Danilo: „A futballvilág változásra szorul”

danilo_mutat_csikos_mez_arany_feliratok.jpgDanilo nem tette le voksát a Szuperliga mellett, azonban véleménye szerint a futball mindenképpen reformokra szorul a koronavírus-járványt követően.

„Úgy vélem, hogy ha a 12 klub elfogadta ezt az új projektet, akkor ez azért történt, mert szükség van némi változásra a futballvilágban.” - mondta a brazil futballista a Sky Sport Italia munkatársának.

„Nem tudom, hogy a Szuperliga projekt az megfelelő lenne vagy sem, de most ideje leülni, és együtt beszélni a változásokról, a futball megmentése céljából is.

A koronavírusos betegség az élet minden aspektusát befolyásolta, és a futball sem menekült ettől. Azt hiszem, hogy ha az UEFA annyira aggódott volna a játékosok miatt, akkor nem késztettek volna minket ennyi utazásra a világjárvány idején, és nem szerveztek volna ennyi meccset ebben az amúgy is nehéz évben.

Számomra, futballistaként egyáltalán nem volt kellemes, hogy az UEFA és a FIFA fenyegetéseivel szembesültem.”

A Juventus jelenleg a BL-helyért küzd, és a verseny elég szoros, hiszen a második és a hatodik helyezettet hat pont választja el.

„Nincsenek olyan csapatok, amelyek félelmetesebbek vagy erősebbek lennének a többinél. Sok csapatot pár pont választja el, ez a valóság.

Azt hiszem, hogy saját magunkra kell koncentrálnunk, és meg kell próbálnunk az összes meccsen győzedelmeskedni, amelyet a szezon végéig játszunk. Ha ez megtörténik, akkor bizonyosan kvalifikáljuk magunkat a BL-be.”

A Juventus jelenleg negyedik a tabellán, az ötödik Napolitól két pont választja el, de nem feledkezhetünk meg a májusi Olasz Kupa-döntőről sem.

„Jó szezonunk volt, hiszen ez az év a változásról szólt, és soha nem egyszerű ilyen sokat változni, és közben jól játszani, illetve minden meccset megnyerni. Azonban, ha sikerül megnyerni a kupát, és másodikok leszünk, ezt jó szezonnak tekinthetjük.”

A Juventus vasárnap a Fiorentina ellen fog pályára lépni idegenben, cél pedig nem lehet más, mint bosszút állni a Fiorentinával szembeni torinói vereségért.

„A Fiorentina elleni meccs előtt és után jó teljesítményeink voltak, megfelelő hozzáállással léptünk pályára, és sok meccset nyertünk.

A vereség nehéz volt, ahogy a többi vereség is az volt. A vasárnapi meccs kemény lesz, ahogy az első meccs is az volt.

A Fiorentina csapata jó játékosokból áll, illetve meglesz a motiváció is a Juventus ellen, ezt minden egyes csapat próbálja kihasználni, hogy minél jobban teljesítsenek ellenünk.”

Ezt követően természetesen Cristiano Ronaldóról is szó esett, aki mostanában igencsak enerváltan viselkedik egyes meccseken.

„Cristiano ilyen, ez nem újdonság. Ilyen volt a viselkedése a Madridnál is, nálunk is mindig ezt az arcát mutatta. Ahhoz, hogy boldogabb legyen, gólt kell szereznie, ha nem talál be, akkor ideges. Annak ellenére, hogy rengeteg gólt szerzett a karrierjében, továbbra is megvan a motivációja, és folyamatosan gólt akar szerezni.

Azonban Cristiano tudja, hogy a csapatérdek előrébb való, mint a személyes célok, szóval bármilyen meccs után a következő napon már arra koncentrál, hogy a következő meccsen nyerni tudjon.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8116511018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ronny34 2021.04.24. 09:07:50

Korrekt, szimpatikus nyilatkozat, nem fekete-fehéren látja a dolgokat, bárcsak a vezetők között is több ilyen gondolkozású ember lenne, akkor kialakulhatna valami párbeszéd is.

ronny34 2021.04.24. 09:09:11

@ronny34: persze van, amit jó, ha fekete-fehér színekben lát :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9899) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4144) mercato (4134) nyilatkozat (7425) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása