Allegri: „Az Atalanta esélyes a scudettóra”

allegri_massimiliano_juventus_visszateres.jpgMassimilano Allegri az Atalanta elleni felkészülési meccs előtt arról beszélt, hogy mire is fog figyelni csapatánál, amely pár hete együtt készül már, s most az olasz bajnokság egyik legjobb csapatával fog megütközni.

„Paulo Dybala holnap visszatér, s látni szeretném, hogy milyen erőnléti állapotban vannak a játékosok.

Nagy megmérettetés ez számunkra, és jó edzésnek kell felfognunk, aztán majd kedd reggeltől készülhetünk majd az első bajnoki fordulóra az Udinese ellen.

Késznek kell lennünk, mivel az Udinese ellen már három pontért fogunk játszani.” - mondta Massimiliano Allegri a JTV munkatársának.

„Dybala jól mozgott edzésen, ahogy a többiek is, keményen dolgozunk, s nyilván az erőnléti állapotok eltérőek a csapatban annak függvényében, hogy mikor tértek vissza a játékosok. Biztos vagyok benne, hogy az Udinese elleni meccsnek már megfelelően felkészülve fogunk nekivágni.”

A Juventus a Barcelona ellen beleszaladt egy háromgólos vereségbe, s mivel a védelem előtt Aaron Ramsey és Danilo játszott a középpályán, felmerül, hogy komoly hiányosságok lehetnek a keretbe ezen a poszton.

„Aaron Ramsey a Monza ellen is játszott, s szerintem a Barcelona ellen sem teljesített rosszul. Nyilván van hova fejlődnie még. Ami Danilót illeti, ő intelligens futballista, aki játszhat a védelem előtt vagy jobbhátvédként, ezért elégedett voltam. Nyilván az eredmény nem volt jó, de ez volt a második barátságos meccsünk mindössze egy hétnyi közös edzést követően.

Az Atalanta meghatározó csapata a bajnokságnak, Gian Piero Gasperini pedig bizonyítja, hogy mennyire kiváló edző. A csapat fizikailag erős, jó futballt játszanak, s Európában is jól teljesítettek, szóval ők is a bajnoki címre fognak hajtani.

38 meccs áll előttünk, és a következetes teljesítmény elengedhetetlen a scudettóhoz. Fontos, hogy győzelmi vággyal vágjunk neki a bajnokságnak, s azzal a céllal, hogy a bajnokesélyesek között legyünk.

Federico Chiesa legnagyobb erénye a végtermék, amit mutat. Sokat lő kapura, vállalja a védők elleni egy az egyet, s véleményem szerint a jobb oldalon sokkal jobb esélye van a jó teljesítményre, bár volt pár jó meccse a bal oldalon is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7116658938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DegerFaCan 2021.08.13. 20:52:52

Na Chiesanal nem igaz hogy csak mi láttuk hogy jobb oldalt az igazi, de feszt bal oldalt játszatták... Ezaz Max :)

MdewC 2021.08.13. 21:44:24

Korrekt nyilatkozat.

Rocky80 2021.08.13. 22:50:27

Szépen a helyére kerül majd az összes kirakós.

Tony. 2021.08.13. 23:17:27

Tulajdonképpen ezután a mercato után, már ha lehet ezt annak nevezni egyáltalán, Allegri nagyjából ugyanazzal a kerettel vág neki a szezonnak, mint Pirlo. Ez a Kairo vagy ki meg a Locatelli különbséget nem igazán jelent.
Szóval ki kellene derülnie, hogy mi van ha edző irányítja a csapatot, vagy Pirlo.
Szerintem az inter legyengülésével abszolút bajnokesélyes ismét a csapat és Allegrivel vissza is kellene hódítani a címet!
Miután igazi különbséget jelentő játékos megint nem érkezik, és a kp ugyanaz lesz, ez lehet a maximum amit elvárhatunk. Allegri a legnagyobb igazolás, neki kell többet kihozni a ebből a keretből, mint ami Pirlo tudott.

Pavel1988 2021.08.14. 09:55:24

@Tony.: Amikor leírod, hogy Locatelli "nem jelent különbséget" akkor előtte megnézel egy statisztikát az elmúlt évéről?
A Juventus legnagyobb problémája-talán-az volt az elmúlt két évben, hogy a középpálya nem volt összekötve a csatársorral, nem volt aki felcipelje a labdákat vagy kiossza a gólpassz előtti passzokat.

Locatelli ebben a világ top 1%-ba tartozik, meccsenként 8.3 progresszív passza van, ezeket 98%-os pontossággal osztja ki.
Összehasonlításképp írom, De Bruyne 7.9 ilyen passzt oszt ki meccsenként.
Emellett meccsenként 6x cipeli fel a labdát a támadó harmadba, ez egy nagyon erős szintet jelent, ez már "csak" a top 5%-ra elég, ebben egyébként pont Verratti a legjobb.

Ami igazán kiemeli a tömegből az, hogy ezek mellett a védőmunkája is van. Azért írom így, mert ez ritka olyan játékosok esetén akik ennyire jók az előre játékban. Összehasonlítottam Bentancur számaival(védekezésben azért nem lehet rá panasz (bármekkora targédia a passz és előre játéka). Ebben is csak nüanszokkal jobb Locatellinél, picit több interceptiont tud és több lövést blokkol.

Nyugodjon meg mindenki, Locatelli az a középpályás aki különbséget jelenti majd. Ha ő ott lesz a csapatban akkor lesz értelme Arthurt játszatni (annyi elég lesz tőle, hogy juttassa el a labdát neki). Bentancur is a helyére kerülhet, nem kell belebonyolódnia olyan dolgokba amikhez nem ért.
Aki perifériára szorulhat az Rabiot, az Ő stílusához hasonlít a leginkább de konkrétan mindenben jobb nála évi fele akkora fizetésért.

Rikoo 2021.08.14. 11:17:27

@Pavel1988: Rabiot fix kezdő lesz, ebben biztos vagyok.

Tony. 2021.08.14. 13:11:02

@Pavel1988: Láttad Rugani statjait az Empoliban?
A statok alapján ezek szerint pl. De Bruyne gyengébb játékos, mint Locatelli... Majdnem ez a valóság.

Del Pybala 2021.08.14. 15:09:06

@Pavel1988: egy sassban jóval könnyebb statokat halmozni

Juventina7 2021.08.14. 18:32:11

De hiányoztál Max, a legfontosabb láncszem a gépezetben! :)
Sanszosan már az első meccseknél előtörnek majd a jól ismert #Allegriout rigmusok, velük ellentétben mondjuk engem az se fog érdekelni, ha egész évben nem lesz szép játékunk, csak szerezzük vissza azt a scudettót és legyen egy tisztességes helytállásunk a BL-ben.

“Minél több ismeretlenes az egyenlet, annál jobban tetszik. Szeretem, amikor új dolgokat kell kitalálni, amikor a játékosokat különböző posztokra lehet beállítani, különben az egész futball unalmas lesz.”
Hát hajrá Mister, lesz mit és min agyalni ezzel a kerettel…

Ja és remélem idén igen strapabíró anyagból készítik a klub zakóit. :)

alexGicamo 2021.08.15. 12:04:12

@Juventina7: Csatlakozom ! Főleg a zakós részt illetően ! Máig a kedvenc mozzanatom tőle az a zakóletépés ! :-D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása