Gasperini: "Ez a trófea a csodálatos hab lenne a tortán"

gasperini_gian_piero_atalanta_2.jpgA Juventus szerda este az Olasz Kupa fináléjában lép pályára, s az ellenfél Atalanta mestere, Gian Piero Gasperini úgy gondolja, a kupagyőzelem az elmúlt évek nagyszerű teljesítményének megkoronázása lehetne az Atalanta számára.

"Ez a trófea a csodálatos hab lenne a tortán, de a torta mindaz, amit az elmúlt öt évben tettünk." - mondta a kupadöntőre készülődő Gasperini.

"A csapat rengeteget fejlődött, s ugyan nem nyerünk trófeát a Bajnokok Ligájában, mégis nagyszerű ilyen nagy meccseket játszani. Mikor ilyen meccset játszik az ember, győztesként kell távoznia, mert az megváltoztat mindent, amit korábban megtapasztalt. Kiejtettük a Cagliarit, a Laziót és a Napolit, így jogot szereztünk arra, hogy ezen a mérkőzésen pályára léphessünk.

Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk. Csak két trófeát lehet nyerni Olaszországban, a scudettót és az Olasz Kupát, de elégedettséget jelent 23 mérkőzést nyerni ebben a szezonban. Sokak számára lehet, hogy ez nem ugyanolyan, mint egy kupagyőzelem, de ha választanom kellene a Bajnokok Ligája és az Olasz Kupa között, a Bajnokok Ligáját választanám. Szerencsére nem kell választanom. 

Ez lehet a dolgok megkoronázása, amit sokan akartak, de már most is elégedett vagyok az eredményekkel, amelyek elvezettek idáig."

Az Atalantának idén jól ment a Juventus ellen, Torinóban 1:1-es döntetlent értek el, Bergamóban 1:0-ás győzelmet arattak.

"Minden mérkőzés más. Egy mérkőzés dönt, s nem lehet pontokat szerezni. Emlékszem, hogy ugyanezt mondták, mikor a Bajnokok Ligájában a Real Madriddal néztünk szembe, de mikor a Juve vagy a Real Madrid az ellenfél, soha sem lehet favorit az ember. 

Soha sem végeztünk a Juve előtt a Serie A-ban, főként azért, mert az elmúlt kilenc évben megnyerték a scudettót. Megerősítettük a pozíciónkat, ők pedig nem teljesítettek olyan jól, mint a korábbi években, de ez nem jelenti, hogy a keretük híján lenne a minőségnek. Csak annyit jelent, hogy jobb teljesítményt nyújtottunk."

A bajnokság záró fordulójában az Atalanta az AC Milan csapatát fogadja, s amennyiben Bergamóban tartják a három pontot, azzal a Bajnokok Ligájába segíthetik a Juventust, feltéve, hogy a zebramezesek győzelemmel távoznak Bolognából. 

"Úgy gondolom, hogy mindenki a saját sorsát alakítja, ez igaz ránk, a Milanra és a Juventusra is. Minden tőlünk telhetőt megteszünk majd minden mérkőzésen, hogy megnyerjük a kupát és a második helyen végezzünk. Minden más ostoba találgatás. Pirlo megkapta ezt a lehetőséget, s ha eljutott a döntőbe, azt jelenti, hogy jól teljesített."

A csapatok a Mapei stadiumban, már 4300 néző előtt léphetnek pályára szerda este.

"Ez örvendetes, a labdarúgásnak olyan alapvető eleme, amit igazán hiányoltunk. Annak is örülünk, hogy a Mapei Stadiumban játszunk, ahol az Atalanta hosszú évekkel ezelőtt az Európa Liga mérkőzéseit játszotta."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1616565220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wizzurah 2021.05.18. 22:00:57

Akkor ezek szerint én látom rosszul, mert nekem meg az a véleményem, hogy az egész olasz bajnokság egy vicc és a többi csapat nem fejlődött sehova, hanem a juventus süllyedt bele a gödörbe de jó mélyen. De hát ahány ember, annyi nézőpont.

Tony. 2021.05.18. 22:10:52

Nem értem, hogy lehet egy kupadöntőt bevágni 2 hétközi forduló közé. Jövő szerdán nem fért volna bele?
Most egy ilyen meccsnek mind fizikai, mind szellemi hatása lehet 1 csapatra, akár eufórikus, akár csalódott. És akkor ott van az eurotízmilliókról döntő utolsó bajnoki forduló, amire más csapatok 1 hetet készülnek. Kikap az Atalanta, döntőt bukik, pont a Juve ellen, mennyire lesz motivált vasárnap?
Én úgy vagyok vele, híresen jó a kapcsolat, van 13 kupánk, nekik gondolom 1 sincs, ez az Atalanta amúgy is megérdemelne egy trófeát, zsírozzák le a háttérben, meg Gosenst is ha úgy van, 1-0 nekik, aztán 7végén verjék meg a Milan is!

Il Principino 2021.05.19. 04:58:33

@Tony.: ezt én is aláírnám.
Az lesz szép ha bukik a Napoli és a Milan is,mi pedig nem bírjuk megverni a Bolognát....

triplat 2021.05.19. 10:18:57

Szerintem meg mi nyerjünk ma. Mert akkor hétvégén hajtania kell az Atlantának, hogy legalább egy ezüstöt kicsikarjanak ebből az évből.

Geri1897 2021.05.19. 17:12:20

Vasárnap a Milán megverése lenne a hab a tortán, legalábbis a mi kis aszott tortánkon...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása