Pirlo sorsa eldőlt a BL-kieséssel?

pirlo_andrea_esoben.jpgAndrea Pirlo őszi kinevezése mindenkit meglepett, talán még Maurizio Sarri menesztésénél is jobban, miközben a Napolival nagyszerű futballt mutató mesternek azért sikerült scudettóig vezetnie csapatát.

A torinói klub vezetősége az egykori középpályás kinevezésével remélte, hogy saját Pep Guardiolára vagy Zinedine Zidane-ra talál, ám mindeddig az eredmények mást mutatnak.

Az első szezonjában a legjobb tizenhat között már búcsúzott a Juventusszal Andrea Pirló a BL-ből, ami aggasztó lehet számára, ha figyelembe vesszük, hogy mi történt Massimiliano Allegrivel és Maurizio Sarrival a csapat viszonylag korai BL-kiesése után.

A Calciomercato cikke szerint Massimiliano Allegri a vezetőség bizalmát élvezte, mielőtt az Ajax ellen kiesett volna csapata, majd a következő szezonban Maurizio Sarri csapata is a kiesés sorsára jutott a koronavírus miatt felforgatott szezonban a Lyon ellen.

Mindkét edző megnyerte a bajnokságot, de ez nem volt elég a vezetőség számára, és minden bizonnyal egyéb okok miatt is, amilyen lehet például a játékosok és az edző közötti összhang teljes hiánya Sarri esetében, vagy a szezon végén mutatott csapatteljesítmény, a vezetőségnek saját belátása szerint váltania kellett.

Az már bizonyos, hogy Andrea Pirlo csapata trófea nélkül nem zárja a szezont, hiszen az Olasz Szuperkupát már megnyerte a Juve, és az Olasz Kupa döntőjében is biztosította részvételét, a bajnokság tekintetében azonban már jóval kisebb az esély a győzelemre.

Ugyan Andrea Pirlo és a klub is arról beszélt, hogy hosszabb távú projekt keretében esett a választás Andrea Pirlóra, fiatalítás és csapatépítés zajlik, korántsem egyetlen szezonra szól a vezetőség bizalma, az olasz pletykalap szerint Andrea Pirlónak mindenképpen van félnivalója a szezon számos viszontagsága és a keret egyes vitathatatlan hibái ellenére is, főleg ha csapata nem teljesít megfelelően a bajnokság utolsó harmadában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5316457188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása