Galeone: „Allegrinek sok időre lesz szüksége”

allegri_massimiliano_edzest_vezet_sippal.jpegMassimiliano Allegri egykori mentorát, Giovanni Galeonét nem lepte meg a Juve igencsak botladozó rajtja a bajnokságban, mivel véleménye szerint az elmúlt évek különböző edzői elképzelései megzavarták az Öreg Hölgy játékosait.

„Nem számítottam egyetlen pontra sem a szezon első két fordulójában. A Juventus első udinei félideje után úgy gondoltam, hogy Massimiliano Allegri megoldotta a bianconero csapat gondjait, de nyilván ez még nem történt meg.” - mondta az Udinese egykori edzője a Radio Kiss Kiss műsorában.

„A Juventus keretében számos erős játékos található, akik már több éve az Öreg Hölgynél futballoznak. Massimiliano Allegri azonban elmondta, hogy keményen kell dolgoznia a stábbal és a játékosokkal. A csapat gerince egy ideje változatlan, de az elmúlt években a játékosok annyira különböző futballötletekkel szembesültek, hogy mostanra mintha eltévedtek volna.

A Juventusnak vissza kell térnie ahhoz, hogy féljenek a csapattól, ahogyan a múltban történt. Amikor a csapat két góllal vezetett, akkor mentálisan lezárta a meccset az ellenfél számára, s az ellenfél már a következő fordulóra gondolt, szinte nem is próbálta összekapni magát, mivel Leonardo Bonuccival és Giorgio Chiellinivel a pályán, illetve Massimiliano Allegri szervezettségével az ember tudta, hogy nem nagyon van esély az eredmény megfordítására.

A Juventus játékosokkal a gond az, hogy mindenki meg akarja mutatni magát. Mindenki saját futballját akarja nyújtani, ezért Massimiliano Allegrinek sokkal több időre lesz szüksége.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216676302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonMatteoo 2021.09.01. 06:38:08

Mindenki meg akarja mutatni magát? Akkor nagyon sok játékost kell elkuldenunk, ha ez az igazi oldaluk.

Del Butus 2021.09.01. 07:06:42

Már előre mosdatják Allegrit.

venember83 2021.09.01. 07:21:30

@Del Butus: ezek a rohadt szerkesztők meg publikálják is ezeket...

venember83 2021.09.01. 07:37:28

@Del Butus: az Il Giornale szerint Allegri kifejezetten dühös, mert nem ebben egyeztek meg a szerződtetésekor. Válogatott szünet idején ilyen cikkek vannak sajnos. Meg persze már a téli átigazolási időszakot illető várakozásokról és lehetőségekről írnak.

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2021.09.01. 09:25:58

remek csapatot kapott, nagyon komoly mercató volt!

ja, ezt nem ide

Leram7 2021.09.01. 09:49:54

Voltak jó igazolások a végén pl. Saul Niguez 5M kölcsönért a chelseabe.
Camavinga 30-ért a realba.

Sajnos nálunk CR 15-ért ment, Demiral 3-ért kölcsönbe és Romero 16-ért.

Mondhatni a "szemét" itt maradt: Ramsey, Arthur, félig meddig Kulusevski, félig meddig Bentancur, Lengyel, De Sciglio, Rugani.

Nagyon szomorú és tanulságos mercato volt. A sok kiöregedett, sérülékeny, alulteljesítő játékos helyett fital, piacképes tehetségekbe kéne fektetni.

Allegri egy nagyon nagy kihívás előtt áll, de képes kell legyen rá.

The king of alibis 2021.09.01. 10:00:43

@Leram7: felesleges ide fiatalt hozni, mert megy a süllyesztőbe vagy kölcsönbe
Lásd most a PSV-s gyerek
Hiányposzton játszik, de mi inkább küldtük tovább egyből kölcsönbe

JeetTrader 2021.09.01. 10:07:19

@venember83: ajjjajjj....már csak az kell, hogy idő előtt Allegri is "bemondja a Contét" :):);)

Lanzafame 2021.09.01. 10:44:28

Október-novemberre összekapja a gárdát. Az lesz a bajnok, aki márciustól király. Allegrinél jobban senki nem ismeri a klubot, a bajnokságot és azt, hogy hogyan kell megnyerni a Serie A-t.

Bízzunk már benne egy kicsit, fogjunk már össze mi juventinók, a büdösúristenit neki.

peti78 2021.09.01. 11:07:00

@venember83: sztem cr nek se ezt igérték amikor jött
Most allegrinek se
Az értelmező kéziszótárban az egyenes beszéd alatt nem agnelli képe van
Ellenben az ego és a teli pofából kiabálásnál az övé
Az érzelmeket félretéve maxnak adott a feladat és sztem meg is fog vele birkózni... bajnokok leszünk de a bl t és a kupát felejtsük el
Most csak egy cél a bajnokság
Sztem 4411 lesz a befutó
Keantől remek kezdést várok és kaio is berobban ha felerősödik
Mindent összevetve a feladat adott de sikerülni fog
Januárban várok további erősítéseket

peti78 2021.09.01. 11:16:32

@Lanzafame: az idei a 26. Szezonom Juve szurkolóként
Volt már ennél sokkal gyengébb keretünk is és akkor is és most is minden meccset megnéztem nézek... volt hogy örültem vogy hogy nem volt hogy csalódott voltam de erre a maradék 80 évre maradok a Juventus mellett
Mert a Juve örök

venember83 2021.09.01. 11:34:40

@Lanzafame: 2 napja ugyanezt írtam a Dühöngőben...

"amatőrök, nem tudják, hogy tavasszal kell csúcsformában lenni. A fontos dolgok márciustól májusig dőlnek el."

Curvasud1986 2021.09.01. 11:46:54

@peti78:
Hát nem tudom , hogy lehet ezt a bajnoki címet ennyire biztosra mondani. Persze mindenkinek maga felé hajlik a keze ezért deformálja a valós erőviszonyokat a szimpátia, de mintha tavaly is hasonlóakat hallottunk volna kívülállóként a juventinoktól , hogy majd márciusban, aztán nem lett a dologból semmi. Meg példálózás azzal, hogy kezdett rosszul Allegri már.. persze akkor egycsapatos volt a bajnokság.

Nálunk koncepció van, nálatok ennek a csíráját sem lehet felfedezni ( no offense egyébként, ez a vezetőség hibája ) . Pont ezért egy kicsit tenném előbbre a Juve-t mint a Milan-t. A bajnokság esélyese szerintem (sajnos) az Inter. Lukaku-t tudták pótolni, igaz Hakimi-t nem, de a sablonos Conte helyett jött egy ambíciózus edző aki egy közepesnél kicsit erősebb Lazioval is csodát művelt. A Juve alapemberei között elég sok az idős játékos akik idén sem lettek fiatalabbak.
Bonucci, Cuadrado pl, a középpála katasztrófa ahol Locatelli jelentené a megváltást. Csak ne roskadjon össze a srác a teher alatt. Nem is értem hogy tudtuk mi őt elküldeni, persze majd eldől még, hogy valóban benne van a Chiesa féle klasszis jelöltség, avagy nem.
A bajnokságban szerintem az Internek van a legjobb hátvédsora, a középpályájuk is elég bitang, bár Calhanoglu helyett ha most Eriksen lenne, kb eldőlt volna a bajnokság, a török szerencsére tud homály lenni. De abból a posztból Inzaghi nagyon sokat kitud hozni. A csatársoruk is szerintem erősebb mint pl a Juve-nak. Azért a Ronaldo - Kean csere kicsit vicc kategória. Van ott egy Morata aki összetud roskadni, meg egy fiatal balhésnak mondott fél Balotelli. Ezzel szemben nálunk egy gólerős Giroud, egy vezér Ibra és hiába öregek, ebben az évben garantálom, hogy több gólt szereznek mint a Juve csatársora. Az Internél pedig hiába távozott Lukaku, ha Dzeko is meglövi a maga 15 gólját, és mellette Correa , Martinez, Sanchez is bevethető.
Szerintem nagyobb gondok vannak a keret tekintetében a Juvenál mint sokan hiszik. A lengyel kapust láthatóan nem hatja meg ha elúszik rajta egy meccs, Buffon szerintem napokig nem tudott volna aludni. A védelem még rendben van, de a 75 milliós védő sem itt Torinoból fog nyugdíjba vonulni, és nem hinném, hogy nagy haszon lesz rajta. A középpálya meg nem méltó a Juventushoz. Összességében szerintem a 2. helyért fogunk harcolni, és ha Pioli tudja tartani a csapatot erőn felül, akkor meglehet szorongatni ezt a Juve-t.

Dante01 2021.09.01. 14:06:25

Sajnos jelen pillanatban nem mi vagyunk a favoritok a bajnoki címre ez biztos. Pénz sincs, ez is tény. Olyan edzőnk van aki nem épít a fiatalokra, ez is tény. A motiváció és lelkesedés kimerül a bíróval való ordibálásban. A középpályánk átjáróház. Nincs aki összeszedje és nincs aki a csatároknak kiosztja a labdát, nincs szervező. A védelem lehetne beton biztos a nevek alapján, de lássuk be rengeteg a hiba. Ez mind tény aki azt mondja mért szidjuk a csapatot és a vezetőséget annak csak annyit tudok mondani, hogy nézze vissza az elmúlt 3 év meccseit és mercatoját. Rá fog jönni, hogy a sok ígérgetés és hatalmas szavak a bl, bajnokság, kupa és a többi csak szavak voltak és nem több. A pénzről meg csak annyit, hogy voltak a piacon olcsón megszerezhető játékosok akikkel bőven erősödött volna ez a keret, de meg sem próbáltuk elhozni őket. Ha a JUVE még valaha nagy csapat akar lenni márpedig akar akkor a vezetőségben és a csapatban is rendet kell tenni. Ott a Róma példája, megmondták kire nincs szükség és kitették a csapatból. Ha kellett szerződésbontással, de menjen amerre lát. Ha már ez egy amúgy is szar év akkor mért nem lehetett a fiatalokban bízni egy kicsit. A kp. úgy szörnyű ahogy van. Valaki mondjon nekem 5 olyan meccset zsinórban ahol Rabiot, Bentancur, Berna, Arthur, McK, Ramsey jól játszott????
Nincs ilyen az elmúlt 3 évben(tudom nem mind van itt 3 éve) akkor meg mért nem adtunk esély a fiataloknak, ha nem válik be akkor is mi van???vesztünk pár pontot? így is! 3 éve nézzem a szenvedésünket és azt ahogy leépül kedvenc csapatom. Lehet itt bizakodni és persze kell is, de ezzel a kp-val kezdeni kell valamit különben jövőre vitézkedhetünk az Európa ligában.

Roland Máté 2021.09.01. 14:41:23

@Lanzafame: Üdv!
Teljesen egyet értek! Össze kellene tartani, és drukkolni, reménykedni, jó juventino módra! :)
Én is úgy érzem, hogy össze fog állni a csapat.
Az az év jutott eszembe /talán a 2015-16/ amikor első meccsen Udine vert itthon, majd jött a Frozinone utolsó pillanatban gól 1-1. Első 6 körben talán a Roma és Napoli is elvert. 6 bajnoki után valami 13. helyen álltunk, mégis végül 9 ponttal nyertük a bajnokságot.

@peti78: +1
Én veled tartok! Ha már nem is 80 évig, de amíg csak élek. :)

@Dante01: Üdv!
Teljesen egyet értek! Én már pár évvel ezelőtt is ezen tanakodtam. Már 2 - 3 éve látszott, hogy kezd egy kicsit elaludni, elfáradni, kiöregedni, jóllakni a csapat. Már akkor bőven elfért volna 2-3 fiatal. Ráadásul akkor még egyeduralkodó volt a csapat, bőven lehetett volna kísérletezni.
Most viszont az a helyzet állt fel /ahogy Te is gondolod/, hogy a legopcionálisabb lenne. Olcsón, kevés fizetéssel hozni pár "tehetséget", lásd brazil srác. Olcsó megoldás, és akár 4-5 -ből akár 1-2 be is futhatna. Ha pedig nem, nincs nagy fizetés ... lehet elküldeni őket szerződés végén, vagy akkor mehet kölcsönbe.
Én sem gondolom, hogy idén meglesz a bajnoki cím, de minden meccsen nagyon drukkolok majd érte. :)
Azért kicsit örülök, hogy több csapat is megerősödött. Régen is jobban szerettem amikor volt harc a bajnokságért. Talán néhány játékos is feleszmél, hogy hát most már focizni is kell ezért!

Szép napot!

peti78 2021.09.01. 14:47:14

@Curvasud1986: spk igazság van abban amit írtál
Hogy hogyan leszünk bajnokok idén? Hát szubjektíven és objektíven az érzéseimre halgatva.

peti78 2021.09.01. 15:00:56

Pastoréval szerződést bontott a roma
Őt még el lehet hozni? De minek?

Curvasud1986 2021.09.01. 15:04:05

@peti78:
Hát ahogy nézem feljavuló játékos teljesítményekben, és Allegri magicben bíztok, és erre alapozzátok a bajnoki címet.
A játékosok teljesítménye még hagyján, de 2 éves kihagyás után, úgy , hogy már az első periódus végén sem volt mindenki elégedett Allegrivel, ez elég merész. Főleg, hogy talán a Napoli volt az egyetlen komoly ellenfele otthon Allegrinek. Most meg van a Napolin kívül egy bitang Inter, egy formálódó de erős Milan, egy konstans meglepetés Atalanta, egy sokat költő Roma, és egy a nagyok dolgába sokszor beleköpő Lazio.
Egyébként edzők tekintetében elég megnézni Mou-t. Sokkal nagyobb polcon jegyezték mint Allegrit valaha is, aztán szépen felette is eljárt az idő. Vagy Guardiola, ha nem lenne feneketlen a pénzes zsák a Citynél ő is lehúzhatta volna már magát mert a Barcával volt meg a kellő koherencia. Szerintem Allegri nem fogja tudni lekövetni jó tempóban 2021-22 fociját, úgy hogy a BL-ben se égjetek. Ezüst lesz ebből legjobb esetben. De ahhoz tényleg sok dolognak kell klappolnia. Viszont a BL szerintem nem kérdés ezzel a kerettel. Legalábbis nem kéne hogy az legyen.

Wizzurah 2021.09.01. 15:24:29

Udv a forumon Curvasud.
A milan szepen es okosan igazol, azert ott is van hiba szerencsere. Atalanta epitkezese is szimpatikus, internel en nem latok koncepciot mert elzartak a csapot, ott foltozgatas megy, de azt Marotta tokeletesen tudja muvelni.
A juventus a kerete alapjan siman bajnokeselyes. Europaban egy olasz csapat kerete sem igazan versenykepes, de a bajnoksagban ossze ert a mezony, ami a mi hibank. Allegrinek nem orulok, szerintem Chiesa is hanyatlani fog mellette. Azt nem ertem es engem a legjobban az zavar, hogy miert nem lehet batrabban a fiatalokkal probalkozni

Wizzurah 2021.09.01. 15:30:32

@Wizzurah: es miert nem lehet valakit azon a poszton jatszatni, ahol a legjobb teljesitmenyre kepes, lasd Cuadrado esete, ami a legidegesitobb szamomra... Sajat magunknak nehezitjuk meg a dolgokat. Az meg hogy 0 pontra szamitott valaki az elso ket forduloban, amikor egy de paul nelkuli udinese es egy empoli volt az ellenfel hagyjuk mar, ennyire egy gusztustalan mosdatast hagyjunk mar, nem egy bolognarol beszelunk hanem egy juventusrol, kurvara 6 pont volt az elvaras, esetleg az lehetett volna kerdes hogy kapott gol nelkul hozzuk e le vagy nem. Mar most ennyire baromsagokat nyilatkoznak az elejen az nem jelent jot. Remelem legkesobb telen repul Allegri ha nem sok valtozik es nem az elso ket fordulo miatt mondom. Igy jart mint ronci, nem o tehet rola, hanem aki visszahozta. Pedig a vezetoseg is valtozik en mar kezdem azt hinni itt a fejetol buzlik a hal es jo lenne ha Agnelli is huzna a fenebe.

Curvasud1986 2021.09.01. 15:48:46

@Wizzurah: Én azt hallottam , hogy az Inter kimászik a gödörből ezzel a +160 millás mercatoval, és úgy is ellesz adva a klub. Nekünk meg nem is volt adósságunk. A Juve helyzetét a mostani mercato jól prezentálja, valamint az , hogy 3 játékos is egyelőre csak kölcsönben van kötelező opcióval. Tehát ha ezek kilesznek fizetve majd 2 év múlva, akkor azokon a mercatokon kire lesz pénzetek ? Én erre vagyok kíváncsi.
Különben egyetértek veled , elvégre csak nézzünk körül milyen bátran használja Pioli a fiatalokat, és az Internek sem kell szégyenkeznie ebben. Diaz, Tonali, Maignan, Bennacer, Tonali... Bastoni, Barella , Sensi, Martinez.. ezt lehet építkezésnek hívni és a sor egyik csapatnál sem ért véget.
Korszakváltás van már nálatok vagy 2-3 éve de Paraticinek köszönhetően ez eddig jó nagy bukta. Tényleg igaza van azoknak akik joggal kérik számon a Kulusevski féle transzfereket. Nem hiszem el, hogy egy ekkora csapatnak mint a Juve ne lenne igénye olyan fiatal olaszok beépítésére akik identitást adnak a klubnak a későbbiekben.
Persze az is igaz, hogy egy Ramsey-t , Rabiot játszatni kell ha elakarják őket adni, dehát sajnos így sincs rájuk vevő.
Volt kb 3 év előnye minden olasz csapattal szemben a Juventusnak, zseniálian csinálták, most pedig azt érzem, hogy kezdenek hátrányban lenni. Vajon mi lesz, ha Kean nem válik be ? 35 milló kuka, vagy ha tényleg szögre akasztja Bonucci és Chiellini. Még csak olyan játékosok sem lesznek a keretben akik felpofozzák a többieket hogy észhez térjenek. Cuadrado személyes kedvencem de már ő sem fiatal. Bentancurból is sokkal többet néztem ki de Allegri alatt ő fejlődhet ismét, viszont az rajta is látszik, hogy nem lesz sosem egy Vidal vagy Pogba, de még Pjanic sem. Locatellin szerintem nagy lesz a teher. Allegri lenyilatkozza, hogy Dybala lesz a vezér, akit én óriási tehetségnek tartok de mindig rákell jönnöm, hogy a kisfiús arc ellenére rég nem tehetségről van szó. Nem hoz konstans teljesítményt külső szemmel nézve, de nem is nézek annyi Juve meccset mint ti szóval lehet rosszul látom. Pedig azt gondoltam , meg van az új Del Piero ( persze ilyen sosem lesz ) de egy lapon sem lehet őket említeni.
És vajon milyen üzenet a keret tagjainak a Juvenál , hogy Mckennie is eladó ha valaki fizet érte, de szinte bárki.
Nem a lelkesedést akarom letörni, nem beszólni akarok, csak egyszerűen nem értem hogy lehet ennyire magabiztos egy közösség mikor mindenki látja, hogy ahhoz képest ami lehetett volna ez a klub egy romhalmaz az egész.
És abban is egyetértek veled, hogy Allegri érkezésével Chiesa teljesítménye is romlani fog. Idestova 24 éve nézek olasz focit, és azért lehet számítani rá, ki hol muzsikál majd jól. Egy ilyen lubickoló , agilis Chiesa egy Pirlo féle rendszerben persze hogy jó volt, szabad kezet kapott ( inkább szabad lábad :) ) arra hogy a szélen előre törjön. Allegri sokkal inkább gondolkodott mindig egy koherens csapatmunkában ezért nem gondolom, hogy a tavalyi teljesítményét hozni fogja az amúgy nagyon tehetséges Chiesa.

Rikoo 2021.09.01. 15:50:55

@Curvasud1986: Mi inkább abban bízunk, hogy Allegri visszatérésével elindul valami csapatépítés újra és elkezd építeni egy új győztes generációt.
Aztán majd meglátjuk, hogy a télen érkező 400 millió mire megy majd el, a tavaly 300 millió nyilván a koronavírus által okozott károk kompenzálására, nem hiszem, hogy 700 milliós kár keletkezett volna a klubnál, szóval valami érdemlegesnek kellene történnie.
Mondjuk ezekkel a lúzerekkel a vezetőségben sok elvárásunk nem lehet, de azért a remény hal meg utoljára..

Rikoo 2021.09.01. 15:54:00

@Curvasud1986: Az Inter amúgy semmilyen gödörből nem mászott ki, az Oaktree segítségével megúszták az azonnali csődöt, de 350 milliós gyorsljejáratú kölcsönük van és úgy néz ki a kutyának nem kell egy olyan klub ami tele van adósságokkal.
Ha nem találnak arab befektetőt akiknek csak hobbi a foci és szórják a pénzt, akkor igen nagy sz@rban lehetnek.

Curvasud1986 2021.09.01. 16:22:43

@Rikoo: Értem értem, szóval a tőkeemelés indukálja majd az előrelépést. Viszont a csapatépítés sem hipphopp dolog, kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle.
Az Internél tudtommal, ugyanolyan befektető az Oaktree mint nálunk az amcsik, tehát ha a Suning bebukik , a tulajdonjog rájuk száll. Szerintem ha tényleg akkora lenne a baj, akkor a játékosaik nagy része menekülne onnan, nem csak azok akiket ők akarnak eladni a pénzügyi stabilitás érdekében. Persze minden attól függ milyen orgánumot olvas az ember :) Ha torinoi érdekeltségűt akkor valószínűleg a milánói klubok lesznek szar helyzetben, ha a gazettát és társait , akkor meg a Juve :) Ráadásul Marotta sem hiszem hogy hosszabbított volna májusban velük újabb 2 évre ha ekkora lenne a gond, ő csak belelát. Apropó szerintem az ő elegendése volt az egyik legnagyobb baklövésetek. Örülnék ha ilyen ismerettséggel és tudással rendelkező szakember lenne nálunk, annak ellenére, hogy neki is voltak mellényúlásai.

Rikoo 2021.09.01. 16:55:53

@Curvasud1986: Engem speciel nem érdekelnek annyira a pletyik, a hivatalos bejelentések számítanak úgyis. Romano Twitches adásait általában megnézem, Di Marzio, Pedullá még hiteles, Agresti Juvés forrás, mást nem figyelek.
Az Internél átmeneti megoldás van, ezt ők is tudják, ezt a szezont megoldották 1 évre, de ettől még ebben a pillanatban nincs jövőképük.

Rikoo 2021.09.01. 16:59:21

@Curvasud1986: Mi pedig kibe bízhatnánk, ha nem Allegriben?
Neki folyamatosan új csapatot kellett építenie és mégis sikeresek voltunk a BL-ben is.
De mi is látjuk a problémákat, qrva sok meló lesz, ha az alapokat sikerül lerakni és a győztes mentalitást átadni, azzal már kint vagyunk a sz@rból átmenetileg, aztán meglátjuk mit lehet kihozni ebből hosszútávon.
Sokat számít, hogy a tulajdonosi háttér biztos a családnak köszönhetően.

Curvasud1986 2021.09.01. 17:11:03

@Rikoo: Hát új csapatot hol kellett építenie? Mert szerintem Contetól korrekt a Serie-A -ban kimagasló keretet kapott. Nem mellesleg nagyságrendekkel ambíciózusabb és kompetensebb kerettel mint a mostani. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Most van 2 év lemaradása Allegrinek, és egy sokkal gyengébb Juve mint amit kézhez kapott. Mellé sokkal erősebb ellenfelek a hazai bajnokságban. Egyébként utána néztem az általad és általam is elismert hiteles forrásoknak , pl Pedullá, hogy a 400 milliós tőkeemelés mit takar. Mivel a mostani pénzügyi évre is jelentős veszteséggel kalkulál a Juve ( hozzávetőlegesen 220 millió euró - ezt a vezetőség kalkulálta ha jól láttam ) így gondolom ez lesz fedezve, mellette pedig a még ki nem fizetett de kölcsönbe hozott játékosok. Ha Morata-t nem is vásáráoljátok meg, Chiesa és Kean kapásból elviszi a fennmaradó összeg majdnem felét.
Aggodalomra persze nincs ok, max sikertelen évek következnek, ahogy az Internek sem kell aggódnia a fennmaradásáért és a sikerességéért, mert ahogy látom ők is nyugodtak. Most érik be a Milan türelme , így hogy nincs adósság jobb a helyzet, de nekünk meg nincs közel sem olyan keretünk mint a bianconero vagy a nerazzuri csapatnak... Mindenkinek vannak gondjai, és hát az is igaz amit írsz hogy marad az hogy bizakodtok, aztán max jön a pofára esés mint tavaly :D

Kukszi 2021.09.01. 17:28:38

Kis pénz kis foci…
Évek óta nyakunkon maradnak haszontalan játékosok, ráadásul nemcsak egy-kettő!
Amíg nincs közel világszínvonalú középpálya, addig szenvedés lesz.
(Pirlo,Vidal,Poga,Marchisio) ők lennének a mérce. (Legalább is nálam).

Rikoo 2021.09.01. 17:34:09

@Curvasud1986: Nézd meg transfermarkton Allegri alatt az átigazolási időszakokat. Rögtön az első éve után távoztak a kulcsemberek(Pirlo, Tévez, Vidal), de még Coman is szerepet kapott a BL döntős szezonban.
Azon a nyáron jött Dybala, Pjanic, Alex Sandro, Cuadrado, Mandzukic, Khedira, Zaza, Lemina, Neto, Hernanes)
Itt kellett legelőször csapatot építenie.
Következő szezonban megint elengedtük az akkori kulcsembereket(Pogba, Morata), jött Benatia, Higuaín, Dani Alves és át kellett állni 4-2-3-1-re vagyis egy teljesen más felállásra átszoktatni a csapatot, ez talán az egyik legjobb ötlete volt, ismét BL döntőig jutottunk.
A következő szezonban megint felfordulás volt. Bonucci távozott, érkezett Matuidi, Douglas Costa, Bernardeschi, Bentancur, Szczesny és megint egy új felállásra kellett átszokni, jött a 4-3-3, mert kiismerhetővé vált a 4-2-3-1.
Na és akkor elértünk az utolsó szezonjához amikor érkezett Ronaldo Canceloval, Bonucci visszatért és mindent alárendeltünk a BL-nek és Ronaldo játékának, sajnos a keret itt már leromlott, a nyáron távozott, mert állítólag megfáradt a kapcsolat.
ha ezt így átnézed, hát elég keményen építkeznie kellett folyamatosan, semmi stabilitásunk nem volt, totál káosz.

Rikoo 2021.09.01. 17:49:59

@Curvasud1986: Azt ne felejtsd el, hogy akik kölcsön+opciós játékosok, azok mind az éppen aktuális költségvetéssel vannak kidolgozva, senkit nem úgy igazol egy klub, hogy majd jön 3-400 millió tőkeemelés és majd abból kifizetjük, azért egy klub sem ilyen amatőr.:D
Egyelőre amit tudni, hogy év vége előtt érkezik az összeg, ez volt a hivatalos közleményben illetve megszabadultunk Ronaldo 52 milliós bruttó bérétől viszont amortizáció szempontjából sajnos buktunk rajta és Romeron is közel 20 milliót.
Demiralt is nyilván kivásárolja majd az Atalanta 30 millióért, ha már ekkora balf@szok vagyunk, hogy elengedtük ő legalább Locatelli árát fedezi, mondjuk az ő részét több, mint 3 részletben fizetjük 5 éven keresztül.
Az átlagéletkorunk 27 év, ami optimálisnak tűnik, mégha a keretünk közel sem az.
Di Marzio értesülései szerint jövő nyáron tervezzük a nagyobb kiadásokat, idén már nem és ez be is vált, mivel egyedül Kean érkezett Ronaldo helyére.
Kegyetlen sok probléma van a keretben, de talán most elindul valami, legalábbis Allegri ezzel a követelménnyel tért vissza, mi azt reméljük, hogy igazak ezek a dolgok és tényleg sikerül visszaadni a győztes mentalitást, új generáció építeni és jönnek majd még olyan játékosok akikre a jövőt lehet építeni.
Nyilván óvatosan kell kezelni a Haaland féle pletykákat, ezt mi mind tudjuk. Hiába mondta Agnelli, hogy a következő Ronaldot 20 éves korban akarja leigazolni és ugye Haalandnak már van is múltja a klubunkkal, de egyedül Raiola és a 75 millió lehetne reális jelenleg, fontosabb hogy egy új sikercsapatot építsünk és ne megint 1 játékosra tegyünk fel mindent.
Ami elkeserítő az a vezetőségünk. Na ebből a szempontból, viszont semmi pozitív megérzése nincs az embernek, hozzátéve Agnelli megalomániás hozzáállását a dolgokhoz.
Tőke van a háttérben, ez bíztató, ezen kívül elképesztő sok a probléma.

Rikoo 2021.09.01. 18:01:51

@Curvasud1986: A Milan egyébként kezd csapatként összeállni ez tény és rendkívül pozitív, viszont a keret értékességén mindenképpen javítani kellene, mert Theo és Kessié a 2 nemzetközi szinten is értékes játékos és ők sem 100 milliót érnek..
Ez nagyon fontos szempont a klub értékessége szempontjából.
Kiváncsi leszek, hogy a BL és a bajnokság között hogy sikerül majd megtalálni az egyensúlyt.
Mondjuk én el nem tudom képzelni, hogy Piolival bármi trófeát tudna nyerni a csapat vagy hogy a BL-ben meglepetést tudnának okozni, de ez csak személyes vélemény. Ő egy bizonyos szintig jó, de az előrelépéshez más edző kell majd.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása