Mi kell ahhoz, hogy Pirlo maradjon a Juventus kispadján?

pirlo_andrea_stadionban.jpgAz olasz sajtó egyik legfőbb témájává az vált, vajon megmentheti-e Andrea Pirlo a pozícióját, s ha igen, vajon milyen eredmények elérése szükséges ehhez.

Az Il Corriere dello Sport helyzetértékelése szerint a kvalifikáció a Bajnokok Ligája következő kiírására már nem elegendő Pirlo számára, míg a Tuttosport úgy véli, éppen ez a klub minimális célkitűzése a jelenlegi körülmények között.

Korábban úgy tűnt, hogy a Juventus teljes mellszélességgel elkötelezett a nyáron elindított projekt mellett, dacára annak, hogy a csapat komoly hátrányba került a bajnokságban, így a zsinórban tizedik scudetto elhódítására egyre kevesebb esély látszott. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Porto elleni nehezen emészthető kieséssel, valamint a Benevento ellen mutatott kilátástalan produkcióval és vállalhatatlan végeredménnyel azonban minden egy csapásra megváltozott.

Az Il Corriere dello Sport szerint Pirlo elveszítette azt a védettséget, amivel eddig rendelkezett a klub vezetőségének szemében, s már az sem feltétlenül lesz elég a Juventus kispadjának megőrzéséhez, ha a zebramezesek biztosítják helyüket a Bajnokok Ligájában. A hírforrás szerint a pályán mutatott teljesítmény, valamint a csapat hozzáállása legalább ennyire fontos tényező lesz, mert azzal a forgatókönyvvel nem is számolnak Torinóban, hogy a Juventus nem lesz ott a legrangosabb európai kupasorozatban.

Amennyiben ez mégis bekövetkezne, annak beláthatatlan következményei lennének, s a klub már cáfolta is, hogy a feszültség olyannyira feltört volna a mélyből, hogy a mérkőzés után az öltözőben elszabadultak volna az indulatok, ahogyan arról tegnap a La Stampa beszámolt.

A Tuttosport ugyanakkor azt véli, hogy a Juventus ifjú mesterének megváltást jelenthet, amennyiben ott lesz a Bajnokok Ligája 2021-2022-es kiírásában. A napilap szerint nem került sor rendkívüli tanácskozásra a klub székházában, s a klubelnök, Andrea Agnelli és Pirlo anélkül beszélt a helyzetről, hogy a hangnem megemelésére szükség lett volna. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216474948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2021.03.23. 14:17:49

Andrea Pirlo - nak a szezon végén távoznia kell!

venember83 2021.03.23. 14:46:51

Hosszú lesz ez a válogatott szünet.

MdewC 2021.03.23. 15:04:55

@venember83: a kövi szezonkezdet... meg a nyári mercato. :D

Ez a válogatott szünet azokhoz képest... :D

Kispiskóta.

m.martin91 2021.03.23. 15:49:35

Ezt az embert semmi sem mentheti meg a távozástól. Csoda lesz, ha a szezon végéig kihúzza. Minden valamire való szurkoló, aki látott már életében futballmérkőzést, pontosan tudta, hogy ez lesz, csak Agnelli és társai nem. Gratulálunk és köszönjük.

Pavel1988 2021.03.23. 16:14:45

Pirlo nagyon rosszul reagált a válsághelyzetre, kívülről úgy tűnik elvesztette az öltözőt és a higgadtságát is.
Szerintem jó edző lehet belőle, sajnálnám ha távozna a klubtól viszont vezetőedzői pozícióra jelenleg nem alkalmas, az elmúlt hetek bizonyosságot adtak erről.

Újra kell értékelni a Juventus helyzetét, dönteni kell pár kardinális kérdésben és ennek megfelelően kiválasztani a megfelelő edzőt.
-Mennyi pénzt tudunk elkölteni erősítésekre?
-Ronaldoval vagy nélküle?
-Kitartunk a keret fiatalítása mellett? Ha igen hány évet szánunk az újjáépítésre?
-Mik a jövő évi célok?

JeetTrader 2021.03.23. 16:46:23

@m.martin91: az menti meg, ha nem lesz olyan edző a piacon, akitől érdemi előrelépés várható...vagy innentől kezdve minden meccset megnyer, melyeken javulás jelenik meg a játék képében.

Bízom benne, hogy nem hirtelen felindulásból felelőtlenül fogják eltávolítani, akármi is történt, mert legalább ugyanakkora bajt idéznek elő vele, mintha maradna....hát kíváncsi leszek. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de fenntartom, hogy nem vagyok meggyőződve arról sem h más is sokkal többet hozott volna ki ebből a keretből....igazából ha bárkit is választhatnék bárhonnan, őszintén nem tudom kit mondanék....de tudom! Marcello Lippit! :)

JeetTrader 2021.03.23. 17:01:20

@Pavel1988: félek nem lesz ideje Pirlonak h bizonyítson. Akkor tudná bizonyítani h működik az "ő focija", ha sikerülne jól passzoló középpályásokat igazolnunk.....na de ha akkor sem, az bizony nagy baj!...így sem kicsi a problem.

Szerintem semmi nem változott:
-Továbbra sincs érdemi pénzünk, max 40 mio körül esetleg amiért igazolhatunk, miközben el is kell adnunk több játékost, hogy legyen pénzünk.

- Nem a vezetőség fogja eldönteni h Ronci marad e...ő maga dönt majd. És számításba véve az iszonyúan kedvező olasz adózást, kitölti a szerződését. Nem tudom jelenleg valószínűsíteni h pont vele felbontják a szerződését....és azzal se lennénk anyagilag beljebb (lásd Sarri esete).

-Ki kell tartani a keret fiatalítása mellett, mert nincs más választásunk....Chiello, Buffon, Bonu, Cuadrado benne van a korban, sajna nagyon belátható időn belül kiesnek. És a jelenlegi anyagi kilátások nem teszik lehetővé h pár évre másik 30hoz közeli játékost szerezzünk a helyükre...pláne ha nem válnak be...

- a cél sem fog változni...A Juventusnak muszáj minden évben bajnoki esélyekkel pályára lépni, miközben európai porondon is olyan erőnek kéne lenni, amely meghatározó...A BL-re fog a vezetőség áhítozni továbbra is. A realitás persze időről, időre eltérhet ettől....mint épp most. :(

west30 2021.03.23. 17:04:51

Pirlot semmi sem fogja megmenteni,nem o lesz a Juventus edzoje a kovetkezo szezontol.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása