szoval en ugy gondolom, hogy vagy Benta, vagy Rabiot (most serult) kell mellejuk altalanossagban szolva. Ezek alapjan a Loca - Arthur - Benta harmas adott lesz kozepen.

Juventino86 2021.10.26. 16:50:19

@Shyr Kahn: Elképzelhető egy 3 fős középpálya is. Locatellit én képesnek érzem a rombolásra is egy két fős középpályán is egyébként, mert védekezésben elég jó. De én is sokat agyalok azon, hogy nem kellene-e melléjük még egy olyan középpályás, aki tud rombolni.

venember83 2021.10.26. 17:46:46

Egy jó döntetlen, gólok nélkül, megbízható és szilárd védekezéssel, az kell. Aztán a végén egy bónuszgól a jó munka ajándékaként.

Csak Csucsu 2021.10.27. 07:57:01

@Shyr Kahn: Rabiot lesz a kulcsember aki baloldali kp is lesz és nagy ritkán balszélső..de csak tipp, ha Dybala és Chiesa játszik, akkor szerintem most nem a defenzív mentalitással kezdünk. Itt egy közép csapat aki alapvetően nem szokott beállni a kapujához és eddig csak 13!! gólt rúgtunk..
megérzés, de szerintem Arthurban meglátta a Regista-t...én bízom, hogy van benne potenciál. Játékban jobb lehet mint pjanic egyszer.

steven.h 2021.10.27. 10:25:23

@Juventino86: Locatelli szerintem a válogatottban is inkább akkor játszott jobban a 3 fős középpályán, mikor eggyel fentebb játszott. Egyébként Arthur valóban tudna registát játszani, mert megvan a labdabiztossága hozzá, csak nem Pirlo féle passzokat kell tőle elvárni, hanem Jorginho féle biztonsági labdákat, előtte meg Locatelli jobban tudná akkor a támadásokat segíteni, Bentancur meg játszhatna B2B-t, de 3 fős középpályával a 4-3-2-1-et kellene erőltetni szerintem Dybalával és Chiesával a center mögött.

4-2-3-1-nél nyilván más a helyzet, de Locatelli a Sasban is ebben a formációban játszott.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása