A Roma és a Spurs is érdeklődik Pjanić iránt

pjanic_miralem_barca_ramsey.jpgA Tuttomercatoweb értesülései szerint a Roma vezérigazgatója, Tiago Pinto felvette a kapcsolatot a Barcelona vezetőségével Miralem Pjanić esetleges leigazolása tekintetében.

A Juventus továbbra is érdeklődik a középpályás iránt egy évvel azt követően, hogy a tavaly nyáron a bosnyák középpályást elcserélte az azóta nem a legjobb formát mutató Arthurra.

A bianconero vezetőség nem alternatívaként tekint a bosnyák középpályásra, s a tegnap bemutatkozó Manuel Locatelli mellé érkezhetne a tapasztalt játékos, nem pedig helyette.

Továbbra is Aaron Ramsey távozása kell a bosnyák játékos érkezéséhez, s miközben Miralem Pjanić az Öreg Hölgyre vár, a Roma vezérigazgatója felvette a kapcsolatot a Barcelonával, hogy kiderítse, milyen esélyei vannak a giallorosso klubnak Miralem Pjanić megszerzésére, miközben a középpályás egyértelműen a torinói visszatérést preferálná.

A spanyol Sport beszámolója szerint a középpályás kész 20%-os bércsökkentést is elfogadni, csak hogy ismét a Juventusnál futballozhasson, miközben a Tottenham is érdeklődést mutat iránta, s a sarkantyúsok készek kifizetni a Barcelonával kialkudott bért a játékosnak, s Nuno Espirito Santo is nagyon örülne a játékos érkezésének.

A Roma is eltökélt a középpályás megszerzésében, miután nem sikerült Granit Xhaka leigazolása annak ellenére, hogy a személyes aspektusok tekintetében sikerült megegyezni a svájci válogatottal, de az Arsenallal nem tudott megállapodni az olasz fővárosi klub.

A Barcelona mindenképpen szabadulna a középpályástól, ezt jól mutatja, hogy a tavalyi szezonban Miralem Pjanić csak hatszor volt kezdő, idén pedig Ronald Koeman nem is nevezte a Real Sociedad elleni vasárnapi nyitómeccs keretébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2516664556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.08.19. 06:38:36

Hozzánk fog jönni. Nekünk annyira nagy szükségünk van rá, hogy inkább eladjuk McKennie-t, ha már Ramseyt nem tudjuk.

venember83 2021.08.19. 06:56:10

@Pjanista: Di Marzio írt is már arról, hogy McK nem mozdíthatatlan. Őrület.

Nehéz év lesz ez is szurkolói szempontból. A texasi srác a tavalyi szezon kevés kellemes meglepetéseinek egyike volt, most meg távozhat nyilván kölcsönben, nem 50-60 milliókért. A pár fiatal meg ugyanúgy távozik a biztosabb játéklehetőség érdekében, a beépítés reménye helyett. De legalább Mire visszatérhet.

2021.08.19. 07:02:41

@venember83: Hihetetlen, hogy már aznap, amikor végre összeállt egy, normálisnak mondható középpálya, arról lehet olvasni, hogy valakit eladnánk onnan. Szerintem Locatellit is el kéne adni, az Arsenal 40 milliót fizetne érte.

Rikster 2021.08.19. 07:58:26

@venember83: Most már tényleg azt várom, hogy legyen vége ennek az átigazolási szezonnak...Nagyon nem örülnék, ha pont neki kellene elmenni, mert Ramsey már a válogatott szünetet a Medicalban fogja tölteni.

venember83 2021.08.19. 08:10:29

@Rikster: kell Arthurnak a társaság.

Pavel1988 2021.08.19. 09:37:23

Egyre jobban tetszenek Pjanic leigazolása így, hogy Locatelli mellé akarja a Juve. Ezek szerint Allegri felismerte, hogy Loca nem regista.
Pjanic-Mckennie-Locatelli azért már nagyon jó középpálya lenne. Rabiot, Fagioli és Benta is egész értékelhető cseresor.
Közben néztem, hogy 1.8-at fizet a Juve bajnoki címe, utána az Inter jön 5x-el.

GodPiero 2021.08.19. 09:44:37

@Pavel1988:
"Pjanic-Mckennie-Locatelli azért már nagyon jó középpálya lenne."

Egy Rómának vagy egy Atalantának biztos.....

DrinkTeam 2021.08.19. 09:44:43

Elcserélhetnénk még CR-t Verrattira a Psg-vel, meg Ramsey plusz pénzt Kean-re az Evertonnal.
Nekem frusztráló belegondolni, hogy egyik sem vilagklasszis igazolási bravúr lenne, mégis segítene nekünk, a másik fél sem járna rosszul, mégis olyan messze vagyunk egy ilyentől.
Amitől olaszosodnánk, fiatalodnánk és minőségben is javulnánk.

Pavel1988 2021.08.19. 10:38:00

@venember83: Neki sem ez a posztja, de Locatellinél jobban játszik ott és kisebb pazarlásnak érezném őt ott szerepeltetni.
Azt is vegyétek számításba, hogy az optimizmusom annak is szól, hogy egész évben Bentancurt és Arthurt néztem ott.

venember83 2021.08.19. 11:01:19

@Pavel1988: érdekes meglátás, figyelembe véve, hogy Pjanić soha nem a védekezési mutatóival emelkedett ki, míg Locatelli abban is jó, s eleve a Sassuolóban leginkább registaként futballozott.

Locatelli az elmúlt szezonban a Serie A-ban:
Legtöbb labdaérintés
Legtöbb passzkísérlet
Legtöbb passz az ellenfél térfelén
Legtöbb passz az ellenfél harmadába
Legtöbb betörés az ellenfél harmadába
Második legtöbb szerelés
Harmadik legtöbb passzkísérlet az ellenfél harmadában

venember83 2021.08.19. 11:05:51

@Pavel1988: nekem meg annyi az enyhítő körülményem, hogy emlékszem Pjanić utolsó másfél-két évére, amikor mindenki többet és többet várt tőle, de ő egyre kevesebbet nyújtott. Mindegy.

Pavel1988 2021.08.19. 11:27:21

@venember83:
Betörés az ellenfél harmadába
Szerelés
Passzkísérlet az ellenfél harmadában
Passz az ellenfél térfelén

Ezek tipikusan olyan elemek amikben egy box-to-box középpályásnak kell jól teljesítenie.

A labdarérintésekben, progresszív passzokban és passzpontosságban Pjanic is nagyon jó.

Valóban ott játszott a Sassuoloban, a válogatottban már box-to-box volt.

Gaben Smith 2021.08.19. 12:06:18

@Pjanista: rémes csere reméljük nem lesz igy a totyogó bosnyákot nem akarom többet itt látni.

Rikoo 2021.08.19. 13:18:25

@Pavel1988: Locatelli pont, hogy regista. Tőle aztán ne várja senki, hogy majd cselezni fog, betörni az üres tetületekre, mert gyors és agilis játékos. Ő egy passzmester, semmi több. Kifejezetten lassú is, de cserébe sokat ütközik, tempót ad a csapatnak és kiemelkedő összjátékot és kreatív passzokat tekintve, tökéletesen érzi a pálya középső részét. Nem fog se 10 gólt lőni, se 10 gólpasszt adni, mert ő nem ebben jó.
Locatellit ott kell játszatni ahol jó, a másik 2 pozíciót meg majd eldönti Allegri, gondolom Rabiot biztos lesz az egyik poszton.
Az az igazság, hogy Locatellivel középen valamilyen formában még a 4-2-3-1-et is elő lehet venni.

Pavel1988 2021.08.19. 14:13:04

@Rikoo: Locatellinek volt a legtöbb sikeres betörése tavaly az ellenfél támadó harmadába.
Ez alatt azokat a szituációkat értik amikor mélységből cipeli fel a labdát egy játékos legalább 5 yard távolságot, vagy betör vele a büntetőterületre. Csak a pálya támadórészének 40%-n megtörtént labdavezetések számíthatnak.
Ezzel talán rácáfoltam arra, hogy nem tud betörni az üres területekre.

Egy box-to-box játékost nem az tesz azzá, hogy tud cselezni és gyors. Vidal az egyik legjobb box-to-box játékos volt és Ő sem a cselezési képességéről vagy a gyorsaságáról volt híres. Most az egyik legjobb ezen a poszton Soucek, na nála egyenesen zokog a labda.

Nem biztos, hogy feltétlenül ellentmondunk egymásnak. Locatelli az olasz válogatott box-to-box szerepkörben szerepel, a Sassuoloban regista volt. Nekem az előbbi poszton nyújtott teljesítménye sokkal jobban tetszett, de pont azért szeretem annyira a játékát, mert más szerepkörben is jónak látom.

Rikoo 2021.08.19. 14:31:32

@Pavel1988: Nálunk Rabiot a box-to-box játékos, totál felesleges mellé még 1-et felrakni, főleg hogy mögöttük kell legyen egy védekező középpályás aki irányítja a játékot.
Na most akkor ott tartunk, hogy van Arthur aki jó labdatartásban, irányítani nem tud, cserébe védekezni sem.
Van Bentancur aki védekezni tud, gyakorlatilag semmi mást nem jelenleg. Sem irányítani nem tud, se támadni. Labdabirtoklásban még úgy ahogy lehet profitálni a játékából, de inkább a többiektől veszi el a helyet.
Egyetlen 1 támadni tudó játékosunk van, az McKennie. De ő se tkp. gyakorlatilag a letámadás a legfőbb erénye, viszont ő támadó térfélen érzi magát otthonosan és jó az üres területbe érkezésekben.
Egy esetben lehet Locatelli kezdő 4-3-3-ban, ha Bentancur vagy Arthur az irányító, Rabiot pedig a kispadon van. Másképp totálisan passzív a középpályánk és megint itt vagyunk ahol a part szakad.

" Locatellinek volt a legtöbb sikeres betörése tavaly az ellenfél támadó harmadába."
Tegyük hozzá, hogy 4-2-3-1-ben, ami egy jóval nyitottabb felállás, de egyáltalán nem véletlen, hogy a passzolási statisztikái a kiemelkedőek és a 2. legtöbbet szerelő játékos. Ennyi erővel mondhatnánk azt is rá, hogy ő egy védekező középpályás, mint ahogy a transfermarkton is ez van kiírva.

Pavel1988 2021.08.19. 15:04:57

@Rikoo: Allegri is nyilatkozta már, hogy Ramsey fog regista poszton kezdeni, nyilván Pjanicot akarja a kezdőbe tenni helyette, ezért akarja megszerezni.
Egy regista (Pirlon kívül szerintem senki nem értette még igazán ezt a posztot) nem feltétlenül tud jól védekezni, a labdák elosztogatása itt a fő feladat.
Ebben valóban jó Locatelli, ezért írtam, hogy nem feltétlenül mondunk ellent egymásnak. Viszont pazarlásnak érzem őt itt, mivel itt nem tudja kihasználni a kvalitásait(szerintem mezzalaként a legjobb).
Rabiotal szerintem is ütik egymást, kíváncsi leszek ezzel mit kezd Allegri.
Nem lepődnék meg ha a padon találná magát a francia, de kaphat egy amolyan Henderson posztot amiben biztosítania kell a fellépő szélső védők mögött.

Sok verzió lehetséges még, szerintem már rég oka fogyott ez a beszélgetés. Gondolj rám ha Locatelli kiváló box-to-box lesz itt, nekem meg eszembe jutsz ha kiváló regista lesz:)

Rikoo 2021.08.19. 19:49:51

@Pavel1988: Egyelőre arról vannak hírek, hogy Pjanic akar mindenképpen visszatérni, nem nagyon olvastam olyasmit, hogy Allegri újra együtt dolgozna vele, inkább az ellenkezőjét láttam.
A lényeg, hogy nekünk nagyon nem Locatelli féle Tkp. kellene, hanem egy vérbeli támadó középpályás, Locatelli játszon a helyén, a védelem előtt és irányítsa a csapatot, ez kell legyen a feladata. Részletesebben felesleges ebbe belemenni.

venember83 2021.08.19. 20:15:49

@Rikoo: Torreirától szabadulna az Arsenal, igaz, ő sem támadó középpályás, de szerintem örüljünk, ha a bevethető középpályások közül nem húzza el a csíkot senki, kár arra várni, hogy még erősítene a vezetőség.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása