Allegri: „Nincs mit számonkérjek a játékosaimon”

allegri_massimiliano_dazn_mikrofonja_elott_ertekel.JPGA bianconero csapat a bajnokság harmadik fordulójában Nápolyba látogatott, és bár nem volt egyszerű helyzetben a hiányzók miatt, kötelező lett volna a győzelem, hiszen két meccs alatt csak egy pontot sikerült gyűjteni.

A szombati meccset a hibák jellemezték, Kostas Manolas hibáját Álvaro Morata gólra váltotta, a vendégek azonban nem maradtak adósok, és előbb Wojciech Szczęsny, majd Moise Kean hibája hozta előnyös helyzetbe a végül diadalmaskodó házigazdákat.

„Nem kérhetek semmit sem számon ma este a játékosaimon. Az Empoli ellen rosszabb teljesítményt nyújtottunk, de ma este megfizettük a hibák árát.” - értékelt a mester a DAZN adásában.

„Nem voltunk annyira pontosak technikailag, illetve túl sokszor elveszítettük a labdát a második félidőben. A Napoli nagyon jól játszott, de a futballban, ha az ember nem nyer, akkor hallgatni kell és keményen dolgozni.

Remélhetőleg a BL-t jobban fogjuk kezdeni, mint a bajnokságot. Jelenleg kemény árat fizetünk minden egyes hibáért, de ezek a pillanatok előfordulhatnak a futballban. Élesebbnek kellene lennünk, a második gólra kellett volna törekednünk 1-0-nál.

Ehelyett jött az egyenlítés, aztán a szögletből a második gól. Azonban a srácok részéről is sok pozitívumot látok. Ha az ember ilyen hibákat vét, akkor természetesn, hogy a kontrából gólt fog kapni.

Óriási előrelépéseket látok ugyanakkor, a srácok mindent megtettek, amit kértem tőlük ma este, de vannak pillanatok egy szezonban, amikor a labda bemegy, máskor viszont nem megy be.

Hosszú szezon az idei, le kell vadásznunk a többi csapatot, és bőven van időnk arra, hogy visszaszerezzük a pontokat. Voltak ennél rosszabb pillanataim is. Most a kedd számít, jó teljesítményt kell nyújtanunk a Malmö ellen, aztán vasárnap jön a Milan elleni meccs.

Csalódás volt a mai eredmény, mivel erősen kezdtünk ma este, de az idei öt bekapott gólnak a jelentős része a mi hibánkból született.”

Ezt követően a mester a Juventus és a lengyel válogatott első számú kapusának helyzetéről beszélt.

„Wojciech Szczęsny a Juventus első számú kapusa. Ezelőtt volt pár jó meccse, az egyenlítésnél azonban elpattant tőle a labda.

Nem volt túl sok opcióm a padon a változtatásra. Őszintén mondhatom, hogy meglepetés volt Aaron Ramsey bevethetősége, mivel ő csak egy edzésen tudott részt venni. Pellegrini fél évig nem játszott, most pedig begörcsölt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8516686260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2021.09.11. 21:11:49

Pedig Szczesny-n valaki végre már számonkérhetné, ha már a külső kritikákkal nem foglalkozik az a jóember... meg Bernától is azért megkérdezném, függetlenül attól, hogy előtte nem játszott indokolatlan szarul, hogy mégis mit gondolt az egyenlítő gólt megelőző szituban.

MdewC 2021.09.11. 21:12:20

Max ennyire kedveli Pellegrinit? xD

Szép záró mondat lehetett. :D

venember83 2021.09.11. 21:13:51

@steven.h: Berna idén húzóember lesz, meglásd. Mondjuk az kérdéses, hogy merre fog húzni, mert eddig ő és Kean is egy kis útbaigazításra szorul. Persze az is lehet, hogy padon fogja kicsücsülni a szerződése lejártát, aztán meg elmegy modellnek és Lapo Elkann cimbijének.

DelPiero2 2021.09.11. 22:13:47

@MdewC: Edzéseken azért volt a srác. Aki profi, ebből él (azaz főállásban edz) , 90 perc játéktól nem kéne begörcsölnie, pláne profi orvosi stáb mellett.

steven.h 2021.09.11. 22:27:59

@DelPiero2: Szerintem sérült volt, azért nem játszott több hónapig, onnan több kell, hogy visszanyerje az erőnlétét. Egyébként a görcs nem csak az erőnléte miatt jött, hanem szerintem rosszul és érkezett egy ugrás után amikor lent maradt.

Shaky79 2021.09.11. 22:51:07

Ne legyen igazam, de szerintem vért fogunk izzadni, hogy bl helyen végezzünk a bajnokságban... Ebben a keretben nagyon sok olyan játékos van akinek még egy sassuolo szint is magas lenne...

Ravanelli 2021.09.11. 23:40:04

Igsza van, ezek a legények ennyit tudnak. Nem taníthatja meg őket focizni. A ma hiányzókkal kiegészülve jobbak leszünk, de nem elég jók. Öt kiemelkedő képességű játékosunk, ha van. Emellett kb. öt kutyaütő. A többi meg középszerű.

Ravanelli 2021.09.11. 23:43:19

@Shaky79: Sassuolo, Atalanta, Roma, Lazio, Milan, Inter, Napoli. Ebből kéne befutni negyediknek. Rohadt nagy mák kéne hozzá. Kiscsapatokat megverni, rangadók egy részét hozni.

Ravanelli 2021.09.11. 23:49:31

@steven.h: dehát hogyan kérje számon? Öcsém, szar vagy? Annyira azért nem rossz kapus, fejben nem stimmelhet valami. Azon viszont nem segít, ha leoltják. Posztriválisa nincs, kb.össze kell szedni mentálisan, aztán kivárni, míg végre egyszer meccset hoz és nem visz. Onnantól hátha rendbejön.

Juventina7 2021.09.12. 04:29:31

A lengyel már Karius mélységekben van, de 2024-ig él a szerződése igen magas fizetéssel. Piszok nehéz az ilyen problémát kezelni, mert nyíltan negatív kommunikációval még ingyen sem fogják elvinni, illetve Perin beállítása már önmagában beszédes lenne (használhatatlan a hivatalosan első számú kapus). Felbontani a szerződését meg kész anyagi csőd lenne.
Nem azt mondom, hogy a lengyel legyen a kapuban, rosszul vagyok, ha már meglátom a vigyorgó, flegma fejét, de azért nagyon nem egyszerű ez a helyzet. Hozzáteszem azért Perin sem topkapus, bár talán most élete formáját hozná bizonyításképpen.
Szóval sajnos mára már eljutottunk oda, hogy kapusproblèmánk is van a többi mellett.

De Sciglio, Berna, Rugani, Ramsey…2022-ben és 2023-ban lejár a szerződésük, szóval belátható időn belül a töltelèktől is megszabadulunk és nem foglalják a helyet a keretben, hozható más a helyükre.

Shyr Kahn 2021.09.12. 05:28:35

Igaza van Allegri ba'-nak. A csapat az elso felidot rendkivul szepen lehozta (eltekintve az elso 5 percttol, de szerencsere nem lett belole baj), de a masodik felidoben szornyen sok hibat vetettunk... sajnos ebbol ketto komolyabb a kapu elott tortent.

Ezert is nehez egy fiatalnak lehetoseget adni nem csak ugy altalanossagban a Juveban, hanem egy ilyen merkozesen is, ahol kulonosen nagy a nyomas, hogy pontokat, vagy legalabb egy pontot elhozzunk. Kean ongolt ero fejese, nem tudom milyen mertekben szivta el a srac onbizalmat. Remeljuk erett hozza, hogy feldolgozza, mert bizony, ha nem er bele, akkor valoszinu 1-1 a vege. Egeszen elkepeszto, hogy egy ilyen szituacioban a kapu fele fejeljen. Nem igazan ertem mi jatszodott le a fejeben.

Shyr Kahn 2021.09.12. 05:33:41

@Juventina7: Berna nem jatszott rosszul a merkozesen, bar ketsegtelen, hogy kimagasloan sem teljesitett. Kulonosen a masodik felidoben nem. Meg mindig ugy erzem, hogy az idei evben visszakapaszkodhat a 2018/19-es formajaba.

venember83 2021.09.12. 05:50:33

@Shyr Kahn: "Ezert is nehez egy fiatalnak lehetoseget adni nem csak ugy altalanossagban a Juveban, hanem egy ilyen merkozesen is, ahol kulonosen nagy a nyomas, hogy pontokat, vagy legalabb egy pontot elhozzunk. Kean ongolt ero fejese, nem tudom milyen mertekben szivta el a srac onbizalmat. Remeljuk erett hozza, hogy feldolgozza"

Az emberiség egyik többszázéves érdekes kérdése: mikor elég erős egy fiatal adott felelősség elviseléséhez, mennyi terhet lehet rápakolni a vállára anélkül, hogy a kudarc gátolná a fejlődését, a sokéves pátyolgatással nem alibisták generációját termeli ki az utánpótlásnevelés, de egyáltalán: kor vagy jellem kérdése a felelősség elviseléshetősége?

Az olasz futball egyértelműen a tapasztalat mellett tette le a voksát az elmúlt évtizedekben, s kétlem, hogy ez változna, a nyilvánvaló hátrányok ellenére (a tapasztalt játékosok lassúak és jóllakottak, a fiatalok potenciálja a padon vagy kisebb csapatoknál talán visszafordíthatatlanul rejtve marad stb.). Az, hogy most Mancini "fiatal" csapattal diadalmaskodott, szerintem pillanatnyi kisiklás, ahogy a Juve is vissza fog talalni a kikövezett olasz útra, amint lesz pénze a tapasztalt és bizonyított játekosok megszerzésére. Más opció nem is nagyon létezik, hisz a fiatalokkal szembeni bizalmat jól mutatja, hogy az ígéretek jó részét kölcsönbe küldte a klub, foglalkozzon más a pátyolgatasukkal és képzésükkel.

Szili 72 2021.09.12. 07:24:36

Ezek a játékosok vannak, mivel pénz nincs.Az x-et megérdemeltük volna. Az 1-4 helyezés még elérhető, a csoportból is tovább mehetünk. Jó volt látni a sok olaszt a csapatban, amely egyébként a fakó volt.Chiesa,Dybala,Cudrado és de Light azért sokat dobnak a csapaton. Forza Juve!

Rikoo 2021.09.12. 07:53:52

@venember83: Nem hiszem, hogy kisiklás lenne, ez a Mancini projekt része, új generációt akart kinevelni.
Egyébként Cherubini elmondta, hogy jelenleg 2 féle opció érkezik bejövő oldalról, ha a jövőbeli költségvetést nézzük az átigazolási piacon:
-fiatal játékosok
-olasz játékosok.
Más opcióban nem gondolkozunk.

Rocky80 2021.09.12. 08:55:55

@Shyr Kahn: nekem olyan érzésem támadt hogy haza akarta fejelni a lengyel kezébe, de lehet tévedek.

Rocky80 2021.09.12. 09:02:00

@venember83: parádés a címválasztás! :D
Kicsit olyan hogy "tegyünk a tűzre, hadd ropogjon!"

Amúgy edzőként mit lehet csinálni a pálya szélén két ilyen hibát látva? Kb semmit...

A lengyelnek már a másik meccs után is elmondta hogy sokszor jobb az egyszerű megoldás. Erre most is fogni akarta. Ez van.

venember83 2021.09.12. 09:29:09

@Rocky80: sajnálom, nem én nyilatkoztam ezt meccs után. Nálam ledobta az ékszíjat ez a kijelentés.

Juventina7 2021.09.12. 09:53:11

@Shyr Kahn: Őszinte leszek, baromira örültem, amikor 17-ben leigazoltuk, akár a következő 10-esünket vízionáltam személyében. 40 millió juró, nemcsak én vártam tőle sokat. De láttuk mindannyian mi lett belőle, fácsén már gif-et is találni a béna megmozdulásairól. :)
Az lett volna a legjobb mindenkinek, ha meglovagolva az EB sikereket, valahova el tudtuk volna passzolni nyáron és az új csapatban talán magára talál. Szerintem innentől csak rosszul jöhetünk ki a dealből, mert ha nem hosszabbítunk, jövőre ingyen távozik (40milla), viszont ha hosszabbítunk, a rossz formájával a nyakunkon marad még évekig. De mit csinálsz akkor, ha a játékos kijelenti, hogy nem hajlandó elmenni. És sok játékos eljátszotta már ezt a Juvénál. Szóval én már rég letettem Bernáról, a korábbi nyilatkozataival sem lett szimpatikusabb, a "kevesebb duma, több cselekvés, tanulás" elvét vallom, neki is így kellett volna tennie, nem mindig mást vagy a körülményeket hibáztatni.

Juventina7 2021.09.12. 10:09:59

Én már régóta értetlenül állok azelőtt, hogy miért nem igazoltunk a holland utánpótlásból fiatalokat, nem pedig akkor amikor már 70-80millát kóstál a piaci értékük (de Ligt). Simán lehetne vegyíteni az olasz és egyéb nációbeli (holland, portugál, stb.) fiatal játékosokat egy megfelelő taktikai hadrendben. Tudom, most megvettük a PSV-től az Ihattaren srácot, de tovább is passzoltuk Genovába. Remélem fogjuk majd használni, nagy reménység ő is.
Valahogy nem érzem megfelelőnek, hatékonynak a játékosmegfigyelési politikánkat sem.

Ravanelli 2021.09.12. 11:46:02

@venember83: Kean egy vagány fekete kölyök, nem fog összetörni. Ők még inkább túlságosan beleszarósak, nem görcsösek.

Shaky79 2021.09.12. 12:21:34

Kb 31%-ban volt nálunk a labda és kb 2x3 percet voltunk az ellenfél térfelén és passzolgattunk! Ez csak jobb lehet...

delpi0823 2021.09.12. 13:21:43

@Ravanelli: Ja,persze kivarni amig elmegy rajta az egesz bajnoksag,tenyleg jo otlet.Perin semmivel se rosszabb kepessegu kapus,siman meglehetne probalni,ettol mar rosszabb nem nagyon lehet........

delpi0823 2021.09.12. 13:33:32

@Rocky80: Tavaly is volt jopar nevetseges hiba,de akkor erdekes modon mindenki Pirlot szidta?Pirlo mi a tokomet csinaljon azzal hogy Bentancur golpaszt ad a porto jatekosanak,vagy cr teljesen foloslegesen ugrik fel a sorfalban,szcsesny hibairol meg nem is beszelve mert azok mar megvoltak tavaly is......De most meg Allegri nem tehet semmirol,mert szar a keret ugye?de tavaly meg Pirlotol ugyanezzel a ketettel meg mindenki cimvedest vart......Most meg mar annak is orulnenk ha 4be vegeznenk....Akkor kerdem en mi ertelme volt visszahozni Allegrit?4szer akkora fizuval mint ami Pirlonak volt.Ha ezzel a kerettel nem tud a 4ben vegezni,akkor talan lehet nem is annyira sztaredzo mint ahogy sokan beallitjak.

Rocky80 2021.09.12. 14:37:31

@delpi0823: azért Pirlonak sokkal több volt a rovásán, kezdve az arrogáns nyilatkozataival, folytatva a sort az értelmetlen felállásaival meg hogy összevissza pakolgatta a játékosokat.
Ráadásul kezdő edző létére volt nagyképű, azért ne mentsd már fel.

Értelme az volt, hogy ő legalább EDZŐ, ráadásul a klub történetének az egyik legnagyobbja, pusztán ennyi. Pirlotól nem várhattunk javulást reálisan, Allegritől meg kötelező a top 4 és meg is lesz, a nyakam rá.
Tegnap a felállást és taktikát jól választotta meg, behozni meg akit lehetett behozta. Ez nem rajta múlt.

Rikoo 2021.09.12. 14:44:22

@delpi0823: Hát nagyon is tehet Pirlo Bentancur gólpasszáról. Ő erőltette egész szezonban, hogy 20 méterre a kapunktól járassuk a labdát, meg onnan építkezzünk. Nem véletlen, hogy folyamatosan sz@rban is voltunk emiatt, mert egyik középpályásunk sem tudta megoldani. Mi nem a tiki-takás Barcelona vagyunk.

delpi0823 2021.09.12. 14:48:53

@Rocky80: Hat remelem hogy neked lesz igazad,de ha nem lesz meg a top4 akkor Allegri visszahozatala egy hatalmas bukas lesz kb.Mert nem hogy bl nem lesz,de meg a kiadasaink is csak nonek a fizetesevel egyutt,es nem 1eves szerzodest irt ala........

delpi0823 2021.09.12. 15:33:00

@delpi0823: Ja,vegulis igazad van,az o hibaja hogy egy 5meteres passzt nem bir megoldani egy ekkora klubban jatszo jatekos..........

Shyr Kahn 2021.09.12. 15:44:59

@venember83: Igen. Ez valoban fogos kerdes, kulonosen, ha nem ismerjuk az egyent. Valoszinu az egyenek szintjen lehetne ezt megvalaszolni, hiszen aki birja a pofonokat, az a fiatal jobban be tud illeszkedni. Allegri - remeljuk - ezt jobban latja. Az olasz focihoz alkalmazkodva es a szurkolok elvarasait ki nem hagyva a kepletbol termeszetesen.

@Rocky80: Nem tudom. Visszanezve az esetet nem feltetlenul latta tisztan az erkezo labdat es ki akarta fejelni sztem. De mivel nincs tapasztalata vedokent, ezert rossz megoldast valasztott. Ilyenkor - a kapu szajaban - nem szabad a labdaba erni csupan fogni az ellenfel jatekosat mogotted... kiveve, ha van vedoi tapasztalatod es tudod, hogy ki tudod pockolni a labdat.

@Juventina7: Adjunk neki eselyt. Allegrivel legutobb jol tudott jatszani es most is ugy erzem, hogy feltamadoban van.

Rocky80 2021.09.12. 16:33:19

@delpi0823: garantálom neked! :D Ha esetleg nem, akkor is lesz egy európai szinten is komoly edzőnk évekig. ;-)

Köszi @Rikoo:, ez is jogos. @delpi0823: a konkrét passzról valóban nem, viszont arról, hogy olyan poszton játszatja ahol összezavarodhat, arról igen.

steven.h 2021.09.12. 16:39:21

@Rocky80: meg, hogy olyasmit vár el, amire a játékos alkalmatlan. Pont ez lenne a lényeg, hogy felmérje az edző az egyén és a csapat képességeit és ahhoz mérten találja ki a taktikát. Legalábbis nálunk 10 éve ez megy, ezért nem volt pl Allegri első évei alatt két ugyanolyan taktikával felálló Juventus egymást követő két évben, nem hinném, hogy jókedvében váltogatta Allegri sem az előző évben pl BL döntőt jelentő taktikát.

Egy Guardiola megteheti azt, hogy a saját taktikáját visszi mindenhova, mert annyi pénzt kap, hogy azt igazol le, akit akar, és aki illik a játékába.

Rocky80 2021.09.12. 16:50:48

@steven.h: egyetértek. Vicc ez a Guardiola amúgy ebből a szempontból. Zenében van egy kifejezés az olyan előadókra akik egyetlen slágerből élnek egész életükben, "one hit singer"-eknek hívják őket. Kb. ugyanezt érzem Guardiolánál is. (nyilván nem rossz edző, ne érts félre. De ezt megcsinálni, hogy a Barca óta azt csinál és annyi pénzért amit akar, az nem piskóta!)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása