Pirlo: „Sok minden nem működött”

pirlo_andrea_oltonyben_mutogat_allianz_gyepen.jpgA Juventust simán legyőzte a Milan 3-0-ra Torinóban, Gianluigi Donnarummának a meccsen alig volt dolga, míg Wojciech Szczęsny tizenegyest is védett, de ennek ellenére csúnya vereséget szenvedett a csapat.

„Tegnap azt mondtam, hogy a csapat jól nézett ki a héten, megfelelő mentalitással és koncentrációval edzettünk. A csapat élt, és meggyőzött arról, hogy képes nagyszerű teljesítménnyel szolgálni.” - értékelt Andrea Pirlo a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Azonban nem ezt láttuk. Viszonylag jól kezdtük a meccset, de aztán elvesztünk, és ez lett az eredménye. Nehéz most mindezt megmagyarázni. Sok dolog nem működött. Amikor egy ilyen fontos meccsen 3-0-ra kikap egy csapat, az azt mutatja, hogy több minden nem működött, de ki kell értékelnem a dolgokat, aztán nyugodt fejjel meg kell beszélnem a srácokkal.”

Andrea Pirlót ezt követően a távozásról kérdezték.

„Nem, nem fogok félreállni. Rendkívüli lelkesedéssel fogadtam el ezt a szerepet adott nehézségek közepette. A klub dönt a sorsomról, még van három meccs hátra, szóval én folytatom a munkám, amíg ezt megengedik.

Más projekt járt az én fejemben, s úgy gondoltam, hogy másik keret áll majd a rendelkezésemre. Kidolgoztam egyes elképzeléseken, de aztán változtatni kellett, hogy megfeleljen a keret jellemzőinek, s alkalmazkodnom kellett.”

Maurizio Sarri úgy hagyta el a Juventust, hogy edzhetetlennek nevezte a keretet.

„Nem arról van szó, hogy a csapat ellenáll a változásnak, de előfordul, hogy adott célokat akar megvalósítani az ember, aztán adott játékosokkal ez nehezen valósítható meg. Ha nem tudom a legjobbat kihozni ezekből a játékosokból, az egyértelműen az én hibám, és jobban kell teljesítenem.

Ha valami nem működött, azért felelősséget vállalok. A keretet kiváló futballisták alkotják, és egyértelmű, hogy valami nem működik.”

A mesterrel arról is beszéltek, hogy mintha a Juventus játékosai nem tudnának reagálni arra, ha valami rossz irányt vesz a meccsen.

„Sokat beszéltünk erről, mivel ez többször előfordult a szezonban. Azt kértem a srácokból, hogy mutassanak valamit, ami lényük mélyéből jön, tiszteljék a mezt, és lehessenek büszkék, mivel egy nagyszerű klubhoz tartozunk, és ezek a teljesítmények megengedhetetlenek.”

Andrea Pirlo nem érzett extra nyomást a Szuperliga miatt, egyéb címlapos események mellett?

„A klub óriási szabadságot adott, hogy a munkámat végezzem, és soha nem befolyásoltak minket pályán kívüli események. Ha nem teljesítettünk jól a pályán, az egyértelműen a mi hibánk és az én hibám volt, hiszen én vezetem ezt a csapatot.

Jól edzettünk, de olykor egyes játékosok nem hozták ki magukból a 100%-ot. Amikor két vagy három játékos szenved egy ilyen meccsen, az érezteti hatását az egész csapat teljesítményén.

A srácok mindig követtek engem, jó vagy rossz pillanatokban, nincs mit felrójak nekik ebben a tekintetben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9816527620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2021.05.10. 06:32:51

Várható volt, hogy Pirlóban nincs annyi, hogy esetleg lemondjon. Ez már komoly emberi kérdéseket is felvet, bár nem tudjuk, hogy mi lehet a háttérben. Nagyon remélem, hogy még ma ki fogják rúgni, mert elértük a mélypontot. Sőt, ez az egész szezon az. Az a baj, hogy már ősszel világosan látszott, hogy Pirlóval ez nem fog menni. Érthetetlen, hogy miért kapott ennyi időt a bizonyításra.

venember83 2021.05.10. 06:42:53

@Juventino86: viszont most már egyértelműen felelősséget vállal az eseményekért, és rámutat a keretet illető hiányosságokra is. Egyre nyíltabb ez a kommunikáció a részéről, persze nehéz ezt értékelni, amikor a csapat a pályán ilyen teljesítményt mutat, és a tabellán egyre lejjebb süllyed.

Tony. 2021.05.10. 06:46:44

Akár csak 1 hónappal ezelőtt legkésőbb kiteszik ezt a barmot elkerülhető lett volna a katasztrófa. Most már nem nagyon van mit tenni. Ezzel az alakkal akár további 3 zakóra is felkészülhetünk, a kupát is nyilvánvalóan bukni fogjuk. Úgy néz ki Agnelli egész évben a hülye szuperligájával volt elfoglalva és kiengedte a kezéből a dolgokat. Most aztán BL nélkül megnézhetjük magunkat.
Kíváncsi vagyok mit választanak, most már mindegy Pirlo csinálja végig, ez a 4 meccs innentől kezdve nem számít, vagy az utolsó szalmaszálat megragadva megpróbálni egy váltást, ami most már talán csak a kupa miatt lesz érdekes.

DegerFaCan 2021.05.10. 06:48:05

Nem bírom elolvasni, bocsánat a szerkesztőktől. Ekkora egy nímandot... Hazai pályán, rangadón 3-0 oda... Allegrivel 40 meccseken át nem kaptunk ki itthon ennél meg kéthetente. Anno Allegrinel a kiszámítható cserelese stb miatt rendesen izgalmas volt ha hátrányba kerültünk (nem kaptunk minden meccsen gólt),hogy na akkor most beindul a gépezet, jön a dara az iram. Hát ez mi volt itt...

Juventino86 2021.05.10. 06:51:21

@venember83: Na igen, csak hát ugye ezt jóval előbb kellett volna. Ha ma nem rúgják ki, akkor kijelenthető, hogy a csapatot dilettánsok vezetik. Mondjuk ezt már eddig is tudhattuk. Agnellitől nem lehet elvitatni az elmúlt időszak sikereit. Sokat tett a klubért, de félek, hogy ezt egy év alatt romba is döntötte.

venember83 2021.05.10. 06:57:28

@DegerFaCan: az olvasók számára teljesen érthető és elfogadható ez a döntés. :)

Il Principino 2021.05.10. 07:01:59

Kis csapat benyomását keltettük,szégyen!
Ezért írtam hogy szánalmas volt az Udinese elleni ünneplés!!!
Bár lehet újabban már ez számít sikernek a Juventusál!

Andras74 2021.05.10. 07:41:17

Sok minden nem működött?

Ez azt jelenti, h volt, ami igen?

Mire gondolhatott a "költő"?
Szépen végeztük el a középkezdéseket?

Udinében sem működött semmi. Ott egyszerűn irdatlan mákunk volt, h a nullából csoda lett.....
De minden csoda 3 napig tart! Az pedig egy hete volt.

Andras74 2021.05.10. 07:42:35

@Il Principino: "Kis csapat benyomását keltettük,szégyen!"

Bocs, de a "csapat" szó nem odaillő.,...

Wizzurah 2021.05.10. 07:47:17

Mar semmi ertelme elkuldeni Pirlot, a hulye se jonne le 3 meccsre, amikor bl se lesz meg. Kibujik a szog a zsakbol, finoman mondta azert Pirlo, hogy itt tobben szart se ernek csak tobbjukkel meg jatszott is focistakent, nem mondhatja ki nyiltan, mint Sarri... Mivel ezt tobben mondjak tok 8 ki lesz az edzo, azokat a jatekosokat kell elkuldeni, mert anelkul sose lesz jobb.

En elfogadtam, hogy csak uefa kupa lesz jovore, mas, nalunk nagyobb csapat is atelte es atveszelte ezt a hullamvolgyet es ujja epitest, las mu. Mas is jo esellyel bem megy blbe, lasd liverpool. Ez persze nem kell hogy vigasztaljon, de nem all meg a vilag. Amit en elvarok az egy nagyon komoly ujragondolas szezon vegen es fejek hullasa, de en foleg a nem idevalo jatekosok fejere gondolok, mert a csapat fele igenis tud es akar is jatszani. Ilyen jatekosok melle kb edzo se kene, csak szarnak bele.

2021.05.10. 07:54:45

Érdekes, h nálunk sosem működik semmi. Mindig csak a kifogások vannak. Egy büdös nagy nulla volt a tegnapi produkció! Nem is érdemeljük meg a bl-t, hisz semmit sem teszünk érte.

Gaben Smith 2021.05.10. 09:16:02

@MGB75: az ember nem is vart bajnoki cimet a szezon elejen egy atmeneti szezonnak volt cimezve de az , hogy ezzel a kerettel nem elszunk benne a harmatgyenge serie-a -ban az elso 5-ben az inkabb negativ tulteljesites. Nem voltak nagyok az elvarasok de ez mindent alulmul. Nem akarom latni Pirlot,Ronaldot,Moratat,Bentat,Rabiotot,Ramsey-t,Bernat,Bonuccit,Nedvedet es Paraticit sem. Tokeletesen latszik , hogy Ronaldo idehozatala ota lejtmenetben vagyunk nem er ez a csavo mar 31 millat evente! Csak degradalja a csapatot a kiemelet statusza. Tokre bolyaember lett elkopott a sebessege a cselezokeszsege nem is ertem , hogy lehet szerkezeti anomaliat bevallalni azzal , hogy O nem kepes bemenni kozepre. Az is latszik , hogy Marotta volt itt az esz miota elment mi szopunk az Inter meg egyre jobb. A masik , hogy mind Conte mind Allegri nyero huzas volt. Szoval Agnellinek vegig hatalmas mazlija volt azert emlekezzunk vissz Allegrire se volt rairva hogy sikeres lesz egy nagy ellentmondas volt a pali anno.Elfogyott a szerencse es a hozza erto emberek. Agnelli uzletember nem erdekli a klubb szazeves tradicioja. Nala csak szamok vannak plussz es minusz. Pirlo sose lesz jo edzo , mert ilyen halveruen egypulzussal nem lehet ervenyesulni. All a pad mellett mintha egy paradicsomkarora szakallat ragasztottak volna. Oriasi szegyen amit az utobbi 3 evben muveltek a csapattal. Sot ciki juventus szurkolonak lenni mindenki nevet rajtunk a palyan nyujtott teljesitmeny es Agnelli ESL tenyledese miatt. Ugyan ki akarna idejonni ezek utan mint jatekos? De nem is baj azok jojjenek akik hajtanak es akarnak akik meg penzesobe uszkalnak menjenek a picsaba. Kerdezem en Csocsnyi 6,5 millios fizetese mire fel van? Vagy Rabiot es Ramsey milyen teljesitmeny van ellenertekkent a palyara rakva? Ronaldot 27 bajnoki golert hoztuk ide 31 millaert? Azert kap ennyit mert 40 folott rugdosott foleg a bl-ben . Amit iden csinalt a 3 evben egy Higany is megoldotta volna. Morata cukifiu de egy impact sub max ra meg nem epitettek csapatot. Bonucci a szegyenfolt a vedelemben egyaltalan nem eg ra a mez? Cuadrado nem tunik fel hogy nem hatved?’Sarri fantagorizmaja Pirlo meg hulye volt es tovabbitte. Zsoldos szivtelen jatekosokkal van tele a keret.

Rocky80 2021.05.10. 11:11:50

Ez k*rvára fájt tegnap...

Sok fájó eredmény volt idén, de ez felháborítóan és megalázóan nagy szégyen. Nem is értem hogy mi történik és hogy gondolják ezt, illetve hogy miből ered.

Kb. mint ha azt látnám és érezném mint amikor az ikertornyokba csapódott a gép és összeomlik-szétesik-megszűnik minden, teljes megsemmisülés...

Egy kicsit kiegészíteném Sarri megállapítását hogy a keret edzhetetlen: szerintem most meg fogjuk tapasztalni hogy ez a keret eladhatatlan is; akit meg el lehetne azt nem szabad - gondolok itt Chiesara és De Ligtre elsősorban.

Remélem egyébként hogy ők nem vágyódnak el az átélt élmények hatására, egyszerűen leültetném őket és megmondanám, hogy rátok alapkövekként és egy új jövő kezdeteként tekintek; segítsetek egy új és sikeres Juventus felépítésében. Az egyik vagy mindkettő legyen a csapatkapitány, nekem mindegy.

Rajtuk kívül szinte mindenkit elzavarnék (itt mindenki gondolja át hogy kit hagyna meg, személy szerint én Cuadradot, Moratát, Rabiot - esetleg Kennyt de ő nagyon gondolkozós); és igen, a szenátorokat is. Tisztán látszik hogy nem tudnak ők már semmilyen hatással lenni a csapatunkra és mentalitásunkra.

Visszakanyarodva, most, amikor pénzre lesz szükségünk, nagyon nagy problémák lesznek megint abból, hogy ezek a játékosok vagy

- nem vágyódnak el;
- nem kellenek senkinek;
- eladhatatlanok a koruk miatt;
- eladhatatlanok a fizetésük miatt

vagy mindezek kombinációja. Nehéz lesz, de mindenféleképpen szabadulni kell tőlük a rossz mentalitás kiűzése és a a csapat megújhodása érdekében.

Én speciel bevállalnám azt is, hogy elhajtok mindenkit akár ingyen is; fillérekből "újrahúzok" mindent fiatalokkal aztán csapassuk! Lehet hogy évekig tart majd, de kitakarítottam! (Az is baj egyébként hogy ezeknek a filléres bizniszeknek a mestere is már odaát van.)

Egy dolgon nem spórolnék csupán, egy jó edzőn. Ez bele kell hogy férjen. Megmondanám neki hogy pénz nincs, de 10 millió euróig azt választasz akit akarsz, meg szabad kezet kapsz... :D Az én edzőm természetesen Allegri lenne. :-)

Mert Pirlot úgy kivágtam volna már hetekkel ezelőtt mint macskát arra a bizonyosra... Sőt, most is kivágnám. Játékosként egy Isten volt, de ez még sok neki, lehet az is marad.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy kiből-kikből ered ez, amit most a csapaton látunk - gondolok itt játékosokra.

Egy valami biztos: ekkora zuhanást én még nem láttam, - egy 9x-es bajnoknál, aki még erősödött is a nyáron -; ez egyszerűen arcpirító és nincsenek rá szavak.

A Poolnak ha most nem is lesznek a BL-ben legalább megmarad az, hogy pár éve a világ legjobbja volt és őket csodáltuk, de nekünk mi marad? Jó, persze, a 9 bajnoki cím, de mérgemben már azt is elfelejtettem...

Lényeg a lényeg: az álmomat leírtam, aztán meglátjuk hogy mi a realitás. :-)

Előre!

Gaben Smith 2021.05.10. 11:56:10

@Rocky80: teljesen egyetértek.
En is azt írtam az előbb , hogy túlfizetett a keret.
Ronaldo pl szamomra az elso akit eladnek de kinek?
Jelenleg nincs olyan csapat aki ennyit vagy hasonlot fizetest adna neki.
Psg,City,Real aki meg tudna fizetni de nem fog kelleni nekik ,mert vagy megvannak vagy a Real eseteben nem kell vissza.
Ott van CR is aki ezzel tisztaban lehet ha nem ad le az igenyebol es miert adna akkor inkabb maradni fog meg egy evet itt.
A kov szezont nezve egy evvel idosebb lesz es megint lesz egy amorf taktikai formacionk vele a szelen.
Nekem teljes agyrem, hogy O azt hiszi szelso.
Felaldozzuk a csapat egyensulyat erte.
A padra pedig kell Allegri vagy Zidane ( O csak akkor ha Allegri a Realhoz megy)
Parhuzamot lehet vonni a Chelsea es koztunk.
Lampard alatt egy hektikus gyenge csapatnak tunt Abra papa garnituraja Tuchellel pedig olyan stabilak mint egy Zil 100 liter fogyasztasa szazon.
Szoval mi is azt latjuk , hogy egy hektikus , zavarodott csapat vagyunk es hajlamosak vagyunk a jatekosokat is szarnak latni kozbe meg lehet csak kristalytiszta viziora van szukseg.
Olvastam , hogy Pirlo 34 fordulo alatt 34 felekeppen tette fel a csapatot a palyara.
Annyira kesze kusza minden sztem O nem erti ez egeszet es ezt latni rajta.
Ha O nem erti mit akar akkor a jatekosok honnan tudnak?
Sajnos a jatekosokra visszaterve kiderul hogy paratici munkaja nem jo egy kiegyensulyozatlan tulfizetett keretet rakott ossze.
Csesznyi pl nem rossz kapus de 31 evesen ki fog neki 6,5 milliot adni nettoban? Azert O nem az a szint...

spaolo1981 2021.05.10. 12:08:08

@Rocky80: Majdnem minden szavaddal egyetértek, kivéve azt, hogy nyáron erősödtünk volna. A középpálya még szarabb lett, a csatársor is gyengült, a védelembe meg nem jött senki, csak még tovább öregedett. Chiesán kívül senki nem Juve-szint.
Egy tapasztaltabb edző arra lett volna elég, hogy ne kelljen a BL-helyekért küzdenünk még most is, de a bajnoki cím ezzel a gárdával elérhetetlen volt már a szezon legeléjétől fogva. Remélem ez a pofon felébresztette Agnellit, rutinos edző és már bizonyított játékosok kellenek. A szerződéseket meg úgy megkötni, hogy minél kevesebb kolonc maradjon a nyakunkon. Az egyik fő ok, amiért itt tartunk, hogy az utóbbi években rendkívül rossz játékospolitikát folytattunk. Gyakorlatilag a játékosok diktálnak, horror fizetést kapnak, aztán meg eladhatatlanok.

venember83 2021.05.10. 12:58:49

A Juve vezetősége Continassában jelenleg Pirlo helyzetéről tárgyal. Egyik opció a szezon végéig megtartani őt, míg a másik megoldás a mester azonnali menesztése, állítja a Sky Sport Italia.
Gianluca Di Marzio szerint a vezetőség egyelőre nem hajlik a mester menesztésére.

alexGicamo 2021.05.10. 15:33:17

@Rocky80:
@Gaben Smith: Ezt jól megfogalmaztátok !
Én tegnap úgy voltam a meccs után , hogy ezt a nézhetetlen szart, ezt a semmit nem hiszem el !
Szégyellhetik magukat,mert csak a mezt küldték fel a pályára ! Egy ilyen rangadón ! Ész megáll ! A temérdek többi problémáról már nem is beszélve ! Szomorú vagyok és mélységesen csalódott ! Nem vártam én csodát Pirlótól, de azért egy tisztes helytállást( első három hely valamelyike és mondjuk az Olasz kupa , a BL -en nem is filóztam , mert sajnos, már megsziktam, hogy az nem a mi terepünk ) minimum , kezdő edző ide vagy oda . Ehhez képest minden olyan szinten elromlott, amire sosem gondoltam volna !
Itt most jövőre csodát kell tenni ! Agnellinek, Elkannak vagy bárkinek, nekem mindegy , de szeretném visszakapni a szeretett csapatomat úgy , hogy rá is ismerjek !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása