Pirlo: „Nem bánom, ha Allegrihez hasonlítanak”

pirlo_andrea_mosolygosan_pacsizik_daniloval.jpgA Juventus mestere, Andrea Pirlo elégedetten nyilatkozhatott az Inter ellen 0-0-ra végződött visszavágón, amelynek köszönhetően a Juve bejutott az Olasz Kupa döntőjébe.

„Reméltem, hogy így lesz, és azt terveztem, hogy első évemben megnyerjük a Szuperkupát, bejutunk az Olasz Kupa döntőjébe, illetve a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé.” - árulta el a meccset követően a Rai1 munkatársának a Juventus mestere.

„Játékosként egyszerűbb volt, mert a meccsel lezárult a történet. Edzőként viszont már azonnal a következő meccsre kell gondolni, és 30 különböző fejjel kell gondolkodnod. De nem értünk még el semmit, most pihenünk kicsit, aztán készülhetünk a szombati bajnokira.”

A védelem nagyon hatékony volt, hiszen Romelu Lukaku és Lautaro Martínez sem vette be Gigi Buffon kapuját.

„Mindig azt mondtam, hogy szerencsés vagyok, amiért négy nagyszerű hátvéddel dolgozhatok. Alkalmazkodnak a védekezési stílusunkhoz, és egyben javulnak is. Nem csak Giorgio Chiellini visszatérése segített, a többiek is nagyon jól teljesítenek, és ennek nagyon örülök.”

A mérkőzés után a mestert Massimiliano Allegrihez hasonlították, akit természetesen ezt örömmel fogadta.

„Jó ezt hallani. Ha meg kell nyernem mindazt, amit ő, akkor engem is tekinthetnek Allegri-követőnek.

Mindegyik meccs más, és eltérően készülünk fel. Az Internek nem volt szinte lövése a kapura, míg nekünk akadtak lehetőségeink, szóval nagyon elégedettek vagyunk. 

Már a szezon elejétől 4-4-2-ben védekezik a csapat, de a játékunk teljesen eltérő. Attól függően, hogyan fog minket az ellenfél, másképp hozzuk ki a labdát, csak védekezéskor marad meg a 4-4-2.”

Álvaro Morata és Paulo Dybala nem kapott kedden szerepet, és Andrea Pirlót arról kérdezték, hogy képes lehet-e a csapat úgy játszani, hogy a teljes hármas a pályán van.

„Remélem, hogy elérhetők lesznek, már a szezon elejétől megakadályoztak egyes események abban, hogy mindhárom játékos egyszerre bevethető legyen. Most Álvaro Moratának láza volt, míg Paulo Dybala a térdével bajlódik. Ha mindhárom játékos elérhető lesz, remélhetőleg találunk megoldást erre a kérdésre, mert így csak nőne a csapat minőségi szintje.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr716421972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2021.02.10. 07:06:40

Szép estét hozott a Maestro és a csapat nekünk tegnap! A bajnokságban is keményen kell küzdeni, a pontlemaradás még pótolható! Forza Juventus!

rabsic02 2021.02.10. 08:10:13

Öngyilkosság lett volna nyílt játékot felvállalni. Bravo Pirlo, bravo Juve!!!!

szauerb 2021.02.10. 08:10:31

Pirlo egyre jobban megmutatja a képességeit az idő előre haladtával.
Egy dologban viszont talán fejlődhetne:
Általában csak a félidőben reagál az ellenfele taktikájára( ez tegnap is megfigyelhető volt+számos más esetben is a szezon során) ami eddig legtöbbször bevált de hatalmas hátrány is lehet ha egy csapat képes betalálni akár 2szer is az első félidőben.
Kicsit gyorsabban kellene lépnie bizonyos esetekben.
Ezen felül nagyon elégedett vagyok Pirlo munkájával sok olyan dolgot vonultat fel amit az előző években hiányoltam.(rotáció, fiatalok, több felállás, csapatszellem az egekben)

JeetTrader 2021.02.10. 08:43:09

@szauerb: Abszolút egyet értek! Csak remélni tudtam, hogy Pirlo gigantikus játék intelligenciáját edzőként is megtudja csillogtatni...és tessék! Azt is bemutatta, hogy megtudja szervezni védelmet. Az, hogy hajmeresztő a hátul passzolgatás és, hogy egyesek relative gyakran eladják a labdát, azzal sokat nem lehet kezdeni....de folyamatosan rotál, fiatalokat vet be, fent védekezünk, letámadunk, ha kell catenacciot játszunk, támadunk, kontrázunk, a mezőnyjátékosok már szinte mindent játszottak kivéve kapust, több felállást nyomunk....mi kell még egy edzőtől?

Érdekes különben látni a totális foci elemeket. Fedezik egymás pozícióit a játékosok....Rabiot is volt h középső védő volt mert Demiral vagy de Ligt fentebb maradt/ragadt. Cuadrado is volt hogy közép csatár poziba mozgott be, egyedül a szárnyakon voltak stabilak a pozik, Ronci is sok helyen feltűnt.

Biztos vagyok benne h van elképzelése és szándéka is arra h a várva várt Dybala - Ronaldo - Morata hármas egyszerre legyen pályán. Amúgy régebbi elmondások alapján 4-3-3 a kedvence, de a 3-5-2-ben is meg kellene h legyen a helye a támadó hármasnak. Látszik, hogy ha megtanulják ezt a rendszert a játékosok akkor tök hatékony. És ha hozunk egy-két okos játékost a középpályára, akik látnak és tudnak is passzolni, akkor egy új éra veheti a kezdetét.
Persze ne feledjük, hogy még van hova fejlődni, de eddig ezt a horror január-februári időszakot nagyon szépen hozzuk!

FORZA JUVE!

Dybala2379 2021.02.10. 08:48:22

Amúgy egészen elképesztő, hogy amikor de Ligt játszik az izé ellen, lukakut mennyire leveszi a pályáról, szinte momentuma sincs egész meccsen.
Egyébként Kulu helyett nem lehetett volna megszerezni Hakimit? :D Nem akarom ekézni a svéd srácot, de ma sem alkotott maradandót, én nem látom benne azt a pluszt amiért igazoltuk. Persze még fiatal, fejlődhet és elkaphatja a fonalat.. remélem így is lesz.

Juventino86 2021.02.10. 08:59:32

Azt bizony én sem bánom, hogy Allegrihez hasonlítják, főleg, hogy az elmúlt pár meccsen a játék is arra hasonlított már. Jól áll ez a csapatnak, reméljük, hogy ez folytatódik.

szauerb 2021.02.10. 11:11:57

@JeetTrader:
A hátul való passzolgatás is sokkal jobban megy már a szezon elejéhez képest. Néhány játékosnak viszont nincs meg ehhez a képessége és önbizalma(pl. Bentancur, Gigi, Chiellini)
ezért van gondunk belőle néha.
Biztos vagyok benne, hogy Pirlo egyik kérése a nyárra az lesz, hogy olyan játékosokat igazoljunk akiknek ez nem okoz gondot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása