Marotta: „Nem térek vissza a Juventushoz”

marotta_giuseppe_inter.jpgAz Inter bajnok lehet, ha a Crotonét sikerül legyőzni, az Atalanta pedig nem nyer vasárnap a Sassuolo ellen, de ettől függetlenül most már biztos, hogy véget ért a Juventus 9 scudettóig nyúló történelmi sorozata.

„Pozitív érzésekről tudok beszámolni, de még semmit sem értünk el.

Újabb teszten kell bizonyítanunk, ami csak papíron tűnhet könnyűnek, mivel a Crotonét is bizonyítási vágy fűti.” - beszélt Giuseppe Marotta a Sky Sport Italia munkatársának.

„Az elnökünk visszatért a koronavírus-járvány utáni időszaknak köszönhetően, hogy velünk együtt tapasztalhassa meg a szezon végét, és amikor eljön az idő, majd a jövőről beszélhessen.

Jelenleg mindannyian erre a meccsre koncentrálunk. Olyan stábot talált itt, amelyik együttes erővel harcol, a célra összpontosít, és minden kihívásra felkészült.”

Antonio Conte kezdte a Juventus parádés sorozatát, és most az Inter edzőjeként zárja le azt. Lát-e a szakvezető hasonlóságokat a projektek között?

„Nyerni mindig nehéz. Emlékszem, hogy tíz éve Andrea Agnelli elnök úrral egy olyan klubnál dolgoztunk, amelyik a megelőző években küszködött a bajnokságban. Most mi vagyunk szinte ugyanabban a helyzetben, mint a Juve, ez pedig Antonio Conte érdeme, amiért a legtöbbet hozta ki a rendelkezésére álló játékosokból.

Tudjuk, hogy közel vagyunk a célhoz, de még nem értük el azt, ezért megfelelő szintű feszültség és koncentráció jellemzi a hangulatot a klubnál.”

Mivel a Juventusnál forradalom készül, legalábbis a lapok szerint, várható-e Giuseppe Marotta visszatérése az Öreg Hölgyhöz?

„Nem. Meghívót kaptam a Juventustól egy új korszak nyitásához. Itt is új korszakot szeretnék nyitni. Jó alapokat fektettünk le, és csodálatos lenne folytatni, függetlenül a ténytől, hogy mindannyian a koronavírus-járvány pénzügyi hatásaival kell szembesülnünk, amelyek gátat szabnak a növekedési folyamatnak.”

Giuseppe Marottának felhívták a figyelmét arra, hogy idén igen kevés öltözői balhé szivárgott ki, ez a problémamentességnek tudható be, vagy csak sikerült székházon belül tartani az összetűzések hírét?

„Komoly profikról beszélünk. Azt kell mondanom, hogy nem volt semmilyen gondunk ebben az évben vagy a tavalyiban. Antonio Conte feladata nehéz volt, de a vezetői szellemisége érezhető volt, és mindenki beállt az edző mögé a sorba. Tehát ha romlott alma került volna a kosárba, azt a keret rendezte volna, még mielőtt a klubnak vagy az edzőnek lépnie kellett volna.

Ezek a játékosok rendkívüli elkötelezettséget mutatnak a klubbal szemben, közülük nagyon kevesen nyertek trófeákat, szóval nagyszerű professzionális eredmény ez számukra, s olyan, amelyre nem számítottak ilyen gyorsan.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2316519450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2021.05.01. 22:00:38

Beálltak a sorba, mert volt ki mögé beállni... Az sem mindegy, hogy évek óta együtt játszik a csapat magja, azonban, ha financiálisan inog a léc könnyen borulhat, amit eddig felépítettek...

MdewC 2021.05.01. 22:10:03

Profik vezetik az intert.

Nagy kérdés mi lesz velük, de most vannak ott szakemberek.

A Kobra nem fog visszatérni.

GodPiero 2021.05.02. 08:31:49

Valami jó hír .....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása