Paratici: "Nem is gondolunk arra, hogy kimaradhatunk az első négyből"

paratici_fabio_pirloval.jpgA Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici a csapat körül kialakult helyzetről beszélt, s azt is elárulta, hogy miért Gigi Buffon kapott helyet a kapuban.

"Már Torinóban is Buffonnak kellett volna védenie, mivel Szczęsny rengeteg mérkőzést játszott, de az eltiltása az utolsó pillanatban meghiúsította ezt. Közös megegyezéssel mindannyian úgy döntöttek, hogy Szczęsny pihenőt kap." - mondta Paratici a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"Tíz forduló van hátra, mindegyik nagyon fontos, ez pedig pontosan ugyanannyit ér, mint a többi. Természetesen minél közelebb kerülünk a szezon végéhez, annál nagyobb a súlyuk ezeknek az eredményeknek a tabella szempontjából."

Az utóbbi időszak gyenge eredményei miatt össztűz zúdult Andrea Pirlóra, s a sajtó már azt találgatja, ki váltja majd a Juventus kispadján.

"Tizenegy éve vagyunk ezen a szinten, minden nap érezzük a nyomást. Akkor is érezzük, amikor megnyerjük a scudettót vagy más trófeákat, nem beszélve arról, amikor a dolgok nem mennek jól. Andrea mindig is nagy felelősséget és nyomást vállalt magára a játékos karrierje során, s most sincs másként."

Vajon milyen változások várhatóak a klubnál, amennyiben a csapat nem az első négy között zárja a bajnoki szezont?

"Pozitívan gondolkodunk, nem is gondolunk arra, hogy nem a legjobb négy között zárunk, inkább arra összpontosítunk, hogy hozzuk az eredményeket. Ez nem egy feltevés."

A gyenge teljesítmény okát sokan a középpálya minőségében látják.

"Amikor tizenegy éve idejöttem, az első évben, Delneri edzősködése alatt ott volt nekünk Bonucci, Barzagli és Chiellini. Mindenki azt tanácsolta nekünk, hogy igazoljunk még védőt, de fenntartottam, hogy ők a lehető legjobbak. Ez helytállónak bizonyult, hiszen tíz éven keresztül lényegében a világ legjobb védelmét alkották.

Úgy gondolom, hogy ezek a játékosok a keretben tehetségesek, versenyképesek. Arthur kevesebb mint egy évvel ezelőtt megnyerte a Copa Américát a brazil válogatottal, Adrien Rabiot és Rodrigo Bentancur játszottak a Bajnokok Ligájában, Weston McKennie pedig a szezon egyik felfedezettje.

Vannak olyan szezonok, amikor idő kell, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek. Mindannyiunkat lehet kritizálni, de tiszta fejre van szükség, amikor kiértékeljük a helyzeteket.

Az Inter ugyanazzal az edzővel és ugyanazzal a játékstílussal kezdett, mint az előző szezonban, ez pedig előnyt jelentett. Azt is mindannyian tudjuk, hogy Conte szervezettségre képezi a csapatait, így ez az extra idő hatalmas előny volt.

A top csapatok közül mi voltunk az egyetlenek, akik edzőt váltottak. Ezúttal igazából előszezon sem volt, s rengeteg mérkőzés torlódott össze, ezek a tényezők megmagyaráznak bizonyos kérdéseket. Mindig is meghallgattuk a bírálatokat és hevesen önkritikusak voltunk, még akkor is, mikor kilenc éven keresztül zsinórban megnyertük a scudettót. Akkor is kritizáltuk a keretet, amikor győzedelmeskedtünk.

Úgy gondolom, hogy általánosságban javulnunk kell, azután meglátjuk a szezon végén, beszélünk az edzővel, ahogyan mindig is tettük, s elemezni fogjuk, hogy mit kell tennünk a továbbiakban."

Az utóbbi napok pletykái már arról szóltak, hogy Massimiliano Allegri visszatérhet a Juventus kispadjára.

"Ebben a pillanatban a munkára összpontosítunk, s arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk. Semmivel sem foglalkozunk ezeken a mérkőzéseken túl."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816493492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása