Barzagli: „Allegri csapata még nincs készen”

barzagli_andrea_kozonsegnek_koszon.jpgA minap Andrea Barzagli a La Gazzetta dello Sport munkatársának nyilatkozott a Derby d'Italia és az Inter és a Juve tavalyi és idei menetelése kapcsán.

„Az Inter csapatként a legmagasabb minőségi szintet képviseli, a tavalyinál proaktívabb futballt mutatnak, azonban védekezésben több a hiba, ezért több gólt kapnak. Azonban jól kezdték az évet. A nyáron távozott pár fontos játékos, de érkeztek is többen, méghozzá minőségi futballisták.”

Leonardo Bonucci a múltban arról beszélt, hogy az Inter azért nyerhetett tavaly, mert a Juventus nem tudta a legjobbját mutatni, ám Andrea Barzagli kissé árnyaltabb álláspontot képviselt ebben a kérdésben.

„Véleményem szerint az igazság valahol középen helyezkedik el: tavaly a Juve sokkal többre lehetett volna képes, bár két kupa megnyerése nem lekicsinylendő teljesítmény, de hiányzott a scudettóhoz szükséges folytonosság. Az Inter a szezon második fele alapján megérdemelten lett bajnok, sokszor nyertek, és meggyőző teljesítményeket hoztak a meccseken.” 

Nemrégiben a Juve játékosai közül többen szinte nyíltan kritizálták Cristiano Ronaldót a hirtelen távozása miatt, ezen játékosok egyike volt Giorgio Chiellini is.

„Véleményem szerint Giorgio arra gondolt, hogy Ronaldo távozása óriási hatással volt a csapatra, miközben már megkezdődött a bajnokság. A portugál klasszis jelenléte, legyen ő a padon vagy a pályán, nagy hatással volt a csapatra, például az ellenfélnek sem volt mindegy Cristiano Ronaldo jelenléte, illetve a fiatal játékosok is vele a pályán kisebb nyomásnak voltak kitéve. Szóval a csapat bizonyosan kapott egy sokkot, amikor Cristiano Ronaldo távozott.”

Mik a különbségek az aktuális és Andrea Barzagli Juventusa között?

„A múltban több kiteljesedett válogatott futballista volt a csapatban. Ebben az évben a keret a tapasztalat és az ígéretes jövővel rendelkező fiatalok elegye. De az idei pár meccsen már látható volt némi fontos fejlődés.”

Vajon Allegri csapata készen van, vagyis a szezon végéig az elmúlt meccsek 1-0-jaira készüljünk?

„Nem hinném. A csapat nehéz szezonkezdeten van túl, ami betudható az adott híreknek, illetve Massimiliano Allegri is mást képvisel, mint Sarri és Pirlo, és Ronaldo távozása is fontos tényező volt. De szerintem mostanra a Juventus visszaszerezte azt, ami az elején és az elmúlt két szezonban hiányzott: az akarat az együttes szenvedésre és összehangolt védekezésre. A következő lépés a játék fejlesztése, eddig az élvezett elsőbbséget, hogy a csapat következetessé váljon, pontokat szerezzen, és legyen szilárdabb a védekezés.”

A Juve visszatért a gyökerekhez bizonyos szempontból, mivel újra több olasz válogatott alkotja a keretet.

„Fontos egy csapat számára, hogy legyen egy hangadó játékoscsoport, s a Juventusnak ez megvan idén: egyesek már tavaly jól teljesítettek, mások fejlődnek, és a keretet összeforrasztja az EB-n elért siker.”

Most vegyük sorra a Juve olasz válogatottjait, Federico Chiesával kezdve.

„Federico Chiesa képes meccseket eldönteni. Jó ideig Olaszországnak nem volt ilyen játékosa: tud gólt lőni és gólpasszt adni, feltöri a védelmeket, képes kicselezni adott védőt, szóval röviden mindent tud, ráadásul még nagyon fiatal is.

Locatelli igazán sikeres igazolás: ismeri a futballt, megvan benne a minőség és a tartás, és nagyon gyorsan beilleszkedett az adott közegbe és egy olyan csapatba, ami nagyon különbözik a Sassuolótól a játékstílust és a mez által jelentett teher tekintetében. Rövid idő alatt vállára vette a Juve középpályáját, miután az EB-n fontos jeleket adott magáról. Ráadásul nagyon fiatal is.

Amikor a Juventus megvásárolta Federico Bernardeschit, ő nagyszerű személyiséggel rendelkezett, illetve a jövő ígéretével, de kissé megakadt. Azonban szerintem Mancini bizalma átalakította őt, és sokat hozzá tudott tenni a válogatott játékához. Most pedig Allegri bizalmának köszönhetően bizonyítja, hogy a Juventusnál is képes ugyanerre.

Moise Kean esetében túl nagy volt körülötte a nyomás a karrierje elején. A külföldi tapasztalat segítségére volt, fontos eredményeket ért el, és közben felnőtt. Most már csak tudatosodnia kell benne, hogy ugyanerre a Juventusnál is képes, gólokat szerezhet, illetve területeket nyithat meg.

Bonucci és Chiellini? Csodálatos őket a pályán látni. Nem akarok szavakat fecsérelni a kvalitásaikra, csak a rendkívüli védekezési intelligenciájukat emelném ki. Általában nem mondok véleményt játékosokról az értékeléseik alapján, de az övéik tényleg bámulatokat. Megérdemelték az EB-címet, és minden jót kívánok nekik. Hogy még nyerjenek címeket.”

Vasárnap az olasz válogatott két fontos fiatal középpályása feszül egymásnak: Nicolò Barella és Manuel Locatelli.

„Különböző játékosokról beszélünk, de szerintem mindketten a következő években a válogatott középpályájának fontos részei lehetnek. Barella a tavaly nagyszerűen teljesített még az EB-győzelem előtt. Locatelliről pedig már elmondtam a véleményem. Jó ideje nem voltak ilyen harcra kész és meccseket eldöntő fiatal játékosaink.

A San Siro gyepén kik lehetnek a kulcsemberek?

„Nem akarok neveket említeni, szerintem az Inter támadósora és a Juve védekezési fázisa közötti csata lesz a döntő.

Ha az Inter elveszíti a meccset, az komoly ostorcsapásként érheti őket, ha viszont a Juve kap ki, akkor elég távol kerülnének a tabella elejétől. Talán egy döntetlen mindkét csapat számára megfelelő eredmény lehet.”

A két csapat közül melyik tűnik erősebbnek és miért?

„Egyéni szinten, úgy tűnik számomra, hogy az Inter jobban készen áll a meccsre, de ha a Juventushoz visszatért Dybala, és rendelkezésre áll az összes játékos, nem fogják hagyni magukat. Mindkét csapat minőségi kerettel rendelkezik.”

A bajnokság kapcsán kérhetünk egy véleményt, figyelembe véve a Napolit és a Milant is?

„A Juve hamarosan felkapaszkodik, s visszatér a tabella elején vívott harchoz, az Interrel együtt. Jelenleg a Napoli és a Milan rendelkezik egy kis plusszal: a Napoli támadói ebben az évben kiválóan cseleznek, ez pedig nagy önbizalmat ad a csapatnak. A rossonero együttesben vannak tapasztalt futballisták, akik hátukon vihetik a csapatot, a fiatalokból pedig óriási fejlődést hozhatnak ki, ebben pedig segíti a fiatalokat a rendkívüli lelkesedés. Az Inter és a Juve előrelépése nagyban függ az aktuális kakasokon, de nyitott és küzdelmes bajnokságra számítok.”

Az Inter elleni meccs előtt miért jobb Juve-szurkolónak lenni?

„A Derby d'Italia rendkívüli adrenalinmennyiséget szabadít fel, ez történelmi összecsapás, amelyet igencsak átérez mindkét csapat és a szurkolók, különösen mivel a tét is általában nagyon magas.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7516733418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2021.10.23. 18:47:34

"az ellenfélnek sem volt mindegy Cristiano Ronaldo jelenléte, illetve a fiatal játékosok is vele a pályán kisebb nyomásnak voltak kitéve. "

Ez nagyon érdekes, ezt a szempontot soha senki nem hozta még be. Jó lenne, ha a klub közelében lehetne, ő egy igazi legenda, Juve-DNS-sel.

GodPiero 2021.10.23. 20:49:07

@Lanzafame: ez teljesen logikus. Nyílván egy dybalától/Kulutól senki nem fogja összeszarni magát, de ha Ronaldoval kell csatázni az dupla energiát kivehet a védőkből....

venember83 2021.10.24. 05:13:30

@Lanzafame: szerintem ez teljesen emberfüggő. Pl. egyeseket feszélyezhet az, hogy most CR-rel kell játszani, jajj, ne rontsam el a passzt, a bedobást, mert akkor milyen helyzetbe hozom korunk egyik legfénnyesebb játékosát, akinek több aranylabdája van, mint ahány bajnoki címe itt egyeseknek.

Rikoo 2021.10.24. 05:31:20

@venember83: Na igen, ezek a lúzerek, akik gyengék mentálisan.

venember83 2021.10.24. 06:26:57

@Rikoo: polkorrekten fiatal tehetségeknek szokás nevezni őket, azt hiszem, akikre nem szabad túl nagy nyomást helyezni, mert megrekednek a fejlődésben.

Lanzafame 2021.10.24. 12:44:10

@Rikoo: Chiesa ki tudta használni Ronaldo szélárnyékát, mások, akikről írsz, kevésbé.

alexGicamo 2021.10.25. 17:10:07

@Lanzafame: Ezért is csípem Chiésát ,mert nem szart be Ronci árnyékától és nem követte mindenáron a csak CR -nek passzolhatsz mantrát !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása