Allegri: „Célunk a BL-győzelem és a scudetto”

allegri_massimiliano_bl-sajtotajekoztaton_ket_ujjal_magyaraz.JPGA szerdai meccs előtt Massimiliano Allegri nem sok bizonyosságot árult el a kezdőcsapatot illetően, pár név azonban felmerült, s az edző komoly elvárásokról beszélt Adrien Rabiot kapcsán.

„Ellentmondásos ötleteim vannak. Jó edzésen vagyunk túl, Ramsey-n kívül mindenki bevethető, holnap azt fogjuk tenni, amit Chiellini mondott. Nagyon technikás meccset kell játsszanunk, az ellenfél nagyon szilárd csapat, nagyon keményen dolgoznak, és rendkívül hatékonyak az ellentámadásokban és a rögzített helyzetekben.

Lehet, hogy gólokat fogunk kapni, ez előfordulhat, de az elejétől nagyon jó hozzáállást kell mutatnunk, és jó játékra lesz szükségünk a pályán.”

Várható háromvédős felállás?

„Ez az első kétely, ami felmerült bennem, nem az a kérdés, hogy három védővel játsszunk-e, hanem hogyan jár majd a labda. Különböző kvalitású játékosaink vannak, bevethető Kean, megpróbálunk majd két vagy három támadóval felállni, majd holnap reggel fogok dönteni a kezdőcsapat tekintetében.

Kiegyensúlyozottságra van szükségünk a letámadásban, és jól kell tudnunk játszani, mert ha öt passz után eladjuk a labdát, nem leszünk képesek letámadni a labdás embert 90 percen keresztül.”

Vajon a Juventus képes lehet idén BL-győzelemre?

„Ez a célkitűzésem, erre vágyok, ha az ember a BL-ben játszik, akkor ezzel a célkitűzéssel kell rendelkeznie. Holnap a BL-győztes ellen fogunk pályára lépni, csodálatos éjszaka lesz az eredménytől függetlenül, rendkívüli érzelmeket vált majd ki a meccs, ez hajthatja a játékosokat arra, hogy hihetetlen dolgokat vigyenek véghez. Ha az ember bejut a csoportba, az már egy jó célkitűzés, de mi döntőt akarunk nyerni, mindannyiunkban ég a vágy ezért, ez a célunk, és el akarjuk ezt érni, ahogy a bajnoki címet is meg akarjuk nyerni.

Ez személyes ambíció kérdése, különösen egy nagyszerű klubnál, nem lehet minden évben nyerni, azonban ez a célkitűzésünk. Ezzel a vággyal kell mindannyiunknak rendelkezni.

Federico Bernardeschi nagyszerű potenciállal rendelkezik, amit még nem tudott teljes mértékben megmutatni. A Samp ellen nagyon jó meccset játszott, de igazából mindig jól játszott. Minden a mentalitáson és az eltökéltségen múlik, különösen a labda birtoklása esetén igaz ez.

Rabiot bevethető, a bokája jól van, ezért számíthatunk rá. Adrien helyzete hasonlít Bernardeschiéhez. Ha egy nagy klub, amilyen a Juventus kiválaszt ilyen játékosokat, akkor ennek oka van, a mentalitás képes különbséget jelenteni.

Nagyon határozottnak kell lenniük az edzéseken, gólt kell szerezniük, védekezniük kell, ezek jelentik a különbséget. Hány jó technikás játékosról tudunk, aki nem tudott berobbanni a karrierje során? Ha én Rabiot lennék, nagyon dühös lennék magamra, hisz két év alatt hány gólt is szerzett itt? Tízet? Ez elfogadhatatlan, ha ő lennék, nagyon csalódott lennék. Javulnia kell ezekben a dolgokban, hogy valóban szintet lépjen, és én biztos vagyok benne, hogy ezt meg fogja tenni idén.”

A Samp elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri azt mondta, hogy megnevez majd három kezdőt a Chelsea elleni meccs előtt, s a mester tartotta magát a szavához.

„Szczęsny, Locatelli, Alex Sandro és Danilo. Holnap jó meccset akarok látni technikai szempontból, nagyon türelmesnek kell lennünk, és ki kell élveznünk, hogy ilyen meccseket játszhatunk. Ugyanakkor képesnek kell lennünk nemzetközi szintű meccset játszani. Ha hibázunk, azt meg fogják büntetni. Olaszországban is megbüntetik a hibáinkat, és holnap ez fokozottan igaz lesz. Nagyon jól kell játsszanunk.”

Arthur a mai napon már a srácokkal edzett, de természetesen nem vethető még be.

„Arthur még hátul kullog az állapota tekintetében, volt pár fizikai tesztje, és most a szünet alatt lesz vagy két barátságos meccsünk, hogy elérhesse a legjobbját.”

Manuel Locatelli párja a középpálya tengelyében Rodrigo Bentancur lesz?

„Úgy gondolom, hogy Rodrigo Bentancur sokat fejlődött. Volt lehetősége gólt szerezni múlt vasárnap, de úgy gondolom, hogy ő egyedül nem tud játékot szervezni, kell egy másik játékos hozzájárulása. A fontos az lesz, hogy elérjük a 100%-ot.

Keant nem szabad extra felelősséggel terhelni, ő tud futballozni és gólt szerezni, nagyon jól rúgja meg a labdát, nagyon jól támad, de fejlődnie kell a társakkal való együttműködés tekintetében, illetve a labdakezelés és az egyéni technika tekintetében, de figyelembe véve a korát elmondható, hogy már rengeteg tapasztalattal rendelkezik.

Chiesa kapcsán azt várom tőle, amit eddig is tett, sőt, annál is többet. Úgy gondolom, hogy nagyon jó munkát végzett. Az EB-n sorsdöntő gólokat szerzett, és ez olyan állapothoz segítette, amikor ő már nem egy fiatal játékos, a hibázási lehetőség egyre szűkebb, számára az idei év nagyobb kihívásokat fog tartogatni, mint a tavalyi.”

A Chelsea és a Juventus összecsapása kapcsán felmerül a kérdés, hogy mi különbözteti meg az olasz és az angol futballt egymástól?

„Nem tudom, hogy a Premier League-e a legszebb bajnokság, más a hangulat és a futballkultúra. Soha nem voltam edző az angol bajnokságban, de azt látom, hogy az emberek azért járnak a stadionba, hogy szórakozzanak, és egyben támogassák a játékosokat, míg Olaszországban eltérő a kultúra, illetve Spanyolország és Németország kapcsán is eltérő kultúráról beszélhetünk.

Aztán vannak ugye a különböző gazdasági erőforrások, de ez tény. Olaszországban van egy előnyünk. Valahogy itt Olaszországban elég okosak vagyunk ahhoz, hogy megoldásokat találjunk, és megjavítsunk dolgokat. Ez benne van az olasz génekben. Olaszországban vagyunk, és ez a helyzet, tetszik vagy sem. Természetesen mindig van hová javulni. Valószínűleg közelebb állunk a németekhez, de egyértelműen eltérőek vagyunk az angolokhoz képest.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7816703210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2021.09.28. 22:01:29

Hú bazmeg, kezdek aggódni ilyen nyilatkozatokat olvasva...

Rikoo 2021.09.28. 22:40:52

@m.martin91: @pott70: Nem kell komolyan venni. Egyértelműen lejön ebből, hogy a győztes mentálist akarja átadni a játékosoknak, felesleges többet gondolni bele.

GodPiero 2021.09.28. 23:10:57

Ugyan azt szívja mint babo.....

Shyr Kahn 2021.09.29. 01:01:49

Teljesen jo nyilatkozat. Tobbek kozott ezert is kezdtem el Allegriben bizni, mert mar kezdettol fogva erezheto volt, hogy megvaltozott (pozitiv iranyba). Pedig elleneztem az idehozatalat, de alapvetoen elegedett vagyok az optimistabb, emberkozelibb es temperamentumosabb hozzaallasaval. Mind ezt ugy, hogy a kritikus taktikus szemlelete lathatoan nem veszett el.

Egyebkent nem azt mondta, hogy megnyerjuk a BL-t es a bajnoksagot. Csak hogy mindenkinek vilagos legyen: ez kell, hogy a celunk legyen es nem mas, kulonben ki se kell allni a merkozesekre, mert a motivacionk nem adott egy jo szezonra. Ha mindent beleadsz, s a vegen megsem ered el... akkor sem tehetsz magadnak szemrehanyast. Nem adhatunk kevesebbet, mint a maximumot, es ezt a jatekosok csak akkor adhatjak meg, ha van onbizalmuk, kello motivaciojuk, es fel vannak tuzelve.

Shyr Kahn 2021.09.29. 01:05:12

@Rikoo: De komolyan kell venni. Inkabb nem kell felreerteni es olvasni kell a sorok kozott.

Del Butus 2021.09.29. 07:24:58

Kell a magabiztosság , és nem lehet ugy kiállni, hogy ki fogunk kapni, de ilyen nyilatkozat csak komolytalanná teszi a mestert. Hamar elveszitheti az oltozot is.

venember83 2021.09.29. 08:48:42

@Del Butus: nehéz jól nyilatkozni a jelenlegi Juve edzőjeként. Nem lehet cél a tisztes helytállás a klub történelmét és az elnök magasztos célkitűzéseit figyelembe véve, miközben a BL-győzelem bármilyen szinten való említése meg vicckategóriás, komolytalan megnyilvánulás megnézve a vetélytársakat (és a Juve egyes csapatrészeit).

Leram7 2021.09.29. 08:51:43

Ha megnézzük, hogy előző évben a chelsea milyen állapotban volt és ugye megnyerte a bl-t, akkor mi is nyerhetünk.

Ahogyan tegnap a sherif is megverte a madridot és 6 ponttal állnak. Kis szerencse és kiejtik az intert.

Azonban, ha a realitást nézzük, akkor csoport második hely és BL tisztes helytállás egy szerencsés sorsolással legjobb 8.

venember83 2021.09.29. 09:04:31

@Leram7: "Ha megnézzük, hogy előző évben a chelsea milyen állapotban volt és ugye megnyerte a bl-t, akkor mi is nyerhetünk."

Jön Tuchel a következő pár hónap valamelyikén? Vagy volt olyan nyári többszázmilliós kereterősítés, amit nem vettünk észre?

delpi0823 2021.09.29. 09:16:42

Nem tudom a mester miert varja Rabiotol hogy golzsak legyen?:)A ket ev alatt se jutott el 10 golig sztem amit a mister emlitett........

DrinkTeam 2021.09.29. 11:32:33

@venember83: a Sheriff-nel volt több 100 milliós kereterosites? Mégis nyertek Madridban.
És Tuchelt sem tudta senki, hogy be fog-e válni, ennyi erővel Allegri is bevalhat.

Én sem érzem a keretunket magaménak, legalább 8 játékost, de inkább 10-et lecserélnék, leginkább fiatal és/vagy olasz játékosra, de én is azt mondom, hogy bármi lehet. Soha nem volt még úgy, hogy olyan csapat nyert meg egy tornát, amelyik az elejétől fogva brillirozik, inkább az, aki küszködik az elején, és a végére jön bele.
Én bízom a csapatban, mást úgysem tehetünk.

Pavel1988 2021.09.29. 11:46:46

Érdekes látni sok szurkoló mennyire keresi mibe köthet bele.
Az az Allegri nyilatkozta le, hogy a célja a BL győzelem aki korábban kétszer vezette BL döntőbe a Juventust. Egyszer úgy, hogy a legerősebb cseréi Roberto Pereyra és Sturaro voltak.
Még annyit sem mondott, hogy idén szeretné elérni, máris támadások érik.

Leram7 2021.09.29. 12:31:21

@venember83: Tuchelnek több esélye volt a PSG-vel az előző évben, mint a chelseavel.
Tény, hogy jobb volt és most is jobb az angolok kerete, de szerencsés sorsolás esetén lehetne alkotni a BL-ben.

A barcelona szar, a real megintcsak közepes.
A bayern mondjuk erős. A MC és a PSG soha nem tud nyerni, így nézve, ha jól dolgozik a csapat és Allegri véghezviszi, amit akar, pl megszilárdulunk hátul, akár óriási szerencsével lehet egy jó BL szereplés.

A realitás persze azt mutatja, hogy max top8 és örülhetünk bajnokságban is top 3-nak, de ez még változhat.

Rikoo 2021.09.29. 12:54:09

@delpi0823: 6 gólt lőtt összesen két év alatt.

Rocky80 2021.09.29. 14:08:53

Nekem speciel élvezet volt olvasni ezt az interjút!

Ilyen egy győztes mentalitása, ilyen egy bajnok edző! Nem adhatjuk alább ennél ha sok a sérült, akkor sem!

Ne feledjük hogy kik vagyunk, mit értünk el és ne felejtsük el a történelmünket sem.

Véreztünk már ezer sebből és voltak már fontos hiányzóink, mégis helyt álltunk, mégis talpra álltunk, mert mi a JUVENTUS vagyunk! :-)

Kb. azt érzem, mint a Real elleni idegenbeli meccs előtt amikor kikaptunk 3-0-ra itthon az első meccsen. MINDENKI temetett minket de emlékezzetek: 3-0-ra vezettünk és csak a 97. percben jutottak tovább az ominózus tizenegyessel...

Óriási meccs lesz, erre senkit nem kell motiválni, és nyerni fogunk mert itthon vagyunk és a JUVENTUS vagyunk!

Szívvel, lélekkel, akarattal, küzdőszellemmel pótolni lehet nagyon sok mindent. Ez csak egyetlen meccs ahol bármit meg lehet csinálni. És igen, most ez a szezon meccse!

Vannak azért még jó játékosaink, ne feledjük: itt van a világklasszis Cuadrado aki bármikor képes gólpasszt adni; itt van Chiesa akit azt hiszem senkinek nem kell bemutatni; itt van Chiello aki 1 személyben maga a Juventus és a küzdelem; itt van De Ligt, itt van Locatelli aki a lelkét kifutja majd és meghal értünk ha kell...
Kulu meg nem egy szélvész, de benne van a váratlan, benne van a gól, benne van a gólpassz, ezt nem lehet elvitatni. Kean szintén fiatal, gyors, hajtani fog kegyetlenül!

A Mester egyébként szerintem teljesen jól látja: Bernának és Rabiotnak (Bentának) a bizalom kell és hogy érezzék hogy hiszünk bennük, ebben a két srácban SOKKAL TÖBB VAN. Remélem hogy már ma megmutatják.

Ha tegnap a Sheriff idegenben meg tudta csinálni a lehetetlent, akkor mi kitől féljünk itthon? :-)

A győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog ami számít.

Jó szurkolást mindenkinek estére!

Rocky80 2021.09.29. 14:11:44

S.Z.É.T B.A.S.S.Z.U.K Ő.K.E.T!

EZT szeretném látni este! És ezt is fogjuk.

Csak Csucsu 2021.09.29. 15:07:54

Federico Bernardeschi nagyszerű potenciállal rendelkezik, amit még nem tudott teljes mértékben megmutatni
Végülis majd, ha lejár a szerződése akkor remélem végleg kiteljesedik az itt léte(Bár lassan kezdem megkedvelni amióta beletörődött a csere pozícióba is)

„Úgy gondolom, hogy Rodrigo Bentancur sokat fejlődött. Volt lehetősége gólt szerezni múlt vasárnap, de úgy gondolom, hogy ő egyedül nem tud játékot szervezni, kell egy másik játékos hozzájárulása. A fontos az lesz, hogy elérjük a 100%-ot.

Ha azt a Bentancurt látnánk akit Allegrinél régen vagy egy sokkal érettebbet az majdnem egy új igazolással érne fel. Én még bízom benne..

Keant nem szabad extra felelősséggel terhelni, ő tud futballozni és gólt szerezni, nagyon jól rúgja meg a labdát, nagyon jól támad, de fejlődnie kell a társakkal való együttműködés tekintetében, illetve a labdakezelés és az egyéni technika tekintetében, de figyelembe véve a korát elmondható, hogy már rengeteg tapasztalattal rendelkezik.

Most van esélye kiszorítania Moratat...Bízom benne, hogy nem egy Balotelli lesz és itt kikupálódik

amúgy ez a jó öreg Allegri...Neki már a nyilatkozata is a stratégia része :) nagyrésze bullshit aztán lehet mégsem

alexGicamo 2021.09.29. 18:48:24

Mindent bele , Maxi !

delpi0823 2021.09.29. 19:57:17

@Rikoo:Koszi az infot,tulzonak ereztem a 10et azert is irtam.Bar gondolom Max azert mond ilyeneket rola hogy novelje az onbizalmat, meg hogy sokkal tobbet is kitudna magabol hozni,bar en ezt nagyon nem latom sajnos........

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása