Pirlo: „A srácok mindig 100%-ban mögöttem álltak”

pirlo_andrea_kabatban_oromuvoltes_kozben.jpgA Juventus 2-1-re legyőzte az Atalantát az Olasz Kupa döntőjében, Dejan Kuluševski és Federico Chiesa egy-egy góljára csak Ruslan Malinovskyi egyetlen találata jutott, így a csapat csodálatos ajándékkal lepte meg a mestert 42. születésnapján.

„Csodálatos meccs volt két olyan csapattól, amelyik az elejétől a végéig küzdött.

Döntőhöz méltó mérkőzést láthattunk, és ezeknek a szurkolóknak is szólt mindez, nagyon örülünk, hogy ilyen szép estével ajándékozhattuk meg őket.” - mondta Andrea Pirlo a RAI Sport munkatársának.

„Nyerni akartunk, meg akartuk szerezni ezt a kupát annak ellenére, hogy ez nem túl pozitív szezon számunkra. Együtt állt fel ez a csapat a padlóról, a fejünkbe vertük, hogy ez fontos célkitűzés. Nagyszerű csapatokat vertünk meg az elődöntőben és a döntőben, ezért a Juventus megérdemelte ezt a trófeát.”

Federico Chiesa a gólját követően azonnal elhagyta a pályát, mivel már a találat előtt készült a partvonal mellett Paulo Dybala a beállásra.

„Le akartuk cserélni őt, amikor pont gólt szerzett, ez a futball. Nem sokan tudnak döntőn mindent eldöntő gólt szerezni, szóval ez nagyszerű este számára.”

A Juventus a második félidőben mintha magasabb sebességi fokozatba kapcsolt volna, és ennek köszönhetően tudta megnyerni a meccset.

„Az első félidőben Juan Cuadrado kicsit túl mélyen visszahúzódott, de mondtam neki, hogy legyen harcosabb Gosensszel szemben, és McKennie-nek pedig azt mondtam, hogy támadja a középhátvédet. Ezt tettük a második félidőben, és minden sokkal jobban ment.”

A szezon jól zárulhat, a Bologna legyőzése után a Juventus biztosíthatja a BL-ben a helyét, ha a Milan vagy a Napoli nem nyeri meg a meccsét.

„Ha teljesen pozitív szezont futunk, akkor most nem egy ötödik helyről és korai BL-búcsúról beszélnénk. Voltak hullámvölgyek az évben, ez a két trófea ezt nem tudja semmissé tenni.

Ez az első évem, nagyon sokat tanultam, és aztán jönnek ezek az élmények, amelyek nagyon nagy örömöt jelentenek. Mindig azzal próbálkoztunk, hogy hátulról három védővel építkezzünk, olykor két hátvéddel és egy középpályással, máskor három hátvéddel, ez az ellenféltől függött.

Sajnáljuk, hogy papíron gyengébb ellenfelek ellen veszítettünk pontokat, akiket elvileg egyszerűbb lett volna legyőzni. Most következik az utolsó forduló, és a sorsunk nem a mi kezünkben van.

Bízunk benne, hogy mindenki életre és halálra fog játszani, úgy az Atalanta, a Bologna és a Verona, ahogyan annak lennie kell.

Hogy én leszek-e a Juve edzője jövőre? Én magamat megerősíteném ebben a szerepben. Gyerekkorom óta szeretem a futballt, és a jövőben is szeretni fogom. A klub majd dönt, de én szeretem az edzősködést, szeretem ezt a klubot, aztán meglátjuk, milyen döntés születik. Én szeretném folytatni.”

Andrea Pirlo az Olasz Kupát megnyerte játékosként is.

„Edzőként nehezebb nyerni. Olykor beszélsz a játékosokhoz, és nem hallják, vagy a partvonalról olyasmit lát az ember, amit ők nem láthatnak a mérkőzés közben. Úgy érzem, most is futnék és játszanék legszívesebben!

A srácok mindig 100%-ban mögöttem álltak, és ez nagy elégtétel egy edzőnek attól függetlenül, hogy milyen pletykákat közölnek a lapok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3616566368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2021.05.20. 08:08:49

Kár, hogy nem mindig mutatták meg a pályán... nagyobb gond, ha ez a 100%-os támogatottság, mert akkor meg csak szimplán nem értik mit akar Pirlo látni tőlük...

alexGicamo 2021.05.22. 11:11:28

Nagyon kedvelem őt, de most egy tapasztalt edzőre van szükségünk !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása