Capello: "Pirlónak időre volt szüksége a beilleszkedéshez"

capello_fabio.jpgA korábban a Juventus és az AC Milan csapatait is irányító Fabio Capello az olasz bajnokság záró fordulójáról, valamint a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért még harcban levő csapatokról beszélt.

"A Juventus most erősnek érzi magát, hiszen megtalálta a formáját, a magabiztosságát és az arculatát. Úgy látom, hogy jó teljesítményt nyújtanak." - mondta Capello a Corriere dello Sport-nak nyilatkozva.

"A Milan egy kicsit visszaesett, mikor eljött az idő, hogy győznie kellett a Cagliari ellen, de jobban teljesítenek idegenben, s egy olyan Atalanta lesz az ellenfelük, amely mindig játszani akar. Az ilyen helyzetekben Stefano Pioli csapata képes átalakulni.  

Hiszek a Juvéban és hiszek a Milanban is, bízom benne, hogy az emberek értékelik ezt. Ami a mai játéknapot illeti, a legjobb Milant a nyíltan játszó csapatok ellen láthatjuk. Gondba kerülnek, mikor olyan csapatok ellen játszanak, amelyek összezárnak a védelemben, különösképpen, mikor Zlatan Ibrahimović hiányzik.

A Napoli otthon játszik, győznie kell. Igaz, hogy a Verona jól szervezett, de nem védekezik igazán jól, s egy olyan csapattal néznek majd szembe, melynek a csatárai kiváló formában vannak. Úgy gondolom, hogy a Napolinak sikerülni fog."

A Juventus kispadjára mindenféle előzetes edzői tapasztalat nélkül kinevezett Andrea Pirlo csalódást keltő szezont zár a csapattal, ám elhódította a Szuperkupát és az Olasz Kupát, s az utolsó játéknapon a Bajnokok Ligájába is kvalifikálhatja magát.

"Andrea Pirlónak be kellett illeszkednie, s ehhez időre volt szükség. Játékosból edzővé válni egészen más szakma, s látva, hogy korábban még ifjúsági csapattal sem dolgozott soha, megfizette az árát ennek a kiigazítási időszaknak. 

Úgy gondolom, hogy az utóbbi időben néhány határozott elképzelésen dolgozott, kihagyva olyanokat, akiket ki kellett hagyni az elképzelései alapján, s azokat játszatva, akik képesek arra a játékstílusra, amit akar. A Juvénak most felismerhető identitása van, mely az elszántságon alapul."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr816569708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása