Allegri: „Jó meccs volt, kár az eredményért”

allegri_massimiliano_feher_ingben_palya_mellett.jpgA Juventus 3-0-ra kikapott a Barcelona elleni felkészülési meccsen, amelyen új szerepkörben próbált ki a mester több játékost, a vereség után pedig a Sky Sport számára nyilatkozott.

„Sajnálom az eredményt, de a csapat jó meccset játszott, különösen az első félidőben. Aztán volt több csere, és még csak hat napja állt össze a keret, dolgoznunk kell, meg kell találnunk a megfelelő feltételeket.

Egy jobb állapotban lévő csapattal, a Barcelonával ütköztünk ma meg, sokkal előrébb tartanak a felkészülésben, több barátságos meccset játszottak, de elégedett vagyok azzal, amit a csapat mutatott. Volt több kapura lövésünk, több lehetőségünk, technikai hibákat vétettünk az első félidőben, két elkerülhető gólt kaptunk, de kiemelném, hogy az a fontos, hogy 22-én az Udinese ellen legyünk készen, és megszerezzük a bajnokság első három pontját. 

Cristiano jó meccset játszott, nagyon jól dolgozik edzésen, és formájára sem lehet panasz. Ma este a csapat rendelkezésére állt, mint mindig, ezen a héten Paulo Dybala is vissza fog térni, s lassan eljutunk 22-ig jó állapotban, a megfelelő állapotban. 

Kaio Jorge egy fiatal srác jó képességekkel, de ne kezdjük el felelősséggel terhelni őt, mivel akkor hibásan ítélhetünk meg fiatalokat, ami gyakran megtörténik. A fiataloknak fejlődni kell, el kell követniük a hibáikat, és egy csapat támogatását kell élvezniük, a tapasztaltabbaknak segíteniük kell, és a fiatalok számára a legjobb feltételeket kell biztosítani ahhoz, hogy jól teljesítsenek. Ami Paulo Dybalát illeti, ő jól van, kedden bizonyosan a kerettel fog edzeni, amikor visszatérünk, szombaton elérhető lesz, és a meccsen is játszani fog.

Ezt követően az átigazolási időszakra terelődött a szó, Lionel Messi távozására, illetve Miralem Pjanić esetleges érkezésére, aki megoldást jelenthet a középpályán.

„Lionel Messi távozásának a híre mindenkit meglepett, sok év után nem volt ez egyszerű sem a klubnak, sem neki.

Nem mondanám, hogy várnék bárkit. A klub tevékenykedik az átigazolási piacon, természetesen egyeztetünk, kiértékelünk egyes játékosokat, aztán meglátjuk, mi fog történni. Az a lényeg, hogy a csapat a lehető legjobban dolgozzon, és hogy készen álljon augusztus 22-én, amikor kezdődik a bajnokság. Hogy érkezik-e egy vagy két középpályás, netán három védő, nem tudom, a lényeg, hogy 22-ére kész legyen a csapat. Nagyszerű kerettel dolgozhatok, ma este Aaron Ramsey a védők előtt jó meccset hozott, első meccsétől ezen a poszton jó a védekezési fázisban, a labdakezelés tekintetében azonban még javulnia kell. Federico Bernardeschi is egyértelműen jó hozzáállást mutatott, szóval szerintem minden feltétel adott ahhoz, hogy nagyszerű évünk legyen.”

A sajtótájékoztatón az Intert jelölte meg a bajnokság esélyesének, de azóta távozott Romelu Lukaku.

„Az Inter nyerte meg a bajnokságot, és általában a címvédő az esélyes. Aztán majd 22-én, de inkább 21-én, mivel akkor lesz a bajnokság első meccse, mindannyian nulla ponttal kezdjük a szezont, és meg kell próbálnunk 90 pontot szerezni, hogy megnyerjük a bajnokságot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2216654490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyonJuve 2021.08.09. 07:54:33

Amibe egyet értek maxal az az hogy most tértek vissza a kezdő játékosok és a barca jobb paszban van és ennyi. 3-0 re kikapni és azt mondani jó meccs volt... Ez idegesített mindig allegribe túl diplomatikus. Pár kontrán kívül nem is nagyon volt helyzetünk de ott is az utolsó passzok nem sikerültek ez lehet a felkészülés. Meg megköszönhetjük hogy nem volt var mert a 2.gól amit kaptunk az bizony nem volt les.

steven.h 2021.08.09. 09:03:28

Igazából elmondta a lényeget, a legnagyobb különbség itt abból jött ki, hogy míg a Barca jövőhéten már bajnoki meccset fog játszani, így már gyakorlatilag a regenerálódás végén járnak, addig a mi csapatunk ebbe az állapotba majd kb jövőhéten kerül.

Volt egy két érdemleges momentum, meg akció, de következtetést ebből kár levonni. Egyébként is régen is a felkészülési meccsek sose voltak az erősségeink.

humorpalanta 2021.08.09. 09:37:27

Valaki emlékszik olyan felkészülési meccsre, amit megnyertünk az elmúlt 10 évben és nem alsóbbligás csapat ellen játszottuk?

Gaben Smith 2021.08.09. 11:08:44

Srácok! Sirni tudnék amikor a még mindig több év penetráns fostalicska teljestmény után újra és újra olyan neveket kell olvasnom ,mint DS, Rugani, Ramsey, Berna...de ide irhatnám árnyaltabban Bonuccit is csak ugye az eb teljesitménye az én szivem is meglágyitotta.
A lengyel viszont nálam rég eladósorba lett volna. Sajna pont most járt le Donnaruma szerződése amikor ilyen csapnivaló a büdzsénk jó lett volna szerződtetni.
Már csak Pjankó hiányzik és ugyan sokszor mondtam már ,de ha Ő is visszajön addig amig ezek a szerethetetlen béna vagy zsoldos emberek el nem takarodnak nem nézek meccset.

juve28adam 2021.08.09. 12:42:48

@Gaben Smith: giovinco óta nem volt ember aki a puszta jelenlétével felba*ta az agyam, de Rugani elérte ezt a titulust, botrány, hogy egy Juventus számol egy ilyen gyenge minőségű, B ligás védővel. De Sciglio-t se kedvelem, de inkább játsszon ő, mint Pellegrini. Az a srác is fájdalmasan gyenge.

Gaben Smith 2021.08.09. 14:17:54

@juve28adam:
Egyszerűen képtelenség ,hogy ennyi év ilyen szar teljesitmény után miért pesztráljuk még? Talán az ingyen eladjukkal is jobban jártunk volna.KI lát fantáziát még benne? :D Keretembernek se jó ,tényleg lövésem sincs valamelyik vezetőt zsarolja egy meleg gang-bang közben készült fotókkal? :D
Én Pellegrini-t nem láttam még igy nem tudok állást foglalni ,bár reménykedem benne ,hogy jobb mint DS.
Másfelől amúgy se fogják megadni neki a lehetőséget főleg nem Allegri.
Kai Jorge-nál is lenyilatkozta, hogy fő a türelem és nem szabad terhet pakolni rá szóval lesz a szezonban olyan 200 perce összesen :D
Bullshit ez az egész keretmanagelés Marotta óta. Pedig Ő is tudott lepkézni de azért az aranyhalat is képes volt kifogni. Erre most meg? Aranyhal? még egy jó keszeg se akad a hálóba :D

Attilio79 2021.08.09. 15:18:56

Szezon közepén lehet, hogy szembesülni fogunk pár szurkoló Max elleni hangulatával?
Érdekes lenne olvasni olyanoktól, akik "hazavárták" Max "kapitányt"...

Rocky80 2021.08.09. 22:06:17

@Attilio79: vele én elfogult vagyok, tőlem ne várj ilyesmit. ;-) :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása