Cannavaro: "A Juventus kétszeresen is hibázna Pirlo menesztésével"

cannavaro_fabio_mutogat.jpgA Juventus egykori védője, Fabio Cannavaro úgy véli, a torinói klub kétszeresen is hibát követne el azzal, ha most menesztené a nyáron mindenféle előzetes edzői tapasztalat nélkül kinevezett Andrea Pirlót.

"Nyugalom. Mikor a Juve Andreát választotta, pontosan tudta, hogy nincsen tapasztalata. Logikus, hogy időre van szüksége az éréshez, még a csapattal való viszonya tekintetében is. Még harminc pont szerezhető, s helyesebb volna várni az ítélettel." - mondta Cannavaro a La Gazzetta dello Sport riporterének nyilatkozva.

"Tett jó dolgokat is, fiatal játékosokat épített be, s egy nehéz öltözőt vezetett, melyben olyan emberek találhatóak, akik sokat nyertek. Bizonyos dolgok valóban nem működnek, s követett el hibákat is, de ő is ember. Ez egy olyan örökség, amit védelmezni kell. Végtére is, ha a Juve nem erősíti meg a pozíciójában, milyen feladatra választották múlt nyáron?

Kétszeresen is hibát követnének el, ha így döntenének most. Nem lehet csak őt hibáztatni azért, ha a játékosok hibát ejtenek a pályán és a pályán kívül is."

A következő ellenfél a Napoli lesz, s nagyot fordult a világ azóta, hogy a két csapat legutóbb találkozott, akkor éppen a déliek edzőjének pozíciója volt veszélyben, azonban Gattuso csapata azóta kiegyensúlyozottabb eredményt nyújtva hallgattatta el a kritikusokat.

"A mosógép-effektus, ahogy nevezni szoktam. Ez előfordul a városomban, ahogyan Olaszország többi részén is. Az embereket sértegetik, fojtogatják, és aztán... kiszárítják egy centrifugában minden tiszteletet nélkülözve. Ez megesett Pirlóval, de még Pippo Inzaghival is, akit hevesen kritizáltak a Juventus elleni győzelem előtt.

Nem azért mondom, mert régi barátokról van szó. Két hónappal ezelőtt néhányan azt mondták, hogy Rino a legrosszabb mind közül. De az edzők esetében a számok a fontosak. Most, hogy zsinórban négy győzelmet arattak, s végül visszatértek azok a fontos játékosok, akik hosszú ideig hiányoztak, mind elnémultak. És ne mondja senki, hogy ezek az eredmények a kihagyás miatt történtek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216492144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2021.04.06. 17:16:28

Talán (BL-)pénzügyileg jobban megéri kétszer hibázni, mint konokul ragaszkodni egy félresikerült "projekthez".

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása