Allegri CR7 elengedését javasolta Agnellinek?

allegri_massimiliano_kek_kabatban_agnellivel.jpgOlasz sajtóértesülések szerint Massimiliano Allegri azt javasolta egykori munkaadójának és barátjának, Andrea Agnellinek, hogy a csapat érdekében engedje el a klub Cristiano Ronaldót.

A La Repubblica számolt be a mester által adott tanácsról, és állítólag a mester ezt távozása előtt adta az elnöknek.

„Meg kell szabadulni Ronaldótól, mivel akadályozza a csapat és a klub fejlődését.” - olvashatók a napilapban a Juve korszakos sikeredzőjének az állítólagos szavai.

A Juventus sorozatban kilenc bajnoki címet nyert, Cristiano Ronaldo azonban az európai kupasiker érdekében érkezett, hiszen a torinói kaland előtt öt BL-címet is nyert csapataival.

Azonban a beszámoló szerint az évszázad üzlete helyett a Juventus szinte a sztárjátékos foglya lett.

Cristiano Ronaldo szerződése 2022 nyarán jár le, és több forrás szerint is a klub és a játékos a szezon végén egyeztet a jövőről.

A Calciomercato értesülései szerint a Juventus kész búcsút venni a portugál csillagtól, azonban ez korántsem egyszerűen megvalósítható.

Jelenleg nincsenek konkrét megkeresések érdekelt klubtól, és a gondokat fokozzák adóügyi szempontok, mivel ha Cristiano Ronaldo elhagyja Torinót, akkor le kell mondania olyan adókedvezményekről, amelyek csak Olaszországban érhetők el.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5316499764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2021.04.13. 11:57:48

Imádom Ronaldot, de egy Ronaldo - Pogba/Icardi cserét üdvözölnék....

kovta23 2021.04.13. 12:04:23

@GodPiero: Egy ilyen ziccert nem szabadott kihagyni hogy talán a valaha volt egyik legnagyobb focista hozzánk akart jönni játszani, de most már nincs hasznára a csapatnak. Viszont Pogba és Icardi is nagy rizikó. Mindkét játékos ingadozó teljesítményt nyújt, hangulat emberek. Viszont mindkét játékos tudna hasznára lenni a csapatnak,de ugyanannyira tudja is azt bomlasztani. Én inkább Verrattira cserélném.

Leram7 2021.04.13. 12:28:43

CR ebben a szezonban 32 gólt szerzett. A probléma ott van, hogy nem tudnak felnőni hozzá a csapattársak. Egyedül Chiesaban látom azt, hogy mer bátran játszani és teljesít elől.

Morata a szokásos volt elhitette, hogy nagy player, majd szokásához híven beleszűkült a csapatba.

Hátul Cuadrado és Danilo teljesít stabilan. A többiek vagy sérültek vagy hibázgatnak.

A másik probléma a gyatra védekezés és a rengeteg végzetes hiba, amiből gólt kaptunk.

Az meg már más kérdés, hogy Kulusevski egy lassú nulla, a középpálya átjáróhát, Bentacur rengeteget hibázik és kevés a vezér. Ramsey sérült rendszeresen, Dybala érthetetlen ebben a szezonban.

A másik oldalon meg egy interben a Darmian féle leértékelt játékosok meccseket döntenek el.

Illetve az edzőnk tapasztalatlan és rengeteg problémája is van. Sok a jóllakott túlfizetett player, aki a benevento ellen félgőzzel játszik.

A lényeg, hogy CR nélkül ez így 7-10 helyen lenne.

Il Principino 2021.04.13. 12:34:17

@Leram7: Asszem mindent leírtál ami akartam volna..

2021.04.13. 12:42:46

Sajnos attól függetlenül, h CR 32 gólt szerzett, igenis súlyként nehezedik a csapatra. Viszont csak úgy lenne érdemes elengedni, ha megfelelő minőségben lenne pótolva, akár több támadóval, akik ezt a gólmennyiséget ugyanúgy megtermelik, vagy többet rúgnak. Nem pont egyedül, hanem akár 2-3 játékos. Ha maradna a jelenlegi keret és úgy engednénk el, akkor biztos nagy kakiba kerülnénk. Kell 2-3 minőségi támadó és mehet CR.

JeetTrader 2021.04.13. 12:52:49

@Leram7: az utolsó betűig egyetértek!

Az idei szezonunk kapcsán: a Nat. Geo.-n megy a Légikatasztrófák nyomában című sorozat, melynek introja jutott eszembe: "Légikatasztrófák nem történnek csak úgy! Azokat mindig egy sor egyidőben bekövetkező eseménysor előz meg..." avagy az idei szezonhoz is több esemény eredője...de Ronci nélkül szerintem is sokkal nagyobb szarban lettünk volna!

GodPiero 2021.04.13. 13:04:15

@Leram7: Teljesen igazad van mind a 7-10 helyezéssel kapcsolatban valamint a sok jóllakott játékossal kapcsolatban is.

De változások kellenek!
Nem csak azért mert megszakadt a sorozatunk, hanem mert ez az állapot nem fenntartható ...

Ronaldo -Rabiot - Ramsey bruttó bére kb 90 milla évente.
Ronaldo mellé nem tudunk csapatot építeni, Ramsey-Rabiot mellé nem érdemes csapatot építeni.

Juventus nem teheti meg, hogy 20 éves ígéreteket vásáról akik majd 2-3 év múlva beérnek, itt azonnal kellenek az eredmények....
Nekünk 26-28 éves játékosok kellenek, akikben van kraft, de nincsenek jóllakva...

JeetTrader 2021.04.13. 13:15:35

@MGB75: én mindig próbálom ezt megérteni, amikor valaki ezzel jön, hogy Ronaldo "A probléma" vagy teher. Miatta nem működik ez, miatta nem működik az, de valahogy sosem sikerül...azért mert:

Ha valaki azt mondja: "Ronaldot ki kell szolgálni!" Minden csatárt ki kell szolgálni! Ha egyedül megy neki egy csatár a 4 emberből álló védősornak, hát sok sikert....

vagy: "Mert elönzőzi!". Ez az eredménye annak, hogy nincs csapatjáték. Egyedül akarja megoldani az egyes helyzeteket, mert nincs senki aki rajta kívül különbséget tudna jelenteni. Ráadásul nem egyszer sikerült is olyan gólt szereznie ami nem volt helyzet....ezért is próbálkozik.

....talán a leginkább elismerhető ok: "Nem védekezik és nem támad le!". Sok edződtől lehetett hallani, hogy csatárok ne álljanak sorfalba, lövések útjába védekezéskor, mert ők máshogy kapnak bele a labdába ami miatt a megpattanó labda a hálóban köthet ki. Ugyanakkor az is tény, hogy manapság tényleg az együtt mozgó csapatok tudnak maradandót alkotni ahol egy ember kiesése a védekezésből gond, hisz máris ott a rés a letámadáson, amiből lehet kontrázni.

A hozzáállása és munkabírása példaértékű! A fiatalok vagy bárki más aki a munkáját látja és nem tud belőle meríteni arra nem is találok szavakat...:/

....hogy ennek mi az ára? Hááát, az már nehezebb kérdés....pláne h ér e nekünk ennyit. Viszont azt szokták mondani, hogy minden annyit ér, amennyit valaki hajlandó érte fizetni. :) Ezek szerint nekünk ér ennyit....:)

Én azt gondolom h a Ronciban rejlő potenciált nem tudjuk kihasználni. Kb 65%-ot tudunk belőle kihozni jelenleg a mai csapattal....esetleg 70%. Az követ el hibát, aki a futballtörténelem egyik legsikeresebb gólvágóját nem tudja teljesen kihasználni!

xXPeiperXx 2021.04.13. 13:48:21

@Leram7: Èn azèrt ezt annyival kiegèszítenèm, hogy amikor nem jàtszik Ronaldo (làsd Lazio elleni meccs), akkor a csapat szebben ès kombinatívabban jàtszik.

Amikor jàtszik annyira rà van minden kihegyezve, hogy az valami hihetetlen, ha még nem úgy sülnek el a dolgok ahogy ő akarja (làsd a hètvègi Genova elleni meccs vagy az Atalanta elleni Gosens eset), akkor még jön a hiszti.

Èn azt mondom, hogy nèlküle jobb lenne a tàmadások vezetèse, mert most konkrétan mindennél őt kell keresni.

FeriGjuve 2021.04.13. 14:14:12

Miért mondott volna egyáltalán bármit Ronaldoval kapcsolatban Agnellinek?
Én ebben semmi logikát nem látok...

Nancsibacsi 2021.04.13. 14:29:10

@GodPiero: Nem hiszem hogy bárki fizetne Ronaldoért - annak is örülhet a Juve, ha a szerződése lejárta előtt átvállalják a fizetését. Én nem is erőltetném ezt az eladás dolgot, hanem simán szabad listára raknám, aztán vigye aki ki bírja fizetni. Nyilván ennél megvolna annak a kockázata, hogy BL-ben esetleg ő veri ki a Juve-t - de szerintem a Juvenak még nagyon sokáig nem lesz gondja a BL kieséses szakaszával, ahogy most kinéznek.
Ami lóvé a fizetéséből felszabadulna abból meg el lehet kezdeni csapatot építeni, és 5 év alatt eljutni arra a szintre, ahol akkor volt a Juve, mielőtt Ronaldo odament. Lehet hogy akkor, amikor megvették ez jó ötlet volt (szerintem nem), de a válság keresztül húzta a számításokat, és most azok a csapatok a nyerők, ahol vagy nem számít a lóvé, vagy olcsó játékosaik vannak.

Juventino86 2021.04.13. 14:37:51

Ronaldo fantasztikus játékos. Rengeteg gólt rúg, de én is azt gondolom, hogy gúzsba köti a csapat további fejlődését. Rengeteget elvisz ugyanis a fizetése. Az éves fizetése gyakorlatilag egy komolyabb játékos ára. Sokat tett a csapatunkért, de biztos vagyok benne, hogy sok játékosban kialakul egy pszichés gát, ha mellette kell játszani. A Realban más volt a helyzet, ott gyakorlatilag majdnem minden ponton világklasszis játékos volt, ők fel tudtak nőni Ronaldo mellé. Nálunk más a helyzet sajnos. Kedvelem Ronaldót, de ha eladnánk, akkor talán lenne pénzünk megerősíteni a csapat többi posztját.

2021.04.13. 14:42:04

@JeetTrader: Te úgy gondolod, én így. Nem vagyunk egyformák. És azért nem minden támadót kell kiszolgálni. Van, aki meg tudja oldani a feladatot. De a legfőbb gond vele, hogy egyszerűen túl sokba kerül a Juventusnak az ittléte. Mondjuk azt nem tudom, hogy bevétel mennyi származik belőle, mekkora még a marketing értéke? Deficites, vagy azért hoz hasznot is? Mert legfőképp a marketingértéke miatt hoztuk ide. És azt is látjuk, hogy a fizuja feszültségekhez vezetett a csapaton belül.

2021.04.13. 14:43:37

@JeetTrader: Még az lemaradt, hogy nem fogok kardomba dőlni, ha marad. Nem ő a legfőbb probléma. Ő legalább hajt az esetek döntő többségében és rugdossa a gólokat. Ha nem is mindig akkor, amikor kellene. :)

Tony. 2021.04.13. 15:00:28

A Juventus nem is titkoltan egy sima üzleti vállalkozássá vált. Ronaldo jelenléte pedig egy akkora üzlet, amit az utolsó percig védeni fognak, akár a sporszakmai tényezők figyelmen kívül hagyásával is. Ilyen figyelem sosem fog mégegyszer a klubra irányulni, és ez hosszú távú brandépítés szempontjából kulcsfontosságú.

JeetTrader 2021.04.13. 15:09:58

@MGB75: Bocsi, nem akartam "rajtad csattintani az ostort", csak próbálom én is megérteni a másik oldalt. no offense :) csak a témára reagálok.

Melyik támadót nem kell kiszolgálni? Kire gondolsz? Akár itt nálunk akár más csapatban. Őszintén tényleg csak kíváncsiságból kérdem.

Igen, az anyagi oldala abszolút igaz. Nagyon sokat elvisz/elvitt, amiből több elég jó játékost lehetett volna igazolni. Viszont akkor mikor idejött elvileg pont az volt a baj, hogy megvolt a csapatunk, de pont egy ilyen kaliberű játékos hiányzott, aki eltudja dönteni a meccseket. Idehozták Roncit. Viszont időközben kiderült h úgy fest mégsem csak ez a gond. Közben mások is hirtelen hanyatlásnak indultak így a BL-terv helyett tűzoltásra lett szükség és kifutottunk az időből is mert a nagy öregek kiégtek/kiöregedtek/visszavonultak.

Amúgy ha most el is tudnánk adni, valakit helyette hozni kéne. Az vajon ki lehetne? Realban Benzema és Ramos kivirágzott a távozásával, de ők is megérezték a hiányát. Nálunk ki venné a vállára a csapatot? Dybala? Morata? Chiesa? És most miért nem tudják ezt megtenni ha épp Roncinak nem megy?

szauerb 2021.04.13. 15:14:07

Ronaldo leigalozása elsősorban soha nem sportszakmai szempontból történt mégha úgy is lett kommunikálva, hogy ő az utolsó láncszem a BL győzelemhez.
Ronaldo elsősorban a Brand építése és a csapat ismertségének növelése miatt érkezett. Ami ha csak a jelentős közösségi oldalakon lévő 108m feliratkozót tekintjük már akkor is megérte. Ez nagyon nagy ugrás 2018-hoz képest. Evvel 4.-ek vagyunk a rangsorban.
Ronaldo 4 éve körülbelül 400-500m eurójába fáj a klubnak.
Biztos vagyok benne, hogy a Brand szempontjából megérte a business és még jobban megérte volna ha valahogy a BL is jön és nincs COVID.

Hogy sportszakmailag is ugyan ilyen szintű előrelépés jött-e vele?
Az már kérdéses.

MdewC 2021.04.13. 15:25:57

Vajon milyen lett volna az idei szezon, ha Dybi ugyan ezt hozza, de Roni sincs.

Mindenki döntse el maga. :)

steven.h 2021.04.13. 15:52:23

@MdewC: Szerintem felesleges ebbe belemenni, mert ha nincs Ronaldo akkor mondjuk lett volna egy 30 milliós bér cap amit ki lehetett volna használni igazolásokkal és a Ronaldo által rúgott gólok jöttek volna csapatszinten.

Rengeteg olyan elemzés készült korábban, hogy hány gólt rúgtunk Ronaldo nélkül, és hányat vele a kapcsolat pedig: nem lőttünk vele több gólt, csak "elvette a többiek elől a gólokat". Szerintem ez a csapat semmivel sem lenne rosszabb, ha Ronaldo helyett mondjuk egy Icardi vagy Cavani van elől, vagy neadjisten egy Haaland és a középpályára még egy Locatelli és Aouar is belefért volna mondjuk a bérkeretbe. (nyilván ezt úgy írom, hogy Ronaldoért kaptunk volna 1-2 évvel ezelőtt olyan 60-70 milliót, míg Haalandot a Salzburgból igazoltuk volna le annyiért amennyit a Dortmund fizetett érte)

Többiben szauerb-bel értek egyet.

MdewC 2021.04.13. 16:28:46

@steven.h: ezek sajnos mind fikciók, mert ki tudja, hogy pl Haalandot letudtuk volna-e most nyáron igazolni. Biztos, hogy a Dortmund elengedte volna?

Aouar mondjuk valóban beleférhetett volna, de őt egyébként is hozni kellett volna.

Sok a volna meg a ha. :)

Il Principino 2021.04.13. 16:41:01

Ha akkora teher lenne Ronaldo fizetése,akkor biztos már közölték volna vele és átadólistán lenne esetleg szabadügynök..
gyakorlatilag minden évben ő az 50 milliós igazolás,aki nem sérült soha és nem LUTRI,jönnek a gólok és a teljesítmény.
Belegondolunk én pl. Pjaca,Kulusevski félékre sajnálom az euró tízmilliókat..

steven.h 2021.04.13. 16:42:31

@MdewC: Pont ezt mondom, hogy Haalandot nem a Dortmundból hoztam volna (mondjuk az más kérdés, hogy rögtön 1 év után senki nem kukázta volna a Ronaldo projektet, csak ahhoz hogy az működjön inkább Zidane-t kellett volna a padra ültetni, nem Sarrit).

Sőt igazából én Ronaldot se hoztam volna, hanem egy Juventushoz méltó csapatot építettem volna Agnelliék helyében, egy egészségesen tartott olasz maggal, de ez már csak az én elképzeléseim egyike, amiket maximum Fifában lehet megvalósítani.

László Jakus 2021.04.13. 16:51:44

@Juventino86: Osztom azon véleményed hogy Ronáldo fantasztikus játékos de őt a Real 2009 ben vete meg míg az első BL gyözelem csak 2014 ben jött és ez után is folyamatosan fiatalokkal bövíteték a csapatott Ronáldó mellé. Nem ő a kiváltó ok amiért nem megy vagy búsba vagyunk kötve 100 % ig nem építünk fiatalokra ha meg jól megy nenik egyböl eladjuk öket. Számunkra elengethetetlen egy irányító kp aki stabil és nem sérülékeny. Ami a pénzt illeti ahogy ez a fociban van ha adsz egy játékosnak magas fizut a többi is vérszemet kap és magasabb fizut akar. Ha teljesítmény függő lenne a fizetésük akkor biszton merem állítani több elánt látnánk a pályán. De ez a év mind pénzugyileg és sport szempontbol bukta. Gyonge edzo, gyonge vezetöség és a csapat sok tagjára igaz. Kérdés csak az ki az aki megvenné és fizetni is tudná Ronáldót. Mert szerintem max 3-4 csapat aki ezt pénzügyileg be is tudná válalni de akarat szempontjábol már lehet hogy 0.

Shyr Kahn 2021.04.13. 17:04:45

@Leram7: Hmmm... azert erdekes volt Morata nyilatkozata es a legutobbi golorome. Elobbi alapjan az utobbi gyanus volt. Gyorsan CR nyakaba ugrott, nehogy harag legyen, amiert befejezte azt a kapufas passzot. Persze lehet csak remeket latok (amiota Morata lenyilatkozta, hogy CR kiszolgalasa a cel).

Morata teljesitmenyet CR nem direkt modon (ertsd. sztem nincs kimondott megallapodas kettejuk kozott e kapcsan), de gatolja. Morata kivalo csatar es szvsz meg kell vennunk. Ha nincs CR a palyan, akkor nezd meg mit csinalt/csinal. Ha CR a palyan van, akkor mintha mindig neki dolgozna... nem is csak mintha, hiszen ezt O maga is lenyilatkozta.

En imadtam CR-t, de nem hittem volna, hogy valoban bki is alarendeli magat. Nos Morata igen, szoval ha CR megy, akkor az egyik szemem sir, a masik nevet, de bizonyos Morata sokkal tobbet mutatna es valoszinuleg kapnank egy "uj" csatart.

Attilio79 2021.04.13. 17:18:55

CR-nek két problémája van.
Az egyik, hogy nem védekezik, ezt a Serie A-ban a Juventus sem engedheti meg magának (persze, ha minőségi lenne a középpálya, beleférhetne), a másik a konok önfejűsége, hogy ő wingerből lesz csatár. Ezáltal skatulyázza 433-hoz a csapatot, melyben befejező erőcsatár nem létezik.
A keretet átszervezni CR-re kihegyezve pedig értelmetlenül nagy költség, munka, úgy, hogy CR-ben már nincs sok év. Simán el kellene cserélni/adni megfelelő gempáért.

JeetTrader 2021.04.13. 17:28:49

@MdewC: igen így van....egyáltalán nem magától értetődő h ha nincs Ronci akkor kik jöttek volna helyette. Haalandra lett volna most is pénz ha a Salburgból hoztuk volna el (20 milláért vette a Dortmund)...de nem hoztuk. Gondolom látni akartuk h mit teljesít egy nagyobb ligában....hát ezt és már biza ennyibe kerül...

Aouar az egyetlen akit anyagiak miatt nem tudtunk megvenni. Azt is csak azért mert Bernardeschi nem volt hajlandó Lyonba menni.
Ja és még valami! Ha jön Aouar akkor nem jött volna Chiesa! Hisz pont ezért mentünk rá, mert őt nem tudtuk megszerezni...

Ronaldo van akkora horderejű döntés h nagyon sokmindent nagyon átírt volna és ha elmegy vagy így vagy úgy akkoris átfog.

steven.h 2021.04.13. 17:52:36

@JeetTrader: Én sem szeretek rámenni a "ha"-kra, de pont ugyanakkora feltételezés az hogy Ronaldo nélkül 7-10. helyek egyikén állnánk, mint az, hogy ha nem érkezik akkor ki érkezhettek volna a felszabaduló bére jóvoltából és hogy azzal a csapat minőségben előrébb lenne Ronaldo nélkül, vagy sem. Szerintem előbbi, de ez ugyanúgy csak egy vélemény.

Andras74 2021.04.13. 18:03:26

@xXPeiperXx: a Lazi meccsen kívül tudnál még egy ilyen veretes példát mondani???
Egy fecske nem csinál nyarat! Se így, se úgy.....

JeetTrader 2021.04.13. 18:19:14

@steven.h: egyetértek. A "mi lett volna ha" nem más mint spekuláció, akár pozitív akár negatív irányba. Egy gondolat kísérlet amit a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján formál meg az egyén. :)

Hát, Ronci még itt van és ha már itt van akkor kikéne használni. Azt gondolom h akár van Ronci, akár nincs, kreatív, hajtós irányó vénával is rendelkező középpályásokra van szükségünk. Eklektikus, ezt a szót kerestem :D.
És akkor minden rendben lesz :)

Wizzurah 2021.04.13. 18:55:27

Hu mennyien írnak ide, míg szegény Kulu-ra senki se kiváncsi :D Nem hoznám vissza őt, de ezt tökéletesen látja annak ellenére, hogy imádom roncit.

DelPiero2 2021.04.13. 19:17:45

@Leram7: Nem tudnak felnőni Ronaldóhoz: Ez mit jelent pontosan? Ha megnézzük az utóbbi meccseket, de a korábbiaknál is hány helyzetet puskáz el Ronaldo? Nem vagyok biztos abban sem, hogy a játékosok maguktól csinálják azt, hogy gyakran szemből sem mernek lőni, mert keresni kell Ronaldót. Elismerem Ronaldót, de a múltkori dühöngése is arra utal, hogy mennyire a csapat győzelme a fontos számára, és nem az egyéni dicsőségek.

DelPiero2 2021.04.13. 19:20:40

@JeetTrader: Szerintem Kean, Mandzu és Higu hárman összehozták volna a 32 gólt. Harmadát negyedét 11-esből lőtte, amiből kevés volt ellene elkövetett szabálytalanság. A három fizetése együtt max fele lett volna.

DelPiero2 2021.04.13. 19:34:15

@Andras74: Meg kell nézni a meccseket, amin Ronci nem játszott, illetve amikor nem volt kezdő. Pl. Fradi ellen az Üllői úton ha nem tévedek nem kezdett, és simán vezettünk. Benevento-Juve 1-1 Ronaldo nélkül, Juve-Benevento 0-1 Ronaldoval.

MdewC 2021.04.13. 19:37:10

@steven.h: teljesen megértelek, kár, hogy nem tudtuk CR-t még jobban kiaknázni, ha már idehoztuk.

Andras74 2021.04.13. 19:41:04

@DelPiero2: fradi ellen végig játszott. Integettem Neki.....

DelPiero2 2021.04.13. 19:43:27

@Andras74: Igen elnéztem, a Benevento-t viszont ellenőriztem. A Fradinál jól emlékeztem hogy nem lőtt gólt. Viszont mintha ott lett volna olyan hogy Morata gólhelyzetben is neki passzolt, és ugye nem lett gól.

Andras74 2021.04.13. 19:44:56

@DelPiero2: fradi ellen az Üllőin 4:1, Cr-rel végig a pályán.
Beneventó ellen vele 1 gólos zakó, nélküle 1:1.

Ha a Te példáidat nézem, a gólkülönbség +3 Roncival.....

Andras74 2021.04.13. 19:49:26

@DelPiero2: de amúgy nekem mindegy, h megy v marad, csak nyerjünk!

Én nem benne látom a főbűnöst, de ennek sincs nagy jelentősége.

Amikor egy csapat azért kezd el hajtani, 9 hónap után, nehogy visszajöjjön Allegri, ott nem egy ötszörös aranylabdás a nagy probléma, akik sokszor játszik szarul, de mindig hajt.....

szauerb 2021.04.13. 19:54:24

@steven.h:
Szerintem a vezetőség pontosan tudta azt, hogy Ronaldo leigazolásával marketing szempontból tenni fogunk 2 lépést előre a csapat (hacsak nem lesz BL trófea) pedig jó esetben is stagnálni fog. Hat ebből lett egy lépés hátra.

Biztos vagyok benne,hogy minden eshetőség pontosan ki volt kalkulálva (kivéve a COVID).
Ez a világ egyik legbefolyásosabb és legsikeresebb családja, nem kezdők vagy hülyék gyülekezete mégha mi képesek is vagyunk így nyilatkozni velük szemben esetenként.

Ezért nem igazán panikolok. 1-2 év és a Juventus ismét komoly tényező lesz ahogy az mindig volt.

DelPiero2 2021.04.13. 20:04:09

@Andras74: Fradi ellen nem lőtt gólt Ronci (max 1-hez lehetett köze ha jól emlékszem) másrészt az idényben a 11-es gólokat sem Ő harcolta ki. Tény hogy igen nagy hatásfokkal értékesítette azokat. Szerintem max 7-8 meccsre lehet csak mondani az utolsó idényben hogy kifejezett góljai volta, s ne felejtsük a szabadrúgásait sem. Ha egy kicsit is csapatember, negyedét lőtte volna el. Meg amit említettem, a dühöngésén lemérhető hogy mostanában mi is fontos számára.

Roland Máté 2021.04.13. 20:53:17

@JeetTrader:
Hello!
Ugyan nem tőlem kérdezted, de amióta olvastam kattogott az agyam, hogy kik azok akiket kevésbé szolgálnak ki. Plusz szimpatikus volt, hogy érdekel a másik oldal véleménye: remélem sikerült legalább elgondolkodtatnom! :)

Biztos sokkal többen vannak, mint akikről tudok ... de azonnal beugrik most Pukki neve. Finn válogatottban szinte senkit nem tudnék megnevezni, nem hogy egy erős középpályát. Ha jól tudom az angol első osztályban is gyenge csapata ellenére rendre gólokat rúg. Celta Vigoban talán Aspas /ha jól írom/. Talán tavaly néztem valami meccset persze a másik csapat miatt, de kiemelte a kommentár, hogy nagyon jó góllövő. Én még a Genoában megjegyeztem Piatek nevét. Szinte minden bajnokin gólt rúgott, egy genoa csapatban. Igaz azóta nem nagyon megy jól neki, de úgy tudom sok sérülése is volt. Aubameyang jól teljesített a Dortmundban, és elég sok gólt szerez a mai Arsenalban, ahol most épp nem egy acélos középpálya van. Quagliarella! ... tavaly előtt talán még gólkirály is lett, a Sampban. Név nem jut eszembe kik voltak a középpályán. Di Natale anno az Udinezeben évről évre hozta a 20 gólos szintet. Respect is neki, hogy kitartott egész pályafutásán ott.
Direkt nem top klubokat és játékosokat próbáltam írni.

Én továbbra is úgy gondolom, hogy a legfőbb gond Ronaldoval, hogy egyszerűen megöregedett. Nem olyan robbanékony már, nem olyan jók a cselei, sebessége sem, szabadrúgások sem, helyzetkihasználtság sem. Valahol láttam egy statisztikát, miszerint a pályán töltött percekhez képest elég kevés km -t fut egy mérkőzés alatt.
Érdemes visszanézni a manchesteri éveit. Valami elképesztőt robotolt. Maga volt az eleven erő. Fiatal, friss erő. A realban feltette a koronát pályafutására, kiteljesedett.
Én magam is nagy izgalommal és elvárással voltam amikor ide igazolt. De sajnos nem látom azt az erőt már, mint az előző két klubjánál.
Én viszont azt a szöveget nem tudom elfogadni, hogy hát ő mennyire motivált, mennyire hajt. Tudom hülye példa, de egy éhes oroszlán jut eszembe róla. A foci világában már öregnek számít. Szóval éhes, öregedő oroszlán, de mindig megy a húsra, legyen a hátán united, real, Juve, barca, sporting ... akármilyen mez, ő gólt akar, még több rekordot, még több egyéni dicsőséget. Ez élteti. Számomra ez önző felfogás. Persze azonnal egyet értek, hogy sok másik játékosból nagyon hiányzik, de most róla van szó. Valahogy a személyisége nekem nagy szakadék a Juve történelemben, a Juve családban, amit évtizedek óta szeretek. (Zárójelben megjegyezve, a portugál válogatottban sem látom brillírozni, pedig ott most nagyon bomba jó a középpálya)

De ez csak saját vélemény.
Köszönöm

Roland Máté 2021.04.13. 21:01:31

@Andras74: Üdv!
Igazából sok más meccset nem tudunk összehasonlítani. Alig van kezdő csapat Ronaldo nélkül.
Butaság lenne persze 1 meccs alapján nagy következtetéseket levonni. De tény, hogy az egyik legjobb meccs volt az elmúlt 2 évben.
Kíváncsi lennék még egy pár meccsre nélküle. Akár komolyabb, bl helyért küzdő csapatok ellen is.

Alessandro Dybalinyo 2021.04.13. 21:06:24

Eddig is olyan károkat okozott a csapatnak amit évekig tart majd kijavítani (remélem nem évtizedekig már nem vagyok fiatal :) ) Olyan messzire kell elkergetni ezt a semmirekellőt amilyen messzire csak lehet.
Európa 4 legjobb csapata közül visszazuhantunk a serie a 4 legjobb csapata közé és ezért horribilis összeget fizettünk. Valaki írt itt egy hozzászólást, hogy amikor ideigazolt Agniellinek el kellett volna beszélgetnie vele, hogy a klubb fontosabb mint ő.
Na most szerintem ez a beszélgetés meg volt csak mendes beszélgetett el Agniellivel kb ilyen stílusban tudom elképzelni:
Történelmi lehetőség előtt álltok , de ahhoz hogy titeket válasszon mindent és mindenkit alá kell rendelnetek.... Ezért Agniellit is irgalmatlanul felpofoznám! Na mindegy tovább kell lépni beismerni a tévedéseinket és minden idők egyik legnagyobb sportigazgatóját visszahozni a dögevőktől!!!!

flash91 2021.04.13. 21:09:46

@Leram7: Ez a Ronaldo nelkul ilyen meg olyan helyen allank a tabellan, azert rossz megkozelites, mert ha 2018ban Roni nem jon akkor valoszinu maradt volna Higany es Mandzu , akik azelott is rugtak annyi golt amivel Bajnoksagot nyertunk, valamint Ronaldo elmult 3 eve alatt biztos jott volna mas csatar is, valoszinuleg nem egy Dybala , Morata tamadoparossal indultak volna a szezonnak. Szoval ne csinaljunk ugy , mintha Ronaldo nelkul kozepcsapatta vallnank, elotte is voltunk bajnokok es utan is leszunk.
Ronaldonak muszaj lenne belatnia, hogy kozepcsatarba kene jatszania a szelso helyett,
Pont most beszelgettek a Teljes terjedelemben arrol, hogy a Portugal valogatottban is kezd zavaro tenyezove vallni a tobbi jatekos szamara Ronaldo, egyszeruen nem tudnak kubontakozni mellette, sajnos itt is ez tapasztalhato, de mondom meg lehetne oldani ugy hogy mindenkinek jo legyen, csak be kene latni bizonyos dologat!

DelPiero2 2021.04.14. 00:16:44

@Roland Máté: Igazad van, meg amit utánad írtak ott is, hogy volt itt Mandzu, Higu, akik együtt hozták a gólokat, kevesebb pénzért. Öregedés: elég büszke rá hogy orvosi eredményei milyen jók, de a pályán nem mozog annyit. Sőt leáll hisztizni ha nem sikerül valami, lesen marad, emiatt sokszor nem merik indítani (jogosan). Sajnos Morátánál is sok kocogást látni. Higut meg Mandzut ezekért szidták itt a fórumon. Egyébként érdekes volt, hogy Mandzu Ronaldo mellett is rengeteg gólt lőtt és emellett kiszolgálta Roncit is.

spaolo1981 2021.04.14. 10:30:09

Ebben aztán semmi logika nincs! Az jobb lenne, ha CR szezononként 5 gólt rúgna, akkor nem lenne pszichés gát a többiekben? A fizetése is ismert volt, amikor ide igazolt. Akkor sem volt pszichés gát? Sokkal inkább a hígfos középpálya, az öregecske és gyenge védelem az oka annak, hogy nem tud a csapat fejlődni, nem az az ember aki 36 évesen is szállítja a gólokat! Ha gólt rúg és nyerünk, akkor minden oké, ha nem, és mondjuk kiesünk a BL-ből, akkor meg ő a hibás. Kérdem én, akkor a többi 9 mezőnyjátékos hol a francban van? Chiesa fel tudott nőni hozzá, a többiek miért nem?

Roland Máté 2021.04.14. 22:07:21

@spaolo1981: Üdv!
Én sem látok logikát, hogy pszichés gát lenne. Az a baj, hogy ő az "edző". Ő mondja meg hol akar játszani. Soha nem lehet lecserélni. Minden támadást rá kell kijátszani. Övé a szabad és tizi. Szerintem ez a gát. Nem az ő nagysága.
Ha néhány évvel korábban jön, mint ahogy jött ... akkor biztos nyertünk volna BL -t vele.
De ez csak az én véleményem.

A fizuja szerintem sem annyira zavaró tényező. A Dybala féle fizetésemelés mizériánál sosem olvastam, hogy Ronaldo fizetése zavarná. Inkább az, hogy ugyanannyit kap, mint Rabiot, Ramsey, és majdnem Arthur is. Valljuk be ez tényleg elég frusztráló lehet.
Szintén csak saját vélemény.

Szép estét!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása