Nyáron folytatódhat a keret átalakítása

allianz_stadium_szogletzaszlo_mogul.jpgA Juventusnál az elmúlt nyáron komoly átalakulás vette kezdetét, ennek részeként távoztak meghatározó futballisták, jött egy minden szempontból teljesen új edző, ez az új helyzet pedig az idei évre nézve számos csalódást eredményezett, például kiesést a Porto ellen a kieséses szakasz legelején, illetve a Juve komolynak tűnő hátrányát a bajnoki tabellán.

A BL-kiesés nyomán a Tuttosport beszámolói szerint Andrea Agnelli természetesen elég rossz kedvében volt, azonban a torinói napilap szerint ettől még nem fogja a klub idő előtt befejezni a fiatalítási projektet.

A napilap úgy tudja, hogy Andrea Pirlo valóban egy hosszabb távú projektet kapott, célja pedig, hogy javítsa a fiatal, kevésbé híres játékosok teljesítményét.

A koronavírus-járvány miatt a mercato minden bizonnyal nehéz tárgyalásokat fog hozni, hiszen pénzszűkében kell majd keretet fejleszteni és fiatalítani, és természetesen tárgyalni kell Cristiano Ronaldóval is a jövőjét illetően, hiszen a futballista szerződése jövőre lejár. Egyébként erre a tárgyalásra az elkövetkezendő hetekben fog sor kerülni olasz források szerint.

A Juventusnál azonban számos fiatal játékos teljesít, az ő helyzetük a jövőt tekintve biztos, tehát Arthur Melo, Rodrigo Bentancur, Weston McKennie, Dejan Kuluševski, Federico Chiesa és Adrien Rabiot várhatóan nem fogja elhagyni a klubot a nyáron.

A Juventus egyértelművé tette Mino Raiola számára, hogy de Ligt sem képezi alku tárgyát, a piemontiak számolnak a holland védővel, és bár Adrien Rabiot-ért több ajánlat érkezhet, őt sem kívánja a Juventus elengedni.

A jövő tekintetében Juan Cuadrado, Danilo, Leonardo Bonucci és Wojciech Szczęsny is alapembere a keretnek, állítja ugyancsak a Tuttosport.

Mindazonáltal többek helyzete kérdéses, lehet, hogy maradnak, de az sem zárható ki, hogy távoznak, vagy egyesek lezárják a játékoskarrierjüket. Utóbbi csoportba tartozik Gianluigi Buffon és Giorgio Chiellini, a védő a számos sérülése miatt gondolkodhat el a folytatás megvalósíthatóságán, és állítólag igazgatói széket szán neki a vezetőség, az értékesíthető futballisták sorába pedig Federico Bernardeschi, Merih Demiral, Radu Drăgușin, Paulo Dybala, Álvaro Morata és Cristiano Ronaldo tartozik, bár utóbbi játékosról Fabio Paratici elmondta, hogy saját maga dönt a jövőjéről.

A valószínűleg távozó futballisták halmazát a torinói napilap három játékosra szűkíti, így jövőre máshol futballozhat Alex Sandro, Gianluca Frabotta és Aaron Ramsey, őket értékesíteni szeretné a klub.

A La Gazzetta dello Sport szerint a klub Merih Demiral és Aaron Ramsey értékesítéséből szeretne tőkét kovácsolni a keret további erősítéséhez és megújításához.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216458394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2021.03.12. 06:25:29

Hát az nagy tőke lesz, amit ezekből kovácsolnak. Ha ez így van ahigyan itt leírják, akkor nagy fejetlenség van.

venember83 2021.03.12. 06:31:57

@GGábr81: nem fejetlenségnek mondanám, hanem inkább kényszerhelyzetnek, úgy gazdaságilag, mint játékoskeret kapcsán sportszakmailag.

Ínyencként Ramsey eladására igazán kiváncsi vagyok, elvileg 20 millió eurót ér, nettó 7,5 milliós a szerződése, tehát a kontraktus lejártáig, 2023-ig az értékének a többszörösét fizeti ki a Juve bér gyanánt az illetékekkel, miközben a játékos is kiöregszik az értékesíthető kategóriából, nem mintha a sérülései miatt bárki is komoly pénzt adna a játékjogáért. Paratici hozta nagy bérrel, most az ő felelőssége megszabadulni a játékos bére által okozott tehertől. Oké, hogy CR drága volt, sokat keres stb., de Ramsey meg a portugál fizetésének a negyedéért nem csinál kb. semmit.

Andras74 2021.03.12. 07:24:51

Hát ez így elég meredek elképzelésnek tűnik.....

Il Principino 2021.03.12. 07:59:45

Jó tervnek tűnik,kérdés a gyakorlat mit mutat majd.
Még Costa,Pjaca,Perin mehetne egy kis apróért talán..
Rambótól tényleg jó lenne még idén szabadulni!

venember83 2021.03.12. 08:07:16

@Il Principino: jó lenne, ha Parlour vagy Pires vezetői szerepbe kerülne az ágyúsoknál, ők többször beszéltek a walesi visszatéréséről. Más esélyt nemigen látok, max. a francia riviéra környékéről, ha keresné valamelyik klub. A sós tengeri levegő terapeutikus hatása hátha elég csábító lenne számára.

2021.03.12. 08:19:15

Demiralt semiképp nem engedném el, ez az egyetlen poszt, ami jó pár évre meg van oldva a 3D-vel, ne rontsuk már el! Lesz elég dolga Paraticinek (vagyis reméljük nem neki...) a nyáron, nem kéne még egy lyukat ütni a kereten.

szauerb 2021.03.12. 09:59:58

Szczesny, Chiellini,Ramsey, Dybala, Bernardeschi távozhat nyugodt szívvel.
Ronaldo eladását sem ártana meggondolni. Ez az utolsó év amikor érdemi összegért eladható ha hosszabít ha nem.
Az értük befolyó összegből pedig lehet néhány fiatalabb tehetséges és éhes játékost igazolni aztán építkezni.

U.I.: Mindenki jobb ha már most elfogadja azt, hogy nagy valószínűséggel jövőre sem leszünk bajnokok.

szauerb 2021.03.12. 10:02:57

@Pjanista:
Demiralról ha igazak a 40-50 milliós pletykák akkor az minimum mérlegelendő.

juve28adam 2021.03.12. 10:59:59

Mind szép és jó csak Ramsey-t nem látom ki vinné el aki ekkora fizut is tud biztosítani neki, Bernardeschi előre látom hogy mindent visszautasít, mert ő biza megharcol a nem létező helyéért... Akkor még ott vannak a kölcsönben lévők is. Fene tudja kikre lehetne rásózni őket. Gyanítom megint kölcsönadjuk mind mert ilyen Ruganikért ki fizetne? Nem lesz egyszerű...

Lanzafame 2021.03.12. 11:31:01

@szauerb: ha sikerül kihozni a maximumot a mercatóból, és lehet majd látni a haladást ebben a fiatalítási/Pirlo-projektben jövőre, akkor én nem dőlnék a kardomba.

Csak valamelyik projektet vigyük végig végre, ne évente kezdjünk 0-ról újat ki tudja hányadszor.

JeetTrader 2021.03.12. 12:32:40

@szauerb: lehet én vagyok túl optimista, de én azért nem zárnám ki azt jövőre h bajnokok leszünk. HA sikerül jó mercatot zárni, ahol sikerül a középpálya combosítása, a megfelelő típusú/mentalitású játékosokkal, miközben az eladásokkal érdemben nem gyengülünk, akkor megjelenhet a fény az alagút végén.

Nem rossz gyerek ez a Demiral, de tartok tőle ha kell a pénz akkor menni fog....mondjuk ha eladjuk nem tudom ki lép a helyére....pláne ha Dragusin meg Frabotta is elmegy...Chiello abbahagyja...pont a védelem volt az egyik stabil sorunk a felfordulások ellenére...

Ha Pirlo feladata tényleg az volt, hogy a fiatalokat fejlessze, akkor mondjuk Arthur, Frabotta, Chiesa abszolút siker, de Ligt stabil maradt, Raboit nem változott, Bentancur és Berna leépült. Plusz Danilo is fejlődött, Morata jól kezdett aztán kicsit vissza, Ronci most mélyponton, de elég stabil volt. Az egyik legnagyobb szomorúságomra Dybalát nem tudom értékelni. Ezek alapján nem áll tényleg rosszul a szénája...

venember83 2021.03.12. 12:42:39

@juve28adam: Rugani amúgy szívesen maradna a Cagliarinál, ha igényt tartanak rá, mert jól érzi magát, és élvezi az edző bizalmát. Ezért is nem térne vissza a Juventushoz.

szauerb 2021.03.12. 12:52:28

@JeetTrader:
Szerintem túl optimista vagy.
Dragusin távozására semmi esélyt nem látok de Demiraléra sem sokat.
Nálam pont a védelem az ami miatt nem aggódom különösebben.
Még a középpályára is azt mondom, hogy viszonylag reális pénzből meg lehet erősíteni.
Na de a támadó részleg... Mindenképpen kell vennünk egy világklasszis játékost vagy legalábbis jelöltet oda két éven belül.
Ha nem Haaland lesz az akkor várom a további tippeket.
Én nem látok olyat aki nemhogy reális áron hanem bármilyen áron mozdítható és ebbe a kategóriába tartozik.

venember83 2021.03.12. 12:56:35

@szauerb: a norvég csatárra vadászik több, a Juventusnál pénzesebb klub, nem látok semmi realitást az érkezésére.

m.martin91 2021.03.12. 19:59:54

Az a helyzet, hogy ez a csapat csak Pirlóval lehet sikeres hosszabb távon. Bíznunk kell a vezetőség döntésében, Pirlo sem véletlenül vállalta el a feladatot. Tudtuk, hogy lesznek nehézségek, de Pirlóval sikerülhet felülkerekedni ezeken. Olyan játékosokat kellene igazolni, akik Pirlo kérésére érkeznének a csapathoz, hogy Pirlo képes legyen a saját elképzeléseit érvényesíteni a pályán. A jelenlegi keret még nem alkalmas arra, hogy Pirlo elvárásainak megfeleljen, de néhány okos igazolással képesnek látnám a csapatot arra, hogy felnőjön Pirlóhoz, és komoly sikereket érjünk el Pirlo vezetésével Olaszországon belül és kívül is. Pirlo szakmaiságát látva nagyon erős a jövőkép, Pirlóval a csapat bármire képes lehet a következő években. A felemelkedés csak Pirlóval indulhat el, mert Pirlo a legalkalmasabb erre a feladatra a világ összes edzője közül. Az út során a klub vezetőségének meg kell majd védenie magát Pirlót is, nehogy más, európai topklubok is hasonló utat próbáljanak bejárni, s ehhez Pirlót lássák a legalkalmasabbnak, ahogy tettük mi is. Pirlo vezetésével közelebb kerülhet a klub az álmai megvalósításához. Együtt sikerülhet. Pirlóval.

venember83 2021.03.12. 20:44:35

@m.martin91: túlzásba vitted. A hihetőség határát sokszorosan átlépted sajnos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása