Barzagli: „Paratici és a Juve megváltoztatta az életem”

barzagli_andrea_kozonsegnek_koszon.jpgFabio Paratici gyakran szembesül kritikával a Juventusnál folytatott tevékenysége kapcsán, főleg egy idei, az elmúlt évekhez képest mindenképpen csalódást keltő szezonban, amikor sokan a keret hiányposztjait és minőségi problémáit emelik ki. Ezek a jellemzők nehezen elvonatkoztathatók a sportigazgató tevékenységi körétől, ráadásul a szakember szerződése idén nyáron lejár, így még aktuálisabb téma az ő munkásságának a megítélése.

Azonban az olasz futball szereplői nem egy esetben emelték ki az igazgató szerepét a Juventus számára meghatározó ügyletekben, ilyen volt például Andrea Barzagli szerződtetése, illetve Paulo Dybala Palermótól való átigazolása.

Először is álljanak alább Andrea Barzagli szavai, melyek egy JTV számára még 2019 nyarán adott interjúból származnak.

„Az első találkozóm a Juve vezetőségével? Későn értem a reptérre a feleségemmel és a fiammal. Aztán lefeküdtem aludni, s reggel felkeltem, hogy orvosi vizsgálatokra menjek. A feleségem sétálni ment, és azt mondta, hogy szép város Torino.

Futballistaként tökéletes közeg Torino, különösen a Juventus. Mivel a város kisebb, szinte mindannyian a központban élünk, és most már mindennapos futballistákkal találkozni a városközpontban. Senki nem zavar ugyanakkor, kivéve a hétvégéket, amikor az emberek hajlamosak fényképekért nyomulni.

Fabio Paratici meglátogatott a Wolfsburgnál, megváltoztatta az életem és a karrierem. Mindig arról álmodtam, hogy egy nagyszerű csapatnál futballozzak, reménykedtem ebben a világbajnokság után, de nem jött össze a dolog, s akkor a német kaland mellett döntöttem. Hihetetlen bajnokságban lettünk ott a legjobbak. Aztán jött a Juve, és én azonnal igent mondtam. Hat hónappal később a stadionban minden megváltozott, az eredmények jelentették a különbséget a fejlődés tekintetében, de a stadion megnyitója bizonyította, mit jelent a Juventusnál dolgozni. Az első bajnoki cím lendületet adott, az elnök, a klub és a marketing részleg segítségével hihetetlen eredményeket értünk el, fontos játékosokat szerződtetett a klub, akik közül a legutolsó Cristiano Ronaldo volt.”

Rino Foschi, az olasz futballközeg egyik ismert szereplője pedig az aktuális torinói sportigazgató Paulo Dybala megszerzésében betöltött fontos szerepéről beszélt. A vezető a Tuttomercatoweb számára nyilatkozott 2020 áprilisában.

„Dybala átigazolása idején nem én voltam a Palermo sportigazgatója. Maurizio Zamparini egyedül volt, és segítséget kért tőlem, voltak megkeresései a Milan és a Napoli részéről.

Én azonban úgy döntöttem, hogy a Juventusszal kell üzletelnünk, Fabio Paratici mindenképp akarta a csatárt. Soha nem adta fel, meg akarta szerezni csapatának Dybalát. Egy napon felhívott, meglátogattuk Zamparinit otthon Vergiateban, és megkötöttük az átigazolást, közben engem is tájékoztatva a fejleményekről. Jorginho és pénz volt a Napoli ajánlata. Én azonban Fabio Paratici eltökéltségének is köszönhetően ragaszkodtam az álláspontomhoz. Aztán ne feledjük, hogy Beppe Marottával a barátságunk hosszú múltra tekint vissza.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6716519666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása