Pirlo: "Hiányoztak a tapasztalt játékosok"

pirlo_andrea_alulnezetbol.jpgA címvédő Juventus rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott a Hellas Verona otthonában, s az 1:1-es végeredmény egyben azt is jelenti, hogy az elmúlt kilenc esztendő fantasztikus sikerei után a zebramezesek kiszállni látszanak a bajnoki küzdelemből.

"Kiábrándító, mert tudtuk, hogy nehéz és küzdelmes mérkőzés lesz. Sikerült megszereznünk a vezetést, ami a legnehezebb része volt, azután nem tudtuk megtartani." - mondta csalódottan a csapat mestere, Andrea Pirlo a mérkőzés lefújását követően.

"Vannak apró részletek, melyeket a fiatal játékosok sajnos nem értenek, ezek a különbséget jelenthetik, s pontokhoz vezethetnek. Amikor előnybe kerülsz, meg kell próbálnod megnyerni a mérkőzéseket. Rengeteg tapasztalt játékosunk hiányzott, így a fiatalabb csapattagok nem értették a mérkőzés alakulását. Kértem Cristianót és Alex Sandrót, hogy beszéljenek velük, s hallassák a hangjukat, de ez nem volt elegendő.

Arra gondoltam, hogy négyvédős felállásra váltok, de aztán ránéztem a kispadra, ahol nem igazán voltak opcióim a változtatáshoz. Láttam, hogy néhány játékos kezd fáradni egy óra után, de erre számítani lehetett.

3-4-2-1-et terveztünk Aaron Ramsey-vel és Dejan Kuluševskivel Ronaldo mögött, ezért nyomást gyakoroltunk a belső védőikre és támogattuk Ronaldót. A második félidőben már nem volt energiánk arra, hogy fenntartsuk a nyomást, s területek nyíltak a Verona előtt. Tudtuk, hogy a Verona intenzitása sok energia felhasználására kényszerít, rengeteg mérkőzést játszottunk rövid időn belül, nincs elég játékosunk, s a fáradtság problémát jelent.

A Hellas az egész pályán nyomást gyakorol, ezért gyorsan kell gondolkodni, mielőtt a labda eljut valakihez, ellenőriznie kell, hol vannak a csapattársak, hogy azelőtt passzolni tudjon, hogy lezárnák a területet.

Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy növeljük az előnyt, kár, hogy nem tudtuk megtartani. Nincsenek csatáraink, akik képesek lennének egyszerűen csak megtartani a labdát, ezért hátulról kell alakítanunk a játékot. Nehéz volt ma, mivel a Verona mélyen nyomást gyakorolt, s a pálya sem volt a legjobb állapotban.

Vészhelyzetben vagyunk, de próbálunk jó munkát végezni azokkal, akikkel számolhatunk. Nem csak nekünk hiányoznak olyan játékosok, mint Paulo Dybala és Álvaro Morata, ők bármelyik csapatból hiányoznának."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5916442980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2021.02.28. 10:16:42

A szurkoló persze bízzon a végsőkig, de ez a bajnoki cím már nem lesz meg. Ennyit nem lehet botlani. Egy korszak véget ér. A hatalmas gazdasági és sportszakmai előnyt mostanra sikerül leadni. Az a szerencse, hogy előbbi azért továbbra is, még sok évig fenn fog állni, így az utóbbin kell majd javítani, drasztikusan.
A szomorú, hogy a vak a is látja, hogy végül nem a riválisok nőttek fel a szintünkre, hanem mi csúsztunk le az ő szintjükre. Inter, Milan persze jobbak, mint az előző években, de még attól a Roma-tól és Napoli-tól is nagyon messze vannak amelyeket anno éppen megelőztünk. Igazából, ha év elején nincs az pár botlás, meg a Fiorentina még így is versenyben lennénk.

delpi0823 2021.02.28. 10:28:06

Pirlonak is a magyarazkodas az nagyon megy ugy latom.Faradtsagrol beszel es most meg hetkozi meccsunk se volt.A vegen is az a csere lehozta Chiesat es behozta Di pardot azzal is vajon mi lehetett a celja?sztem meg o se tudja........

Andras74 2021.02.28. 10:32:31

Mister, nem tegnap kerültünk ekkora hátrányba! Akkor nem kellett volna balfaszkodni, amikor nem volt ennyi hiányzó, csak akkor még mindenki beleszart, mert jajjjjj, olyan sok meccs van még hátra! Itt az eredménye a Pató Pál urazásnak!

A végére meg mégiscsak úgy jártunk, mint az egyszeri paraszt ember: nagyot akart fingani és beszart....

xXPeiperXx 2021.02.28. 10:39:21

Hát mit lehet erre írni... Be kell látni, hogy nem alkalmas a posztra, az csak tetézi a dolgot, hogy a keret felépítése is hagy kívánni valót.

Szerintetek ki jöhet Pirlo után vagy esetleg marad?

Kik lehetnek azok a játékosok akik segíthetnek és kik lehetnek azok akiket tudunk értékesíteni?

A pénzügyi realitásnál maradva kíváncsi vagyok mit fog ebből kihozni a vezetőség.

Sajnos én per pillanat nem látom ebből a kiutat, Pirlo elküldése csak azért fájna, mert az ígéretesnek induló fiatalok innentől kezdve elfognak tűnni a süllyesztőben.

Én akiket elküldenék/eladnék az első keretből:
Szczesny, Bonucci, Alex Sandro, Demiral, Ramsey, Rabiot, Bernardeschi, Kulusevski.

Kívánságokat nem írok mert az nem fér bele a pénzügyi keretbe.

De akiket megnéznék nálunk:
Kapus: Donnaruma, Musso.
Védők: Romagnoli, Spinazzola
Középpályások: Locatelli, Traoré, Pedri, Camavinga
Csatár: Kean

spaolo1981 2021.02.28. 10:50:42

Ha a fiatalítás azzal jár, h nem értenek meg apró részleteket, akkor inkább ne fiatalítsunk. Azt hogy az 1-0 nem nagy előny, egy hétévesnek is tudnia kellene, na mindegy. Ha CR-nek és Sandrónak kell ezt elmagyaráznia, akkor nagy gond van. Nem vagyunk olyan szinten, hogy 1-0-val meccseket nyerjünk. A fáradtság tényleg szembetűnő volt, meg valóban elfogytak a használható játékosok. Azt mondjuk nem értem, hétfő után, minek kellett már szombaton pályára lépnünk? Az inter vasárnap játszott a Milannal, most vasárnap a Genoa-val meccsel, aztán csütörtökön (!) a Parmával. Mi hétfő-szombat-kedd kombóban. Egy hét alatt három meccs, nekik meg 11 nap alatt. Fasza egy sorsolás!

Rikster 2021.02.28. 11:12:24

Kár itt a fáradtságra fogni az edzőnek. Tudta nagyon jól, hogy nem fogja bírni a csapat, hogy folyamatosan ugyanazok játszanak minden meccsen, ráadásul bármilyen szarul megtehetik ezt, tudván hogy úgysem cserélhetik le, mert nincs kire. De akkor miért nem adunk lehetőséget 3 védősbe egy Dragusin-nak vagy középen kezdőbe Fagioli-nak. Hogy gondolja Pirlo ezt a heti 3 meccset, ha nem ad sosem pihenőt az általa preferált játékosoknak, akiket folyton játszat.

A Porto ellen na vajon kik fognak megint kezdeni. A mai kezdő 85%-a ott lesz, hullafáradtan már a 30. percben. De mint a facebookon is írtam, pont a csapat jobbik fele sérült a szarabb meg játszik folyamatosan. Teszem hozzá akad néhány kivétel is.

DelPiero2 2021.02.28. 14:03:51

@spaolo1981: Ráadásul az egyenlítőt pont Alex Sandro mellől fejelték.

Lanzafame 2021.02.28. 15:04:11

Könnyű most Pirlót kutyázni, a problémák (koncepció hiánya, öregedés, elküldhetetlen játékosok felhalmozása, marketing szempontok a sportszakmaiak előtt stb.) évekkel ezelőtt adottak voltak, de csak szőnyeg alá söpörték őket, aztán őrült kapkodás és szerencsejáték kezdődött tavaly nyáron.

Ennek isszuk most a levét, a valóság benyújtotta a számlát.

Ha ezt Pirlón akarjuk leverni, csak a felszínt kapargatjuk.

2021.02.28. 15:36:45

Nem csak a tapasztalt játékosok hiányoztak, hanem a fél kezdő. Sokan írják, hogy erősebb a keretünk, mint tavaly, ami papíron lehet, hogy igaz is, de nézzük meg, hogy tavaly a vírusszünet után, amikor 3 naponta kellett játszani, milyen lehengerlőek voltunk... Most pedig az egész szezont ilyen ritmusban kell lejátszani, és úgy néz ki, hogy ebben az erőltetett menetben ez a keret ennyire képes. Van egy jó kezdő (középpályán igazából csak 2 normális játékossal, akikből az egyik ha kiesik már lábon vagyunk lőve), meg 2 normális csere, az is védő poszton. A fél Serie C-s csapatunk alkotta tegnap a kispadot, ebben az elb@szott szezonban ilyen mélységű kerettel nincs is igazán benne a Scudetto. Nem azt mondom, hogy a 4. hely a reális, de az Inter kereterősségben is előttünk jár, és igazából csak hab volt a tortán, hogy az új edzővel adtunk nekik még 2 hónap előnyt is, mert ennyi idő volt, mire végre Pirlo megtalálta a kezdőjét. És mire ez sikerült, addigra pont ki is dőlt mindenki...

rabsic02 2021.02.28. 15:39:00

Pirlot lehet szapulni, de nagyon nem fair. Amikor dönteni kellett az edző személyéről, gyakorlatilag nem volt számunkra elérhető, megfelelő opció. Ezzel a kerettel Lippi sem lenne bajnok.
Ha lenne keret, lenne eredmény, Pirloval is.

Ez szinte csak is a vezetőség sara. Ne bántsuk Pirlot.

venember83 2021.02.28. 15:46:12

@rabsic02: szerintem m.martin91 más véleményt képvisel. Na jó, lehet, hogy Lippi nem lenne bajnok ezzel a kerettel. De az ő korában ezt felróni már nagyon nem fair.

rabsic02 2021.02.28. 15:55:23

@venember83: aktív korára gondoltam.

MdewC 2021.02.28. 19:39:53

@venember83: miért másnak nem lehet igaza? :)

BigChris 2021.02.28. 20:24:34

@rabsic02: értem én amit mondasz..de feltennék egy kérdést: ördögtől való dolog, ha végre 1x nem olasz ember lenne az edző? Utoljára akkor volt külföldi edzőnk, amikor serie B-ben játszottunk (deschamp). Fájt volna valakinek, ha kipróbáltunk volna egy másik országból érkezőt? Már nem emlékszem pontosan, de lehet hogy Pochettino épp szabad volt.

rabsic02 2021.02.28. 20:38:17

@BigChris: pont azt próbáltam érzékeltetni, hogy véleményem szerint ez nem edző kérdés.
Ok, jöjjön Pochettino10x annyi bérért, aztán meg nem merik elküldeni, mert az hatalmas bukta.
Olyan keret kell, amely versenyképes, a jelenlegi nagyon nem az, szerintem ebben mindenki egyetért.

venember83 2021.02.28. 20:39:19

@BigChris: évi 7 milliót keres a PSG-nél. Nyilván nem volt rá pénz. Majd esetleg, ha sikerül megszabadulni Ramsey-től és Bernától pl. Hogy a legnagyobb fizetéssel rendelkező kerékkötőket említsem.

steven.h 2021.02.28. 21:20:08

Igazából nem most kell keresni a gondokat, hanem már tavaly. Addig voltunk igazán sikeresek, amíg olyan edzők ültek a padon akik a csapathoz igazították a taktikát. Az elmúlt 10 évben soha nem igazoltunk az edzőnek, ez most sem igazán változott. Mindenki abból főzött ami volt, ez főként az Allegri érára volt igaz, mert Conténak még nagyjából egybetartották a keretet és volta okos foltozgatások (Pogba, Asamoah, Tevez, Llorrente)

Tavalyi év az a Paratici-Nedved kettős hülyesége volt, az idei az sajnos Agnellié. Lehet hogy egyébként Pirlo futballfilozófus, vagy az lesz, de nem most és az is biztos hogy nem a Juventusnál. Legalábbis addig biztosan nem, amíg ez az átigazolási stratégia van.

Rikoo 2021.03.01. 03:44:11

@rabsic02: Mit bizonyított, hogy ezt lehet mondani?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása